Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.05.08 0 0 324

Hm.Ok ugyan azt mondtak hogy a vilag proletarjai egyesulnek a nemzetekket meg sem emlitettek de lehet hogy ezt ugy ertettek hogy nem a nemzet fontos hanem a tarsadalom (ennek a tetelnek  a baloldal ma is elkotelezetje ) .

 Termeszetesen felvasaroltak az egesz vilagot. Kepzeld el , milyen hulyek vagyunk mi ..

a 19. szazad Stadteleiben nyomorusagba elo tollas zsidok , annyi penzt tudtak egy szazad alatt gyujteni (es eldugni valahova az oket kifoszto ,kivegzo civilizalt magunketol ) hogy felvasaroltak a vilagot.

Mi pedig akik sorozatba epitettuk az aranyosabbnal aranyosabb kastelyokat ,templomokat , begyujtottuk a fold gyumolcseit ,kerem allasoz-tunk batyam- uramoztunk boldogan , mi csak allunk csak allunk es komam asszony hol az ollo keresuk a verunkkel megszerzett   elbitorolt javainkat  (az arja Grunderek a 19.szazad vegen a maygar ipart t felepitok vagyonat ,Weiss-Manfredeket ,Goldberger-eket hogy csak a nagyobb munkahely teremtokrol  beszeljek )

Tudom mitol van , istenbizonyal.Ezzek a ronda zsidok legtobbje nem szereti az alkoholt . Abbol a penzbol amit nem hogy kiadtak a piara de mint rohadt kocsmarosok beszedtek a szegeny magunkhoz hasonloktol...

Es nem szeretik a loversenyeket  sem . Csurka Pista azert nem nyert es lett fucs annak a regi jo 28 millio elolegnek .Mert ha a zsidok is jatszottak volna akkor Pista bacsi elnyerhette volna -virtualisan ertem- a penzuket es mindjart  ivissza allithatta volna az igazsagot  . Igy Magyar Elet mellett (amit igy is jol illusztral a part ) reabilitaltak volna az Igazsag logojat is..

Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 323
Hát reméljük, hogy lesz valami konszenzus (a MIÉP szerint már van, szerintük minden parlamenti párt megegyezik abban, hogy az országot a zsidók kezére kell juttatni :-DDDDD)

Az argentinokkal semmi bajom, ahogy az etiópokkal és a lengyelekkel sem, ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a világforradalom - a XIX. századi okosok szerint - a világ összes nemzetét fel fogja számolni. :))
Előzmény: Mumu (322)
Mumu Creative Commons License 2005.05.07 0 0 322

Ebben viszont en adok neked igazat.

Tudod ,ugy latom hogy lassan megszuletik az a minimalis konszenszus minden hangoskodas ellenere hogy a magyarsag is meg kell fogalmazza azt a kozos akar minimalis ertek sort amit minden fel (mosteppoen ketto ) kesz a partok kozotti harc fole helyezni. Lassan muzeumi stek alatt eldugva az exponaensek kozott szot ert a ket part vezetosege ,mert maskep a nagy kozos europai tolakodasba ,a magyarokat kiszoritjak a periferiara...

Kulonben szegeny Eugen Pottier meg akkor  meg nem tudhata hogy afgan es etiop prolik vagy  argentin (kulonben mi bajod az argentinekkel ?) panell prolik fognak annyira elerzekenyulni muven hogy egymas karjaiba esnek es eppen ez a nagy mertekben elerzekenyelesre istapolo esemeny fog majd Teged arra kesztetni hogy ne szeressd a baloldalt ?

-:)  

Előzmény: Törölt nick (318)
tivadar Creative Commons License 2005.05.07 0 0 321

Akkó' meg mit erőzzől itten velem...

Hajrá MO !

Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 320
Tudom... :))))))
Előzmény: tivadar (319)
tivadar Creative Commons License 2005.05.07 0 0 319
Nem hiszek a szememnek;  Zutymókám egy húron pendülünk ebben a témában - totálisan !!!
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 318
Tudom. Csakhogy az Internacionálé nem arról szól, hogy a nemzetet megtartsuk a globalizáció közepette is, hanem arról, hogy majd a lengyel, magyar, román, etióp, argentin munkások egymás karjaiba omlanak, eltűnnek a nemzeti korlátok és mindenki boldog lesz, a burzsoáziát kivéve. Én azt hiszem, hogy ez a gusztustalan eszme a legkevésbé sem egyeztethető össze a nemzet megtartásának gondolatával, de még a nemzet fogalmával se.
Másrészt engem nem érdekel, hogy egy balos miképp vallja magát magyarnak, vagy egyáltalán magyarnak vallja-e magát, addig, amíg engem nem baszogat, hogy mélymagyar, magyarkodó, szittya, fasiszta, meg hasonló vagyok. Meg nem köpködi a magyar zászlót, hogy ugyan, miért kell az. Ezért mondtam, hogy egy normális nyugati demokráciában a balos is a nemzet büszke tagja, és senkinek eszébe sem jut megszólni azt, aki a saját hazájában a saját hazája nemzeti jelképeit elő merészeli venni...
Sajnos itthon ez nem így van.
Előzmény: Mumu (317)
Mumu Creative Commons License 2005.05.07 0 0 317

Megint ez a szimboleum ...

Nem hiaba irtam Egy a zaszlo mert ennek igenis magyaroknal nagy hatasa van. Hoyg azatna azszlo mogott mindenki ezt maskep erti ...

 

Zutymokam , a vilag mar nemzetkozive valt ,ha nem is vetted eszre..globalizalt ez egy ujabb szo erre. Es a globalizacion belul termeszetesen vannak nemzeti , alant regios , alant megyei , alant helyisegi erdekek... A globalizacion belul kell es hazafias megtartani a nemzeti jelleget . Nem a kikerulhetelen globalizacio ellen hanem a globalizacio kulonos es egyedi resszenek hangsulyozasara. A zaszlot mint egy mas kozegtol megkulonbozteto jellkepet kell es lehet hordani , ha masok kozott jellzed hogy mi is itt vagyunk .Vagy egy nemzeti unnep alkalmabol hogy magyarnak erzuk magunkat ,unnepel a nemzet. De egy masik szinten magyar kozosseggel szemben masok a disztinkciok. Te igy tartod magadat magyarnak ( es akkor mi van ? ) o megmaskep,esetleg egyaltalan nem fontos neki hogy micsoda ,bar azt alig hiszem mert ha akarja ha nem  a magyar szol ki belle ,ha akarja ha nem ,magyar muveltsege van  , ha akarja ha nem a magyar mentalitasba nott fel ...

Előzmény: Törölt nick (315)
Mumu Creative Commons License 2005.05.07 0 0 316

Nem szabad a 21-ik szazadba szemelyekbe goindolkzni ....

A felnott valszto nem a kisebbik rosszat valsztja..hanem vagy egyiket sem ,ha ugy nezz ki vagy maga is egy civil mozgalmat szervez ,meg ha annak egy jo ideig nincs eseklye.Igy kezdtek a zoldek is .

Előzmény: tivadar (314)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 315
Mondjuk ez az "Egy a zászló..." kitétel is csak formálisan igaz. A baloldal "a nemzeti jelképek kisajátításának" nevezi azt, hogy a Fidesz-gyűléseken lobogtatják a magyar zászlót meg a hasonlókat. Kérdem én, mi akadályozza meg a Maszopot és híveit abban, hogy ők is lengessék a zászlót? Szerintem az érzelmeiken kívül semmi. Mert nekik ciki vállalni a dolgot. Na meg ugye ott van az a szép régi dal. Nekem felfordult a gyomrom, mikor a HírTV-n végignéztem a közt. elnök-választást, és a végén a Himnusz helyett elénekelték az Internacionálét. A HírTV-n stílszerűen "kommentár nélkül" felirattal ment le a felvétel.
Idézném ennek a... dalnak az utolsó pár sorát, hogyaszongya:

"Ez a harc lesz a végső
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"

Hogyan is várhatnánk el attól, aki ilyeneket énekel, hogy kezébe vegyen egy magyar zászlót?

