Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 53
mondolat

azt hiszem egyetertunk idom sincs hosszan irni

az altalad felsoroltakkal peldaul lendvay tul sok bajom nincs. a tobbiekkel sem. bizonyitsak be magukat fogadtassak el magukat mindenkivel. hogy a kovetkezo szavazaskor ha ellenuk szavaznak akkor mondjatok azt hogy ugyan ezek a faszik is jok de a fidesz meg jobb lesz. en most ezt mondtam. tehat bennem nincs haborus vagy. demokracia van valtogazdalkodas.

tehat a kivagott szivu emberke gyereke nyugodtan gyujthasson gyertyat.

nem remeny kell hogy majd negy ev mulva mi jovunk hanem orom hogy uj kormanya van az orszagnak. es negy ev mulva lehet hogy en orulhetek az uj fidesz kormanynak. vagy koalicionak vagy akarminek. es osszeszamoljuk hogy 25%-kal vagy 40-el jobban elunk. ennek van ertelme. es hogy ne ehezzen senki. es hogy nagyobb legyen az eselyegyenloseg. es legyen munka.

es hogy koszonthesse az orszag az uj kormanyt (akarmilyen) kokardaval. es durranjanak a pezsgok. ne siras legyen a duna ket partjan.

ugye egyszeru!!!!

nem riogatni. dolgozni. vitatkozni. ervelni. kormanybol es ellenzekbol.

szerintem a jelenlegi kormany inkabb tett mint ervelt. de ezt be is vallotta. nem vitatkozott. szerinted 4 evenkent eleg egy beszelgetes a kormanyfo es az ellenzek vezeto ereje kozott?
david ibolyaval tobbet targyalt orban viktor mint kovacs laszloval. miert? nem eleg nagy part az mszp? nem lehetett volna leulni veluk egy uveg sor mellett? focimeccs utan? vagy legalabb ugy tenni mintha leultek volna?

Előzmény: mondolat (52)
mondolat Creative Commons License 2002.04.10 0 0 52
Kedves alfredoo!

Igazad van, nagyon szépen szólsz: legyen vége már, legyen béke már! Én is pontosan így gondolom. Az öcsém édesanyja egyébként nem az én édesanyám, féltestvérek vagyunk. Édesapám munkáspárti szavazó, szerinte akkor volt jó minden, most pedig minden rossz. Hosszú téma, nem is a legkellemesebb, ha nem haragszol, nem megyek bele.

Számomra a békéhez nagy szükség lenne, hogy ne emlékeztessen engem végre arra a bizonyos múltra egyik kormánytag sem. És én most azokról beszélek, akik nem csak simán MSZMP-tagok voltak, de ott ültek a KB-ben is. Tehát érdemben tettek valamit az elmúlt rendszerben.

Alfredoo! Szeretném már én is elfelejteni végre. Szeretném, ha végre tényleg olyan Szocialista Párt állna szemben a Fidesz-szel, amelyikben az új generáció (Mandúr jut most hirtelen eszembe) a meghatározó. Én örülnék neki a legjobban.

Mert hosszú távon nem lehet másként élni ebben az országban, mint annak az elvnek a komolyan vételével: minden politikai erő a közjó megvalósításán dolgozik, csak éppen mindegyik másmilyen úton kívánja azt elérni. De mondd alfredoo: hogy higyjem el én ezt Lendvay Ildikóról? Vagy Kovács Lászlóról? Vagy Horn Gyuláról? Vagy akár Medgyessy Péterről?

Szóval igazatok van, mindannyiunknak igazunk van. Vessünk véget a gyűlölködésnek. Én el fogom fogadni, ha a szocialisták nyernek, és mindent meg fogok tenni a magam részéről, hogy sikeresen kormányozzanak, mert ez az én érdekem, ez az ország érdeke. Az is biztos, hogy azokat az intézkedéseiket, amikkel nem értek egyet, kritizálni fogom, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ne valósulhassanak meg. De tiszteletben tartva a demokrácia játékszabályait.

Egyet nem fogok hagyni. Elveszni a reményét és a lehetőségét annak, hogy polgári Magyarország szülessen. Ha nem most, akkor négy év múlva, de folytatni fogjuk!

Üdv:

mondolat

Előzmény: alfredoo (50)
Labor Creative Commons License 2002.04.10 0 0 51
Igen, legyen béke!
Sajnos az eredménytől függetlenül itt még legalább négy évig nem lesz.
Előzmény: alfredoo (50)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 50
mondolat

mint irtam szepen fogalmazol. erre itt nagy szukseg lehet. de ez nem minden.

irod ocsed. ocsed anyja nem a te anyad? most ez egy igaz tortenet? ocsed hogy lett mszp-s. o a papat szereti? papa lott mamara?

de nem hulyeskedni es sertegetni szeretnek.

miert nem lehet a multat a spajzba rakni. vagy a cupboardba.

anyukadra ralottek. nem talaltak el. lehet hogy nem is az lott ra akire te gondolsz. kereszttuz.

