Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 66858

Most lett vége - amit tudni lehet az umamiról.

Érdemes megnézni!

Holnap édes-savanyú szárazbab főzelék, lyoni hagyma, 'ropi' pancetta

Popenka Creative Commons License 2 napja 0 2 66857

"Elképzeltem ezt így egy tányéron :D"

Na és? Én voltam katona... ehhez még szeletelnénk egy kis füstölt szalonnát a tetejére.

:)))

Előzmény: H_G (66856)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 1 66856

Elképzeltem ezt így egy tányéron :D

Előzmény: nagypapi51 (66855)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66855

Holnap mindenféle maradékok: paprikás krumpli, debreceni, zöldborsós krumplipüré,

sajtos makaróni, grízes tészta.

Popenka Creative Commons License 2 napja 0 1 66854

"A másik sajátossága, hogy övé az utolsó szó. Ezt akármeddig elhúzza. Inkább már verseket is ír nekem. :) "

Ez már egy komoly kapcsolat kezdete. Vigyázz, nehogy házassági ajánlat legyen a következő. Még a végén ő örököl mindent, hiszen fiatalabb. :)))

Mindeközben:

https://index.hu/fomo/2025/11/02/tiktok-mesterseges-intelligencia-ai-video-olimpia-nok-takaritas/

Előzmény: dulci_nea (66853)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 66853

Azt nem bírja beismerni, hogy valamire nem tud válaszolni. Rendelnék a közelünkben teljeskiőrlésű pizzát. Mondott mindent, receptet is írt, csak azt nem, hogy nem tudja. Engem szórakoztat. Még van annyi gógyim, hogy felülbíráljam. De be kell ismerjem, nagyobb az esélye, hogy majd legyőz. 

A másik sajátossága, hogy övé az utolsó szó. Ezt akármeddig elhúzza. Inkább már verseket is ír nekem. :) 

Előzmény: öreg_néne_b (66852)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 napja 0 0 66852

A gugli keresőnél jobb

Szerintem nem jobb, sőt. Ha én keresem, akkor látom az eltérő forrásokat és mérlegelem, hogy melyiket fogadom el.

Előzmény: dulci_nea (66850)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 66851

Ezt én is, mikor csomagolásnál olyan egyértelműnek tűnik, hogy felismerhető. :) Ilyen tévedések vettek rá, hogy ne lustálkodjam el a felírást. Mikor máj helyett zúzát vettem ki, és hasonlók. De azt szoktam tudni, hogy pl. alul jobbra lesz valahol. Úgy is nyúlhatok mellé. 

Előzmény: H_G (66848)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 66850

Sajnos. Így gondolom, lehet végzetes is. A gugli keresőnél jobb, de amit kilogikázok, vagy idők során személyes tapasztalat, annyira nem átfogó a tudása. De majd lesz. Aztán majd kiselejtezheti az "embert". Asszem főleg a humor lesz számára értelmetlen. 

Előzmény: Popenka (66844)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66849

Nem is szólva többi baromságról... :(

Előzmény: H_G (66847)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 1 66848

Valamiért szilárd meggyőződésem, hogy a csomag színéből meg formájából majd eszembe fog jutni, hogy mi van benne. Több évtized alatt sokszáz meglepetés bizonyította, hogy nincs így, mégsem tudom rávenni magam a feliratozásukra.

Előzmény: dulci_nea (66840)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 1 66847

Kezdve azzal hogy minimum 45 percet kell főzni a vargányát, ez kapásból hülyeség volt. 

Előzmény: Popenka (66843)
Popenka Creative Commons License 2 napja 0 0 66846

hogy még jobban értsük: az MI azokat az információkat osztja, amit többen mondanak. Nem azt, ami igaz. hiszen igazságot nem tud megítélni.

Például az automobil feltalálásakor többen mondták azt, hogy nem fog tudni elindulni, mert a lovaskocsival ellentétben nem húzza semmi. Ez megjelent nyilvánosan újságokban, és egyéb korabeli fórumokon, tudományos akadémiákon.

Ha akkor lett volna AI, akkor azt mondta volna: ne vegyen autót, mert nem fog tudni mozogni vele.

A többségi vélemény jelenik meg az AI-ban. Nem az igazság.

Szegény Newton papa, bár őt nem érdekelte a közvélemény, ettől volt nagy.

Előzmény: Popenka (66844)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66845

Pontosan így van! az AI a neten fellelhető anyagot szintetizálja, de a személyes tapasztalatainkhoz 

nem fér hozzá.

Popenka Creative Commons License 2 napja 0 0 66844

tehát nem mesterséges intelligencia, hanem mesterséges butaság forrása

a többi marketing

a kapitalizmus újabb, és lehet hogy végzetes csődje

Popenka Creative Commons License 2 napja 0 0 66843

"A fordítóprogramot szoktam használni. Útmutatónak jó, mert olyan szinten nem ismerek idegen nyelveket."

Persze, persze. Helyesen teszed. Csak a fejedben ott van a tanult ismeret, ami a fék a hülyeség ellen.

Nagyon durva, hogy sok embernél ez már nincs meg, nem értik mi ez.

