Keresés

Részletes keresés

FerAnd! Creative Commons License 2025.05.29 0 0 8821

Szia!
Köszönöm feketefelho!

Akkor a pályadíjak hasonlóak tavalyhoz, talán a szerbeknél kicsit drágult, a benzin 50-70Ft.-tal talán kevesebb mint itthon.

Szép napot

Előzmény: feketefelho (8820)
feketefelho Creative Commons License 2025.05.28 0 0 8820

Benzin 95-ös: 75,500 MKD (1,23 EUR)

Pályadíjak:

SRB - I.kat 2711 RSD, vagy 24€

NMK - B.kat 60+80+60+80+100=380 denár vagy 1+1.5+1+1.5+2=7€

GR - 2.95€ (Evzoni és Thesszaloniki fizetőkapuk)

Előzmény: FerAnd! (8819)
FerAnd! Creative Commons License 2025.05.28 0 0 8819

Sziasztok!

Bp-Sarti útvonal idén is...

Érdeklődöm, hogy tavalyhoz képest drágult-e, és ha igen mennyivel a Szerb-Macedón-Görög autópálya díj?

Továbbá... A 95-ös benzin ára mennyi most Macedóniában?

Köszönettel,

Peter1885 Creative Commons License 2025.01.18 0 0 8818

Megvan a lugasos taverna! Barba Yorgos!  Próbáljátok ki!!!

Előzmény: Peter1885 (8817)
Peter1885 Creative Commons License 2025.01.18 0 0 8817

Sassosék aztán a Zanzibárt is csinálták. 

Jó füst van arra. Egész Sikia abból él :D

Én a tavernák közül mindben megfordultam és sehol nem csalódtam igazából. Na jó a Relaxot nagyon messze elkerültem és a másik a Kokoras. Én nem szeretem, ha kis hazánktól 1100 km-re húslevessel és gulyással erőszakolják be a vendégeket.De ez örök vita tárgya! Mint ahogy az is, hogy két éve  rábeszéltek többiek egy hajótúrára (imádom a hajókat óceánjáróztam, csak a kommerszség nem jön be.. na itt telibetrafáltam). Én nem tudom ki hogy van vele, de én imádom, azt hogy suhanunk azon a semmihez sem fogható kék színű csodán és halkan szól egy kis sirtaki, kicsit bódít a hideg Imiglikos és/ vagy Retsina és akkor... egyszercsak.... Meeeerr a nééézésééét meg a járáááásáááát... ÁÁÁÁÁÁ BAZDMEEEG! :D  És ropja mindegyik, meg üvölt meg minden... 

Goa Beach? Inkább nem mondok semmit, mert elvisznek.. :B

Hannával nem vesztettél sokat. Inkább egy starndétterem, mint görög, de tény, hogy volt igény rá. Én is inkább a Pirofani, Emanuel, Neraida háromszöget jártam, de a kedvencem, és fura de minden évben elfelejtem a nevét, a hannától nem messze a másik oldalon ilyen lugasos hely! Annyira házias a konyha és a kiszolgálás, hogy tavalyelőtt a 10 napból 6on ott ettünk. 

Azért fura, hogy bejártam a világot,  voltam képeslap partokon Bahamáktól kezdve Hawaiion át Sri ankáig, de vhogy az a Sarti, Sikia környéki öblök partok húznak vissza mindig. Gasztronómiáról nem is beszélve! 

