Keresés

Részletes keresés

Pemirx Creative Commons License 2024.09.22 0 0 836

Hol lehet kapni szalontüdő konzervet?

(savanyú tüdő)

Happycandy Creative Commons License 2020.05.27 0 0 835

Nézd Pimpa megsütöttem :)

Előzmény: pimpa1982 (833)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 834
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 833
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 832
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 831
Wolfieka Creative Commons License 2019.10.14 0 0 830

Szülinapom lesz november 9én és szeretnék egy kisebb összejövetelt, család+barátok. Viszont sok sok kiadással jár egy ilyen megszervezése, és budget-en vagyok. Ott spórolok ahol csak tudok. http://budapest.imami.hu/helyi-hirek/vasarlocsalogato-falatok ez a cikk pedig a segítségemre volt. :) 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 829
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 828
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.29 0 0 827
Kardszárnyú Creative Commons License 2010.06.16 0 0 826
cseresznyésrakás:
2,5 dl tej
4 zsemle
1,5 doboz tejföl (én 1 nagyot használtam)
8 dkg cukor
1cs. vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom leve
5 dkg vaj
50 dkg magozott cseresznye

A zsemléket kockára vágjuk, forró tejjel meglocsoljuk.A tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral, tojással citromlével elkeverjük.
egy mély tűzálló tálat vajjal kikenünk. A zsemlét beleforgatjuk a tejfölös masszába, az így kapott massza felét beletesszük a tűzálló tálba, rászórjuk a cseresznye felét, majd a maradék masszát és a maradék cseresznyét.
Sütőben 20-25 percig sütjük és ha megsült porcukorral meghintjük.
Hidegen melegen is nagyon finom.
Kardszárnyú Creative Commons License 2010.06.06 0 0 825
Kókusz szelet

Tészta:30dkg liszt,1/2cs sütőpor,2ek kakaópor,15dkg porcukor,1tojás, 15dkg margarin

Töltelék:6db tojásfehérje,20dkg porcukor,20dkg kókuszreszelék

Krém:6tojás sárgája,3ek liszt,3dl tej,4cs van.cukor,25dkg margarin,
20dkg porcukor, csoki reszelék

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük,
majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,
akkor tegyünk bele 2-3ek tejet.
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük.
A kókuszt is belekeverjük.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük
az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal.
Közepes lángnál 20percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a van.cukorral, liszttel,
és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük ,a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre
eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csoki reszelékkel
megszórjuk.(a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)
nekem csak színes cukrom volt itthon ilyen lett:
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 824
LONG ISLAND ICE TEA

Alkohol%: 11%
Pohár: Collins
Módszer: Shaker

Elkészítés:
Töltsük meg a shakert és collins-poharat félig jégkockákkal.
Adjuk hozzá a vodkát, a gint, a rumot, a tequilát, a triple sec-et,
a ciitromlét és a cukorszirupot.
Rázzuk alaposan összé, majd szűrjük le a collins pohárba.
Töltsük fel kólával és díszítsük citromdarabbal, citromdarabokkal

Hozzávalók:
Jégkockák
1/2 rész gin
1/2 rész fehér rum
1/2 rész tequila
1/2 rész vodka
1/2 rész Triple Sec vagy Cointreau
4 rész kóla
1/2 rész cukorszirup
1 rész citromlé

még több koktél a www.axe.hu oldalon
Mad árka Creative Commons License 2008.03.02 0 0 823
Sziasztok! Elsősorban Odin88-tól kérdezem, de mindenki más tapasztalata is érdekel: csináltatok már mézsört? Milyen bevált recept alapján?

Leírásokban nincs hiány, csak épp bizonytalan vagyok, melyiket kéne követni. Egyáltalán: milyen méz ajánlott hozzá?
Előzmény: odin88 (821)
Kardszárnyú Creative Commons License 2007.12.31 0 0 822
odin88 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 821

MÉZSÖR

Hozzávalók:
-1,5 kg méz
-10 l víz
-25-50 dkg cukor
-fűszerek (fahéj, szegfűszeg, gyömbér)
-1 szelet pirítós
-5 dkg élesztő

Elkészítése:
1., A 10 l vizet felforraljuk

2., A forrásban lévő vízben elkeverjük a mézet és a cukrot (ízlés szerinti édességre)

3., Elzárjuk a tüzet és a nedűt tetszés szerint fűszerezzük

4., Megvárjuk míg a lé kéz-melegre hűl (min. 1 óra), ekkor megpirítjuk a kenyeret, amelyre (szintén langyos állapotban) rákenjük az élesztőt.

5., Az élesztős pirítóst a nedű felszínére helyezzük és kb. 12 órán át állni hagyjuk (félig lefedett állapotban).