(Beszélgettem erről a kérdésről két balos érzelmű fiatallal az egyik kocsmában, ott jött fel részükről az az érv, hogy a maszopgyűléseken azért nincs magyar zászló, "mert a balosok nem olyanok". Ők ezt olyan "civilizált" felhanggal értették. Kifogásolták, hogy a gazdák a Kossuth térre trikolórokkal felszerelkezve érkeztek, azt a látszatot keltve, hogy akik ellen tüntetnek, nem magyarok. Amikor mondtam nekik, hogy Magyarországon nem kell ok, ürügy vagy bármi, hogy lengessem a magyar zászlót, akár takarózhatnék is vele, egy normális országban egy normális baloldal még ezért sem szólhatna meg, szóval ezt nem értették.)


tivadar Creative Commons License 2005.05.07 0 0 314

Nagyon sokban igazad van.

 

De nézzük a mai magyar politikai palettát.  (Persze az én szemüvegemmel... ;-) )

 

Két nyerésre esélyes párt van, egy materialista, meg egy egy nem annyira. ez számomra azonnal eldönti a kérdést, hova is húzzam az X-et.

 

ÉS NEM AZÉRT MERT SZERELMES VOLNÉK OV-BA.

 

Egyszerűen nincsen számomra alternatíva. Ahol egy Horn, egy Gyurcsány, egy Hiller TÉNYEZŐ, az számomra nem alternatíva. De Kupa mMihály, Dávid Ibolya sem az.

 

Ez ilyen 1-szerű.

Sajnos.

Előzmény: Mumu (313)
Mumu Creative Commons License 2005.04.29 0 0 313

A kerdes a polgar onmuvelodese.

Meg itt  MO-n hogy mikepen alkotunk velemenyt . Ez igy tortenik legtobbszor : 

 

 -tudjuk kit /mit nem szeretunk

-megnezzuk ki nem szereti szinten ugyanazt , vagy hogy ki a legnagyobb ellenfele.

-odakoltozunk a vedelme alla..

 

Innen kezdve mar minden amit ez mond igaz ,kovetendo.,megbocsajthato, megvedendo.

 

Es igy lesz a polgar ujra rabszolgaja az eloiteletenek .. ..

 

Nem fuggetlen , nem kritikus es nem onnalo a mindenkori hatarozataiba. Tartozik valahova. Regi reflex:gyenge embernek kell oltalmazo ,valahova  csak tartozni kell.Kell egy Fuhrere...egy a kozosegeben megsuvegelt valaki .Te mondd es mi kovetunk..

 

En  lehet hogy eppen az eletemtol ajandekozott fuggetlenesegembol ( ami maga is sok keseruseggel van kibelelve ) nem adok senkinek elonyt .

Van sajat elvem , termeszetesen a helyzetembol es multambol kiindulva de ammin nagyon sokszor korrigalnom kellett ,nem az ertelmet ,nem a tartalmat ,hanem a praktikaba kiveheto resszet ,a vegrehajtok osszinteseget es becsuletet , az elkepzeleseknek realitasat es joindulatat.

Az elvekhez keresek kepviselot es csak addig van a bizalmamba amig meg nem szegi erkolcsi normamat. Nem vedem nem bocsajtok hanem tole tobbet kerek mint az ellenfeletol,mert engem kepvisel .

Tehat  az en csirkefogom nem jobb mint a masike meg ha nekem ugy tunnik hogy kevesebb rosszat csinalt mint az ellenfeleleme ,sot nekem  az o bune mindenkepen nagyobb  mint a masike ,mert az en bizalmamat szegte meg.

Egy becstelenseg nem semisiti meg a masikat  es nincs  tetteinek megadva az a jogi elevulese ido sem ( mint a torvenyszek elott ) ,mert megmutatja hogy milyen a jelleme es jellem nem evul el ,esetleg korrigalodik de azt eszre lehet kesobbi tettebol venni.

