Keresés

Részletes keresés

sareleben Creative Commons License 2002.04.23 0 0 69
Mindössze egyetlen dologra szeretnék reagálni. NEM VAGYOK LUMPENPROLETÁR!
Egyhelyre kis lakótelepen élek, olyanon, ahol nincs nagyon kedvem este öt után kimenni az utcára és a gyereket sem szívesen viszem le a közeli játszótérre. De ismerek a házból néhány embert és róluk is csak azt mondhatom: ők sem azok.
És mégis. Bayer kartástól ezt kellett megtudnom, és most a papagájkommandó is ezt üvölti. Hát Bayer jó édes anyukája a lumpenplori.
Mert hogy sokna azért válnak lakótelepi lumpenné, mert nem nagyon tudják felvenni a Fidesz csodás lakástámogatási rendszerét, vagy csak ezekre a szarabbnál-szarabb lakásokra fussa nekik (7-11 millió). Én spec lakótelepi albérlő lumpen vagyok, de ha isten segít, talán egyszer tudok s venni egy ilyen kérót. Akkor aztán nagyon lumpen leszek. Nekifutásból, zsigerileg.
Nagyon sajnálom, de ezt nagyon sokáig nem tudom majd elfelejteni. :-((((
(valaki a topic elején kikérte magának, hogy ő nem a vidéki szürke tömeg. Tényleg nem az, mert ilyen nincs. De ha én lumpen vagyok a fővárosi lakótelepiségemmel, akkor róluk mit kéne mondani? vagy csak minket lehet megbillogozni, mint egy marhát, akit szegfűs ostorral terelnek a szocik a szavazófülkébe?)
Előzmény: celeborn (5)
Póli Creative Commons License 2002.04.23 0 0 68
Ja és még valami, kedves Celeborn. Próbálom elemezni a mondataidat: "kétségetek se legyen róla, hogy az előbb általam néhány életképpel megvilágított miliő, és színvonal megkerülhetetlen érdemeket szerzett az ismert eredmény létrejöttében." Azaz a "Parasztok, szopjátok le a cigányok faszát" falfirkákkal telerondított panellakótelepi lépcsőház mintegy felbuzdította a választókat, hogy megszabaduljanak a polgári kormánytól !

Őszinte legyek ? Ennél nagyobb marhaságot már rég láttam leírva... Van Zugló villanegyedében egy szép családi ház, melynek egyik fala az utcát határolja - pechére. Hát tele van az is mindenféle verbális és képi mocsokkal. Szerinted ez most ott a szocikat támogatja vagy a Fideszt ? Szép szociológiai tanulmány lenne, csak abszolút értelmetlen...

Most látom csak ezt a mondatodat: "őszintén szólva a gyomrom is felfordul néha ha át kell mennem a másik oldalra" (mármint a pestire).
Tudod mit, ne gyere át ! Nem hiányzol, nem lenne veled gazdagabb a balpart... Egyébként hallottál már a "Hídemberről" ?! Tudod ugye, hogy ezek után már kutyakötelességed elátkoznod őt ?!

Előzmény: celeborn (3)
tepoe Creative Commons License 2002.04.23 0 0 67
Kedves Celeborn!

Bocs, ha kicsit elragadtattam volna magam, de egy kicsit szíven ütött a prolikörnyezet és a pártpreferencia közötti összefüggéseket boncolgató eszmefuttatásod szemléletes volta. Nem akartam valóságismeretedet megkérdőjelezni.
Szerintem nem az a kérdés, hogy miért nyert az MSZP a fővárosban, hanem hogy miért vesztett a Fidesz ennyivel (összevetve a 4, 8 évvel ezelőtti eredménnyel). Angyalföldön valószínüleg szinte minden választást a szocik fognak megnyerni, a II. kerületben meg a jobboldal. Az elmúlt négy év folyamatai a lényegesek, azokat meg nehéz madárjósként havanna-telepi liftekből kikövetkeztetni.

