Keresés

Részletes keresés

Terapifomi Creative Commons License 2021.12.02 0 0 72

- Hogy koptat le egy kéretlen randi partnert egy wikipédiás?

- Nem vagy elég nevezetes.

:D

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 1 71

Zichyújfalu község topikjában felvetődött a magyar nyelvű Wikipédiával kapcsolatban, hogy hibás adatot tartalmaz, amit a téma felvetője szerint egy "bunkó és önfejű szerkesztő" nem hagyja kijavítatni, s a hibásnak titulált adatokat tartja helyesnek. Aki tud, az szóljon hozzá a problémához, témához Zichyújfalu topikjában (vagy akár itt is kifejtheti véleményét a problémával kapcsolatban).

Zichyújfalu topikja:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9216437

A témát felvető első hozzászólás:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127176622&t=9216437

epoxyl Creative Commons License 2013.08.02 0 0 70

Igazad van!

És köszönöm. Rossz beidegződés. Üdvözlettel: Lji1966

epoxyl Creative Commons License 2013.07.23 0 0 69

Ilyen, hogy "elfogadhatatlan hangnem" szabály szerint nem szerepel az indokolt kiblokkolási okok között. Úgy alkottok szabályokat, ahogy nektek tetszik? Jellemző.

epoxyl Creative Commons License 2013.07.23 0 0 68

'''Bocs'''

 

Nem az átlag, mindennek kiszolgáltatott szerkesztők, hanem a fene tudja milyen alapon választott központi szerkesztőség. (Akik egyik nap még hozzájárulást koldulnak, másik nap már kirándulnak. Hát... pofa kell hozzá.) Saját szabályaikat sem tartják be. Elüldöztek sok hasznos szerkesztőt. Olyan meg nincs a szabályukban sem, hogy ők ítélhetnék meg a szóhasználatot és kiblokkolással büntethetnék. Ezzel is csak az országot igyekeznek blamálni. Na az sikerül.

 

Előzmény: Iván Gábor (32)
epoxyl Creative Commons License 2013.07.21 0 0 67

Ha nem akarod blamálni magad, kerüld el. Naív, jóhiszemű barmok voltunk, akik eddig irkáltunk bele.

Előzmény: Törölt nick (-)
epoxyl Creative Commons License 2013.07.21 0 0 66

Ne is törődj vele. Ma már nem vehető komolyan.

Előzmény: ritkán írok (37)
epoxyl Creative Commons License 2013.07.01 0 1 65

A wikipédia egy világméretű ameriaki információszerző hálózat.

BTV Creative Commons License 2013.06.28 0 0 64

Szegeden életre keltettek egy wikipédia bejegyzést:

epoxylj Creative Commons License 2013.06.28 0 0 63

Még mindig ez a véleményed?

Előzmény: Via Galvani (33)
epoxylj Creative Commons License 2013.06.28 0 0 62

H. Firkászak. Drága szeretett Barátom!  Hát nem veszed észre, hogy kapkodtok és saját szabályaitokat sem tartjátok be? Beragadt a nyelved valahova? Magadat nem tartod kissé nyomottnak? További szép munkát!

epoxyl Creative Commons License 2013.06.28 0 0 61

M. -nek. Miután Magyarország kitaníttatott a csórók pénzén, nem tartod-e durva immoralitásnak, hogy elhúztál a pénz után és most Amerikából óberkodsz? Van olyan etnikum, amelyik erre hajlamosabb az átlagnál, de én honfitársaimnak tartom őket. A szabad világban pedig természetesen szabad a mozgás, csak nem éppen etikus és elegáns dolog othagyni a népet, amelyik feltáplált és diplomát adott a kezedbe. És végleg visszataszító onnan játszani a vezérlő tábornokot. Érezd jól magad a bőrödben.

epoxylj Creative Commons License 2013.06.28 0 0 60

Csak innen üzenném a magyar wikipédia igen tiszteletreméltó fejeseinek, hogy ne fáradjanak. Visszavonultam. A legkevésbé sem tiszteletteljes üdvözlettel. (Aki tudja adja át).