Gy.F. ha kihasznalta az allam vedtelenseget azt akkor meg azelott tette hogy annak a szolgalataba lett volna .Eleg nekem azzonban hogy ha egy torvenyt is megszeget ahhoz hogy  ne tartsam meltonak arra hogy kesobb ,tehat most predikaljon .De  ha  csak ugyeskedett  ne vetetet az akkori torvenyek ellen ,az nekem jo jell arra hogy az allam elen ugyan ugy tudd ugyeskedni ,menedzselni ,a mindenkori szabalyok kozott .Mert az allam is egy hatalmas vallalt plane a kozos europai kontextusba ahol minden kis elonyt eszre kell venni ,kihasznalani Mo-ert es lobbyzni erte ,megkaparintani az ossz konkorenciaval szemben. En nem itelem el a Fidesz tranzakcioit a parthazzal meg a cegeivel...ha az nem volt tiltva  es ok meg nem voltak hatalmon.,De mindjart azt teszem olyanokkal amelyeket  akkor kovettek el mikor  mar uralmon voltak .Ehhez mar nem eleg hogy torvenyes valami hanem hogy betartja azt a sulyosbito minoseget hogy az o kezeben van a magat mar igy nem vedelmezheto ,vedhetetlen  allam es igy a az allampolgarok erdekei is.  Az en francia tanarom -pedig roman volt az istenadta - jol megverte az osztalytarsamat , a sajat fiat mikor az kerte  tole hogy mutassa meg neki a vizsgateteleit..pedig az ugyebar nem hasonlithato ossze tanacskozasokkal az allami vagyon kezeleserol a kedves feleseggel es nem osszehasonlithato a barat bevetesevel  egyes szemelyes meggazdagodast celzo ugyekbe mint strohman ,es  ha kell  jatszunk a gondolattal torvenyeket sajat erdekbol megszopvegeztetni,elfogadasat idoziteni egy a miniszterelnoktol jonak tartott strategikus pillanatra.....

Ilyenek  (es ha Gy.F-en  is lehet ilyen fogast talalni ,akkor o is ) nem lehetnek az en bizalmam hordozoi .

Ha ezt a fentoeket , ugy mint en vagy Te vagy mas fuggetlen megitelesu erkolcsre alapozo megitelessel  rendelkezo ember ,ezt igy itelne meg ,Mo-n sem maradhatna sokaig ilyen balkani , roman-bolgar-gorog-szerb tolerancia a csirkefogokkal szemben.

Ehhez nem kell innen elmennem vagy irigyelnem a 300 km.-teren tulikakat hanem itt  kell honositani. Egyik nem titkolt vagyam volt hogy a nyugdij adta szabad idombe itt is amely egy eleg nagy nyilvanosag (allitolag minket is kozel 40000-en olvasnak ) meggyzóhessem a mieibket hogy segitsunk egy olyan kozvelemyn megszuletesebe ahol erkolcsi normak szamitanak ,ahol senki aki megstegi nem varhat tamogatasra.Feljenek az uralmoin levok a nep igazsagerzetetol es szavazatatol.

Előzmény: tivadar (312)
tivadar Creative Commons License 2005.04.25 0 0 312

Azt mondom: ELVben természetesen egyetértek veled, főleg ha mutatsz nekem egy olyan politikust a világban, akinek a keze hófehér.  A politika sosem volt (lesz, van...) a tiszta kezek foglalkozása. Hadd mondjam ezt én, a - naív, az idealista - neked a realistának.

De ez az aljas -bocs de MO-i balos- taktika, médiarásegítéssel, hogy a Gy.F. száz-milliárdjait összemossák O.V.-né 15%-os cégtulajdonával és kimondják, hogy egykutya, ezt nem fogja bevenni a gyomrom.

 

Hidd el nekem, a MO-i baloldal egyszerűen nem tud belenyugodni abba, hogy megszűnt az 1pártrendszer. Zavarja őket az ellenzék léte, lsd. mostani regnálásuk "eredményeit".   Lásd még: EU tagságunk nettó befizetéseit...

A mi baloldalunk  nem azonos a tiétekkel.