Előzmény: celeborn (52)
tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 66
Dehogy mondott ő ilyet, hogy zsidók az szdsz-esek!!! Ő kultúrember, nem zsidózik, ugye?!!!
Előzmény: ligetszépe (63)
Póli Creative Commons License 2002.04.23 0 0 65
"Rég kiköltöztek az agglomerációba, otthagyva a kutyaszaros aszfaltot."

Kiről beszélsz barátom ? Én nem a "kutyaszaros aszfaltot" hagytam ott (a "tehénszaros faluért"), csak nem volt pluszba 20 milkóm, hogy családi házba lakjak a pesti oldalon (plusz 50 meg pláne nem a hegyvidéki oldalon). A szülővárosomat pedig - minden kerületével együtt, mert majdnem mindegyikhez köt valami tök jó emlék - változatlanul szeretem, mert egy igazi budapesti tudja, hogy ez valójában EGY város, Buda és Pest egy éremnek a két oldala (Csepel pedig a harmadik oldala... :) )Én Pest környéki budapesti vagyok (olyan mint az amerikás magyarok), és mindig figyelni fogom, melyik kormány fikázza és melyik becsüli meg a jó budapesti népet, akárhová szavaz is az !

(Annak viszont örülök, hogy a megyében is a kormányváltó szavazókörzetbe csöppentem... :) )

Előzmény: Zalancelot (44)
tepoe Creative Commons License 2002.04.23 0 0 64
Kedves DcsabaS!

Én is elég jól ismerem Kósa Cityt, bár én személy szerint nem szeretem annyira (igaz, Pestet még kevésbé). Annyi azonban bizonyos, hogy "elitista" jelleget nehéz felfedezni a város egészét tekintve: a Tócóskert szociológiailag nem különbözik különösebben Békásmegyertől. Nézd meg az elmúlt évek választási eredményeit, és meglátod, hogy a vélelmezett erősebb jobbos hagyományok eddig nem akadályozták meg a képviselők váltakozását.
Debrecen az elmúlt négy évben rengeteget kapott (egy bizonyos határig rá is fért), az emberek ezt nem tudták nem észrevenni. Ráadásul más városoktól eltérően a városvezetés határozottan népszerű. A mostani választási eredmény szvsz egyértelműen ennek köszönhető. Gyakorlatilag minden más magyar nagyvárosban ellenkező/kiegyenlített eredmény született.

Előzmény: DcsabaS_ (37)
ligetszépe Creative Commons License 2002.04.23 0 0 63
Érdekes dolgokat mondasz, kedves Kadare...
nem emlékszem, hogy a szüleim a jó kis szocializmus alatt naphosszat csak a lábukat lógatták volna (az is igaz, hogy nem kellett attól rettegniük, hogy egyik napról a másikra elbocsátják őket). Szóval kétlem, hogy az MSZP munka nélkül elérhető magas jövedelmet ígért volna bárkinek is.

ja, és csomó szdsz szavazó ismerősöm van, aki nem zsidó

ligetszépe

Előzmény: Kadare (59)
Póli Creative Commons License 2002.04.23 0 0 62
Nana ! Ha már történelem, akkor árnyaltabban !
Ki ment benzines palackokkal a orosz tankokra '56-ban ? Igen, a pesti prolisrácok !
Mi volt a falvakban, ahol "többet szenvedtek, mint a dicső munkásság" ? A nagy kussolás ! Még egy kis "hőzöngés" is csak elvétve. (56-ban még a föld 75%-a egyéni gazdák kezében voltak !). Beszopták, hogy ha Pesten buknak a komcsik, jön vissza a földesúr. (Ebben volt azért némi igazság is, egyszerűen mert még éltek ekkor - jórészt emigrációban.)