masikat felakasztottak a fara es kivagtak a szivet. annak gyereke mit mondjon? nem lenne jobb megbekelni es felejteni?

nem megosztani, gyuloletet kelteni, demagogiat terjeszteni?

ez az en velemenyem. es ami eletem van azt a jovore szeretnem beosztani. es ha megyek az utcan ne azt kelljen neznem hogy kiben mi lakik. ki lenne esetleg hajlando/kepes felkotni engem amit (esetleg) az en apukam csinalt. vagy valaki azt HISZI hogy az en apukam csinalta. volt mar itt boszorkanyuldozes! MINDKET RESZROL. VAGY MINDHAROM VAGY MINDNEGY RESZROL.

legyen vege mar. legyen beke mar!

Előzmény: mondolat (48)
Labor Creative Commons License 2002.04.10 0 0 49
Kedves mondolat!

Pont az ilyen válaszokkal, köszi. :)
A harag kinyilvánítása biztos nem visz előre. (legalább is én _hiszem_)

Ezek nem csak Neked szólnak célzottan, ne érts félre, csak pont most pont itt jutott eszembe.

Könnyen dumálok, engem így neveltek. Sejtem, ha valakinek a családjára rálőnek, az azért elég erős hatással lehet a gondolkodásra.

Labor

Előzmény: mondolat (48)
mondolat Creative Commons License 2002.04.10 0 0 48
Kedves xyz4567 és Labor!

Igazatok van, hogy a gyűlölet és a gyűlölkodés nem vezet sehová. És hogyha megnézitek a hozzászólásaimat, látjátok, hogy az ilyen hangvételű a kivétel. Általában inkább a kölcsönös megértésre és konszenzusra törekszem.

Ugyanakkor nem gondolom, hogy szégyellnem kéne, hogy lakozik harag a szívemben. Mert lakozik. Különösen olyankor, amikor pimaszul a szemembe mondják szaros kezek gazdái, hogy szaros vagyok. Persze. Az vagyok. Rám lett dobálva.

És ne értsetek félre! Nem rátok haragszom! És nem gyűlölök senkit! Vannak MSZP-s barátaim, és a barátság fontosabb. Az öcsém is MSZP-s, és vitázunk egymással nagyokat, de szeretjük egymást. Ez a lényeg.

Hosszú távon én is abban hiszek, hogy nemzeti konszenzusra van szükség. De mondjátok meg nekem: amíg nem takarodnak ki a közéletből azok, akik tönkretették ezt az országot, hogy keressen az ember konszenzust?

Üdv:

mondolat

Előzmény: xyz4567 (47)
xyz4567 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 47
Kedves mondolat!
Azt hiszem, te valamit nagyon nem akarsz érteni! Ez engem egyáltalán nem bánt. Ezt MEGRÉMISZT! Én meg vagyok döbbenve azon, hogy egyesekben ilyen eszeveszett gyűlölet él. És nem SZÉGYELLI! Mert kedves mondolat, ez az, ami nem vezet sehova. Pontosabban oda, ahol most tartunk. Ha úgy tetszik: nem egészen keresztényi gondolatok lakoznak a te szívedben kedves mondolat! De ez is legyen a te kereszted!
Előzmény: mondolat (45)
Labor Creative Commons License 2002.04.10 0 0 46
Nem akarlak a véleményedben egy cseppet sem befolyásolni - illetve valójában dehogynem, nyilván ezért írok ide :), csak nem megyek a falnak, ha nem sikerül -, de így kívülről egy cseppet sem látszol jobbnak, mint ők, akiket büntetni akarsz. Ha ez az állapot Neked jó, akkor vedd tárgytalannak és bocs.
Előzmény: mondolat (45)
mondolat Creative Commons License 2002.04.10 0 0 45
Kedves xyz4567!

Igen. Én követtem el! Feldúltan, felbosszantva, haragvó lélekkel! Igen! Ilyen hozzászólást írtam! És vállalom.

Bizony barátom, kedvem lenne kitaposni a belét annak, aki édesanyámra lőtt '56-ban. Bizony szeretném azokat börtönben látni, és szeretném tudni, hogy szenvednek - de kegyetlenül - akik a spontán privatizáció idején azt a kevéske vagyont is ellopták, ami megmaradt, és aztán az üres kasszát hagyták az első szabadon választott kormányra. Bizony szeretném, ha az élet megbüntetné azokat, akik aztán 1994-1998 között folytatták a rablást, és most - tisztára mosva szardobálástól mocskos kezüket - mutogatnak az - egyébként nem bűntelen - Fidesz-re.

Hogy mindezt durva szavakkal írtam le? Igen. Hogy ez Téged, és esetleg másokat is bánt? Sajnálom. Ez a véleményem.

Üdv:

mondolat

Előzmény: xyz4567 (39)
xyz4567 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 44
Kedves hüjjepatikus!
A választ rád bízom.
A választások eredményei azonban szolgálnak némi támponttal.
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.10 0 0 43
"...ne hagyjuk magunkat becsapni mi, normális emberek, mert azért mégiscsak mi vagyunk a hallgatag többség, és mindig is mi leszünk többségben...."

