Én személy szerint kifejezetten boldog lettem volna, ha megvalósul a stadion rekonstrukciója. Igazán megérdemeltük volna mi is.
A futballal hogy mi van - azt rövidre is zárhatjuk. Egyelőre nem sok semmi. Megye egy, középmezőny, 80-100 néző, kilátástalanság.
Amíg nem sikerült ide tőkét szerezni, bevonni, addig ez nem is fog megoldódni. Ha sohasem lesz della - sohasem lesz foci.
A létesítmény erősen elaggott, itt meg ott szó szerint omladozik, az eredményjelző nem működik, a világító testeket elbontották és elvitték, amiként a lelátó egy része is már csak a múlt.
Nem, én ettől nem vagyok happy.
Ja, amúgy a mellékelt terv alapján a stadion alapterülete nem nőtt volna, azaz indokolatlan a félelem bárki részéről is, hogy a ligetből kiharaptunk volna egy falatot.
Ahol a parkoló szerepel, ott most is füves meg dobos részek vannak - a telken belül, nem kívül. Ami szemmel látható, hogy Pest felé el lett volna tolva a gyep, jó pár méterrel.
Nem lett ilyen? - emiatt ne szomorkodj, ennek inkább örülj.
Van ott egy gyönyörű liget, ki az a hülye aki annyira becsül egy szabadidő központot, közösségi teret, hogy a pálya mellé betervez két aszfaltozott parkolót???
(Akkor már inkább sörözőt kert helységgel, vagy játszóteret, piros-kék virágokból címert :), wc-t, szökőkutat bármit :) de a legjobb ha lelátót.)
Kocsival nem kell az oldalvonal mellé menni. A stadionba be kell sétálni, annak nagyobb a hangulata és a kirepülő laszti nem hagy nyomot a szélvédőn. :)
Amúgy a képen a baloldali parkolóhoz menne egy kétsávos út a jelenlegi Hét Kápolnán keresztül?
A jobboldalihoz meg a klubház előtt a vonuló nézőkkel együtt mennének a kocsik?
(Mert gondolom a parkolóhoz a kocsival el is kell jutni.)
Ezt tényleg csak azért kérdezem, mert nem egyszer jártam a váci stadionban.
Közép-csoport FC Dabas Dabas-Gyón Dunaújváros ESMTK FTC II Kozármisleny Hódmezővásárhely Honvéd II Iváncsa Kecskemét Körösladány Majos Monor Paks II Rákosmente Szegedi VSE Szekszárd Taksony Újpest II Vác
Az NB II-ben és az NB III-ban nem folytatódnak a küzdelmek. Mint az MLSZ közleménye fogalmaz, „a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba”. Ez alapján tehát a másodosztály első két helyezettje, az MTK és a Budafok a következő idényben az NB I-ben szerepelhet, míg a 18. Tiszakécske és a19. Vác kiesik a harmadosztályba.
Igazából nekem Apám nem volt olyan nagy foci fan... Még a tévében is messze kerülte a sportot... Sokan nem is értik a családban, hogy miért vagyok ilyen sportbuzi. Kire ütöttem? Így nem volt kedvem egyedül meccsekre járni... Aztán Balatonlellén az egyik üdülőben, ahol nyaraltunk, az ottani vezető elvitt többször Balatonlelle és Siófok mérkőzésekre. Szép emlékek mind! Voltam a Győr, a Gázszer és a Nagykanizsa ellen is, válogatott találkozón is (Málta) és Lellén Magyar-kupameccsen a Videoton ellen. Aztán később Magyarország-Wales és Magyarország-Brazília mérkőzéseken az osztálytársammal, de többet ő sem jött! :( 2005-2006-ban végre eljött velem Édesapám a Vác hazai meccseire. Aztán ez is lecsillapodott nála, de aztán nagyon lelkes lettem a DVSC miatt, így láttam a Hajduk Split és a Manchester United elleni BL-selejtezőket.
Majd 2017-től már középidős emberként én jártam egyedül több sporteseményen. Focimeccseken is: Óbudán, Csepelen (több helyszínen), Angyalföldön vagy a Hungária körúton is.
Engem 1991-ben vitt ki édesapám egy Dorog elleni Mk meccsre. Aztán onnantól nem volt visszaút.
Hidegrázás visszagondolni arra, hogy akkoriban mi voltunk a Ferencváros fő riválisa, mint most a Videoton. Sokat változott a világ.
Ennek ellenére még létezik a helyi foci, még ha évekig nem is talált haza a csapatunk. A stadion készülőben van, akármilyen "basic" is lesz, végre a település sportbarátai kicsoszoghatnak vasárnap délután a ligetbe szurkolni, anyázni, szotyizni.
Hogy hogyan lettem Vác drukker? Az egy nem egészen bonyolult történet. Sokszor lógtam Domonyban az unokatestvéreméknél. Persze ők mindenben jobbak voltak nálunk, amit nagyon utáltam bennük. Vagy csak szerették volna ezt hinni magukról. De a lényeg, hogy az uncsitesóm Fradista volt. Többször néztünk Nb1-es bajnokikat és a váci focicsapat jó néhányszor odacsapott a Ferencvárosnak. Hogy idegesítsem őt és a Nagybátyámat (szintén Fradista volt), óriási Vác drukker lettem. Utána rendesen ment az egymás basztatása! :D De nagyon élveztem! :)