Előzmény: Katana750 (8816)
Katana750 Creative Commons License 2025.01.18 0 0 8816

Nem tudtam, pedig voltunk '24-ben is, igaz csak 1 napra. Sajnálom, bírtam a fejét. Nagyon régen még vittem ki tőle 250-es Yamaha Viragót, DT 125-öt, attól függően milyen motorozási kedvem volt. Később kivette a nagyobb motorokat a kínálatból. A feleségétől kérdeztem a miértre, hát estek keltek a turisták a nagyobb motorokkal és csak a baj volt így velük. Később amikor gíroszost is csináltak egyszer ingyen kajáltam mert volt valami kiírás a pultnál, hogy akinek a jogsija telibe be van bélyegezve az eszik amit akar ingyé! Hát nekem bevan bár sosem buszoztam. Így a vendéglátásból emlékszem egy magyar srácra, Attilára aki pincér volt az egyik étteremben 2004-ben. Elég sok cigit vettem Kulata-Promachonas között a vámmentesben és ő adta el a cigit a kinti dolgozó magyaroknak. Mit nem akar allah, 2008-ban már ő volt a tulaj(társtulaj, bérlő, valami de már főnök) az egyik étteremben! Mondom ez jó lesz, nála fogunk kajálni! Hát, egyszer. Maradt az Emmanuel. 2009-ben már nem is volt ott a srác. Keresett egy kis pénzt alkalmazottként és szerintem elbukta bérlőként. Egyébként a fiam szakács. Telente Schladmingban dolgozik aztán húsvétkor hazajön és itthon csinálja. Ausztria szanatórium az itthoni hajtáshoz képest. A görög tényleg kemény lehet, bár nem tervezte a fiam, hogy lemenjen dolgozni. A Sart Beach Hotelben 2X voltunk és ott is volt magyar lány a parti napágyas beach bárban. Ő mondta a főúti nagy boltra, hogy sárgateszkó. Ma már nem sárga az sem. Én a Goa Beach kedvelője voltam régen. Ott aztán lazán adták elő a pultosok. Persze fogyasztottam a társaságommal rendesen de mindig a fagyládából vették elő a Sierra Tequlát! Egyet fizettem a következő kőr grátisz! Hogy csinálták? Olyan füstöket fújtak, hogy passzívként elrepültem tőle. Én sosem dohányoztam, nem is bírom letüdőzni úgyhogy kár belém. Vittünk LB. 27 cd.-t és a magyar reggae zene bejött nekik. A Hannában dolgoztál? Na az nekem kimaradt. Egyszer kalóztúráztunk velük és az elég is volt. Az idei menet még képlékeny mert munkát váltottam 2023 végén és kicsit máshogy mennek a dolgok de remélem idén is megyünk! 

Előzmény: Peter1885 (8815)
Peter1885 Creative Commons License 2025.01.18 0 1 8815

Sassos halt meg, most nyáron :(. Jó ember volt!

Én is inkább rock, blues..emiatt jártunk inkább a George pubba! ő is elment pár éve :(

Mikor bementünk olyan éjfél körül, meglátott, azonnal feldobott egy Doorst, vagy egy Marleyt :), és levett 3 1 literes füles korsót (3 fiú és 2csaj jártunk mindenhova...) 

Nagy élmény volt ott melózni.. 22.00-kor bezártunk, konyhát rendbevágtuk. Gyors fürdés, akkor már szisszentek a sörök , megvártuk a két pincércsajt és az egy szem pincérsrácot egy közért előtt sörözve. Itt említeném meg, hogy szakács kollegával szept közepén röhögtünk, hogy akkor esett le, június óta minden áldott este ott söröztünk a rózsaszín matracok úszógumik, zöld krokodilok, szalmakalapok között...Shop Stop feeling! :D 

Aztán jöttek a csajszik meg a Zolika. le az egyik beach bar ágyaira, ott már kis házi tsipouro és / vagy szállóvendégek által ajándékba hozott házipályinka is játszott, de tudtunk finom Sikiai  "füstöt" is prezentálni...  És olyan éjfél -1 körül irány vmelyik csehó. Az jólesett, hogy ismertek mindenhol, mintha helyiek lennénk és nekünk pl a FACT-ban a tequilat 7 helyett 3 euroért adták, de volt amikor pénzt sem fogadtak el , de a Makedoniában is így volt. De a legjobb rész az éjszakának: Hazafelé Memphis palacsinta. Na ott még a sajtos-sonkás paller és pár 0,33-as mythos mellé ajándék tsipouro és páff. Reggel fejfájás! 11-től meló a 48 fokban (konyhán minimum annyi volt)  Nem is tudom, ha nincs szieszta, amikor s aludtunk, akkor kibírtuk volna-e?   

