Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2020.02.16 0 0 8277

A legújabb hírek szerint júliustól szedik a 3-10 €/fő  sarcot a Velencébe csak órákra betérő látogatóktól. 

 

https://index.hu/kulfold/2020/02/16/velence_karneval_turista_szamolas_kamera/

Lady Gyöngyös Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8276

https://www.youtube.com/watch?v=59ZkCwv1Pqg

 

Ez olyan jó ..

 

A tronchetto parkolóházban ha elmegyünk egészen balra onnan már indul is a vaporetto. Mi a Rialtónál szálltunk ki, majd onnan mentünk felfedezni a Szent Márk térig. Vissza teljesen gyalog. Ezt 2x tettük meg + 1x este is visszamentünk. 

https://www.tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g194822-d1722925-Reviews-Green_Garden_Resort-Mestre_Veneto.html

 

A szállásunk itt volt Mestrében, fontos a volt a medence! kocsival 10 perc volt a parkolóház.

Előzmény: Husssss (8274)
onlyread Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8275

Hát ha semmit nem tudsz róla, akkor először is javaslom, hogy nézd át a fórumot. Bal oldalon kereső, kulcsszavak alapján működik, beírod pl. hogy parkolás és kiadja az összes fontos tudnivalót.

Azt kell eldöntened, hogy Velencében akartok lakni, vagy a szárazföldön. A közlekedés, parkolás is attól függ.

Ha már vannak konkrétumok, többet tudunk segíteni.

Előzmény: Husssss (8274)
Husssss Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8274

Köszönöm! Másfél hét lenne a túra, ebből Velence 2 nap. Igazából Velencerol semmit nem tudok. Mármint érted, hogy parkolótól melyik szállás, onnan mit nézzünk, itthonról mit foglaljunk, mi a legjobb közlekedési eszköz, stb

Előzmény: onlyread (8272)
Husssss Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8273

Köszönöm szépen! Na igen, nem állt meg a gondolatom, ha rajtam múlna, lemennénk a csizma sarkáig 😍

Mi ezt a gyorsvonatot tavaly Pista-Velence útvonalon próbáltuk ki. Imádtam. Rómából mi nem mentünk semerre mikor ott voltunk, azóta is vágyom a Nápoly, Amalfi partra, Caprira...

 

Előzmény: Lady Gyöngyös (8271)
onlyread Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8272

Mire mennyi időt szánnátok? Pl. Velencére, mert abban tudnék segíteni esetleg...

Előzmény: Husssss (8270)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8271

Szia! mi tavaly szintén autóval hirtelen ötlet volt, hogy aug 20 menjünk valahova 1 hétre... így simán Nyíregyháza- Mestré-ben szállás 3 éjszaka  (8 óra volt megállókkal)- Velence 10 perc volt kocsival..szuper volt. A hotel is tökéletes választás volt, a fiam miatt 7 éves mindegy csak víz legyen lehessen ugrálni. Így estére mindig belefért 2 óra lubickolás ..majd vacsora Mestrében és Velencében séta...Este olyan szép volt. 

 

Voltunk Veronában is szintén csak 1 óra volt kocsival. Majd Garda tó - Garda település 3 éjszaka /már itt voltunk 2 éve is/ majd hazafele CAORLE - tengerpartozás 3 éjszaka! Caorle és a hangulata felejthetetlen volt!! Az óváros színes éttermei, a víz minősége ..minden tökéletes volt! Nem szeretjük az üdülőtelep szerű helyeket. Pl Bibione 

Először szerveztünk ilyen autós nyaralást! mert mindig repülő+ autót béreltünk eddig. Kivéve Amalfi part ..mert csak a busz után tudtunk volna menni, nincs hely előzésre + lehetetlen leparkolni. 

 

Júniusban Amalfi part körúton voltunk Róma repülővel ott 2 éjszaka- majd kipróbáltuk az olasz High Speed vonatot 55 perc volt Nápoly! onnan Sorrento 4 éjszaka - Amalfi szintén 4 éj. Majd haza Budapestre Nápolyból. 