katzpadre Creative Commons License 2010.12.17 0 0 59

Mineden kedves (volt) kollégának kellemes ünnepeket kívánok. Talán Ők is elgondolkazhatnak a törénteken.  Én nem tartom  benne magam hibátlannak (sőt). Sajnálom, hogy olyan embereket is vérig sértettem, akik mindíg segítőkészek voltak. De miért húzott el KF meg Tb. (Eső indulatomban Öket is megsértettem; különösen Tbt, akire vonatkozik, hogy tényleg jó mentorom volt. ) A törénteket sajnálom, viszont ha kiutálnak valahonnan, oda nem kéredzkedek vissza. Azt is választhatnám, hogy most beállok a Wikipedia állandó gyűlölködő bírálói közé, de nem ott a helyem. Aki hisz benne, csinálja tovább. Én is hittem benne, valami elszakadt. Persze az a bizonyos cérna. Persze látszólag olyan dolgokért, amire nem volt okom. Volt rá okom.

Előzmény: katzpadre (58)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.16 0 0 58

A nyomdászanak ,

Aki nagyon jóiduatú: Valószínűeg ártottam is a wikinek, de  tönkretenni nem akarom. Ha Te ezt közösségnek nevezed, akkor viszont vannanak aggályaim. Ez egy abszolút diktatórikus szervezet. Te is csak jelentéktelen csavar  benne, aki marhára sokat dolgozott, kaptál is mindenféle látszatkiüntetést, amit aztán kitehetsz valahova. Én örülnék a legjobban, ha jobbra fordula a helyzet.  Nem a kizárásokkal kellene elsősorban foglalkozni - bár azt is tudom, hogy nem volna szabad "csúnyán beszélni" - de ez röhej. Más fórumon ezt egyszerűen törlik. Elég durva - és ne éppen nyelvészeti - dolgokért szokás  a fórumozót kizárni. Egyébként csak a vitalapomon beszéltem "csúnyán", ami kb. anniyi mint a hatlövetű csillag pg  szerkesztői lapján.  (Tévedés ne essék nem vagyok fajgyűlölő. Nem vagyok holokauszt tagadó, de szerintem provokáció, amire nagyon nem volna most szükség. Hát ez csak tipp, de gondolják meg. ) Sajnálom. hogy ilyen dolgokról kell írnom. Az élet bonyolutlt, és nem feltétleül az igazság jön ki belőle.

Előzmény: katzpadre (57)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.15 0 0 57

Annak, akit illet. Nem neveztelek neveden, mert az csak egy kamuflázst szolgáló álnév. De, ha ezt is sérelmezed, úgy elnézést kérek, és ne haragudj. Én megadtam az elérhetőségemet a szerkesztői lapomon, és volt akinek még a telefonszámomat is megküldtem. A szerkesztői nevem alapján is be tud azonosítani a fél szakma. Én nem vagyok híve a Titkos társaságoknak.  Azért, ha valaki ad magára, fel kell vállalnia azt névvel is.  A baromságait is (nehogy megharagudj, magamra gondoltam!) Én beismerem, hogy sokszor - nem a finom lelkű hölgyek szalonjaiban szokásos stílusban írtam - jónéhány megjegyzésemet. (Ámbár megfelelő mennyiségű pezső betöltése után a finomlelkű hölgyek is sok meglepő dolgot tudnak mondani.) De ez csak az elmérgesedett vitáknál jött elő. A szócikkeimnél, ha kerékbe törtem volna valahol a magyar nyelvet, javítsátok át.  Egyébként mindenki nagyon el van tévedve, aki azt hiszi, hogy mert valaki bizonyos szakértelmiségi csoporthoz tartozik, az nem használhat vaskos kifejezéseket. Az én pacienseim meg nagyon csöndesek voltak, és formalinszaguk volt. A hallgatókkal sem mindig lehetett nyájaskodni. (Anno velünk sem nyájaskodtak. Ilyen alapon jónéhány professzoromat is kitilthattad volna ebből az előkelő társaságból.) Félreértés ne essék, nem akarok visszakéredzkedni. Azt hiszem beleadtam annyi melót, ami méltányosabb eljárást tett volna indokolttá. A meló eredménye a Tiétek, remélem jól használjátok fel. A lelkiismeretével pedig mindenki számoljon el maga.