Egyébként sok csajszi ment vissza nyaralás után pincérkedni, pultozni, hiába mondtam nekik, hogy a sarti beach más, mint éjfélig súrolni a padlót, teraszt (sok zsír, olaj kicsapódott), kb 90% sírva menekült haza. Görögök kiszipolyoznak, körülményeket egyszerű túrista megtapasztalná, kiszeretne Sartiból .. :D

Relaxosok csak tyúkólnak hívták a "lakhelyüket", ahhoz képest mi a Hannában örültünk egy kiszuperált műhelynek :D

Szóval, aki kimenne dolgozni, csak óvatosan! :D

Előzmény: Katana750 (8814)
Katana750 Creative Commons License 2025.01.17 0 0 8814

A végével kezdeném! Sassos meghalt? Vagy Angelo? Egyébként én pont fordítva kezdtem. A '90-es évek eleje-közepe 2x Rodosz, 2x Kréta aztán sokáig csak a munka. 2004-ben voltam először Szártin. Egy fatális véletlen(Románia EU. tagjelöltsége) úgy hozta, hogy mennem kellett. Egy jó barátom a 2004-es tavaszi utazás kiállításon foglalt helyet a forgó travelnél. Buszos út, 2 hét Szárti. A barátnője csíkszeredai lány volt akkor még román állampolgár. Foglaláskor ezt jelezték de gondot ez akkor nem jelentett. Eljött az utazás napja valamikor augusztusban. Én vittem ki őket reggel 8-ra a Nagyvárad-térre. 18 óra körül hív a komám, hogy itthon is vannak, beszéljünk pár szót mert bukták a nyaralást! Valamikor nyár elején RO. tagjelölt lett és vízumkényszert kellett bevezetnie Szerbia és Montenegró államalakulattal(is). Erről barátaim Horgoson értesültek a szerb határőröktől. Vízumot a határon nem adnak, majd hétfőn a nagykövetségen! Stoppal jöttek haza(Gyál). Mondom ez baromság, odaadom a kocsimat és menjetek le a RO-BG-GR vonalon és nem kell vízum. Nekem nem téma mert '91 óta kamionozok de a haverom nem vállalta a menetet. Akkor leviszlek titeket. 22 órakor indultunk és kb. fél órával a busz leérkezése után nem kis meglepit okozva a forgó embereinek(éppen ki akarták adni a szobát másnak) mi is leértünk. A szobaasszony részéről volt egy kis problémázás, hogy hárman vagyunk kettő helyett de a tulajdonossal megbeszéltem a dolgot, nem kért + pénzt, érezzem jól magamat, ennyi. Így indult az ismeretség. Akkor még nagyban gyártotta a szobrász a sellőket a narancs parton de már akkor is csak a tenger felől volt buli a hely. Part teleszarva, budipapír, koton, ahogy írtad. Ha jól emlékszem én(mi) 5x voltunk úgy, hogy ott volt a szállásunk. De többször visszamentünk még akár az olimposzi riviéráról is. A szigeteket azóta mi kissé hanyagoljuk bár kétszer Tasszoszon és egyszer Korfun voltunk, nagyrészt a Halkidiki vagy az olimposzi megy. Az olasz hatásról! Tavalyelőtt voltunk egy olyan hotelben ahol a főnök olasz volt.(Anais hotel, Korinos beach) Az, hogy az olasz tésztás kaják csúcson voltak az alap De soha olyan finom szuvlakit sehol nem ettem még mint ott. Van sok élmény ami Szártihoz fűződik. 2008-ban és 2009-ben is ugyanoda mentünk, a templommal szembe, nem emlékszem már az apartman nevére. A takarítónőre igen. Maria a neve ahogy görög nőnek illik. Nagyon kedves asszonyság aki sokat dolgozott utánunk és a végén egy köszönő levél kíséretében adtam egy százast neki. Na de a köszönő levelet ki írja meg? Törtem a fejem mire kitaláltam és beszéltem a Sassos feleségével aki ugye felvidéki magyar, perfekt görög de csak beszélni tud. Hát a kislánya! Diktáltam magyarul a nő meg diktálta görögül a kislány meg írta. Volt ezután is meglepetés a néninek. Nekem meg vagy 10 év múlva! Asszonnyal gyerekkel bevásárolunk a sárgateszkóban amikor egy görög néni rámköszön! Szégyellem magam nem ismertem meg. Maria volt. Emlékezett rám. Talán a köszönő levél vagy a 100€ meg persze, gondolom hetekig talált még a lakásban hajszálat utánam! De megismert. Nagyon hosszú hajam van, mindig is az volt(kivéve a katonaságot) és tengeri fürdőzés, búvárkodás után mindig hajmosás=hajszálak itt is ott is. A Makedonia Spirit discóra én is emlékszem. Szórakozni én nem jártam oda mert rockzene hívő vagyok de Görögországban elengedem azt is. Néha amikor már nagyon kesergő megy az asszony szól, hogy elég a Laikos fm.-ből! Viszont kívánok én is kellemes nyaralást az idénre! Hallgatom is egy kicsit a Laikost ha már így eszembe jutott. 

