Keresés

Részletes keresés

rednifegnar Creative Commons License 2013.02.04 0 0 275

hi!

van egy elado sputnyik 3d sztereo gepezetem (6x6-os). nem tom mennyit erhet manapsag, jo allapotu, a kihajthato kereso lencseje kicsit karcos (sajna igy vettem), de nem sokat szamit amugy is eleg esetleges a keresoje, egyebkent teljesen jo allapotu atalakitas mentes. van hozza egy csudas mubor tok is. erdekel valakit?

(emailben elerheto vagyok, a gep bp-en van)

 

- szikra - Creative Commons License 2012.07.23 0 0 274

Üdv,

mi is készítünk egyre több 3d-s fotót termékekről, itt találtok példákat: http://3dvalosag.hu/?panomedia-360-panorama/munkaink/3d-termekek/3d-termekforgatas/0/20

Előzmény: Webon (256)
sinarbasa Creative Commons License 2012.05.07 0 0 273

Helo !

 

 

 Talán engem keresel, mert én foglalkozom 3D tárgyfotózással. Ez fotoalapu felvételi módszer.

 Nézd meg weboldalamat

 

 Üdv

 

 Basa János fotóművész

 

www.rotophoto3d.com

Előzmény: Webon (256)
foveon Creative Commons License 2010.12.30 0 0 272
kandras1983 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 271

Nektek mi a véleméynetek a Chromadepth 3D képekről?

 

Itt a 3d képeknél az alsó 2 sorozat:

 

ChromaDepth 3D képek

 

 

 

 

Chromadepth kép
Aga Creative Commons License 2010.07.04 0 0 270
koszi. Sajnos nem lattam de szivesen megneztem volna. Az optikai tengelyre meg kb minden neten elerheto leirasba az van, hogy parhuzamosan, talan 1 kommentelo jegyezte meg, hogy neki jobban bevallt a forgatott megoldas. En is kiprobaltam mind2-ot es ezek alapjan irtam le a dolgokat. Az legritkabban szokott erdekelni, hogy az, ami a gyakorlatban mukodik, az elmeletileg nem ugy kellene, hogy mukodjon :)
Előzmény: tigrisss (269)
tigrisss Creative Commons License 2010.07.03 0 0 269
Épp a napokban volt a Discovery Science-en egy epizód ahol ez volt a téma, ott a filmkészítésnél mutatták be a technikákat. Pl a az optikai tengely elmozdítását kifejezetten kötelezőnek tekintették.
Volt olyan kisméretű érzékelő ami megengedte hogy a 2 rögzítő eszköz elférjen objektívestől egymás melett, de ha közelre fókuszáltak, nem tudtak volna 'bandzsítani' a 2 kamerával, ezért az objektív belsejében lencsetagok mozgatásával oldották meg az optikai tengely összetartásának a változtatását.
Amikor ezt az egészet kitalálták (ha jól emlékszem akkor ~1930-ban) már akkor is egy mechanikus "automatika" gondoskodott az optikai tengelyek pontos forgatásáról.

Amúgy nekem a cikked tetszett, jól összefoglaltad a dolgokat, grat!
r1 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 268
Venni kell egy ilyet (meg egy szotyi Tv-t) es lehet kezbol 3D-ben 7kep/sec sebesseggel panoramakat kesziteni.
Jamy25 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 267
Jaja :-)
Már meg van!
Én csak azt az egy linket néztem, figyelmetlen voltam :-)
Előzmény: Aga (264)
Aga Creative Commons License 2010.07.02 0 0 266
egyes ilyen irasoknal pedig maguk a postolok akik kiprobaltak hivjak fel a figyelmet arra, hogy nem lesz jo. A szemed is elfordul akkor a gep miert ne tenne? A szemed kizarolag a vegtelenbe nezve parhuzamos, minden egyeb esetben van bezart szog. Ha ezt nem szimulalod le akkor nem lesz olyan a hatas. De ahogy irtam, engem az elmelet a legkevesbe se izgatott az iras soran, csakis gyakorlatban mukodo dolgokat irtam le.

Mivel konkretan kiprobaltam mind2 modszert, igy 100% biztonsaggal tudom kijelenteni, hogy a parhuzamos fotozas csak tavoli dolgoknal mukodokepesek mivel minel tavolabb van a tema annal kozelebb van a szog a parhuzamohoz es annal kevesbe erzekeled a hibat. Ha par meterre levo targyat fotozol akkor az biza nem lesz a legjobb de probald ki magad es be fogod latni.

PS: igen, fizetos de jobbara sajat maganak mindenki beszerzi ingyen, elobb minthogy egy ingyenes es tenyleg nagyon jo GIMP-et letoltson. Aztan ha penzt is akar vele keresni akkor legtobbszor megveszik de ez mar egy masik tortenet. Azt pedig kulon kiemelem, hogy kesobb ha mar tudja, hogy mit is csinal, rabizhatja magat egy automatara amibe beledob 2 kepet es az meg kikop egy harmadikat.