Akkor kimondhatjuk, az elmúlt 4 évet, "...az agresszív kisebbség uralkodása, a csendes többség felett...", jellemezte?!

Előzmény: xyz4567 (40)
Labor Creative Commons License 2002.04.10 0 0 42
Valóban. A tegnapi nap után most már 50-50% az esély.

Valaki az imént hányingert emlegetett. Én az utóbbi 12 évben folyamatosan éreztem, nem csak 94-98-ban. Mindig más volt az oka, de összességében mindig éreztem azt az ismerős gyomorsavat. Mára megtanultam ignorálni, csak reménykedem, hogy a jövőben ne kelljen ezzel foglalkoznom, egy olyan ország lehessünk, ahol nem kell. Ettől sajnos még legalább négy évre vagyunk, de lehet, hogy többre. Azaz nekem mindegy, hogy kire szavazok. Egyik oldalon a demokráciát érzem veszélyben, másik oldalon sok ember egzisztenciáját. Súlyos kérdés, de jövő vasárnapig eldöntöm. Pillanatnyilag egál.

Előzmény: KovA (38)
xyz4567 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 41
Elnézést: az első mondat eleje helyesen:
Hozzászólásod indított....stb.
Előzmény: xyz4567 (40)
xyz4567 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 40
Kedves hüjjepatikuss!
Hozzászólásodat indított arra, hogy én is egy hasonló "felhívást" fogalmazzak meg, remélem érteni fogja, akinek van füle a hallásra:

"Azokra a józan emberekre számítunk, akiknek nem vezérre van szükségük. Vezért, apát, atyát, atyuskát a gyenge, önállótlan felnőtt emberek keresnek maguknak.
Nekünk az erős, határozott egyéniségek kellenek, akik maguktól is tudják mit akarnak csinálni, nincsen szükségük arra, hogy azt valaki megmondja, vagy netán előírja nekik. Akik azt akarják, hogy hagyják őket békén. Akik demokraták és demokráciát akarnak.
Azokra számítunk, akik anélkül is tudják magukról, hogy magyarok, hogy azt percenként bizonygatniuk kellene, nincsen üldözési mániájuk.
Akik abban hisznek, hogy az ország, és benne minden egyes lakójának a jövője a nyitottság, a befogadás, nem pedig a bezárkózás, az eltérő gyűlölete. Egyáltalán: szeretni akarnak és nem gyűlölködni.
Akik tudják, hogy csak akkor emelkedhet tovább az ország, ha integrálódik, ami nem a megszűnést, beolvadást, hanem a jelen korhoz való alkalmazkodást, a továbbélést biztosítja. Akik nem akarnak dinoszauruszként viselkedni és nem akarnak a dinoszauruszok sorsára jutni.
Akik ugyanúgy gondolkodnak, mint egy hasonlóan kritikus helyzetben első királyunk: ha nem vesszük fel környezetünk szokásait, akkor elpusztulunk. Akik Hunniát is Pannóniává szeretnék végre változtatni! Akik a nyitottságtól nem félnek, mert azt saját javukra tudják fordítani. Akik elég hosszú ideig éltek bezárva és tudják, hogy az milyen.
Akik nem folyamatos politikai cirkuszt akarnak látni maguk körül, elegük van a melldöngetésből, (száj)hősködésből. Akik nem kérnek a kormány(őrök) szaglászásából! Akik tudják mit jelent, ha a "fortélyos félelem igazgat"! A politikáról, a politikusokról csak négyévente akarnak hallani, közben el is akarnak feledkezni róluk, nyugodtan, csendesen, tisztességesen gyarapodni szeretnének.
Akik nem a "karizmatikus" politikusoknak, hanem a saját józan eszüknek hisznek.
Akik számára az igazság és a tisztesség sokat jelent!
Egyszóval: ne hagyjuk magunkat becsapni mi, normális emberek, mert azért mégiscsak mi vagyunk a hallgatag többség, és mindig is mi leszünk többségben."
Üdv.: xyz

Előzmény: Törölt nick (30)
xyz4567 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 39
Kedves asztaltársak!
Talán nem érdektelen idetenni topiknyitó mondolat asztaltársunk egy korábbi böffenetét.