Szerintem ha már elmentek Velencéig akkor ott a környéken is van látnivaló rendesen ..

Nekünk Olaszország megunhatatlan ..minden évben meglátogatjuk. 

Előzmény: Husssss (8270)
Husssss Creative Commons License 2020.02.15 0 0 8270

Sziasztok!

Nem teljesen Velence kérdés, de fontos lenne a tanácsotok. 2 felnőtt 2 gyerek (10,13)mennénk autóval, körutazás keretében.

Nem szeretjük a hosszú autós utakat, ezért a következőképpen alakult a gondolatmenetünk :

Menjünk idén csak a Balatonra (3 óra). Na jó, ha már ott vagyunk nézzük meg a Bledi tavat (4 óra). De akkor visszafelé ugorjunk le Horvátországba. Na de akkor már először kanyarodjunk Olaszország felé és nézzük meg Velencét (3-4 óra) és akkor onnan Horvát aztán haza.

Sosem csináltunk ilyet, mindig csak repülővel A-bol B-be. Viszont tavaly Szlovákia 5-6 óra volt és nem volt gond vele.

 

Szerintetek mennyire lesz kivitelezhető? Balaton - Bledi-tó - Velence - Trieszt útvonalon mi az amit nézzünk meg? Vevők a gyerekek mindenféle várra, túrára, kalandra. 😊 Autóval Velencében mit kell tudni a parkolásról? 

Köszönöm! 

vélemény Creative Commons License 2019.12.16 0 2 8269

Már gondoltam rátok. Örülök, hogy jól sikerült. És igen, aki rászánja az időt a felkészülésre, az gyönyörű helyekre jut el, ahol nem kell a tömegeket kerülgetni.  Ezek szerint a Ryan kikerült a büntiből?

Előzmény: erikanyu (8268)
erikanyu Creative Commons License 2019.12.16 -1 3 8268

Sziasztok! Akkor egy kis velencei adventi hangulat. :) Pénteken érkeztünk a Trevizo repterére. Ryanair flottul, hozott vitt, nem volt gond. Mobilos repjegy tökéletesen működött a kapuknál, oda vissza is. Bőröndök, hátizsákok méretét szigoruan nézik. Vízállás már kedvez, bár reggelre még nagy vizet írt, mire odaértünk, szépen lehetett közlekedni, csak az eső esett eléggé. Szállás elfoglalása után megnéztük a Bragora részt, mindkét templom még nyitva volt. San Zaccaria, San Giovanni  in Bragora megnéztük. Elsétáltunk még a Tengerészeti múzeumig, nagyon szép részeket láttunk. Aztán már eléggé átfáztunk az esőtől ezért megcéloztuk a D' Morot vacsora gyanánt. Na most én nem voltam elájulva a tésztájuktól, árat is emeltek. Megbeszéltük másnap nem ott eszünk. Innen séta a szállásig. Másnap szombaton verőfényes napsütésre keltünk, és maradt is a szuper idő egész nap. Délelőtt elmentünk vaporettóval a Casinóig, és onnan séta a templomokig. Chiesa Parrocchiale di Sant'Alvise (San Ludovico Vescovo), Church of Madonna dell'Orto, Church of Santa Maria Assunta - The Jesuits. Köszönöm az ötletet, itt is izgalmas, szép helyeket, hangulatos utcácskákat, láthattunk, és legfőképpen kevés túristával. Ez vonatkozik a Bragora részre is. Innen elsétáltunk a San Giovanni e Paolóig, és ebédeltünk egy jót a vaporettó megálló egyik büféjében. Nagyon finom pizzát ettünk. Majd megvárva a 4.2 vaporettót, elindultunk vele vissza a San Marco térre. Kicsi sziesztát tartottunk, és nekivágtunk a délutáni programnak. Bementünk a Szent Márk bazilikába, nézegettük a novemberi árvíz nyomait. Külsőleg nem látszik semmi, de biztos nem tesz jót a kőnek a sós víz. Átmentünk vaporettóval a tulsó oldalra, és a sziget tuloldalán kezdtnk el sétálni. (Basilica di Santa Maria della Salute) Nem tudjuk hogyan, de végül a P.le Rómán lyukadtunk ki. Férjem nézi, hogy itt már autók járnak. Ezután elmentünk vaporettóval a Rialtóig, megkerestük a kedvenc pizzázónkat, majd belevetettük magunkat a karácsonyi forgatagba. Egy-egy aperollal a kezünkben megalapoztuk a jó hangulatot, és elsétáltunk egészen a vonatállomásig. Nem ettem még soha cannolit, na végre ezt most bepótoltam. A Riáltónál nagyon finomat kaptam pisztáciásat és vaniliásat ettem. Utolsó nap már csak kevés időnk maradt a repcsi indulásáig, ezért átmentünk a Church of San Giorgio Maggiorehoz. Tavaly nem volt már eurónk, így nem jutottunk fel a toronyba, most idén bepótoltuk. Tiszta volt az ég, csodaszép képeket lőttünk fenntről, és megpróbáltuk beazonosítani hol jártunk előző nap. Ezután vissza a San Marco térre, és a lassú 1-es vaporettóval búcsúzva Velencétől kihajóztunk a P.le Rómára. Útközben hallottuk a szirénát, és a buszon megnéztük, valóban megint jött föl a víz. Megúsztunk mindennemű árvizet, nagyon jól éreztük magunkat. Nem volt tömeg, még a hangyautakon sem, bár azokat kerültük. Ismét köszönöm a tőletek kapott tanácsokat, javaslatokat, tényleg szép helyeket leltünk fel ismét. 