Csak azt akarom mondani ezzel, hogy a falvak földdel foglalkozó népe mindig óvatos volt, kis rémhír ("jönnek a komcsik és felkopik a plebánus úr álla"), és már lecövekelte magát. Épp elég baja van az időjárással folytatott ősi küzdelmével, azaz éppenugyanúgy az "anyagi" valóság kézzelfogható talaján áll, mint a városi melósok.

Előzmény: Kadare (54)
tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 61
"Hiveinek többsége etnikai alapon szerveződik."

Ezt "véletlenül" elírtad!!! Nem etnikai, hanem ETIKAI alapon!

Előzmény: Kadare (59)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.04.23 0 0 60
Mozgósítani elsősorban az elégedetlen fiatalokat lehet, ráadásul úgyszólván bármire.
Előzmény: celeborn (50)
Kadare Creative Commons License 2002.04.23 0 0 59
Nem! Nem gondolom,hogy az aki az MSZP-re szavazott az bunkó,alkoholista,félrevezetett ember let volna.Csak azt hiszem /ebben sajnos elég sok ismerősöm véleménye megerősitett/,hogy még mindig nagyon sokan azért szavaztak az MSZP-re mert az 1990 előtti jó kis semmittevésben hisznek.S ebben az elmúlt 4 év balos-libsis sajtó csak megerősitette őket.Az SZDSZ,az pedig egy teljesen más kategória.Hiveinek többsége etnikai alapon szerveződik.
Előzmény: tomajer (55)
tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 58
Bocsi:-))) Meg akartam állítani félúton.
Nem sikerült:-(((

Sz'al történelem, történelem:-)))
em kéne mindig az ötvenes évekig visszanézni, volt utánna egy hatvanas-hetvenes, és még egy nyolcvanas is! Habár az utóbbi már egy kicsit felemásra sikeredett!
Ma már ezek is történelemnek számítanak:-)))

Póli Creative Commons License 2002.04.23 0 0 57
"hihetetlennek tartom, hogy annak az embernek a pártja akit úton útfélen szidnak az aútósok Budapesten, bő 5%-os eredménnyel kormányzópárttá válik."
Előttem a lumpenproli, aki kihajolva a Passatjából szídja a Demszkyt, aztán elmegy szavazni a szocikra... :)

Zavaros vagy Celeborn !

Előzmény: celeborn (51)
tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 56
Értem!
Aki rátok szavazott, az magasztos értékek mentén szavazott, és átlátott a szitán, aki meg mert az MSzP-SzDSz. párosra, az buta, bunkó, félrevezetett alkoholista proletár:-)))
Vittzes!
Maradjunk annyiban, hogy Magyarország lakosságának 50%-a manipulálható. Városokban is, és vidéken is!!! Ebben viszont a Fidesz kezében kicsit több fegyver volt. Pláne, ha a kis falvakat nézzük, ahol nem hivatkozhatsz, a népszabó, magyar hírlap, népszava trióra, mert hogy nem olvasnak szabadnépen kívül semmit!!! /a szabad nép-et nem tudom milyen beállítottságú, mert még soha nem volt a kezemben/
Budapesten, és a nagyobb városokban legalább, az a nolc tíz tévéadó kicsit árnyalta a képet.
Az országos kereskedelmi téveket meg hagyjuk, a maguk 20-30 másodperces hírblokkjaival, ötlábú kecskéivel, és baltás gyilkosaival:-)))

Nna és a szenvedés! A 70-80.-as évek magyar átlagfalvai, egy klasszissal jobban éltek, mint az átlag lakótelepi prolik!!!
Talán emlékszel még, a kerités viccekre, és hogy a mercivel, vagy a volvóval vigyük a disznót a böllérhez? című, szösszenetekre:-)))
A kádár-rendszer kifejezetten kedvezett, az átlag parasztnak, mert a háztájival ragyogóan ki tudta egészíteni a jövedelmét, ami a városinak nem adatott meg, a Gmk. kitalálásáig.

tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 55
Értem!
Aki rátok szavazott, az magasztos értékek mentén szavazott, és átlátott a szitán, aki meg mert az MSzP-SzDSz. párosra, az buta, bunkó, félrevezetett alkoholista proletár:-)))
Vittzes!
Maradjunk annyiban, hogy Magyarország lakosságának 50%-a manipulálható. Városokban is, és vidéken is!!! Ebben viszont a Fidesz kezében kicsit több fegyver volt. Pláne, ha a kis falvakat nézzük, ahol nem hivatkozhatsz, a népszabó, magyar hírlap, népszava trióra, mert hogy nem olvasnak szabadnépen kívül semmit!!! /a szabad nép-et nem tudom milyen beállítottságú, mert még soha nem volt a kezemben/
Budapesten, és a nagyobb városokban legalább, az a nolc tíz tévéadó kicsit árnyalta a képet.
Az országos kereskedelmi téveket meg hagyjuk, a maguk 20-30 másodperces hírblokkjaival, ötlábú kecskéivel, és baltás gyilkosaival:-)))
Kadare Creative Commons License 2002.04.23 0 0 54
Talán a vidék "nagyon nagyon szegény,és egyszerü szavazói" mégsem annyira egyszerüek hogy ne lássanak át a szitán,Talán többet szenvedtek a kommunista időkben,mint a fővárosi "dicső munkásság",és talán más értékrendben hisznek/nem kell mindig csak az anyagiakat nézni/.Történelem,történelem!
Előzmény: tomajer (53)
tomajer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 53
Akkor most ugyanezeknek az meghatározásoknak az alapján, menjünk végig, a kis falvak, nagyon nagyon szegény, és egyszerű szavazóin!
Ők, miért is szavaztak a Fideszre?
Szvsz. elhitték szegények, hogy visszajönnek a kommunisták, és bezárják a templomokat:-(((
A tudatlanságot, mind a két oldal kihasználja!!! Ez most a Fidesznek sikerült jobban, tehát nem sok okotok van panaszra!
Ha még egy hétig tart a hazugságáradat, meg is nyerhettétek volna:-((( Persze értékek mentén:-)))
Előzmény: celeborn (52)
celeborn Creative Commons License 2002.04.23 0 0 52
Kedves Tepoe!

Rengetegeg felé jártam már az országban, aki ismer, az tudja, egyáltalán nem elefántcsonttoronyból figyelem az országot, és sohasem ítélnék meg senkit az alapján, hogy kire szavaz. Legutóbb Szlovákiában síeltem együtt salgótarjáni mszp szavazókkal, és remekül söröztünk együtt minden este. Én csak arra próbáltam válaszolni, hogy szerintem BUDAPESTEN miért ennyivel erősebb az mszp. Egyébként eszembe jutott, hogy talán azért is, mert itt, és más nagyvárosokban sokkal erősebb hatás éri az embereket, hogy fogyasszanak minél többet. Aki rosszabbul él, de fogyasztani szeretne, az érthetően arra szavaz, aki többet igér neki. Egyébként - bár nyilván különbözőek vagyunk- nekem sohasem jutott eszembe, hogy jobb-rosszabb életszinvonalamért bármilyen kormánynak legyek hálás, vagy hibáztassam.

Előzmény: tepoe (18)
celeborn Creative Commons License 2002.04.23 0 0 51
Egyébként azt sem vitatom, hogy a Fidesz komoly hibákat vétett Budapesten. Nagy hiba volt nem megépíteni, vagy legalábbis valamilyen formában nem elkezdeni a négyes metrót. Ugyanakkor hihetetlennek tartom, hogy annak az embernek a pártja akit úton útfélen szidnak az aútósok Budapesten, bő 5%-os eredménnyel kormányzópárttá válik.

celeborn Creative Commons License 2002.04.23 0 0 50
Egy szóval sem mondtam, hogy az mszp szavazói között kevesebb az értelmiségi, azt mondtam, hogy van egy több 10, esetleg 100 ezres réteg Budapesten, amit nyugodtan lehet lumpennek nevezni, és ezek általában az mszp-re szavaztak. Kész. Nem állítom, hogy minden lakótelepi ilyen, de az egy főre jutó pitbullok mutatója alapján a lakótelepeken komoly gondok vannak. Embert barátjáról, pártot szavazójáról.

