Sok porszívónk volt már, de amit a legutóbb vettünk, az 1 CSODA:))))) Halk, szabályozható szivóteljesítmény, alacsony energia fogyasztás, szóval Luxi és főleg elektróóóóó:))))
Nekem van itthon egy anno 90 ezres Bosch zsák nélkülim, meg van anno 90 ezres Miele porzsákos.
ÉG ÉS FÖLD.
Az egy dolog, hogy sokkal hamarabb kell ürítenem a zsák nélkülit, de olyankor tépkedem le róla a hajszálakat, ütögetem ki belőle a port. Ami száll mindenfele. A hepa szűrője eszi a port, tekergetni kell rajta egy fogantyút, és az alján fürtökben nyomja ki a porgilisztákat. Közben száll a por.
A Miele zsákja kb 3 havonta cserélős, kiveszem, kuka, be a az új. Nem hullik sehova semmi por. A hepa szűrője sem koszolódik.
Miele RX3 Scout robotporszívókról mi a véleményetek? Érdemes beruházni rá? Vagy inkább a sokat dicsért kínai Roborock kollégák? Illetve hol tudnám beszerezni? Köszi előre is.
Megnéztem MM-ben az akkus porszívókat. Ott a sok szőnyeg miatt nem annyira ajánlották a 18V-os változatot. 25V ost ajánlottak, abból is leginkább ezt a modellt :
Ott tetszett ia a gép, meg, hogy az akku cserélhető, meg ennél felül van a gép, ezért be tudok vele nyúlni az ágy alá is, viszont a paramétereket nézve az üzemidő csak 35 perc padlón legkisebb fokozaton. Hát ez elijesztett egy 130 rugós géptől, úgy, hogy amit itt ajánlottatok 18Vos többet bír papíron.
Szerintetek is kevés a 18Vos a szőnyegekhez? Illetve annál ténylegesen bír 45-50 percet?
Ezek a rúdporszívók csak másodporszívóknak alkalmasak.
Rendszeresen ki kell tisztítani a szűrőjüket. És ezt mivel csinálod? Igen, az elsődleges porszívóddal. Ez nálunk a Sebo állóporszi. A rúdporszívó könnyű, így gyorsan végig tudsz szaladni vele a lakáson, ez és a vezetéknélküliség az előnye.
Nem. Nekik az STB 101 van. Elégedettek vele. Én nem pröbáltam, de egész biztos ki lehet venni a forgó részét, azt akármelyik olcsó forgókefés akkus porszívónál is ki lehet szedni.
A Dysonokat én is nézegettem, de egészen biztosan nem adok 280 ezret egy akkus rúdporszívóért…. így inkább valami önürítős robotot keresgetek.
Ez akkor hatékony a haj ellen? És ebből ki lehet venni a kefét? Bar gondolom ezt még vagdalni kell, nincs rajta kefe tisztító ami összevágja a hajat és felszívja. Ilyesmi ár körül van esetleg más ami automata tisztítós?
Nálunk ennek a tesója vált be, sokan vagyunk hosszúhajúak, gyönyörűen összeszedi. Arra figyelj, hogy legyen rajta kefetisztítás és ne neked kelljen levagdosni a körkeféről a felgyűlt hajat.
Nem kell túlgondolni, bármelyik jó ebből a sorozatból. Mellé kell egy rendes porszívó is és megoldva a haj és takarítás gond.
Ezek elég horror árúak, ráadásul a saját gépemhez nem is jók. Esetleg ilyen akkus porszívóból van olyan ami vállalható? Ahogy néztem azok jellemzően turbókefések. Jók lehetnek azok ilyen hajas pályára? Már eléggé unom folyton @ konnektorozást meg a gép kerülgetését, ezért lehet jobb lenne egy akkus kézi csoda.
Ez egy kombi néven futó padlókefe. Fejből nem tudom pontosan, de 3-4 év alatt tönkrement. (Elfáradt az egyik kereke.) Javíthatatlan volt. Ezután egy másik típusú padlókefét rendeltem hozzá. Az pedig elkopott, gyakorlatilag kuka. Nekem Félix 1 Premium van, természetesen külön motoros fejjel. A motoros fejjel maximálisan elégedett vagyok, a padlós fejekkel nem. Egyébként 8 éve használjuk.
A szüleimnek is Miele van, és a lakásban kutyus, ezért ő vett egy forgó (turbó) fejet hozzá, azzal már jól működik a dolog. Fishor fórumtárs véleményét meg tudom erősíteni, a Sebo motoros feje szőnyegen verhetetlen (viszont padlóra nem való). Minden hajszálat összeszed. Neked valami olyasmi kellene, mint az iRobot megoldása: a hengerkefe tökéletesen összeszedi a hajszálakat, a hengerkeféről pedig egy célszerszámmal tökéletesen - egy mozdulattal - leszedhetők a hajszálak.