Nem védett hazai (ill. európai) madárfajok - pl. szarka, szajkó, dolmányos varjú, seregély - fiókakorú vagy felnőtt példányainak beszerzése, tartása, gondozása
Nemrég nálam is megjelentek a tetvek a madaraknál, és sikerült hatékonyan megszabadulni tőlük Stromectol (Ivermectin) tablettákkal, amelyeket innen rendeltem: delivery-service24.com/buy-stromectol-hu.html. Ez a patika mindig kiváló minőségű gyógyszereket küld, és eddig minden rendelésemmel elégedett voltam.
A kezelést úgy végeztem, hogy a Stromectol tablettát megfelelően kimértem a madarak súlyának megfelelően, és porrá zúztam. Ezt kis mennyiségű ivóvízben oldottam fel, majd egy pipetta segítségével adtam be egyenként a madarak csőrébe. Ezen kívül az itatóvizükbe is tettem a megfelelő adagot, hogy minden madár biztosan megkapja a kezelést. Már néhány nap után észrevettem a változást a madarak nyugodtabbak lettek, és a tollazatuk is egészségesebbnek tűnt. Egyetlen kezelés is nagyon hatásos volt, és a tetvek teljesen eltűntek!
hozzám került egy kis szarka fióka, szeretnék pár tippet arra, hogy hogyan maradjon szelíd (pl olyanokra gondolok, hogy ne tegyem ki bizonyos koráig röpdébe vagy bármi jöhet:))
Idősebb példányok vagy nem, vagy csak a minket eltűrő szintig "szelídülnek"! Ez érthető, hiszen a nevelési/tanulási korban szüleikhez ill. fajtársaikhoz integrálódnak.
hozzám került egy kis szajkó és nagyon megköszönnèk pár jótanácsot:)
(pl.: ketrecméret, miket adjak neki enni, mit tegyek hogy megkedvelhessen ès kezes meg szelíd legyen, és hallottam olyat hogy lehet szabadon is hagyni ha már elég szelíd ès ragaszkodó, de ha ivar érett akkor lehet hogy nem jön vissza :( ez igaz??)
Akkor azt kérdezném meg, tudna-e valaki adományozni kalitkát madármentőknek?
Többek között az előző hozzászólásaomban említett két fakopáncs elhelyezéséről is van szó. Röpde fog épülni nekik pár hónap múlva. Addig el kell legyenek valahol és nagy a kalitkahiány.
(jófogáson egy 20x30cm-es törött rozsdahalom is 5000-től kezdődik)
Ha valaki szeretné támogatni a magyarországi madármentőket (akik többnyire a saját zsebükből dolgoznak), kérem írjon.
Fényképekkel fogom dokumentálni, hogy valóban oda kerül a kalitka, ahol szükség volt rá.
Sziasztok. Felneveltem már pár varjut, szarkát mind mentett volt, viszont Dolmi, viszont egyet nem lehet mert rohamai vannak, állatorvossal egyeztetve nálam marad. Mindketten ugy látjuk nem élné túl, mert ha rájön a roham pár másodpercig tehetetlen. Nade nem is ez a lényeg, nagyon furcsa egy madár, sok jegyben szarkás, maga a tartása, a lába, a mozdulatai. Valaki hallott már hibridről szarka és varju közt?
Halihó, madaras emberek. Szó volna két tartósan sérült fiatal nagy fakopáncsról. Hol tudnának életük végéig nyugalomban élni? Melyik vadaspark megbízható?
Hááát fura ez az index, már hallottam másoktól is hasonló malőrt! :( Vannak persze olyanok is, akik klf. nem tisztességes okokból hetente váltanak nick neveket! Mondjuk nem egy nagy vasziszdasz..
Persze nehéz döntés volt ez is, hogy jobb-e neki pár napot, hetet szabadon élni, vagy fogságban éveket. Az utóbbit választottam...
Ez egy régi kérdés ezen a fórumon(is)..! Szerintem jól döntöttél,, ui. nem biztos, hogy nekik az a jó, ami szerintünk, ill. "madarász szemmel" elvárható lenne tőlük, hisz Ő MÁR TÉGED VÁLASZTOTT! :-S
Majd talán beszélek Veprik Robival, hátha van a vadasparkban több libájuk, talán fajtárs is és lehet majd nekik adom, hogy ne legyen egyedül.
Hááát ez is eléggé meggondolandó..!? A jelekből ítélve szerintem valahol messze(?) háznál nevelkedett és a "fogság" körülményeihez, meg mos tmár a Ti körülményeitekhez szokott! Ezért is nem reagál vad fajtársai jelzőrendszereire! Az anno hozzám került, most 12,5 éves Marci seregélyem is kezdettől fogva gyakorlatilag rá sem hederített a körülöttünk lebzselő vad társaira, pedig zajlottak költések, meg őszi csapatgyülekezések is a közvetlen közelünkben! Ő ui. engem ill. minket választott.. :-/
Szóval dilemma, hogy érdemes e kimozgatni a kialakult udvari pozíciójából.!? :) ...Persze a saját kapacitásunk meg véges.. :-/
Persze. Nagyon jól elvan a tyúkokkal, bár a kotlókkal párszor összevesztek, mert ő akarta vezetni a kiscsibéket. :)
Ő a főnök, este betereli a tyúkokat az ólba, gyengéd begycsipkedéssel eligazgatja az alsó rúdon ülőket, majd középen lehasal és alszik. Érdekes halk hangokat hallat, "lehet vele beszélgetni is" és csak ritkán "lilikel".
Szépen átvedlett, most már sávos a hasa és a barnás testtollai is szürkék lettek - öregszik. Már megjöttek az első fajtársai, de furcsa mód nem üdvözölte őket, pedig 2-3 hete nagyon izgatott volt. Gondolom a vonulási ösztön dolgozott. Azt hittem majd hangosan lilikel nekik, de nem...
Bár valószínűleg tudott volna repülni annak ellenére, hogy kicsit kifelé áll a sérült szárnyvége, de elővigyázatosságból mikor átvedlett és már lehetett vágni a tollát, a sérült szárnyán megint levágtam az első 5-6 evezőtollát. Annyira szelíd, hogy féltem volna elengedni, mert tuti valakinek a sütőjében végezné.Persze nehéz döntés volt ez is, hogy jobb-e neki pár napot, hetet szabadon élni, vagy fogságban éveket. Az utóbbit választottam...
Sajnálom így is, hogy egyedül van, bár jól beilleszkedett a tyúkok közé. Szinte elvész a kendermagosok között, alig lehet hirtelen meglátni... :)
Majd talán beszélek Veprik Robival, hátha van a vadasparkban több libájuk, talán fajtárs is és lehet majd nekik adom, hogy ne legyen egyedül. Szerintem gúnár, mivel nem tojt, bár lehet az elő évesek nem is tojnak még...