Előzmény: Mumu (311)
Mumu Creative Commons License 2005.04.25 0 0 311

Most nem tudom mirre valaszolsz. A kulonbozo eloregyartott ellem hasznalata a ket oldalon eppen olyan szerencsetlen ,egyforman kinevetheto.

De mi most a Toled felhozott korrupciokrol beszeltunk . En azt allitottam es teszem azt most is , hogy nem vagyunk zsurije annak ki kovetett el nagyobb ganejsagot hanem azert hallatjuk hangunkat  hogy mindegyik ganejsagot egyforman eliteljek  . Az allampolgar szempontjabol nincs kisebb vagy nagyobb buntett ,mert nem akarunk akar kisebb erkolcstelensegeket elkovetot sem az orszag vezeteseben ...aki ma egy tojast lopott az holnap elopja a tehenet...

Vagy mas a velemenyed ?

Előzmény: tivadar (310)
tivadar Creative Commons License 2005.04.24 0 0 310

Mumukám ebben sosem fogunk tudni - ÍGY - megegyezni.

MO-on akkora kettős mérce működik ma is, mint ide Montekarló...

 

A baloldal annyira mexokta az 50-80 éves balos, ateista. materialista terminológiáit, valamint ezeknek a médiákba történő folyamatos sulykolását, hogy semmi ettől eltérőt nem tud elfogadni. Aki ettől el merészel térni, az minden eszközzel vadászható.

Előzmény: Mumu (309)
Mumu Creative Commons License 2005.04.23 0 0 309

Eppen a Te okfejtesed kettos meretu , kedves Tivadar.

Azzontul hogy a mereteket nem tudjuk teljesen tosztazni egyet tudok.

Egy csirkefogosagod nem lehet egy masikkal menteni.

A nagysaga csak azt jelenti hogy egyik csirkefogo sikeresebb volt mint  amasik..

Amit el kell itelni (es nem a buntetojogra hanem az erkocsi hozzaallasra gondolok ) az a tiszteseg kuszobenek atlepese..mar a probalkozas is elitelendo.

Nem vagyunk versenybe nem vagyunk nezoi egy ilyen versenynek es megdicserjuk azt aki kevesebbet lopott.

Itt a hiba...

Előzmény: tivadar (308)
tivadar Creative Commons License 2005.04.22 0 0 308

Erről nekem (már megint) a Kettős Mérce esete jön be.

 

Wekler úr anno, 250 milliós nagyságrendben vett fel támogatást 1 személyben, plusz át akarta soroltatni a földjeit erővel.

Orbán felesége 45 milliót vett fel egy cégben ahol  kb.15%-ban volt  ő tulaj.

 

A balmédia szerint ez ugyanolyan szemétség.

 

Gyurcsány vagyonának nagysága és szerzési módja közismerten hirhedt.

Orbán mint miniszterelnök egyetlen szót sem beszélhet a feleségével üzletről, befektetésről, miért nem??? 

 

A baloldal szerint megint csak azonos súlyú dolgokról van szó!

 

No comment...

Előzmény: Mumu (307)
Mumu Creative Commons License 2005.04.21 0 0 307

Akartok valamit hozzaszolni az Orban illetve a Gyurcsany uzletei koruli vitahoz ?

Elvben es mindkettojuk szamara:

-szabad-e egy aktiv miniszterelnoknek barmiylen modon hasznot huzni a helyzetebol,meg ha az a felesegenek adott intim tanacs is ? Szabad-e egyaltalan sajat magat olyan helyzetbe hoznia hogy mondjuk akar olyan jogokal eljen mint minden mas polgar ha csak a legkisebb arnyeka a gyanunak feltamadhatna hogy a jogai ugyan olyanok de a lehetosegei azokat ellenoriztetni az eselyukrol ,vagy atlatni olyan dolgokat mint amelyeket egy mezei kervenyezo nem lat at,sokal nagyobbak..igy elonyhoz jutni.

Masik esetben:

-lehet-e valaki olyan kesobb miniszterelnok aki elotte olyan viselkest tanusitott az allammal szemben,privitazicio es annak fortelyasabb kihasznalasaval amelybolo kiolvashato hogy az allamot mint aldozatot ertette es igy erti most is a privateurokkel szemben ?