"Én ennek az írásnak az alapján bizonyosan nem kezdenék bele a 3D fotózásba."

ertem... akkor pl egy altalad linkelt oldal (http://nzphoto.tripod.com/stereo/macrostereo/macro3dwindows.htm#practical) elolvasasa utan bizonyara tobben kezdenenek neki :))))))))))

kerlek irjal mar valami olyasmit, ami kell a 3d anaglif kep kesziteshez mint informacio es nincs leirva. Ez a par oldal nem azoknak keszult akik ebbol akarnak doktoralni :P hanem azoknak akik ki akarjak probalmi ezt a technikat
Előzmény: apca (265)
apca Creative Commons License 2010.07.02 0 0 265
lehet, hogy bemutathatnek par fizetos szoftvert (ha szponzoralnanak) de igyekeztem a sajat stilusomnal maradni es csak azt leirni ami ahhoz kell, hogy vki miutan elolvasta, el tudja kesziteni elete elso normalis 3D anaglif kepet.
Ehhez képest PhotoShop-al készíted - ami tudomásom szerint vastagon fizetős -, viszont nem beszélsz a tényleg ingyenes alapprogramról, a
Stereo Photo Maker-ről
http://stereo.jpn.org/eng/stphmkr/index.html

Miért kellene egy - szinte vagyonba kerülő - programmal csatornákat csereberélni kézzel, mikor az ingyenes progi egy pillanat alatt megcsinálja?

Én ennek az írásnak az alapján bizonyosan nem kezdenék bele a 3D fotózásba.

Az is félrevezető, hogy párhuzamos optikai tengellyel nem lehet sztereó képet csinálni. Olyannyira az, hogy egyes szerzők kifejezetten óvnak a szögelfordulástól.

Néhány kedvcsináló link hirtelen:

http://www.lhup.edu/~dsimanek/3d/stereo/shifty.htm
http://www.alpes-stereo.com/thePictures.php
http://nzphoto.tripod.com/stereo/macrostereo/macro3dwindows.htm#practical
http://nzphoto.tripod.com/sterea/anaglyph_links.html
http://www.lhup.edu/~dsimanek/3d/stereo/3dgallery4.htm

Előzmény: Aga (263)
Aga Creative Commons License 2010.07.02 0 0 264
lehet, hogy nem találtad volna meg ezt a linket?

ha belepsz akkor mukodni fognak a fenti oldalon levo howto linkek. Ertelemszeruen a 3D-t valaszd.

Jah, a korabbi cikkhez O is olvasta valahol az 50m-es terlatast, csak O meg a 2-ot is hozzatette. En spec latopk terben 2m alatt is az 50m-nel tavolabb levo szembejovo auto tavolsagat is meg tudom becsulni hogy kimehetek-e elozni vagy sem :)
Előzmény: Jamy25 (259)
Aga Creative Commons License 2010.07.02 0 0 263
lehet, hogy beleirhatnam meg a tobbi technikat, lehet, hogy kifejthetnem meg a terlatas mukodeset illetve lehet, hogy bemutathatnek par fizetos szoftvert (ha szponzoralnanak) de igyekeztem a sajat stilusomnal maradni es csak azt leirni ami ahhoz kell, hogy vki miutan elolvasta, el tudja kesziteni elete elso normalis 3D anaglif kepet. Amennyiben szerinted ehhez meg hianyzik belole valami akkor azt kerlek ird meg es kibovitem vele. Amugy nincs benne egyetlen ollozott resz se, 100% sajat keszites a kepektol a szovegen at fotokig minden. Nem szeretnek plagizalasi vadakat kapni ilyenek miatt.
Előzmény: apca (261)
Aga Creative Commons License 2010.07.02 0 0 262
konkretan ez pl hibas. parhuzamosan nem lesz jo
Előzmény: Jamy25 (260)
apca Creative Commons License 2010.07.02 0 0 261
a neten található leírásokat a saját tapasztalatokkal kiegészítve / kijavítva (anaglif technika) összeraktam egy rövid leírást.
Azért azon az íráson még kellene egy keveset dolgozni.

Így nagyon kevés, nagyon egysíkú, nagyon összeollózott...
Előzmény: Aga (258)
Jamy25 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 260
Valami ilyesmi leírást nem tudsz valahol?
Sztereo vizuális képek készítésének alapjai – 1. rész
Előzmény: Aga (258)
Jamy25 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 259
És hol található a leírás, hogy hogyan kell csinálni?
Aga Creative Commons License 2010.07.01 0 0 258
Akit esetleg érdekel a 3d fotózás, a neten található leírásokat a saját tapasztalatokkal kiegészítve / kijavítva (anaglif technika) összeraktam egy rövid leírást.
photosam Creative Commons License 2010.05.18 0 0 257

Van anaglyph 3D sztereó, váltottképes, váltottsoros, de a kép sík.

Azonkívül a térhatás mindíg csak egy bizonyos látószögön belül érvényesül (ez az alapja, félszemű emberekre ez persze nem érvényes).