BigFic Creative Commons License 2019.12.12 0 0 8267

Webkamera alapján valami színpad, stb készül a St. Mark téren.

Valami rendezvény is  lesz a hétvégén talán.

FLaci Creative Commons License 2019.12.10 0 0 8266

A vasútállomás előtti és a Piazzale Roma-n levő vaporettó állomásokon is vannak jegy árusító helyek, meg automaták is. Ezek biztos késő estig nyitva vannak, az automatát meg nem bonyolult használni.

Előzmény: BigFic (8265)
BigFic Creative Commons License 2019.12.10 0 0 8265

Este érünk csak oda. Trafik nem hiszem, hogy nyitva lesz.

Előzmény: erikanyu (8263)
erikanyu Creative Commons License 2019.12.10 0 0 8264

Ha jól látom, és értelmezem az előrejelzést, akkor mire beérünk pénteken a városban, lemegy a víz.  2-re érünk Trevisióba repcsivel,onnan még a busz Velencébe 40 perc. 3 körül vagyunk a pza San Marcon. Azért a napokban még nézegetem az előrejelzést. :)

erikanyu Creative Commons License 2019.12.10 -1 0 8263

Szia! Mi is hétvégén megyünk. Azért a jól nézzük pénteken még belefuthatunk ismét egy kis magas vízállásba. Én viszem a gumicsizmákat, főként, hogy a Sent Márk tér környékén lesz a szállásunk. Bár lehet , hogy akkor inkább a Rialtóig megyünk csak a Vaporettoval, és onnan besétálunk a szállásig. Kihagyva a Szent Márk teret. Nem tudom mivel jöttök be a városba, a buszpályaudvaron (San Marco) már minden trafikban tudsz bérletet venni. De van külön ATC jegyárusító bodé is. 

Előzmény: BigFic (8260)
FLaci Creative Commons License 2019.12.09 0 1 8262

Elvileg most nincs nagy víz.

 

https://www.comune.venezia.it/it/content/centro-previsioni-e-segnalazioni-maree

 

(90 cm körül kezd kiönteni, 187 volt novemberben)

Előzmény: BigFic (8260)
onlyread Creative Commons License 2019.12.09 0 1 8261
Előzmény: BigFic (8260)
BigFic Creative Commons License 2019.12.09 0 1 8260

Sziasztok!