6., Ennek elteltével eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük az italt, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt)

7., 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a keletkező gázokat kiengedni)
Ha meg akarjuk állítani a forrást, be kell hűteni a mézsört.

8., Legfeljebb fél évig tároljuk, szóval mielébb meg kell inni! (minél nagyobb a cukor/méz tartalma annál tovább áll el).

SKÅL! =)

Teff Creative Commons License 2007.11.14 0 0 820
Azért ez sem semmi, ha már mézeskalácsházikó:
Mézeskalács házikó készítés ( videó + sablon )
Előzmény: t3v3d3s (759)
Pamina Creative Commons License 2007.02.06 0 0 819
Jegyeztem, köszi :)))
Előzmény: t3v3d3s (818)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.02.05 0 0 818
csak Paminának, csak most, csak itt! :)

Ostyatálkák vagy -rudak

75 g marcipánmassza
50 g porcukor
75 g liszt
2 tojásfehérje
3-5 ek tej

A marcipánt lereszelni, a többi cuccal krémesre keverni (a botmixer kiváló erre a célra). 30 perc pihentetés után vajazott tepsiken 6 db, legalább (!) 15 cm átmérőjű kört (pl. kistányért) körbeporcukrozni, a masszát elosztani, kanál hátával elsimogatni. Legyen minél vékonyabb, különben a végén nem ad szép tálkaformát. 180 fokon 4 perc, aztán 10 perc hűtés után vissza a sütőbe, amíg a széle megbarnul. Tényleg csak a széle barnuljon meg, az is alig, különben az egész megkeményedik, és formázhatatlan lesz. Ugyanezért egyszerre csak egy tepsivel (max. 2 kör) dolgozzunk, így legalább az egész délutánunk rámegy. Pohár alján még melegen tálkává formálni (ha keményedne, rövid időre a sütőbe téve visszapuhítható - ha hűl és erőltetjük, kilyukad). Ostyarúdhoz simán felcsavarni (az elrontott tálkáknak való anyagból is készülhet...). A kész tálkákat olvasztott csokival kell kikenni a vízhatlanság érdekében.

Szóval macerás a dolog, de másodszorra nekem már mindből kosárka lett, és nem hulladékrúd :) Ráadásul a beltartalom kiürítése után elfogyasztható, és nekünk nagyon ízlett.

Az eredeti receptben a belevaló vaníliakrém:

2,5 dl tej
1/3 vaníliarúd
1 púpos ek liszt
2 tojás sárgája
50 g cukor
1 ek vaj
4 cl rum

Erre gyümölcsök, zselatinréteg, pisztácia- és mandulaforgács. Az alábbi fotón az első kísérlet (túl vastag volt tészta, így kevés lett a redő), benne a chilii-féle túrófagyival.

ostyatálkák
Kardszárnyú Creative Commons License 2007.01.31 0 0 817
Konyakos praliné

Hozzávalók 25 darabhoz:
*10 dkg fehér csokoládés tortabevonó,
*50 darab praliné- vagy minyonpapír

A töltelékhez:
*10 dkg tejszín,
*2 teáskanál instant kávé,
*4 cl konyak,
*20 dkg tej tortabevonó,
*2 deka fehér csokoládés tortabevonó

Elkészítése:
Két darab süti alátétet fogjunk össze, egy ecsettel kenjük
meg az olvasztott tortabevonóval, ha kihűlt, még egyszer
ismételjük meg a műveletet. Hagyjuk megkeményedni, majd
szedjük le róla a papírt. A töltelékhez főzzük fel a
tejszínt, vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a kávét.
Adjuk hozzá a konyakot és a felolvasztott tortabevonót. A
konyhai robotgép kézi mixerével keverjük meg. Hagyjuk
kihűlni, majd a robotgéppel verjük fel. A masszát töltsük
habzsákba, majd nyomjuk a csokira. A fehér tortabevonóval
egész vékony csíkokat húzzunk a pralinéra.
chilii Creative Commons License 2006.12.12 0 0 816
az a kókuszos kis izé, csokikrémmel összeragasztva? függőséget okoz!!!! én is drágállottam, néha bementem a bótba csorgatni a nyálam, aztán végül tavaly írtam alexandrának, hogy hozzon már nekem egyet :o)
Előzmény: t3v3d3s (815)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.12 0 0 815
(az egy jó könyv, csak én marhára drágálltam, ezért ha néhanapján elmegyek a bótba, és kiírok egy-egy receptet.... az egyik kedvencem a kakaós-kókuszos cookie, de nem tom, milyen néven fut valójában)
Előzmény: chilii (814)
chilii Creative Commons License 2006.12.12 0 0 814
még a végén megtörik az ellenállásom, és rábeszélsz! :o)
köszi a tippet, én tavaly az Ízvarázsból (Donna Hay) csináltam sima trüffelt, azt jól lehetett formázni, majd abba teszem a fűszert!
Előzmény: t3v3d3s (812)
ribizli Creative Commons License 2006.12.11 0 0 813
Sima alap trüffelmasszába keverj őrölt chilit szerintem (én így csináltam anno), próbáld ki előbb 1-2 ek-nyi mennyiségnél az arányt, aztán mehet a többihez is.
Én nem vagyok csípősség-fan, így kb. 1 dl tejszínből készült masszába fél mokkáskanálnyit kevertem, így éppen érezni valami kis csípősséget.
Aztán és/vagy nem kakaóba hempergeted a kész bonbonokat, hanem chilibe, vagy chili és egyéb fűszer és kakaó keverékébe... (Egyéb fűszer alatt bors, koriander, fahéj említhető pl.)
ribizli
Előzmény: chilii (810)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.11 0 0 812
Látod, látod, én ajánlgattam a könyvet, de neked nem kellett :)