A szlogenek tényleg mindkét oldalon egyszerűek, de mégis, szerintetek melyik a könnyebben eladható gondolat, az hogy mivel mi mindent jobban csinálunk majd, te többet fogyszthatsz, vagy az, hogy vállalj gyereket, ezzel az ország javát szolgálod?

dozer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 49
"Szerintem azért, mert az általában alacsonyabb végzettségű emberek sokkal könnyebben mobilizálhatók bármilyen cél érdekében, pláne bármilyen cél ellenében. A baloldal történelmi szerencséje, hogy nagyon egyszerűen megfogalmazható, és fogyasztható szlogenek jutottak neki, amire szavazóbázisuk azonnal aktivizálódik. A hazaszeretet, a családok fontossága sokkal inkább elvont, és érzelmi (tehát nem anyagi) kategóriák, ezek a jobboldalnak jutottak, kommunikálni pedig sokkal nehezebb velük. Ebből következik hogy általában tanultabb, az elvontabb értékeket is megértő réteg érzi sajátjának őket."

Mar megbocsass, de ilyen hulyeseget mondani, hogy a Fideszre csak az ertelmiseg szavazott, az MSZP-re meg az osszes tobbi...:) Persze forditva is ugyanakkora hulyeseg.:) Az MSZP-re is es a Fideszre is szavaztak ertelmisegiek is es olyanok is, akiknek meg 8 altalanosuk sincs. Igazabol nem ertem, hogy ezzel mi a baj. Ezenkivul azt sem ertem, hogy miert lenne azert vki okosabb, mert videken/Budapesten lakik.
Szted volt olyan part, ami nem "nagyon egyszerűen megfogalmazható, és fogyasztható szlogenek"-et hasznalt? Ha volt ilyen part (sztem nem volt), akkor az vmit nagyon elrontott, ugyanis a szlogeneknek pont ez a lenyege.

Előzmény: celeborn (13)
dozer Creative Commons License 2002.04.23 0 0 48
1. Honnan tudod, hogy aki felfirkalta a "Parasztok, szopjátok le a cigányok faszát", illetve a "NARKÓ" feliratokat azok az mszp-re szavaztak?
2. Ha jol ertem, akkor te ugy ertelmezed, hogy abban a panelhazban, ahol ilyen feliratok vannak, ott minden ember ilyen szinvonalon van. Honnan tudod, hogy pl nem egy kis hulyegyerek firkalta fel ezeket? Sot honnan tudod, hogy egyaltalan vmelyik ott lako firkalta fel? Akar egy olyan is firkalhatott, aki "egy elkerülhetetlen nemszeretem program részeként" jart arra (gy.k. nem ott lako), nem? :)
3. Ha te nem ott laknal, ahol laksz, hanem egy panelhazban/lakotelepen, akkor csak azert, mert panelhazban/lakotelepen elsz attol "lumpen" lennel? Mert sztem nem ezen mulik...
Előzmény: celeborn (3)
Hettie Creative Commons License 2002.04.23 0 0 47
AZ nem lehet, hogy a Fidesz valamit rosszul csinalt? Szitani a videk Budapest ellentetet? Szerintem le is tettek Budapestrol, mar az elejen. Na de csak azert szorakozni Pesttel, mert a partvezetes nem pesti? Hat nem baromi kisstilu ez a reszukrol?

Masreszt ott is szavaztak am sokan MSZP-re videken ahol a Fidesz vagy az MDF jelolt nyert. Vagy az semmi?Ugy mint negy eve? Nyert a Fidesz kis kulonbseggel azt azt hitte az egesz orszag ra szavazott. Ugy is kormanyzott, mintha a szocik meg a szadi egyutt 10 %ot ertek volna el. Ez pedig baromi ellenszenves.