 

A hétvégén utazunk Velencébe. Érdeklődöm, hogy mi a helyzet a volt vízzel? Van valakinek naprakész információja?

Én a webkamerákon nem látok semmi rendkívülit. Reméljük a szállások is már teljes értékűen üzemelnek.

Azt tervezzük, hogy vaporetto bérletet veszünk. Ezt online nem látom, hogy lehetne. De, ha tudnám, hogy megtalálom, hogy miként kell az automatából, akkor a helyszínen is jó lesz.

Minden infót szívesen fogadok.

abassc Creative Commons License 2019.12.06 0 0 8259
Sziasztok!
Februárban mennénk ki a karneválra. Azt szeretném kérdezni hogy felvonulás után is lehet találkozni jelmezesekkel? Vannak a városban?
Köszönöm :Csaba.
vélemény Creative Commons License 2019.11.24 -1 3 8258

A város amúgy is rossz állapotban van. Lehet, hogy évtizedekig tart a helyreállítás. Az 1966-os firenzei árvíz után is évtizedekig tartott.

Off

Most láttam a Notre Dame-ot. Szemből nem látszik igazán, de oldalról és hátulról szívfacsaró látvány.

 

 

Előzmény: erikanyu (8257)
erikanyu Creative Commons License 2019.11.24 -2 0 8257

Köszönöm szépen. Alternatívának nagyon jó lesz Padova. Azért maradok Velencénél. :) Manipura köszönjük az összefoglalót. Én nem is a mi utazásunk miatt aggódtam, hanem inkább a városért, és a műemlék épületekért, hogy meddig bírják el a sok vizet. Egyébként nem tudom láttátok-e, de Chioggiában is nagyon magas volt a vízállás. Az is egy kedvenc városkám.

Előzmény: vélemény (8251)
Bajusz82 Creative Commons License 2019.11.24 0 1 8256

Nagyon köszönöm a hasznos infókat! Igazad van, a tájékozódás az elsődleges, ezért írtam ide erre a fórumra is. :)

Előzmény: Manipura (8254)
onlyread Creative Commons License 2019.11.24 0 0 8255

Köszönöm szépen.

Előzmény: Manipura (8253)
Manipura Creative Commons License 2019.11.23 -1 2 8254

 

 

December közepéig még majdnem egy teljes holdciklus van, továbbra sem lehet tudni mi lesz az acqua alta vagyis az árapály helyzet. Mint korábban írtam sok befolyásoló tényező van.

Az előzetes felkészüléshez javaslom tanulmányozni az alábbi helyet. 

 

A Punta Sabbioni mérőállomás eredményeit  10 percenként rögzítik, abból is  látható hogy kb. 6 óránkét váltakozó az irány, igy az sem titok, hogy 12 óránként, tehát   napi 2 alkalommal van maximum és minimum szint is, melyek között 60-100 cm vagy ennél több különbözet is lehet. Ez 6 óra alatt 10 percenként 1 -2 2,5 cm-t jelent pluszban majd minuszban.

Holnap reggelre például 140 cm-es maximumot jeleznek, és  magas vízszintet prognosztizálnak a jövő hétre, de csökkenő tendencia várható. 

https://www.comune.venezia.it/sites/default/files/publicCPSM/segretel/testoSegreteria.txt

 

Ha a  számokat a fizikai gyakorlati valóságra vetítjük:

 

A legalacsonyabban a Piazza San Marco van, ahol 80 cm-es vízszintig semmit nem veszünk észre, talán egy-két tócsa száraz időben is megjelenik.  de 95 cm-nél már boka felett ér az alulról szivárgó víz  

A Rialtó környéke kicsit magasabb, ott 105 cm felett jelenik meg a víz, a Santa Lucia vasútállomásnál pedig  135 cm-ig nem kezd szivárogni a víz.

https://www.comune.venezia.it/it/node/7454

 

Szóval ha az előrejelzés szerint alakul, akkor ha valaki holnap délelőtt 9 körül megy a pza San Marcora, -ahol nincs magasjárda- térd fölé is érhet a víz, de aki pl délután 3-kor érkezik, annak száraz időben a cipője is száraz marad.