Ami térben fogatható 3D-s "kép" az nem sík kép, hanem térforma.

Aminek a sztereó fotóhoz-filmhez képest aztán rengeteg bináris fajtája létezik a 3DS-től, a WRML-en át a Carrara formátumáig...

A kettő nem azonos.

Ha egy "sík" fotót térbeliesítünk (pl. DISPLACE), akkor annak a nézhető/forgatható-netre kirakható formátuma nem sztereó kép, hanem 3D formátumú valamelyik a sok közül. A sík kép térbeliesítése egyébként sem egyszerű, jelenleg a Berkeley egyetem az egyik éllovasa a dolognak, nagyon bonyolult eljárások vannak rá.

De ígéretes az EarthSculptor is. http://www.earthsculptor.com/

Szóval pontosítani kellene, mit értesz a 3D-s forgatható képeken, mert ami 3D és forgatható, az nem kép, az már térfoma és rengeteg fajtája van.

A sztereó képekhez-videók nézéséhez meg mindenképpen valami fajta segédeszköz kell ma még, akármelyik fajtáról van szó.

Ide tartozhatnak még egyes 3D-s effektek is, amelyek 2-3 síkkal manilulált videók többnyire (egyes Ken Burns effekt--lásd "http://www.youtube.com/watch?v=ZFlYaRyp8t8"), sorolhatnám.

Szóval a forgatható 3D-s képek nem fotók, a hagyományos értelemben, a fotó-felület ráfeszítése egy térformára már nem fotó, hanem 3D mesh, objektum, sokféle terminológiája van, aszerint.

Üdv, photosam.

 

 

 

 

 

Előzmény: Webon (256)
Webon Creative Commons License 2010.04.06 0 0 256
Üdv Fotósok!


Van egy webáruházam amiben ( remélhetőleg úttörőként ) 3D-s képeket szeretnék feltölteni.
Nem a szemüveges félére gondolok, hanem a forgatható valóban 3D-s képekre.
Mivel a fotózáshoz nem értek ezért elnézést a fenti megfogalmazásért.
Ki vagy kik készítenek ilyen fotókat? Milyen áron? Kell hozzá stúdió vagy ki is lehet települni a felszereléssel.

Köszönöm, üdv!

moTmeN Creative Commons License 2009.11.27 0 0 255
Soosnal van az aukciok kozott sztereo allvanyfej, elhanyagolhato aron (nem tudom, hogy mennyire jo, de otletesnek tunik)
http://soosfoto.hu/arveres_targyak.php?kat=7
Előzmény: Százbolha (252)
altmayerr Creative Commons License 2009.11.22 0 0 254
Ha nem sikerült beszerezned, olyan készüléket gyártok, amilyent gondolsz, vagy elképzelsz. Most a sztereo Altix, és a különböző néző szerkezetek vannak soron.
Előzmény: gobbi (251)
gobbi Creative Commons License 2009.08.18 0 0 253

Digivel 1 progi összerakja a 2 képet és kinyomtatom aztán mutogatom szemüveggel

Ne kérdezd melyik progi,mert még most próbálkozom és a segítségem mutatja majd meg

Előzmény: Százbolha (252)
Százbolha Creative Commons License 2009.08.18 0 0 252

Kicsi gömbfej + makrosin (pentacon, manfrotto MN45, stb)

 

Diára készíted a klépeket, vagy digivel?

Ha digivel, akkor hogy nézed meg?

Előzmény: gobbi (251)
gobbi Creative Commons License 2009.08.18 0 0 251

sztereofotózáshoz milyen állvány fejet vegyek?

Olyan kell ami nem kerül 20eft nál többe és csúsztatható

foveon Creative Commons License 2009.08.17 0 0 250
egy eleg komoly cucc:
http://www.wired.com/video/how-to-shoot-and-view-3d-photos/10049554001
plane a nezokek...
Nagy-Zoard Creative Commons License 2009.08.05 0 0 249
Ezt próbálta már valaki?
http://www.edigital.hu/Alap_objektiv/Loreo_3D_Lens_in_a_Cap_%28TV%29_Canon-p46578.html

Hozzá a "szemüveg" nézőkeret:
http://www.edigital.hu/Fotos_tartozek_kellek/Loreo_Lite_3D_Viewer-p46581.html

Vajh mikor fogják PENTAX bajonettre is árulni, gyártmányban létezik:
http://www.loreo.com/pages/products/loreo_3dcap.html
http://www.loreo.com/pages/products/loreo_3dcap_spec.html
bucsher Creative Commons License 2007.09.10 0 0 248
ez a XXI. század ám :P
Előzmény: delamancha (247)
delamancha Creative Commons License 2007.09.10 0 0 247

Megmérték pontosan ??? :DDD (Boccsss ! :) )

 

 

Előzmény: bucsher (246)
bucsher Creative Commons License 2007.09.10 0 0 246
voltam szemvizsgálaton, pont 63mm a szemtávolságom :)
Előzmény: kjanik (245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!