Előzmény: katzpadre (44)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.15 0 0 56

Ne haraguj, nem akartalak megsérteni. A viták hevében néha csúnya dolgok is kiszaladnak az ember klaviatúrájából, amit utána maga is megbán. Én minden esetre kiszállok ebből a buliból, mert nem hiányzik, hogy naponta belémkössenek és úgy felidegesítsenek, hogy elkezdjek tahó módon viselkedni. Ami témát  részemről megírásra érdemesnek gondoltam, azzal nagyjából úgyis kész vagyok. Nem éri meg a sok szekatúrát.

Előzmény: telkontar (55)
telkontar Creative Commons License 2010.12.14 0 0 55

Bár azt mondtam nem válaszolok, de hogy lásd mire gondolok, ime néhány idézet másoknak küldött írásaidból, amelyek súlyosabb  helyesírási vétkek mint, hogy egy ékezet rossz helyen van:   "...Egyébként , ha nem akarod, hogy itthagjam..." ; ...hogy megfelejenek a formai...; "...magyar terjestésében és népszerűsítésében..."; ..."sőt gyakorlatialag - nagyon is jól tudom, hogy milyen az, ha kéretlenül bleszerkesztenek az ember szócikkébe...";  ..."renszere sem túl bőbeszédű, de abban legálabb van...";   ..."szakmai rész elsilányosodása nélkül..."

 

Ez csak egy pár mondatod. Vagyis mint ahogy már Petőfit idéztem: "Más szemében..."

Különben nem is ezek a helyesírási hibák okozzák a legnagyobb bajt, hanem az, hogy ha valaki ilyen nagy tudású létére (igen, ezt dicséretnek szánom, mert szerintem a szócikkeid azok kiválóak) nem képes belátni, hogy tévedett. Remélem ez előbb-utóbb sikerülni fog, mert mint előbb mondtam szakmai munkádat nagyszerűnek találom. Ja, egyébként én nem vagyok szerkesztője a Wikipédiának, csak olvasója. Valamint csak jót akartam neked az első hozzászólásomban. Ha félreérthetően fogalmaztam akkor elnézést.

Előzmény: katzpadre (54)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 54

Nem vetted észre, hogy nem vagy teljesen komplett?

Méghogy én vétettem súlyos helyesírási hibákat? Az pofázik, aki egy ékezetet sem tud a helyére tenni? Honnan a jó magyar honból evett ide a fene?

Előzmény: telkontar (51)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 53

Tudod mit?

Hagyjuk békén egymást! Ezt az én wikizésemet már úgyis elvitte a cica. Nem bántam meg, én mentem bele. Gondolom azért amikkel az időmet elvertem, azt Ti nem veritek el haszontalanul.  Ha valakinek hasznára válik, hát akkor nem dolgoztam hiába.

Ha kell javítni valamit, akkor szóljatok. Belátom, hogy néha indulatos voltam, és akkor nem kifejezetten az kis apácák szójárását, hanem  hortobágyszéli beszólásokat használtam.  (Ez is egy nyelvjárás !). A szócikkeimre egyébként formai basz...atásokon kívül tartalmi kifogás nem volt. Hát igen: Én értek a témához, Ti meg nem (Nem sértésnek szántam.) Attól viszont joggal (?) ment fel a pumpám, hogy a formai kifogásaitokat is minimum négy nappal később méltóztattatok közölni, miután a Wikitanács - vagy mi a halál - hosszú veszekedések után hozott valamilyen határozatot. Nem volt semmi! Ahogy most kicsuktatok, volt szerencsém blekontárkodni egy-egy ilyen jegyzőkönyvbe (Jobban le kéne védeni!). Mondjuk több mint humor, csak jóhiszeműség és jóindulat nincs bennük. Ennyi. 

Előzmény: telkontar (51)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 52

Igazatok van!