Gyulay körlevele, megint egy műbalhé - c. topicban követte el(mondolat - 215):
"Ha számodra ekkor, 1994-ben semmilyen visszaforudlás nem történt, és még csak hányingert sem kapsz, ha arra a négy évre gondolsz, ami ezek után következett, akkor légy boldog barátom! És ünnepelj, és vedeld a francia pezsgőt és zabáld hozzá az orosz kaviárt, mert akkor te azon 2%-ába tartozol ennek a társadalomnak, amelyik jól járt Gyuláékkal. És vedelj gyorsan, és zabálj kétpofára, mert már nem sokáig teheted! Mert nyerünk jövőre, és kitapossuk a belét annak a sok szemétnek, aki szarért-hugyért felvásárolta itt a nemzeti vagyon jó részét, vagy idegen kézre játszotta és most kaszálja a milliós fizetést. Ennek a világnak vége (mit gondolsz, miért sikoltoznak egyfolytában kedvezményezettjei), és ezeket a senkiháziakat el fogja nyelni a tömlöc mélye, és minden este seggbe fogják kúrni kétméteres anyagyilkosok, mert arra sem lesz pénzük, hogy cigarettát csempésztessenek maguknak a börtönbe, amivel megválthatnák nyugalmukat. Legalábbis remélem, hogy így lesz. Mert ha nem, én kilépek a Fidesz-ből, az biztos."

Azt hiszem ehhez nem kell semmit hozzátenni. Talán csak annyit, a mai nap eseményei alátámasztani látszanak azt a feltételezést, hogy ez az igazi fidesz mentalitás. A többi csak álarc.

KovA Creative Commons License 2002.04.09 0 0 38
Te elneztel valamit Labor !
A centrumosoknak a maszopra kell szavazni a masodik forduloban !
Előzmény: Labor (14)
Fekete_Péter Creative Commons License 2002.04.09 0 0 37
Ne vergődj vele, azt hiszi, hogy ezzel visszakerül a klubba:-)))
Előzmény: Törölt nick (11)
HJM Creative Commons License 2002.04.09 0 0 36

El akarták nyelni a világot

NSZ • 2002. április 9. • Szerző: Tanács István

A harmadik évezred Magyarországán nem lehet a jobboldalt egy táborba összeszorítani. A történelem előre halad és nem visszafelé: semmiféle megfeszített akarattal nem lehet a Trianont követő magyar politikai szerkezetet, stílust és értékvilágot visszaállítani. Lehet, hogy a Tölgyessy Pétertől ifjabb Hegedűs Lorántig tartó politikai mezőben a politikusok a hatalom és az osztozkodás érdekében partnerek lennének ebben: a választók azonban nem partnerek. Igenis vége a rendszerváltozásnak, mert ha majdnem későn is, de vasárnap megmozdultak mindazok, akik nem kívánnak egy végletesen megosztott, gyűlölködő, a más értékrendet vallókat megbélyegző és kirekesztő kokárdás országban élni.

Az első forduló eredménye nyilvánvalóan az utolsó héten dőlt el. Megbukott a kövéri gyűlöletbeszéd, és vele bukott ennek cinikus hatalomtechnikai felhasználása: ahány szavazót elragadott a MIÉP-től, annyit taszított el a Fidesztől. A pártelnökök és a miniszterelnök-jelöltek vitája pedig visszahelyezte jogaiba a demokratikus politikai kultúrát: azt, hogy a politikai versengésnek nem primitív szenzációkról, szimbólumokról, a történelem félig behegedt sebeinek kivakarásáról, hanem a társadalom, ha úgy tetszik, a nemzet aktuális és fontos problémáiról kell szólniuk.

Döntöttek a választók arról is, hogy ez a politikai nemzet nem tizenöt-, hanem tízmillió magyarból áll, akiknek nyolcvan év, egy szörnyű világháború és a délszláv etnikai vérontás borzalmai láttán immár nem az élettér, nem a visszaszerzés, nem a Kárpát-medencei hegemónia a legfontosabb problémájuk, hanem az, hogyan csatlakozhatnának életminőségben, biztonságban a fejlett világhoz. Mindez nem áll ellentétben azzal a jogos igénnyel, hogy az anyaország erejéhez mérten segítse a határon túli magyarokat – de nem valami vérségi nemzetegyesítés, hanem a stabilitás és a jólét növekedése útján, nem megalázva és diszkriminálva a szomszédos országok többségi népeit.

Világossá vált a múlt héten, hogy a Vermer András-i píárvarázslat ugyan nem törhető meg Ron Werber hasonszőrű píárvarázslatával – de abroncsai váratlanul szétpattanhatnak néhány őszinte gesztustól. A túlhajtott sikerpropaganda könnyen kipukkasztható megfelelő felkészültséggel és elegendő idővel, amikor nemcsak egymondatos tévéüzenetekre, hanem világos érvekre is jut lehetőség. Még megnyugtatóbb az, hogy kiderült – nem igaz a Fidesz-pr verdiktje: az emberek mindent bevesznek, csak elégszer kell mondani nekik.

Ezen az utolsó héten az is világossá vált, hogy úgy általában miért nem kellene megszállni, kifosztani és lezülleszteni a közszolgálati médiát: mert ha a politikai küzdelem a maga bonyolultságában folyhat tisztességes nyilvánosság előtt is, akkor nem muszáj iszonyatos erőfeszítéssel a tényleges kérdésekkel köszönő viszonyban sem álló bulvártémákat kitalálni, a hazudozás és a nagyotmondás nagyüzemeit működtetni annak érdekében, hogy a politikusok eljuttathassák üzeneteiket a gyengeelméjűnek és manipulálhatónak nézett társadalomhoz. Ugyanezért nem érdemes ellehetetleníteni a parlamenti vitát, az érv ellen érvet, tekintet ellen tekintetet szögező, folyamatos, nyílt küzdelmet.

