Hirtelen ötlettől vezérelve tegnap kimentem megnézni a Neo koncertet a Nagyvárad téri metrómegállóban. Meglepődtem, mekkora tömeg volt, de ha jobban belegondolunk, ez érthető, elvégre egy kultuszfilm zenéjének ünnepére készültünk.
Nagyon jó emlékeket elevenített fel a koncert, bár azzal, hogy csak Matyi volt az új énekesnő mellett zenésként, azért igencsak konzervzenét hallhattunk - mondjuk az elektronikus zenekarok élő fellépésein ez nem ritka, de azért amikor több zenész volt a színpadon, akkor kevesebb anyag jött a hard disc-ről. De tök jól szólt a koncert, leszámítva az új énekesnőt, aki egyfelől nagyon bénán téblábolt a színpadon az instrumentális dalok alatt, másfelől sokszor elég hamisan énekelt. Elhiszem, hogy jó hangja van, de ezen a koncerten nem szólt szépen.
Kb 15. éve lehettem utoljára Neo koncerten, amikor még Péter is benne volt a zenekarban. Az egy teljesen más időszak volt, ezt valamennyire sikerült tegnap megidézni. Jó volt kicsit nosztalgiázni.
A feleségemmel mentem, aki még nem volt Neo koncerten, nem is nagyon ismeri a zenéjüket. Nagyon tetszett neki, de neki is feltűnt, hogy a ráadásban előadott két új dal teljesen más színvonalat képviselt - az ő szavai szerint olyan semmilyenek voltak. Sajnos nem tudtam ellentmondani neki; ez a mai Neo. :(
Nem is tudom, miért írom be, talán hogy ne egy negatív hang legyen az utolsó itt.
Igazán méltó és profi ez a "IMA" c. szerzemény az életműhöz. Letisztult, kifinomult és mégis komplex. A harmóniák, a basszuszólamok, a dallam, minden. A videó is remek, szép, emelkedett. (Sajnálatos, hogy milyen kicsi a nézettsége.) Nyilván én is egyetértek, hogy húsz évvel ezelőtt a három fiú együtt nem kétszer kreatívabb volt, hanem tízszer. Az akkor volt. (A synthwave vonulattal sincs semmi gond. Igen, az talán nem annyira izgalmas, de tökéletes iparosmunka énekkel dekorálva.)
Nem nagyon találom a szavakat. A Neo már réges rég nem az a zenekar, akikért tudtam rajongani, de a legélvezetesebb időszak pont az volt, amikor Péter és Enikő csatlakozott a bandához. Noha a Kontroll után már kezdett süllyedni a színvonal, de valahol akkor kezdett számomra meghalni a Neo, amikor Péter kivált és Enikő maradt az egyetlen frontember.
Nagyon bírtam Pétert, igazán jófej volt mindig.
Nehéz lehet a családnak elfogadni egy ilyen helyzetet, amikor fiatalon elveszítenek egy ilyen életigenlő embert. Velem az öcsém ismertette meg a Neo-t, a Populär még megvolt, de aztán elvesztettem őket, és nem tudtam, hogy Neoként folytatta Márk és Matyi. Nincs egy éve, hogy az öcsémet hasonló módon vesztettük el. Vele indítottam el a Neo honlapunkat, amit aztán egyedül kezeltem, de 14 éve tetszhalott állapotban van. Se időm nem volt foglalkozni vele, se kedvem, olyan irányba ment el a Neo, ami már nem tudott lelkesíteni. Ráadásul még egyedileg bepötyögött html kódban készült az oldal, ma már tuti WP-ben csinálnám, sokkal kevesebb munka lenne - de nincs meg a lelkesedés. Szóval marad a neo.disp.hu úgy, ahogyan eddig. Persze amíg disp engedi... :)
Örülök, hogy ott lehettem pár itteni jóbarátommal azon a Neo koncerten, ahol Péter és Enikő bemutatkozott a közönségnek. Több mint 18 éve! 2004. február 7. Miskolc, Vian klub. Hatalmas buli volt, mind a mai napig élénken itt van az emlékeimben. Akkor volt durván 2 év, amikor nagyon sok koncertre elmentem, elmentünk. Jó időszak volt.
Nehéz elhinni, hogy valaha milyen magasságokban volt ez a zenekar, és most milyen mélységben poroszkál...
De legalább teljes lett a Spotify oldala és felkerült az Eklektogram lemez is! Ezt összevetve a most megjelent lemezzel.... hááááát... atyavilág hova jutott... :-(((
Ha van még esetleg olyan, akit érdekel a mai Neo, ma "megjelent" az "új" "album".
-----------------------------
!!! Megjelent : NEO - Cocoon !!! Az elmúlt évek dalai egy albumon. !!! Out Now : NEO - Cocoon !!! Songs from the past few years on one album. https://backl.ink/143632774
Sziasztok! A Mindhorizon című számra vadászok évek óta, valaki esetleg át tudná küldeni lossless minőségben? Ha lehetne, legálisan megvenném, de erre nem találtam lehetőséget. Köszönöm!
Ez még nekem is elég lagymatag. De a neo ismét hozza a formáját: a nyár elejére beígért EP végül nem jelent meg, a szeptemberre beígért album pedig sehol... A lángológitárok most azt írja az együttes tovább dolgozik számain és 2020 elejére várható a lemez. Hát hiszem, ha látom... Komolyan nem értem mit lehet 10-15 szintipop számon ennyit tökölni.