Egyáltalá nem óhajok belétek kötni, vagy bárkit is sértegetni. Nem európai modor! Az, hogy fel-felszívom magam egy-egy igazságtalannak vélt kiblokkolás miatt, hát az talán kettőnkön múlik.  Ha valmi baromságot csinálok - ami elismerem, elég gyakran előfordulhat - hát helyre lehet tenni. (Lehet, hogy könnyen felkapom a vizet, de nem vagyok olyan ostoba, hogy azt higyjem, csak nekem lehet igazam.) Sokszor írtam már a cikkeim elején is, hogy türelmet kérek. Akkor az be volt helyettesítve valamilyen egyensablonnal. Persze, gondolom, úgy szabályos. De emberileg nem azt jelenti, amit beírtam. Tudom, hogy beíráskor nem egészen a zárdaszűzek stílusában, hanem hortobágyszéli módon fogalmazok. (Ez is egy magyar nyelvjárás!) Nem kellene ettől megsértődni. Meg lehetne írni, hogy: Itten pedig így ne fogalmazz! Egyébként, amikor elkövettem ilyen modortalanságot, emlékezetem szerint elnézést is kértem érte. Ha valakinek még tartozom ezzel, ezúton is megkövetem. Sajnálom, ha bárkit is megsértettem. (Nyilván oda nem figyelésből, kicsit indulatból stb. tettem.) Ezt azért ne úgy vegyétek, hogy vissza akarok kéredzkedni a wikipédiára.) A dolog - mint fentebb írtam - ugyanis kölcsönös. Ti is magastokba szállhatnátok! Amúgy nincs harag: Szerkesztő Lji1942. 

Előzmény: telkontar (51)
telkontar Creative Commons License 2010.12.13 0 0 51

Talán el kéne azon  gondolkodnod, hogy ott is az ilyen válaszaid miatt blokkoltak. Az igazság az, hogy nem tájékozódtál eléggé a dolgokról és amikor sajnálatos tudatlanságodra rátapintottak ott is elkezdtél személyeskedni, mint itt. Az általam idézett szöveg már évek óta ott van, - úgy és olyan formában, ahogyan azt bemásoltam ide - minden szerkesztői felület alján. Ahelyett, hogy azzal vagy elfoglalva, hogy én hová tettem ékezetet és hova nem talán el kellett volna olvasnod a felhasználási feltételeket, szabályokat, elveket a Wikipédián, ja és azokat a súlyosabbnál-súlyosabb helyesírási hibákat amiket te vétettél miközben annyi embert szidalmaztál, ahelyett, hogy kicsit elgondolkodtál volna, hogy talán mégsem neked van igazad. Ha még abba is belekötsz, aki csak jót akar neked akkor megérdemled a sorsodat.  Tipikusan olyan ember vagy, mint akiről Petőfi Sándor ír:  

Más szemében ő a szálkát Megleli,

S az övében a gerendát Feledi.

Még egyszer idézem:  "Ha nem akarod, hogy az általad írtakat könyörtelenül átszerkesszék vagy a CC-BY-SA licenc feltételei szerint terjesszék, illetve felhasználják (akár üzleti célra is), ne küldd be!"

Mivel ennek ellenére mégis beküldted, engedélyt adtál arra, hogy módosítsanak az általad beküldött szövegeken. Máskor adjál ki könyvet, amelybe a lektorokon senki sem nyúl bele.

További hozzászólást nem fogok írni a témában, úgyhogy irányomban ennek tudatában válaszoljál! További szép napot kívánok. Remélem sikerül megbékélned.

