"Tappi Tíkarrass appeared on Rokk í Reykjavík, a TV documentary directed by Friðrik Þór Friðriksson. Tappi Tíkarrass was one of the 19 bands featured in the film and collaborated with two songs: “Hrollur” and “Dúkkulísur”, both of them sung by Björk and Eyþór with Oddur replacing Guðmundur in drums."
Ebből a Tappi Tíkarrass szabad fordítása Plug Bitch Ass, a Hrollur az Hidegrázás, a Dúkkulísur pedig babákat jelent...
(Kár, hogy Björk nem énekelt egész karrierje alatt izlandiul :) )
(Ez a Mák Kata micsoda egy szörnyű nőszemély... Érdekes, hogy egy Cheryl Waters vagy egy Kevin Cole simán fel tud konferálni egy-egy felvételt idétlen hehegés nélkül, de a magyar rádiós az képtelen nem nevetni a saját sz@r viccein :( )
milyen egy utolsó seggfej ez a david guetta, még a legvacakabb számból is ki tudja nyírni a minimális eredetiséget, hogy az abszolút nivellált nagy semmit hallgathassuk: https://www.youtube.com/watch?v=mI5-Bi2Wc5c
(Ha jól értem és gondolom, van valami totál nonszensz és mondvacsinált bonyodalom, mely mellett szőrmentén lehet éneklési(?) tudást(???) csillogtatni. Franc se tudja, de a zeneszerzőket gondolom úgy szerződtették hozzá, hogy egyetlen eredeti és autentikus zenei gondolatuk nem lehetett, csak innen-onnan összevadászott mélyhűtős zene-legokockákat rakosgathatnak maguk előtt. És képzeljük csak el, a csillogás és világhír mögött bizony kemény munka, néha magányosság és útkeresés, továbbá kamaszkori szerelmek, csalódások és vetélkedések állnak, úgy bizony!!!)
Jeff Buckley-t, akiről - töredelmesen és egyenesen bevallom - eddig sohasem hallottam. Vicces, mert olyan, mintha valaki túltolta volna a korai Radioheadet és Coldplayt, pedig hát pont fordítva történtek a történések evvel az amerikai Viktor Cojjal...
Mindig is szerettem a 80-as szinti pop-ot, bár nem voltam depache-es :). A napokban dark pop-ot hallgatok, ez olyan, mint a 80-as szinti csak melankolikusabb és a neve alapján értelemszerűen sötétebb. Van egy egész jó magyar zenekar, Szemrebbenés Nélkül. Érdemes ránézni.
(közben lengyel elektro-ambient(???) (is) szól: https://www.youtube.com/watch?v=gZUPDL3RBYs nem rossz és nagy előnye, hogy nem nagyon próbálnak énekelni közben, hogy pl. zwtlklzswtr lzwkwerktz, max. hangulatfestő robotszövegnek használják édes polják anyanyelvüket :D )
(Mondjuk ez sem feltétlenül az esetem, mert nagyon is olaszos, nagyjából egyetlen akkord sem eredeti belőle, mindenét hallottuk már. Azért érdekes :) )