Mumu Creative Commons License 2005.03.16 0 0 306

TE nem ertettel meg engem.Dehogy is nezzem le egyik kedvenc varosomat hanem hogy ott valszinuleg a kabeltv-programjaba nincs annyi ado ahol regi klasszikus filmeket nezhetnek az elofizetok.

Meg mondanad milyen az ottani kabel ajanlat ?

Előzmény: Törölt nick (304)
KanOne Creative Commons License 2005.03.16 0 0 305
Ha tulajdonképpen mindennel gond van, a kenyértől kezdve a hírműsorokig, miért is nem élsz Svájcban pl. ?
:)
Előzmény: Boszorka (302)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 304
Miért, mi van Debrecennel? Nem nagyon értem. Itt is van színestévé, meg millió csatorna is. Debrecen nem Románia.
Előzmény: Mumu (303)
Mumu Creative Commons License 2005.03.16 0 0 303
Nem magamrol beszeltem hanem a debreceni lehetosegekrol.
Előzmény: Boszorka (301)
Boszorka Creative Commons License 2005.03.15 0 0 302

Ja és az idén azt hiszem először néztem magyar híreket, aztán elkezdtem kaparni a falat.:-(((

Egyhamar nem fog előfordúlni ismét, az biztos.

Előzmény: Boszorka (301)
Boszorka Creative Commons License 2005.03.15 0 0 301
Te csak ne dumálj, igazán nem vagy rászorulva a régiségekre. Van neked is vagy 152 másik adód.:-)))
Előzmény: Mumu (300)
Mumu Creative Commons License 2005.03.15 0 0 300

Nem csak Te.

De:nezzel ha technikailag tudod a Duna TV-t vagy mas szegenyebb adokat amelyeknek keves penzuk  van az uj filmekre igy a sokal olcsobban forgalmazott regi filmeket sugarozzak.Lehetoleg fekete feheren,igy jarja naliunk mert asszocialhatunk ami rtegi mozi elmenyeinkre.

Előzmény: tivadar (299)
tivadar Creative Commons License 2005.03.15 0 0 299
Boccs, de én ettől az obligát 2 db esti USA baromságtól is hányok lassacskán - plusz az örökös körbe ismétléseiktől...
Előzmény: Mumu (298)
Mumu Creative Commons License 2005.03.14 0 0 298
A baj hogy nem amerikait hanem delamerikait neznenk,a jo reklamcimzetek.
Előzmény: tivadar (297)
tivadar Creative Commons License 2005.03.13 0 0 297

Igen, ez egy szép álom!

 

A valóságban pedig az egyetlen "közszolgálati", az M1, lassacskán teljesen átveszi a két nagy ker.adó stílusát és tartalmiságát. Már beszállta reklám-idő-sávokba is rendesen!

 

Vajon miért kell nekünk mindhárom könnyen fogható csatornán naponta kötelezően minimum egy (de inkább több) primitív amerikai baromságot nézni főműsoridőben ? 

 

(Talán csak nem azért, mert egyeseknek ebből van hatalmas jövedelme? Talán csak nem azért, mert ezt ugyanazok döntik el, akik annak idején behozták a Furfangos Nyeszterkát, meg a Timur és csapatát?)

Előzmény: KanOne (295)
Mumu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 296
Egyett ertrunk.A baj ottis akorrupocio:kiadnak olyan munkakatamelyeket sajat maguknak kjelle e elvegezni kulonbozo kft-eknak akik plusz inkaszalnak...Vagy olyan emberek vcannak ott akiknek meg van ra a tehetsege vagy ...
Előzmény: KanOne (295)
KanOne Creative Commons License 2005.03.11 0 0 295
Igen.
Ki kellene alakítani egy nem pazarló, de korrekt költségvetésű állami TV-t (vagy TV-ket), amin a teljes műsoridőben olyan műsorok mennének, melyek értéket közvetítenek.
Egy ilyen normális állami TV-n keresztül aztán serkenteni lehetne igényes dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek, kisjátékfilmek készítését.
Előzmény: Mumu (294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!