Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket, egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást.
Én már rég nem szedek sem algát, se smmit a vitaminokon kívül. Inkább a lelki egyensúlyom visszaállítására törekszem, mert meggyőződésem, hogy minden baj forrása a stressz. Ez a táptalaja annak is, hogy a vírusok, baktériumok elszabaduljanak a szervezetben.
Nem hiszem el! csak az epres ágyást gazoltam ki, és már találtam a nyakamban!!!! egy apró kullancsot. Már viszketett. Lehet hogy már belém köpött valami?
Szedem a chlorellát és a spirulinát is. Mindkettőből a legtisztább és legellenőrzöttebb a yiyánál van ha valakit érdekel. Úgy emlékszem Micimaca a spirulinát szedi, mert a chlorellában nem bízik meg. Ahogy olvasom a yiya oldalán mindkettőnek rendkívül jó hatása van az egészségre, hátha beválik nálam is. :)
Szerintem jobb ha nem gondolkozok. Ahhoz hogy ráhatásom legyen bármire, a nyugdíjamnak nem egy szabadszemmel alig látható összegnek kéne lennie. A chlorella még belefér (és másra is szedek ezt-azt), de eddig tart bármi történne velem. 70 éves vagyok, ha nagyon elviselhetetlen lenne, legfeljebb kicsekkolok. Szerencsés vagyok, mert nem félek tőle. A betegségtől, kiszolgáltatottságtól viszont nagyon is.
Még ha tanítanák is, mire mennénk vele? A véremet csak nem cserélhetem le.
Olvastam, hogy borellia fertőzötteknél enyhe tünetként jelentkezhet olyan érzés a bőrön mintha bogarak másznának, és viszkető az érzés. Nyáron lesz 5 éve hogy másodjára lettem Lyme kóros, és tél óta van ilyen tünetem. Persze nem tudom mitől, csak gondoltam a brelliára.
1 hete kezdtem szedni a Chlorellát, hátha kitisztít valamit. Sokat keresgéltem mert a legmegbízhatóbbat akartam venni. Végül megtaláltam, ez az ha valakit érdekel: https://www.yiya.hu/chlorella-kapszula-tabletta.php Lap aljáig kell olvasni, vannak tudományos referenciák is.
Ott most április közepéig hiánycikk, de szorultságból vettem a gymbeam.hu oldalon.
A yiyának megbízható, tiszta és hatásos készítményei vannak, sok éve vásárolok onnan. Ha szedtek kiegészítőket, nézzetek szét ott is.
Pontosan, mint a felesegem :-) Te vagy a verzacsko a haborukban is :-( Es igen, a ket lanyom 0 RH + en is az vagyok, de a felesegem 0 RH - , es ha kimegy 40 fokban nyaron a tuzo napon, jon egy szunyog es megszurja! Aztan jon a feldagadas a csipes utan, egyebek is :-( Es sehol, de sehol senki nem tanitja, hogy ezt az amugy igen nagyon ritka vercsoportot a rovarok / pokfajtak (kullancs) is mennyire szeretik
Meghallgattam. Kegyetlen, horror ez a betegség és nem értem miért veszik az orvosok félvállról. Talán mert ha sok betegséget generál több gyógyszart lehet eladni?
A videó mellett több Lyme kórral foglalkozó videó is van. Az Újhelyi Szabolcs Zoárdét megnéztem. A címsor nem hiszem hogy fedi a valóságot, de legalább ad tippeket a tünetek enyhítésére.
A lentebb említett kiegészítőt elmentem, eddig 2 félével találkoztam a neten. Minden esetre immunrendszer erősítésre jó lehet.
Én most Ginepp cseppeket használok, nehogy összeszedjek valamit a télben ami legyengíthetné az immunrendszeremet. Az emésztőrendszeremnek minden esetre jót tett. E mellett persze másokat is, és igyekszem a lehetőségekhez képest egészségesen táplálkozni.
Nyáron lesz 5 éve hogy a második Lyme kórt összeszedtem. Azóta is számlálhatatlan kullancsot szedtem ki magamból hogy hány esett ki magától nem tudom. Az elsőfertőzésre már nem is emlékszem arról valahol egy lelet árulkodik. Kb. 8-10 éve volt. Eddig bizakodó voltam hogy talán már nem jelentkeznek tünetek, de a videó láttán elszállt a reményem. Kisnyugdíjasként rettegek, ha előjön nem tudom majd fizetni a kezeléseket. Azzal próbálom nyugtatni magam hogy már 70 éves vagyok, lehet nem is kell.😉
Nem használtam de mióta beírtad, olvastam róla. Egyetlen webáruház említi meg hogy csökkentheti a Lyme kór tüneteit.
Van ahol egynyári, van ahol évelő növényként írnak róla. Ki tudja mennyire hatásos. Egy véleményt olvastam, gyomorfertőzés esetén segített. Az olvasottak alapján karbantarthatja az immunrendszert. Köszönöm hogy megmutattad, még keresek információkat róla.
Nagyon kevesen vannak ! Gyakorlatilag csak Dr Esztó Klára, Dr Balaicza Erika ,Pozsonyban Dr Durovska, Lengyelbe is van ilyen orvos ,Németországban Augsburgban van egy lyme klinika .