Előzmény: katzpadre (49)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 50

Most, hogy így "unatkozásra" ítéltek, végig tudtam olvasni az adminok épületesen jóindulatú levelezgetéseit. Hát, hogy milyen naív, jóhiszemű barom voltam még így vén koromban is, az meglep. De kellett ez nekem: "Ne fogadj el édességet idegentől". A TV-k, a kész átverés showkban legalább utólag nagyjából kimagyarázkodnak, itt meg a legszívesebben életfogytinognáznak, mert nem ny.. ki a ..et. Elképesztő egy csapat. Hogy jót is tegyek: Figyelmeztetem a Magyar Wikipediát (én, ha nem is az Angolkisasszonyoknál szokásos magyar nyelvet használom, nem vagyok rosszindulatú ember!), hogy a rendszer szivárog. Erre ékes bizonyíték, hogy olyan információkat tudok megtalálni, amit egyébként talán sohasem kerestem volna. Üdvözlet a csapatnak. Tuljadonképpen jól is éreztem magam a melóban, amíg nem tették lehetetlenné.  Az azért csodálatos, hogy milyen kényesek tudnak lenni a "becsületük"re, amikor beazonosíthatatlan álneveket (vesznek fel). Mármint azt hiszik, hogy beazonosíthatalan. No, megjósolom, hogy kölcsönösen kizárjuk egymást. (Persze ezt nem tudom, hogy ez  mire jó.) A cikkeimet, pedig az vigye, írja a maga nevére (ahogy ott ez szokás), ahogy akarja. Nem leszek tőle kisebb vagy nagyobb.   

Előzmény: telkontar (45)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 49

Akár üzleti célra is? Ez azért újdonság.

Előzmény: telkontar (45)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 48

Egyébként semmi kifogásom az ellen, hogy a beírt szócikkeimet felhasználják. Azért írtam azokat. Emellett ehhez eddig sem kértek semmiféle hozzájárulást. Csak kéretik nem belebarbárkodni.

Előzmény: telkontar (45)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.13 0 0 47

Azért annyira érdemes volna ismerni a magyar nyelvet, hogy jó helyre tegyük az ékezetet.

Előzmény: telkontar (45)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.12 0 0 46

Igaz a beírás. Járjanak el a szabályok szerint.

Előzmény: telkontar (45)
telkontar Creative Commons License 2010.12.12 0 0 45

Tisztelt Forúmozó!

 

Szeretnélek tájékoztatni, hogy ez a megjegyzésed :"Na persze ezek lenyúlták a szerzői jogot" akár vádaskodásnak és/vagy rágalmazásnak is minősülhet. Valamint emlékeztetnélek a szerkesztői felület alatt MINDEN alkalommal megjelenő szövegre: "Ha nem akarod, hogy az általad írtakat könyörtelenül átszerkesszék vagy a CC-BY-SA licenc feltételei szerint terjesszék illetve felhasználják (akár üzleti célra is), ne küldd be!"

 

Azzal, hogy a figyelmeztetés ellenére mégis beküldted az irományaidat hozzájárultál azok átszerkesztéséhez, módosításához, vagyis engedélyezted a felhasználást, ebből kifolyólag saját magad járultál hozzá, hogy amit szerkesztettél azt felhasználhassák, módosíthassák.

Lopással vádolni másokat, ha nem tudod azt bizonyítékokkal alátámasztani, bűncselekmény.

Előzmény: katzpadre (43)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.11 0 0 44

ELVE!

Hát tényleg hülyének nézel? A fejemre szartok, kenjem szét aztán még legyek is hálás érte. No nem!

Előzmény: katzpadre (43)
katzpadre Creative Commons License 2010.12.11 0 0 43

Akit érdekel a téma, vagy hasonló cipőben jár, de még nem blokkolták ki ezek az úriemberek a magyar wikiről, az megnézheti, hogy mennyit, és mennyi idő alatt írtam ezeknek a potyalesőknek. Tényleg szórakozásból és időtöltésből.  Azt álmomban sem gondoltam, hogy ez a rosszindulatú csapat megköszönés helyett még el is tilt a saját munkáimtól. Felkereshetőség magyar wikipédia: szerző  Lji1942. Azért nem vagyok olyan marha, hogy az anyagot el ne mentettem volna. Ha valakit valamilyen téma érdekel,  privát megküldöm. Na persze ezek lenyúlták a szerzői jogot, de amit megküldök az nem lesz azzal azonos.

A részükről felajánlott szívességet meg én egy kicsit másként értelmezem. (Azaz tehetnek egy szívességet.) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!