Más kérdés, hogy a Canal Grande hajózható-e, ezért helyiektől és szálloda recepción is tájékozódni kell. A 105-110 cm-es állásnál általában az 1-es már nem jár, de a Guidecca csatornán a 2-es módosított verziója jár Tronchettóig, Accademia/Zattere viszonylag közel van. Tronchettótól kisebb hajóra átszállva lehet a Piazzale Rómára eljutni. 

 

Remélem fentiek segítenek kialakítani a helyes hozzállást. Tájékozódjunk és az aktuális helyzethez igazodjunk az aggódás helyett!

 

Sokszor elgondolkodom itthon  az üzletmenet-vagy üzemmenet folytonossági tervek készítésekor, hogy mennyire nehéz akciótervet elképzelt veszélyhezetre kitalálni. Velencében napi szinten képben kell lenni, a vaporettó megállókban kihelyezett akciótervek élesítését szirénákkal, sms küldéssel egyéb tájékoztatással jelzik a városi hatóságok. A megfelelő együttműködéshez nov-március között és esetenként a rendkívüli időjárásnál elengedhetetlen az előzetes és folyamatos tájékozódás.

 

Előzmény: Bajusz82 (8246)
Manipura Creative Commons License 2019.11.22 -1 1 8253

Egyik ismerős család a városkártyához foglalta a magánlakosztályok erkélyek titkos túráját. Nincs összehasonlítási alap, de a plusz történetek és információk miatt nekik nagyon tetszett a Dózse és az óratorony látogatás is.

Előzmény: onlyread (8240)
auray1 Creative Commons License 2019.11.20 0 1 8252

Jó ötlet. Szép az óvárosa, és rengeteg látnivalója van. Minden bejárható sétálva. Vélemény korábban megírta, hogyan célszerű a Scrovegni kápolnába foglalni, Giottot ki ne hagyjátok.

 

Padova

Padova - Chiesa degli Eremitani

Padova - Duomo e Battistero

Padova -Palazzo Bo

Padova - San Antonio

Padova - Scrovegni Chapel

 

 

Előzmény: vélemény (8251)
vélemény Creative Commons License 2019.11.17 0 2 8251

Menjetek el Padovaba. Szép város, Manipura részletesen írt róla. Én nagyon szeretem az olasz kisvárosokat.

Előzmény: erikanyu (8250)
erikanyu Creative Commons License 2019.11.17 0 0 8250

Azért most már egy kicsit aggódom. Akkor nem volt ekkora esőzés, és ilyen magas sem volt a víz. Olvasom a híreket, sokkoló, tényleg. Remélem megoldódik majd ez a probléma, és tényleg beindítják a védő rendszert amiről írnak. :(

erikanyu Creative Commons License 2019.11.14 0 1 8249

Tavaly az acqua alta után voltunk pár nappal. Ha jól emlékszem Manipura után mentünk mi :) Ő még kicsit élvezte az árvizet, mi már egyáltalán nem. Mi is december elején megyünk, majd figyeljük a híreket előtte. 

Előzmény: Bajusz82 (8246)
Manipura Creative Commons License 2019.11.13 -1 1 8248

"Tudtok valami biztatót mondani?" Hajrá! ;)

A meteorológia is max  csak 3 napra prognosztizál, jövőbelátók nem írnak ide. 1 héttel előtte kezdd nézegetni élő webcamerákat és a Velence város honlapját. Addig sok eső eshet holdciklus, shirocco  kedvezőtlen vagy ellenkező  hatások is lesznek.

Előzmény: Bajusz82 (8246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!