A választások első fordulóját az MSZP és az SZDSZ megnyerte, a Fidesz – Magyar Polgári Párt pedig elveszítette. Orbánék abba buktak bele, hogy el akarták nyelni a világot. Addig ásták az árkot, addig szaggatták kétfelé a társadalmat, addig dúlták és fosztogatták a gondjaikra bízott államot, addig erőlködtek, hogy vazallussá tegyék a saját szövetségeseiket is, míg egy napra valóban kettészakadt az ország, és az ő oldalukon maradtak kevesebben.

Hogy mért nem volt mindez mérhető, a közvélemény-kutatók által pontosan jelezhető? Azért, mert a szándékosan felgerjesztett érzelmek kavargása nem mérhető. A félelem olyan erőteret, hangulatot hoz létre, amely idegen egy normális demokrácia választási kampányától, ezért nem ismerhető meg, és nem számszerűsíthető úgy, ahogyan azoknak a szándéka, akik nem félnek, akik számára nem ekkora a tét. Azért sem volt korábban igazán mérhető a választói akarat fordulása, mert a magyar választók rendkívül nehezen és csak az utolsó pillanatban békéltek meg azzal, hogy ha valóban le akarják váltani a Fideszt, akkor nem valami ideálisan tökéletes, ki nem próbált, tehát reményt keltő erőket lehet választaniuk, hanem csupán azt, amit próbáltak már egyszer; nem volt jó, de ennél, ami itt elkezdődött...

Innen, ebből kell kiindulnia az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, ha élni akarnak az ölükbe hullott lehetőséggel. Először is: megfordult a szél, de még nincs vége. A bizonytalan szavazóknak az a része, amelyik a győzteshez szeretne csatlakozni, most őket várja győztesnek. Ám a kiesett kispártok szavazói, sőt olyanok, akik a nagy részvétel ellenére sem mentek el szavazni, de rábírhatók, hogy a második fordulóban menjenek el, még jelenthet utánpótlást a jobboldal számára. Medgyessy Péter a miniszterelnök-jelölti vita idején a mezőgazdaságból élők, vidékiek köréből szerzett szavazókat az MSZP-nek. De mindez pillanatnyi hangulat volt: a vidéki vesztesek, a bizonytalan agrárnépesség nem az MSZP-é, mert a szocialisták sem adtak nekik perspektívát. Az ő periódusuk emléke csak annyival szebb a Fidesz-időknél, hogy akkor mindenkit békén hagytak, nem ártottak, de nem is segítettek. Egy nagyon széles bizonytalan réteg perspektívára vár: mi lesz vele az európai csatlakozás után?

Nem igazán szólította meg a baloldal a fiatalokat sem: ott melegszik az iskolákban egy Fidesz utáni, jelentős részben elveszett nemzedék. Nem a néhány ezer jól látható közgazdász, informatikus, nyomulós vállalkozó, hanem a derékhad, amelynek már nem jut igazán sem munka, sem lenyúlható vagyon. A rendszerváltozás után felnőtt első generáció, amely már nem Kádár János gulyáskommunizmusához viszonyítja a rendszerváltozás eredményét, és nem érdekli, hogy KISZ-es volt-e Lendvai Ildikó, az viszont igen, hogy hol találja meg a helyét a nap alatt.

1998-nak ma nagyon eleven tanulsága lehet a baloldalon az is, hogy nem szükségszerű egymásnak esni az első nyert csata után. 1998-ban azon úszott el a győzelem, hogy az MSZP és az SZDSZ, összekarmolva egymást a koalíciós marakodásokban, egymás ellen harcolt: a szocialisták egyedül akartak kormányt alakítani, a szabad demokraták ötven százalék alá akarták szorítani szövetségeseiket. Kuncze Gábor azt mondta vasárnap éjszaka: a kormányváltó szavazatok maximalizálására kell törekedni. Minden más csak azután következik.

Nem tudni, mire játszik és mire lesz képes a jobboldal a második forduló kampányában. Most kipukkadt a félelemkeltés és a fennhéjázó öndicséret, de a klientúra egzisztenciális fenyegetettsége durva dolgokra késztetheti a kormányoldalt. Mert nem pusztán a kormányzati hatalomnak lehet számukra vége április 21-én; egy beteljesedett választási vereség után nemcsak egy összemachinált jobboldal alakulhat át, vagy hullhat szét elemeire, hanem a politikai vállalkozásra és a zsákmányszerzésre megformált, egy szűk kör által antidemokratikusan irányított, nagyra nőtt politikai párt is. Torgyán József „átka” megfogan – ő, illetve politikai búcsúja veszi le Orbán fejéről a koronát.