Előzmény: Peter1885 (8813)
Peter1885 Creative Commons License 2025.01.17 0 0 8813

Érdekes a "nyelvek" és így a minőség alakulása. 

24-25 éve tele volt némettel, alig voltunk páran magyarok, több bulgár és macedón volt. Szerbek akkor még inkább az otthonaikat újítgatták a háborúk után.

2003-ban már "kicsit" panaszkodtak a helyiek, hogy a németek elmaradoznak a szerb-magyar-macedón-bulgár hordák miatt. Erről csak annyit, hogy valóban szemetesebb lett a falu és a parti sétány, az Orange -part kezdett cigánytelepre hajazni (használt óvszer, sörösdoboz, csikkek stb eldobálva). Megjelentek a fagyasztótáskás, nyersanyagokat kinn megfőző keletiek a tavernákban étkező németek helyett. Egy este a csajokkal (2pár utaztunk autóval) bementünk vacsi után a Makedóniába   (diszkó), két magyar (ki más) taknyos csapat összeverekedett... Szóval a német karaoke helyett lett szerbest, magyarest... verekedésekkel tűzdelve...

Aztán más tengerek, óceánok felé vettem az irányt, majd 2017-ben szakácsként eltöltöttem ott egy laza nyarat. Pénzt ott nem nagyon lehet keresni NYugat-Europához képest, de nem is azért mentem... Jó kis bulis nyár lett. Rengeteg magyar és , szerb, németek jellemzően dél felé húzódtak. Szemét és csikkhegyek, Orange Beachen szobrász elbontotta a nudisták számára faragott sellőt (ha jól tudom, később visszaállította), saját szememmel láttam, ahogy egy pali kapar egy lyukat a homokban és belesz...k majd visszatemeti. Beach baros span azt mondta, hogy bulgár....

2023-ban visszatértem egy 10 napos pihenésre (aug.18-tól) És érdekes volt, hogy magyar szót alig hallottam, szerbek domináltak a saját retkes, igénytelen életformájukkal. De ami megdöbbentő volt, hogy bezárt a Makedonia diszko, szegény , öreg George maghalt (micsoda bulikat csinált az öreg lemezjátszóval és literes korsóba csapolt, öntött ritkaság sörökkel!!!)  , így a legendás George pub is bezárt a FACT klubban ketten azaz KETTEN iszogattunk egy helyi régi baráttal. Viszont rengeteg családos volt a strandokon, az utcákon, a tavernákban. 