Olyan orvost kell keresni aki elismeri a lyme ot és tudja, hogy a wb. eredmény mindig változik, annak függvényében ,hogy a baktérium a sejtekből mikor jön elő a vérbe.
Határozott lymeot jelez az OspC. Infektológusok ezt nem ismerik el. Rossz az egész protokolljuk . Olyan orvost kell keresni aki elismeri a lyme ot és tudja, hogy a wb. eredmény mindig változik, annak függvényében ,hogy a baktérium a sejtekből mikor jön elő a vérbe. Egyszerűen nem akarják elismerni !
Annyira örülök, hogy írtál, ezer köszönet és millió puszi a soraidért!!! Annyira átérzem, amin keresztülmentél. Én a múltkor egy parkban sétáltam (a férjembe kapaszkodva, összeboruló térdekkel) és hallottam, ahogy egy kisgyerek odasúgja az apjának, hogy Úúúúúúristen! Na gondolhatod, majdnem elsüllyedtem. És voltak mások is, akik együttérzően sajnálgattak vagy bátorítóan "szurkoltak" nekem, hogy "ez az, egyre jobban megy". Ilyenkor nagyon össze tudok törni és bár tudom, hogy igazad van (másoknak is megvan a maguk baja) de én ezt abban a pillanatban nem érzem. Olyan, mintha mindenki az én lábammal foglalkozna és korántsem lenne neki fontosabb dolga. Persze próbálom magamnak mantrázni a tutit, de egyelőre még nem tudtam magam meggyőzni erről. Aleszarom tablettát köszönöm, csak félek, hogy egy szem nem lesz elég. :D
Nyár végén nagyon feldagadt csak az egyik bokám. Nem tudták mitől lehet, így többféle kivizsgálás indult. A reumatológus említette a Lyme-tesztet. Wastern blott eredményem most jött meg. Nem tudok rajta elmenni, segítenétek? Köszönöm!
Borrelia Western Blot IgG VlsE negatív. Flagellin és OspC pozitív
Borrelia Western Blot IgM VlsE, Flagellin és OspC negatív
Bár nem a kórral kapcsolatban vannak "szépséghibáim", de igen, ezt kell mondanod magadban. Sokszor! Ettől könnyebb lesz a lelked mert rávilágít neked arra, hogy valóban másoknak is vannak problémáik miből némelyik látszik, némelyik nem. De küzdenek vele, és annyira nem érdekli őket az hogy te sántikálsz, mint a saját nyomoruk. Mindenkinek a sajátja a nagyobb. Hidd el!
Miután engem megcsonkítottak valaki nagyon együttérzően megkérdezte tőlem, (vagy inkább a lelkembe akart taposni hogy még jobban fájjon) - szegénykém, hogy nézel most ki? Azt feleltem neki: "Nem a karomat vágták le, a nyelvemet se vágták ki." Egyébként meg ennyi hiba másban is van!" Látszott rajta, hogy megleptem, és magába szállt.
Amikor bajunk van, rohadt nehéz jól érezni magunkat. De muszáj megpróbálni, mert magunknak teszünk jót ezzel. A fájdalommentességet kell feltétlen megoldani, aztán az érzelmi létrán már könnyebb feljebb jutni.
Nagyon jó egészséget kívánok neked! Nyissad az ablakot, küldöm a leszarom tablettát! Amikor emberek közé készülsz menni, csak vegyél be egy szemet!😘
Sziasztok! Egy aprócska kérdés: ti nem szégyellitek az állapototokat mások előtt? Mert én nagyon. Már csak a lábammal van gond, de az elég kitartó. Az összes egyéb tünetem elmúlt az évek alatt (pedig volt bőven), de a sántikálás még megvan a gyógytorna és a rendszeres mozgás, séta ellenére is. De ha valakivel találkozom, kellemetlenül érzem magam. Ti ezzel hogy birkóztok meg lelkileg?
Lyme-kór kezelésekor nagyon fontos a megfelelő gyógyszer kiválasztása. Én személy szerint Doxycyclint használtam, ami az egyik leggyakrabban felírt antibiotikum Lyme-kór esetén. Már néhány nap után éreztem a javulást, a fáradtság és az ízületi fájdalmak fokozatosan enyhültek. A kezelés több hétig tartott, és bár voltak enyhe mellékhatásai, mint a gyomorirritáció, ezek hamar megszűntek.
A legfontosabb, hogy mindig megbízható forrásból szerezzétek be a gyógyszereket! Csak jó minőségű Doxycyclin segíthet hatékonyan a Lyme-kór kezelésében, máskülönben a terápia nem lesz eredményes.
@Pozo legalábbis az Istenhegyi klinikán ennyit mondtak. Nem tudom, van-e más rendelése.
Van esetleg más, ajánlott orvos a témában? (nem is feltétlen az komplikált esetekre szakosodott, nálam még csak most jelent meg a gyanús folt és kezdtem az antibiotikum kúrát.
Illetve a házirovos által kért sima (ELISA, nem western blot) tesztnek milyen hamar szokott megjönni az eredménye?