Ezen a héten is volt egy esetem: 60+ éves korosztály, férj és feleség, "De ők megkérdezték az AI-t, és nem úgy van, ahogy én mondom." 

Óriási tévedés, hogy a felhalmozott ismereteken túl, amihez az AI hozzáfér, ne lenne ismeret, tudás. Akkor megállt a világ és a fejlődés. És nekünk, mint emberiségnek reszeltek.

Az AI tanul és meg lehet etetni félrevezető információkkal, ellenőrzés nélkül.

Előzmény: dulci_nea (66841)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 1 66842

Nem címkézek, alkoholos filccel írom a tasakra - már ha írom, most elmaradt :)

A gomba max. időbélyeget kap. Lassan esedékes az éves fagyasztó revízió, nem mintha

sok idejét múlt dolog lenne benne.

Előzmény: dulci_nea (66840)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 66841

Beszélgettem vagy egy órát az AI-val. Nagyon érdekes volt. Aztán ugyanezt vontam le. Attól, hogy AI, nem mindenben értettünk egyet, és viszonylag hamar ráuntam. Nem is keresem azóta a társaságát. 

A fordítóprogramot szoktam használni. Útmutatónak jó, mert olyan szinten nem ismerek idegen nyelveket. 

Előzmény: Popenka (66835)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 66840

Ja, ja! És még külön mappában írom is, hogy mi van még a fagyasztóban.

Aztán a rémes valóság, mikor elfelejtem kihúzni, amit felhasználtam. Vagy, a csomag a fagyasztóban ledobja a matricát. Ritka dolog úgy felismerni, mi is lehet.

A vargányát nagyon megszerettem, a szárított változatot, abban bízom. A napokban megint keverek vele egy diós krémet.

A stárított rókagomba csalódás. Itt egy francia csomagolású van. Négerbarna, és nem találok semmi különösebb ízét. Még azt is alig, hogy gombáról van szó. De azért el fog kopni.

Előzmény: nagypapi51 (66836)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66839

Már nem tehetem... Lehártyáztam, a gerinc mentén két oldalt bevágtam, + keresztben 

a húst is néhány helyen, már sül. A csontot meg jól lerágcsálom :)

Előzmény: Popenka (66838)
Popenka Creative Commons License 2 napja 0 0 66838

Teheted azt, hogy a kicsontozott husit kedved szerint kockára, csíkokra vágod, hirtelen serpenyőben megsütöd. Hozzá az említett krumplipüré jó lesz. Kompót vagy savanyúság.

A csontjából egy leves alapot főznék, vagy eleve csak(!) 2 tányérnyi zöldség levest elébe.

Előzmény: nagypapi51 (66836)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66837

Az AI a sült vargányakalapokra helyből nem dobott semmit, nem mintha nem tudnám, hogyan készítsem -  fokhagymás vajban, doucement.... Jövő héten egyik nap ez lesz.

Előzmény: Popenka (66835)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66836

Tegnap felhoztam a normál hűtőbe egy fagyasztott csomagot, úgy tűnt, hogy 2 fél cs.mellfilé, de

most kibontva látom, hogy egy egész csontos bőr nélküli  mell. No mindegy, fűszerezve jénaiban megsütöm, mellé zöldborsós-parmezános krumplipiré készül.

ps:tessék ráírni a csomagra, hogy mit tartalmaz, (és mikor tettük el)!

Popenka Creative Commons License 2 napja 0 2 66835

Ne aggódj, egy éven belül az AI vagy MI vagy a fszom tudja hogy hívják fogja szedni a gombát is.

Az elhülyülés akkor lesz teljes.

Ma is van olyan ember, aki az AI-nak (...) hisz.

Az egyik szerint Ferenc a pápa.

Ne fordítsunk, tanuljunk.

Előzmény: nagypapi51 (66834)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66834

Rettenetes... :( - géppel is lehet jól fordítani, de ez gyalázat

homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 66833

egy hete voltunk arrafele temetojaraton. a bekesi piacrol hoztunk vastag- es sutnivalo kolbaszt, cigankat. a szarvasirol sajtokat es gyumolcsot. hugomeknal meg a szokasos habzsidozsi :)

Előzmény: nagypapi51 (66832)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 2 66832

Pontosan annyira sós/édes, hogy akár füstölt csülök kísérője is lehetne, persze baracklekvárral a nyerő, + tejszínhabos kakaó... :)

B.szentandrási sült debreceni

Előzmény: homerx (66831)
homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 66831

josag. csak siman vajjal, max hozza egy kis sargabaracklekvar.

Előzmény: nagypapi51 (66829)
dulci_nea Creative Commons License 3 napja 0 2 66830

Most sütöm a karfiol-steaket reszeltsajttal, hozzá krumplipüré, one hús.

Holnap rántott csirke, szintén krumplipüré, ecetes szilva.

Vasárnap a maradék karfiolból raguleves. Túrósrétes. 

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 2 66829

Tegnap este sült egy mazsolás kalács, jó lesz valamire.. :)

Ma tejfölös paprikás krumpli, sült debreceni, csem.uborka.

Vasárnap csirke leend, krumplipüré, befőtt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!