Érdekes, hogy azt írod, hogy visszabillent a magyarok javára. 

Tavaly Krétán voltam, de azt ki merem jelenteni, hogy a Chalkidiki, de egyáltalán Makedónia partokban, szolgáltatásban veri Krétát. 

Idén Nea Kallikratean foglalunk 10 napra, természetesen megnézzük Sartit is. És a Neraidát illetve a  Sikiai 5 step in the sand tavernát ki nem hagynánk. Aki teheti menjen át! Brutális! 

Jó volt így emlékezni, talán mert várom már, hogy újra a "legszebbkék" Égei -tenger partján eszegethessem a polipomat a jól megérdemelt jegeskorsó Mythosszal! :) 

Még annyit, ha már "szófosás" elkapott... :D, hogy sok vívódás előzte meg a krétai kiruccanást. Abban talán egyet értünk, hogy aki Görögországba beleszeret, az nagyon beleszeret! Gondoltam ne mindig északi rész legyen, megnézek egy szigetet. Nekem csalódás volt! Gasztronómia elment egy olaszos vonalba, ami angyon nem illik nekem a hagyományos apróhalas, saganakis, polipos görög konyhához. Ráadásul tele volt minden ilyen tempurás, szusis fúzós étteremmel. Két helyet találtam, ahol azt kaptam, amit vártam, de azokért beljebb kellett menni messzebb a tengertől. Pedig tengerparton lakmározni...ugye.. ugye...? Nem httem el, de nem láttam se gyrost, se souvlakit! A par ah homokos volt, nem fértél el, a sziklás meg kb nagyon sziklás....vízicipőben csúszkálni nem veszélytelen. Drágaság mindenhol. robogó 35 E / nap. Angelonál, Sassosnál (Isten nyugosztalja!) megkaptam 13-ért naponta aztán a négy napra vhogy lett 45 E :) (2023) 

Jó nyaralást mindenkinek!

Előzmény: Katana750 (8807)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2024.11.10 0 1 8812

A Chalkidiki félsziget este a levegőből, középen Sithonia, annak is a közepén Sarti :-)

feketefelho Creative Commons License 2024.08.08 0 0 8811

Ma délután gyenge (3.5-3.7) földrengést éreztünk Sartban. Az Athos-félszigeten, innen 25 km-re volt az epicentrum. A ház kicsit megmozdult, mintha a villamos ment volna el előttünk.

feketefelho Creative Commons License 2024.07.25 -1 0 8810

Na, így már tudom, hova kell menni.

Meg fogjuk látogatni.

Vannak étvágygerjesztő dolgok az étlapon ...

Előzmény: Katana750 (8809)
Katana750 Creative Commons License 2024.07.24 -2 0 8809

Ez az. A nőm utál minden halat és kapcsolatunk hajnala majdnem zátonyra futott mert erőltettem, hogy ezt pedig ki kell próbálni mert olyan hal mintha nem lenne hal. Aztán minden este ez lett a menü és kikerült a zátony a látókörből. A Hrisztosz amolyan Macilaci, meg fogod látni és magyarul ő beszél. A testvére Sakis úgy néz ki mintha a ZZ. Top egyik tagja lenne, kicsit finomít a buzukis görög zenéken és blues, rock is hallható nem zavaróan azoknak sem akik nem kedvelik a stílust.

Előzmény: feketefelho (8808)
feketefelho Creative Commons License 2024.07.24 -1 0 8808

Egy hét múlva indulunk. Egy Emmanuel Tavernát találtam a part közelében és az étlapon csak ez a filézett hal szerepel:

Ez lenne az általad említett nyelvhalfilé?

(Tavaly a nagy forgatagban nem találtuk meg őket, talán idén...)