Ha győz a baloldal, a szocialistáknál elmarad a radikális megújulás. Kormányzás közben kell folytatniuk a nemzedékváltást, nemcsak bevezetni az országot az Európai Unióba, hanem rendkívül gyorsan felkészíteni a társadalmat az alkalmazkodásra. Talán most megint nem az számít, honnan jövünk – fontosabb, hogy hová megyünk. Három kormány hibáiból lehetne tanulni ehhez.

Előzmény: mondolat (-)
HJM Creative Commons License 2002.04.09 0 0 35
Előzmény: mondolat (-)
alfi124 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 34
:)
Előzmény: sti (32)
dez1 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 33
Igaza van mindenkinek, aki a Fidesz stílusát kritizálja. De ettől még nem kell a maszopra -szdsz-re szavazni, akik bárhogy is nézzük - már bizonyíthattak volna - de nagyon kevés jót tettek a nemzetért - annál többet saját magukért. Ők neoliberálisok, a modern rabszolgatartó társadalom élharcosai. Tudom hogy ez keményen hangzik, de egyre többen látják be, hogy ez így van.
sti Creative Commons License 2002.04.09 0 0 32
Mik voltak a Fidesz kormány értékei? Ezek a fiúk itt semmit nem hoztak létre. Csak loptak ezek a disznók! Nem néztek tévét? Nem olvastok újságot?
Mit tettek ezek a népért? Semmit!
Jó-jó. Kiépítettek itt egy új családtámogatási rendszert. Meg visszaállították a GYESt a GYEDet.
Ja kiegészítő családi pótlék, meg adókedvezmények.
De mindez semmi, ahhoz képest amit ezek a FIDESZES fiúk műveltek! Miket láttam a csigatévén!
Itt van mindjárt ez a Mikola. Micsoda egy pökhendi barom. Na jó az is igaz, hogy belekezdett az egészségügyi rendszer átalakításába, elfogadtatta a kórháztörvényt, korábban a praxistörvényt, de akkor is.
Mégiscsak röhejes, hogy az a kormány itten állandóan a románokkal meg a szlovákokkal foglalkozott. Méghogy magyarok, méghogy támogatás. Hogy az én pesti adómból ilyen szőröstalpúakat támogassanak. Na ne már!
Az a 23 millió hegyimóc mind ideözönlik, aztán már állásom se lesz. Ilyen nevetséges ósdi dolgokkal jöttek ezek a Fideszesek, hogy nemzet, meg magyarság, kokárda meg korona. Magyar Bálint megmondta, nem korona az: micisapka.
Persze a múltkor Svájcban jártam, ahol szinte minden házon kinn van a zászló. De azér ez mégsem Svájc. Hogy néz már az ki! Hogy nézne már ki Magyarországon a piros-fehér-zöld minden házon, meg ez a kokárda. Röhej!
Ezekben a nacionalistákban túlteng a nemzeti érzület. Ezek a román magyarok is olyan túlzó soviniszta elképzelésekkel jöttek, amiket ez a francos Orbán támogatott, hogy magyarul akarnak beszélni, sőt - képzeljétek - tanulni. Az én adómból! Románia a románoké na.
Hát fiúk. Teljesen összenőttek a Katolikus, meg a Református egyházzal. Klientúra rendszer az ám.
A Német Sándor is azt prédikálta a templomba, hogy ezek összenőttek. Hack Péter még meg is átkozta őket. Ő csak tudja, mi fán terem a narancs!
Szóval amit ezek műveltek. Simicska, Várhegyi, Joszip Tot. Soroljam még?
Minden pénzt elköltöttek és elloptak. A Juszt László is megmondta, meg a Bolgár György is.
Jó-jó csökkentették a TB-járulékot, meg azt a Postabankos Princzet is menesztették.
Sokan mondják, hogy még mindig a Princz-vezette Postabankot tömnék pénzzel a Gyuláék, ha maradtak volna. De a Kuncze is megmondta, hogy nem így kellett volna a Postabankot rendbetenni, hanem másképp.. Ahogy ő. Mármint ahogy ő nem tette.. (Vagy hogy is: már teljesen össze vagyok zavarodva). Ezek a galád Fidesz-boyok meg megakadályozták a vizsgálóbizottságot is. A Bombera Krisztina is megmondta.
Sok hülye, aki a Fideszre szavazott bedőlt ennek a jól eladott gazdasági növekedés izének, meg a stabil kilátásoknak, a kiszámítható jövő maszlagnak. A Pencsing Mária Zita is megmondta, hogy nem lehet. Amit látunk az nem úgyvan. Igaz, hogy nálunk van gazdasági növekedés, de Görögországban sokkal nagyobb. Igaz, hogy ez a négy év alatt folyamatosan legalább kétszerese az Únió átlagának. De ki dől be ennek?
Na persze az infláció is folyamatosan csökken! De nem 6,5%-ot, hanem 6%-ot ígértek kétezer-egyre. Micsoda különbség! Hát azt hiszik ezek a fiúk, hogy mi mindent beveszünk?
Ezt az álságos gazdasági növekedést, ezt a sunyin alacsony inflációt, ezt az ügyesen becsomagolt családtámogatási rendszert, meg a - persze kizárólag píár szándékból - folyamatosan reálértéken növekvő nyugdíjakat, meg az olcsó diákhitelt?
Hát hülyének néznek ezek mindenkit!
De minket nem vernek át! Nem ám! Neeem!
Mi nem hisszük el, hogy jobban élünk, az egész csak aljas mesterkedés. Kozmetikázott adatok. Még hogy nem volt gyógyszeráremelés. De volt! A Forró Tamás is megmondta. Csak olyan ügyesen titkolták, hogy senki nem tudott róla. Összeesküdtek a fiúk! De mi átlátunk rajtuk, mint rés a falon! Méghogy nem engedték elszabadulni a gázárakat! Mi lesz így a MOL menedzsmentjének gyermekeivel! Erre nem gondoltak? Miből fognak megélni! Miből telik úszómedencére?
Borzalmas, ezek a fiúk mindent elhitetnek velünk. Itt van például ez a Széchenyi-terv. Igazán találhattak volna valami kevésbé flancos nevet is. Pl: Kovács-terv.
Röhejes ez a családi gazdaság is. Mi lesz, ha a sok téesz nem kap állami támogatást. Mi lesz a sok munkanélküli, leváltott téeszelnökkel. Erre nem gondoltatok mi! Mi lesz akkor, ha majd a Parlament elé vonulnak, ha!
Hát ez az!
Ezek a fiúk állandóan művelnek!
Ha nem lenne az a jó sajtó még el is hinnénk.
Ha nem lenne a mosóportévé, a röklub, a népszabó, meg a népszava, a hírlap, elhinnénk azt, hogy mi jól élünk. Hogy visszaadták az önbecsülésünket, hogy ismét nemzet vagyunk, hogy végre húsz év után végetért a húzd meg-ereszd meg gazdaságpolitika, és nem kell(ett) attól tartanunk, hogy egy rövid jólét után ismét jön a megszorító intézkedés, a jól ismert reform, hogy folyamatos a növekedés, amelyből minden társadalmi réteg részesül, elhittük volna, hogy véget ér a "lesz-még-rosszabb" korszak, szóval hittünk volna a szemünknek.
De hála a jó sajtónak, aki felnyitotta...
Most már egyre többen látjuk, hogy amit látunk, azt nem látjuk.

