Azt nem bírja beismerni, hogy valamire nem tud válaszolni. Rendelnék a közelünkben teljeskiőrlésű pizzát. Mondott mindent, receptet is írt, csak azt nem, hogy nem tudja. Engem szórakoztat. Még van annyi gógyim, hogy felülbíráljam. De be kell ismerjem, nagyobb az esélye, hogy majd legyőz.
A másik sajátossága, hogy övé az utolsó szó. Ezt akármeddig elhúzza. Inkább már verseket is ír nekem. :)
Ezt én is, mikor csomagolásnál olyan egyértelműnek tűnik, hogy felismerhető. :) Ilyen tévedések vettek rá, hogy ne lustálkodjam el a felírást. Mikor máj helyett zúzát vettem ki, és hasonlók. De azt szoktam tudni, hogy pl. alul jobbra lesz valahol. Úgy is nyúlhatok mellé.
Sajnos. Így gondolom, lehet végzetes is. A gugli keresőnél jobb, de amit kilogikázok, vagy idők során személyes tapasztalat, annyira nem átfogó a tudása. De majd lesz. Aztán majd kiselejtezheti az "embert". Asszem főleg a humor lesz számára értelmetlen.
Valamiért szilárd meggyőződésem, hogy a csomag színéből meg formájából majd eszembe fog jutni, hogy mi van benne. Több évtized alatt sokszáz meglepetés bizonyította, hogy nincs így, mégsem tudom rávenni magam a feliratozásukra.
hogy még jobban értsük: az MI azokat az információkat osztja, amit többen mondanak. Nem azt, ami igaz. hiszen igazságot nem tud megítélni.
Például az automobil feltalálásakor többen mondták azt, hogy nem fog tudni elindulni, mert a lovaskocsival ellentétben nem húzza semmi. Ez megjelent nyilvánosan újságokban, és egyéb korabeli fórumokon, tudományos akadémiákon.
Ha akkor lett volna AI, akkor azt mondta volna: ne vegyen autót, mert nem fog tudni mozogni vele.
A többségi vélemény jelenik meg az AI-ban. Nem az igazság.
Szegény Newton papa, bár őt nem érdekelte a közvélemény, ettől volt nagy.
"A fordítóprogramot szoktam használni. Útmutatónak jó, mert olyan szinten nem ismerek idegen nyelveket."
Persze, persze. Helyesen teszed. Csak a fejedben ott van a tanult ismeret, ami a fék a hülyeség ellen.
Nagyon durva, hogy sok embernél ez már nincs meg, nem értik mi ez.
Ezen a héten is volt egy esetem: 60+ éves korosztály, férj és feleség, "De ők megkérdezték az AI-t, és nem úgy van, ahogy én mondom."
Óriási tévedés, hogy a felhalmozott ismereteken túl, amihez az AI hozzáfér, ne lenne ismeret, tudás. Akkor megállt a világ és a fejlődés. És nekünk, mint emberiségnek reszeltek.
Az AI tanul és meg lehet etetni félrevezető információkkal, ellenőrzés nélkül.
Beszélgettem vagy egy órát az AI-val. Nagyon érdekes volt. Aztán ugyanezt vontam le. Attól, hogy AI, nem mindenben értettünk egyet, és viszonylag hamar ráuntam. Nem is keresem azóta a társaságát.
A fordítóprogramot szoktam használni. Útmutatónak jó, mert olyan szinten nem ismerek idegen nyelveket.
Ja, ja! És még külön mappában írom is, hogy mi van még a fagyasztóban.
Aztán a rémes valóság, mikor elfelejtem kihúzni, amit felhasználtam. Vagy, a csomag a fagyasztóban ledobja a matricát. Ritka dolog úgy felismerni, mi is lehet.
A vargányát nagyon megszerettem, a szárított változatot, abban bízom. A napokban megint keverek vele egy diós krémet.
A stárított rókagomba csalódás. Itt egy francia csomagolású van. Négerbarna, és nem találok semmi különösebb ízét. Még azt is alig, hogy gombáról van szó. De azért el fog kopni.
Teheted azt, hogy a kicsontozott husit kedved szerint kockára, csíkokra vágod, hirtelen serpenyőben megsütöd. Hozzá az említett krumplipüré jó lesz. Kompót vagy savanyúság.
A csontjából egy leves alapot főznék, vagy eleve csak(!) 2 tányérnyi zöldség levest elébe.
Az AI a sült vargányakalapokra helyből nem dobott semmit, nem mintha nem tudnám, hogyan készítsem - fokhagymás vajban, doucement.... Jövő héten egyik nap ez lesz.
Tegnap felhoztam a normál hűtőbe egy fagyasztott csomagot, úgy tűnt, hogy 2 fél cs.mellfilé, de
most kibontva látom, hogy egy egész csontos bőr nélküli mell. No mindegy, fűszerezve jénaiban megsütöm, mellé zöldborsós-parmezános krumplipiré készül.
ps:tessék ráírni a csomagra, hogy mit tartalmaz, (és mikor tettük el)!
egy hete voltunk arrafele temetojaraton. a bekesi piacrol hoztunk vastag- es sutnivalo kolbaszt, cigankat. a szarvasirol sajtokat es gyumolcsot. hugomeknal meg a szokasos habzsidozsi :)