Előzmény: Katana750 (8807)
Katana750 Creative Commons License 2024.07.24 -1 1 8807

Tegnap meglátogattuk a jóöreg Szártit. A napot az új részen töltöttük a Sarti Beach hotel előtti parton ahol továbbra is fogyasztás ellenében használhatóak a napágyak, napernyő. Vacsorázni a régi helyünkre az Emmanuel étterembe mentünk. Hrisztosz felett rendesen múlik az idő de nyelvhalfilé továbbra is csak náluk kapható. Sajnos pár öreg elment tőlük is, a muszaka sem a nagymama féle már. Az élet ilyen, azért a félédes házibor most is kiváló. Barátian számolt, megismert(legalábbis azt mondta) pedig 4-5 éve voltunk utoljára, akkor is Gerakiniből. Feltűnően sok megint a magyar szó. Utoljára 90% román, szerb volt az összetétele a turistáknak, most megint magyar volt többségben. Sok helyen új az aszfalt a félszigeten, nagyon jól lehet haladni.

feketefelho Creative Commons License 2024.05.23 0 1 8806

Szerbeknék 2 kapu van (összesen 21.5€ - 2450 RSD):
Röszke-Belgrád - 6.5€ (730 RSD),
Belgrád-Presevo - 15.0€ (1720 RSD).
(Forrás: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/kategorizacija-vozila-cenovnik-putarine-2 )

Macedonoknál 5 kapu van (összesen 7.0€ - 380 MKD):
Kumanovo - 1.0€ (60 MKD),
Veles - 1.5€ (80 MKD),
Gradsko - 1.0€ (60 MKD),
Demir Kapija - 1.5€ (80 MKD),
Gevgelija - 2.0€ (100 MKD).

Görögország:

Útvonaltól függően 0-2.95€ 

Előzmény: FerAnd! (8805)
FerAnd! Creative Commons License 2024.05.22 -1 0 8805

Sziasztok!

Idén is utaznánk Sartiba. Érdeklődöm, hogy 2024-ben volt már valaki Szeged - Thessaloniki szakaszon?

Ami érdekelne:
Szerbia-É-Macedónia-Görögország:
* autópálya díjak

* benzin árak

Egyéb érdekesség ezen az útvonalon, ami újdonság tavalyhoz képest??

Köszönettel,

drMinit Creative Commons License 2023.11.26 -1 0 8804

Köszönöm válaszod.

A Gugli szerint van az öbölben étterem (amikor ott jártunk nem ezt kerestük mi sem). A képek tanúsága szerint működik is.

Érdekes, párszor már voltunk ott, habár mi ott mindig a terület bal oldalára megyünk mert ott senki nem zavar.
Illtve volt olyan hogy ismerősék elindultak a part jobb oldala felé, hogy a gyereknek néznek fagyit és mikor visszajöttek mintha azt monda volna,  nem talált semmit arrafelé.
Viszont  a képek szerint tényleg nyitva van és ráasdásúl van köztük 2023-as kép is.

De tény hogy mi nem néztük, ugyanakkor meg is leptek a képek, igaz arrafelé rengeteg parton voltunk már, igaz sehol sem az éttermeket keressük, hanem mint ahogy te is irod, a békét nyugalmat és a szépséget, természetességet.

Előzmény: feketefelho (8803)
feketefelho Creative Commons License 2023.11.25 -1 0 8803

:-) Érdekes kanyar az biztos.

A Platania House-t csak nézegettem, mint lehetséges szállást. Az árakat INNEN vettem (valószínűleg korrektek, mert a mi szállásunk ára is megegyezett azzal, amit náluk láttam). 

Idén egyébként mi 80€-ért foglaltunk (van olcsóbb is, de az nem felelt meg az én finnyás izlésemnek).

Jövőre valószínűleg emelnek pár €-t (2022 és 23 között 10€ volt a különbség ...)