Chilis mondjuk nincs benne, de a stahlnak van a sima étcsokis trüflije (1 vaníliarúd, 1.5 deci tejszín, 20 deka étcsokoládé , 3 deka vaj, a hempergetéshez cukrozatlan kakaópor, én rumot is tettem bele annak idején), ez simán elbírja az őrölt chilit (bár úgy emlékszem, ez nagyon lágy volt a golyózáshoz).
Előzmény: chilii (810)
chilii Creative Commons License 2006.12.11 0 0 811
rösztit én a réges-régi Planétás receptje alapján sütöm, többnyire reggelire. Előző este héjában megfőzöm a krumplit, meghámozom (ilyenkor könnyebb, mint hidegen)
Reggel a káposzta reszelőn lereszelem, megsózom egy picit. Serpenyőben vajat olvasztok, és a reszelt krumlit beleöntöm, egy fakanállal szépen lenyomkodom, olyan lepényszerűen kell kinéznie. Lassan sütöm, kb. 10 percig. Ekkor egy tányért borítok a serpenyőre és átfordítom, a serpenyőbe még mehet vaj, és én fel szoktam dobni egy kicsit, úgy hogy bacon szeleteket teszek a serpenyőbe. Rácsusszantom a "krumpli lepényemet", úgy hogy most a sült része kerüljön felülre. sütöm még 8-10 percig és tányérra borítom. reszelt ementálival megszórom és kész a reggeli. így leírva bonyolultabb mint a elkészíteni.
Előzmény: wessago (801)
chilii Creative Commons License 2006.12.11 0 0 810
valami chilis trüffel recepted nincs véletlenül?
Előzmény: t3v3d3s (807)
chilii Creative Commons License 2006.12.11 0 0 809
szóval ide kell jönnöm a tutiért! :o) nálam csak most hétvégén fognak készülni.
Előzmény: t3v3d3s (806)
Kardszárnyú Creative Commons License 2006.12.10 0 0 808
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.10 0 0 807
hasonlóképpen:

Mogyorógrillázsos trüffel

HOZZÁVALÓK 60 golyóhoz:

60 g vaj
250 g étcsokoládé
125 g tejszín
1 evőkanál rum
125 g mogyorógrillázs

A MÁRTOGATÁSHOZ:
45 g étcsokoládé
45 g tejcsokoládé

A felolvasztott vajban olvasszuk fel a csokit, majd a tejszínnel keverjük simára. Ha kihűlt, tegyük hozzá a rumot és a darabokra tört grillázst, majd hűtsük ki. A masszából formáljunk hatvan golyócskát, majd a hűtőben dermesszük meg.
A kétféle csokit gőz felett külön-külön olvasszuk meg. Harminc golyó tetejét a tejcsokiba, harmincét az étcsokiba mártsuk. Csokis felükkel felfelé sorakoztassuk őket zsírpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.

ELTARTHATÓ: Hűtőben, zárt dobozban, zsírpapírral rétegezve tíz napig.

Grillázs

HOZZÁVALÓK 125 grammhoz:

60 g pirított, darabolt törökmogyoró
90 g kristálycukor
60 ml víz

A vízből és cukorból főzzünk aranysárga szirupot, majd keverjük bele a hántolt mandulát vagy mogyorót, és főzzük még két-három percig. A karamelles mogyorót öntsük vékonyan megolajozott sütőlemezre/tepsire, hagyjuk megdermedni. Végül mozsárban vagy késes robotgépben törjük kisebb darabokra.

Én leturmixoltam, a félig dermedt masszát csillagcsőrös nyomózsákkal papírkosárkákba nyomtam, és a tetejüket megszórtam a maradék grillázsmorzsával. Vigyázni kell, hogy elég nagy lyuk legyen a zsák csőrén, különben a grillázsdarabok eltömik.

persze nem saját fotó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!