Lejegyezte:
Dr. Sajtó Iván

Phoenix 5 hozzászólása a "Hogyan nyerhet még a Fidesz?" topicból

Labor Creative Commons License 2002.04.09 0 0 31
Kedves Boss

A bosszú távol áll tőlem.
A szájbarágás ellen szavaznék, ha mégis átfordulnék az MSZP-hez.

Labor

Előzmény: Boss (23)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 30
Kedves Mondolat!

Lélekben, pont te és a tábor azok, akik még mindig 89 előtt élnek, ahol hinni kellett a dolgokat, és nem megérteni! Ahol el kellet fogadni saját véleményként azt, ami ellenkezett a mindennapjaink tapasztalatával.

Valakitõl kaptam egy e-mailt, egy képpel, melyen Kádár János és Medgyessy Péter kézfogása látható! Kisérõ szöveg, amit gondolom nekem szántak, a következõ: "EZT AKAROD?"

Szeretném az illetõvel tudatni, meg mindenkivel, hogy mint demokratikus társadalomban élni vágyó polgár, tudomásul veszem, hogy Magyarországon, kétpárti, demokratikus, politikai váltógazdálkodás alakult ki, ahol a jobboldal vezetõ pártja, a Fidesz-Magyar Polgári Párt, és a baloldal vezetõje, a Magyar Szocialista Párt, mely párt jelenleg egy baloldali szociáldemokrata, és nem "komenista" utódpárt, mégha tagjai közt vannk is "komenisták". Legjobb tudomásom szerint, a jelenlegi kormányban és pártjában is, legalább ugyanennyi volt "komenista", egzisztál.

Mindkét párt nevében benne van a MAGYAR szó, vagyis a jövõben, a kétpolusú politikai rendzsernek megfelelõen, hol a jobboldal, hol a baloldal vezetõ pártja fog kormányt alakítani MAGYARORSZÁGON.

Bármely oldal is lesz hatalmon, engem kizárólag az ország érdekében végzett tevékenységük, és esetlegesen a szakmánkat érintõ politikai döntések fognak érdekelni, a pártokat vezérlõ akár jobbldali, akár baloldali ideológia, számomra közömbös, és itéletemben, ez soha nem lesz döntési faktor, mint ahogy eddig se volt.