A Gugli szerint van az öbölben étterem (amikor ott jártunk nem ezt kerestük mi sem). A képek tanúsága szerint működik is. 

Előzmény: drMinit (8802)
drMinit Creative Commons License 2023.11.24 0 0 8802

Érdekes.. Ezt a Platania House-t eddig észre sem vettem.
Valószínűleg azért mert ott vagy befordulok balra az öböl felé, vagy épp azt nézem mikor megyünk tovább, hol is fordulunk be, mikor oda megyünk....
Ha nem indiszkrét kérdés, mennyiért sikerült ott foglalni?

este abba az egy étterembe beülni, ami itt van, nem biztos, hogy jó ötlet (a Google Maps-en nem látok más lehetőséget).

ezt kifejtenéd mert nem értem. Van ott étterem?

Előzmény: feketefelho (8801)
feketefelho Creative Commons License 2023.11.13 -1 0 8801

Homokos part, sekély és tiszta víz, vannak halak is, lehet nézelődni a vízben. Hangulatos a sziklás részekkel övezett öböl (eddig inkább a "végtelen" hosszúságú homokos partokhoz voltam szokva). Csendes, lehet pihenni, nincs nagy tömeg.

Bícsbár nem igazán a barátom, ott szerencsére nincs (vagy amikor mi ott voltunk, akkor nem volt).

A fentiek a falu előtti részen nem feltétlenül teljesülnek egyszerre.

A "nincs sok szálláslehetőség" Sarti ófaluval összehasonlítva értendő. Természetesen itt is vannak apartmanok (jobb-rosszabb), azt hiszem ennél több már zsúfoltságot eredményezne abban az öbölben.

Én az út hegy felőli oldalán lévő apartmanok közt találtam olyat (Platania House), ami árban is jó lenne és nem dobok egy hátast meglátva a fürdőszobának nevezett borzadályokat.

(Idén a futballpálya közelében volt a szállásunk. Nem volt rossz, de a bejárat előtt lévő, kaki szagú virágok nem igazán jöttek be ... Először azt hittem a csatornából jön a szag, de nem, ezek a "szépségek" illatoztak ilyen jellegzetes szaggal.)

Vonzó volt a falu a sok étteremmel (többnyire este van a szálláson az ember és jó ha nem kell messzire menni), a part viszont nem nyűgözött le (nem rossz, de vannak jobbak, pl. Platania). 

Itt az öbölnél éppen emiatt estem gondolkodóba, hogy érdemes-e itt foglalni, mert minden este abba az egy étterembe beülni, ami itt van, nem biztos, hogy jó ötlet (a Google Maps-en nem látok más lehetőséget).

No, majd még töprődünk rajta ...

Előzmény: drMinit (8800)
drMinit Creative Commons License 2023.11.13 -1 0 8800

Azt írtad :
Ott minden megtalálható, amit a görög tengerparton keresünk.
Ezt hogyan kell értelmezni?
Ősszintén érdekel, mert relatív sűrűn járunk arra a partszakaszra.
Ott szoktunk grillezni.
Tavaly majdnem ott béreltem apartmant is

És miért nincs túl sok lehetőség ...?
Mármint azon a szakaszon?

Előzmény: feketefelho (8799)
feketefelho Creative Commons License 2023.11.13 0 0 8799

Idén a nyaralás utolsó két napján ebbe az öbölbe mentünk és akkor elhatároztuk, hogy ha legközelebb Sartira megyünk, akkor ott foglalunk.

Nincs túl sok lehetőség ...

Jövőre nem oda (még csak nem is Görögországba) megyünk nyaralni.

Előzmény: jutin (8798)
jutin Creative Commons License 2023.11.13 -1 0 8798

A szállást is ott foglalod?

Előzmény: feketefelho (8797)
feketefelho Creative Commons License 2023.11.12 0 0 8797

Ön nyert!