Masreszt teljesen felesleges mindenfele jelzoket aggatni a szoci keruletek lakosaira, hogy a normalisabbja reg az agglomeracioban lakik, meg lumpenploretarok, meg kutyaszar, mert ez is baromi ellenszenves.

Ja, es meg valami. Azon gondolkozom, hogy anyagilag mely keruletek lakosai tudtak megengedni maguknak az gglomeracioba valo koltozest...

Björn N. Frantz Creative Commons License 2002.04.23 0 0 46
Hát igen, itt a nagy faluban az MSZP nyert. És az SZDSZ is itt jutott be.
Azért a polgári kerületekben (I., II., XII. és (részben) XI. nem törtek át:)
szabadonfutó Creative Commons License 2002.04.22 0 0 45
Mindenki a saját oldaláról magyarázza a választás eredményét, persze én is.
Van egy nagy réteg Pesten akiket nagyon könnyű "megvezetni" a kereskedelmi TV-knek ez sima ügy volt, nem kellett ehhez különösebb MSzP-s kampány sem.
A másik nagy trükköt a közv.kutatók követték el szerintem megrendelésre: az 1. forduló előtt egy héttel bedobták az ismert 10%-os Fideszes előnyt. Erre ők, hintaszék, Hawai stb. szóval beszopták.(a tíz + ötmillió majd később) A hátrányt már fizikai lehetetlenség volt behozni.
Zalancelot Creative Commons License 2002.04.22 0 0 44
Nekem csak egy használható válaszom van:
Rég kiköltöztek az agglomerációba, otthagyva a kutyaszaros aszfaltot.
A Pest megyei eredmények is erre mutatnak.
Csak azt nem tudom, hogy mennyire igazságos, miközben legalább 200000 fővel csökkent BP. lélekszáma, ugyanannyi képviselőt küldhet a parlamentbe, mint amikor a választókerületeket kialakították.
III. Nagyapó Creative Commons License 2002.04.22 0 0 43
Gyanítom, hogy a mezőgazdasággal folytatott kampány is pesten hozott a legtöbb szavazatot az MSZPnek... Azért ez vicces.

Na jó, ide én többet most 1 darabig nem járok.

DcsabaS_ Creative Commons License 2002.04.22 0 0 42
Amíg meg nem tanul mindenki a saját fejével gondolkodni (:-)?!? (Anyám, optimisták közé kerültem!)

Szerintem nem kell túldimenzionálni ezt a dolgot. Szerencsére most megúsztuk, később meg egyre kevésbé lesz hatékony (vagy legalábbis ki lesz egyenlítve). Nem osztom azok aggodalmait, akik szerint baj, hogy az MSZP nem nyert sokkal nagyobb arányban. Ugyanis annak vagyok a híve, hogy a parlamentben lehetőleg csak olyan döntések szülessenek, amelyekben képesek voltak a kormánypártok és az ellenzékiek egyetérteni. (A többi kérdésről vitatkozzanak csak folyton-folyvást...)

Előzmény: tomajer (41)
tomajer Creative Commons License 2002.04.22 0 0 41
Hallottam róla:-)))

Ez van! Nem törvénytelen, csak gusztustalan!
De a Viktor kiadta, mindenki vigyen egy embert:-))) Vittek!

Ebben csak az a szörnyű, hogy célravezetett, tehát mostantól minden választáson, ez lesz az etalon! Mármint amíg meg nem tanul mindenki a saját fejével gondolkodni.

Előzmény: DcsabaS_ (39)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.04.22 0 0 39
Kedves tomajer,

ahogy mondod, cipelték, személygépkocsival! (Én is vidéken szavaztam.) Vitték a nagyit és a nagypapit, aki az első körben nem volt szavazni, de most az unokák jól megmondták nekik, hogy hova X-eljenek...

Előzmény: tomajer (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!