Amennyiben a várható új baloldali kormány, tevékenysége, számomra irritáló lesz, annak ugyanúgy hangot fogok adni, itt is máshol is, ha valaki kíváncsi a véleményemre. Ha négy év múlva, úgy itélem meg, hogy az új kormányzat se tette meg azt amiket elvártam tõlük, és amiért a parlamentbe küldtem õket, mint szavazati joggal rendelkezõ MAGYAR államPOLGÁR, ugyanígy az akkor kormány leváltására fogok szavazni, mint azt tettem most, és akkor majd jöjjön a jobboldal vezetõ pártja a hatalomba.

Az új, megalakuló baloldali kormány, a NEM RÁSZAVAZÓ jobboldali POLGÁROKNNAK a kormánya is kell, hogy legyen, mert ez az eddig regnáló polgári kormány, valahogy nem vette tudomásul!

Ha valaki nem tudná, ez a TÖBBSÉGI demokrácia lényege!

Ne haragudj, de a leveledet nem fogom továbbítani senkinek! Semmilyen módon nem akarok, egyik oldalon se, senkinek segítséget nyújtani ahhoz, hogy EMBEREKET befolyásoljanak véleményük kialakításában. Minden egyes EMBERNEK, egy demokratikus társadalomban, alapvető EMBERI joga, hogy az ilyetén társadalomban, időnként szokásos, állásfoglalás kérésben, ÖNMAGA, gondolati befolyásolástól mentesen, saját tapasztalatainak és érdekeinek megfelelően, VÁLASZTHASSON, a lehetséges alternatívák között! Ugyancsak ellene vagyok annak, hogy POLGÁR, miután választott, állásfoglalásáért, bármilyen módon számonkérhető legyen!

Előzmény: mondolat (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 29
mondolat, az ötödik mondatig azt hittem, hogy azt a kétmillió embert ajnározod, aki a szocikra szavazott :)))

nagyon szánalmas, ha azt hiszitek, hogy nem lehet elvhű egy baloldali vagy egy libsi

többek között azért vesztettétek el a választást, mert meg voltatok, meg vagytok róla győződve, hogy morálisan fölsőbbrendűek vagytok.

lehet ezt hinni továbbra is, max. zsinórban vesztitek a választásokat.

az emberek nem szeretik ugyanis, ha tolvaj-hazaáruló-striga-szellemi homeless címkét aggatja rájuk bárki is

alfredoo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 28
mondolat

ja meeg

csak hogy ertsed

en nem azert nem szavazok oda mert olyan egerekkel eteti a pythonjait amikre ra van irva mondjuk szili katalin neve. nem ezert

azert nem szavazok oda mert PYTHONJAI vannak.

ugye te ezt nem erted?

Előzmény: alfredoo (27)
alfredoo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 27
mondolat

nagyon szep gondolatok, vagy mondolatok. szvsz egy iraskeszseggel megaldott/megatkozott ember a masik oldalrol hasonlokat tudna irni....

1., akkor most iteljuk el a partba belepett muvezetot vagy ne. vagy iteljuk el egy picit? vagy mit csinaljunk? jo ember vagy rossz ember. ugye lehet ilyen is olyan is.

2., 5x visszakoszonnek a robbantasok. akkor en meg azt mondom hogy ezek megrendelt robbantasok voltak a valasztasok megnyerese erdekeben. nem hiszem hogy nem lehetett volna valamit ezekrol a kibaszott gyanus robbantasokrol valamit kideriteni. a baloldalnak nem volt ERDEKE robbantgatni. a jobboldalnak erdeke LEHETETT robbantgatni. termeszetesen aldozatok nelkul. izraelben ERDEKES modon eleg sok aldozat van. mi a velemenyed hogy en a robbantasok MIATT szavaztam az mszp-re. ott kezdodott a kesz atveres show. ez hulyeseg? akkor magyarazd el nekem legyszives a robbantasokat. es utana jott a masik osszeeskuves a megfigyeles. ahol mszp politikusokat etettek kigyokkal. gusztusos? nem?

Előzmény: mondolat (-)
kwijibo Creative Commons License 2002.04.09 0 0 26
helyesen: megeszünk :))
Előzmény: volante (24)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2002.04.09 0 0 25
Kedves Boss!

Kérlek lapozd fel pirítós alacsony sportértékű fikatopikját arról, hogy milyendolog az, hogy a komenisták nem április 5-én a kampánycsend előtt fél perccel, hanem korábban szeretnék a Medgyessy-Orbán vitát.
Olvasd el a nyílt levelüket - Nyílt levél MP-hez, vagy valami hasonló a topik címe-, hogy nehogymá' hülye kiskorúnak nézzék a komcsik a polgárokat, hogy nem tudnak maguktől helyesen szavazni. Ők igazi nagykorú polgárok!
Olvasd el a sok aláírót és nézd meg milyen pofaalapállásban vannak vasárnap óta.
A tiedéhez hasonló józan hangot vicsorogva elhajtották. Akkor.

Dzsugas Viki, aki nem a polgárokra szavazott.

Előzmény: Boss (23)
volante Creative Commons License 2002.04.09 0 0 24
már vártalak... :-)))

Mi mindent megteszünk, mondolat.

Előzmény: mondolat (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!