Előzmény: jutin (8796)
jutin Creative Commons License 2023.11.12 -1 0 8796

Ez az a hely, ahol az útról szinte vissza fordulva kell egy szűk kanyarban lemenni a fák alatt, majd jobbra pár apartman és szemben a part.
Balra meg pár lakókocsi szokott állni?

Előzmény: feketefelho (8795)
feketefelho Creative Commons License 2023.11.12 -1 0 8795

Akár már most elkezdheted ...

Én tavaly decemberben foglaltam le az idén júliusi nyaralásunkat.

-----------------------

1. Az alább linkelt oldalon kerestem és utána (GMaps-en rákeresve és megtalálva a tulaj saját oldalát) közvetlenül foglaltam, kihagyva az irodákat.

Nem jártam jobban, végül

ugyanannyit fizettem, mintha a lenti cégnél foglaltunk volna ... (viszont kevesebb előleget-foglalót kellett küldenem).

https://nikana.gr/en/accommodation/sithonia/sarti?arrival=2024-07-22&departure=2024-07-31&adults=2&children=0&type=city&nm=Sarti#open-modal

Elég sok szállás van az oldalukon, az árak még az idei szezont tükrözik.

Elég sok kép is van a szállásokról, az sem árt.

A nyitóoldalon lévő árak az előszezonban érvényes legalacsonyabbak, ne abból indulj ki. A szállást kiválasztva a megnyíló oldalon lejjebb lapozva láthatód az éves árkatalógust (is).

Én (ha jövőre Sartira mennénk) valószínűleg náluk foglalnék.

2. Ezen kívül, van még ugye a booking (az ingyenes lemondhatóság nagy előny, de így drágább is).

3. És a GMaps-en a "Hotelek" fülre kattintva is tudsz keresni (itt találtam meg a szállásunk weboldalát és utána a néni e-mail címét). Előnye, hogy akár több szálláskereső oldal ajánlatát is össze tudod hasonlítani (jobbára csaka a booking, de azért lehet másik is).

4. Airbnb (nem próbáltam még, de vannak Sartira is ajánlatok ...)

5. ... a magyar utazási irodák ... néha van nagyon kedvezményes ajánlatuk, amire azonnal le kell csapni (főként lastminute).

-----------------------

Jövőre nekünk kimarad Görögország, de egyszer (vagy többször) biztos visszamegyünk még Sartira. Viszont nálunk már csak Platania (a Sarti utáni kanyarban lehet lehajtani az öbölhöz) jöhet szóba. Ott minden megtalálható, amit a görög tengerparton keresünk (bár van még pár jó hely a környéken is).

Előzmény: jutin (8794)
jutin Creative Commons License 2023.11.12 -1 0 8794

Mikortól érdemes szállást foglalni, illtve tudtok adni pár bevált foglaló oldalt?

Tudom tudom bokkking és társai. - De és ezen kívűl gondoltam..  :)

FerAnd! Creative Commons License 2023.07.10 -1 0 8793

Sziasztok!
Idei, friss infót szeretnék kérni a hajó kirándulásokról.. Helyileg, Sartiról indulva, pár órás, max 1 napos kirándulásokról..

Augusztus közepén megyünk, szerdára érkezünk oda, és köv. hétfőn indulunk vissza. Amit eddig találtam, azok zömében hétfő- kedd-szerdai napra vannak kiírva.. Más napokon, csüt-péntek-szomb-vasárnap esetlegesen milyen lehetőségeink vannak hajókázni? (ha nincs más, akkor a visszaút napján fogunk hajókázni, és este indulunk haza)

Köszönöm előre is
Üdv, András

FerAnd! Creative Commons License 2023.07.03 0 0 8792

a klasszikus utasbiztosításban benne van az egészségügyi ellátás.. Ezen felül valami gépkocsira érvényes is van, amiben segítenek valami alap javításban??? vagy vmi hasonló... De érdekelne más mit szokott kötni.

Előzmény: Katana750 (8791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!