Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 30 perce 0 0 43770

Nem kezeltem. Mivel az első pár szem termései nem ízlettek( azóta kiderült hogy finom) úgy voltam vele, vagy megmarad, vagy nem., a franc se mászik azért föl.

Előzmény: AmazingGecko (43769)
AmazingGecko Creative Commons License 30 perce 0 0 43769

De lesebkezelőzted a vágás után? Elég egyszer sebkezelőzni vagy többször is kell?

Előzmény: zsorsz (43768)
zsorsz Creative Commons License 30 perce 0 0 43768

A csengődin a felső harmadot visszavágtam mert jegenyének képzelte magát, a kakukkmézet a törzsén, mindenhol ezer sebből elkezdte nyomatni. Na, ennek reszeltek, gondoltam, de rendbejött.

Előzmény: AmazingGecko (43763)
AmazingGecko Creative Commons License 1 órája 0 0 43767

Mármint mi a jobb árban? Tudnál konkrét terméket belinkelni?

Előzmény: zoli1437 (43766)
zoli1437 Creative Commons License 1 órája 0 0 43766

Bárki megveheti.

Árban meg jobb pl. a 10l vízhez adott szer árát nézni. Így már a hígabb is lehet olcsóbb. A hígabbat meg könnyebb szétosztani  kicsiben.

Előzmény: AmazingGecko (43765)
AmazingGecko Creative Commons License 1,5 órája 0 0 43765

Nem tudom mi az a III. kategória.

Ha valamelyik gazdaboltban találok 50 ml-es Decist, azt kiadják?

Ja és a tegnap vett Deltam ráadásul 2020-as gyártású és 2025 dec. 31.-án lejár a szavatossága!!! Tehát nemcsak egy gyenge, hígított szar aranyáron, de még lejáratközeli is!

Előzmény: zoli1437 (43764)
zoli1437 Creative Commons License 2 órája 0 0 43764

Elvileg lehet kapni 5x3ml és 50 ml kiszerelésben III. kategóriásan.

Lehet csak átmeneti hiány néhol. (Neten keresve is van rá találat eladásra.)

Előzmény: AmazingGecko (43762)
AmazingGecko Creative Commons License 2 órája 0 0 43763

A házam előtt van két 6 méter körüli meggyfa, 30-35 évesek. Talán Újfehértói fürtös, nem jelentős fajta. A tetejét sosem tudjuk leszedni. Arra gondoltam, hogy 2 hét múlva, amikor érik, csonkolom, visszavágom a fákat a felére. Ezzel a szüret nehezebbik része is meg lesz oldva.

Mi az előnye és hátránya a csonkolásnak vagy fiatalításnak?

A sebkezelés nyilván alap.

AmazingGecko Creative Commons License 2 órája 0 0 43762

Basszus.... És akkor Decist már nem lehet kapni?  Vagy bármilyen más nevűt, ami 50g/l hatóanyagot tartalmaz?

Amikor múltkor felhívtam a helyi gazdaboltot és a Decis árát kérdeztem, azt mondta, hogy van helyette egy JOBB, a Deltam.   De már hogy lenne jobb, ha harmadannyi hatóanyag van benne?

Gondolom a permetszergyártó lobbistái teszik a dolgukat. Hogy lehet a lebutított, agyonhígított, felvizezett permetszert drágábban eladni, mint az eredetit.

Előzmény: szicsu1007 (43752)
Ali-bá Creative Commons License 3 órája 0 1 43761

"80 felett meghülyül az ember:-((("        

Nono! Nem mindenki!  :-))

Előzmény: szicsu1007 (43758)
zsorsz Creative Commons License 3 órája 0 0 43760

Én biztos nem csonkoltam volna.

Előzmény: Didergő Király (43759)
Didergő Király Creative Commons License 3 órája 0 0 43759

hát de basszus, múltkor a képek alapján mondtátok, hogy inkább csonkoljam, pedig én vissza akartam kötözni, mert haveroméknál egy ugyanilyen esetnél a visszakötözött szilva összeforrt. :(((

Előzmény: kavicsos1964 (43748)
szicsu1007 Creative Commons License 3 órája 0 0 43758

Basszus!

Most értettem meg! A PDF-re kell a jobb klikk - Hivatkozás másolása

Innentől már a kezünkben van!

Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok - 80 felett meghülyül az ember:-(((

Előzmény: zoli1437 (43751)
szicsu1007 Creative Commons License 3 órája 0 0 43757

ASHX???

Most még nem tudom, hogy mi az:-(((

Előzmény: szicsu1007 (43756)
szicsu1007 Creative Commons License 4 órája 0 0 43756

Előveszem a legnagyobb konyhakést, és harakirit követek el:-((

Nekem semmi gondom nincs a NÉBIH honlapján található engedélyokiratok (PDF) elolvasásával.

Sőt: az általam használt növényvédőszerek legfrissebb és érvényes PDF filejait letöltöttem a PC winchesterére, mert ott hamarabb elérem. Mondjuk ez azzal a kockázattal jár, hogy a NÉBIH módosít, nekem meg a régi van a winchesteren (ezt tudom kezelni).

DE!

Amikor ott látom a legalsó (legutolsó) PDF-et, akkor hova klikkeljek, hogy kapjak egy https kezdetű linket, amit majd bemásolok az index fórum bármelyik topikjába, és tudásszomjas olvasó arra fog ráklikkelni - mire aztán megjelenik a PDF (engedélyokirat).

Előzmény: zoli1437 (43755)
zoli1437 Creative Commons License 4 órája 0 0 43755

Ami képet feltöltöttél annak az ablaknak az alján ott van kékkel az engedély okirat a módosításokkal.

Ez a legalsó.

Előzmény: szicsu1007 (43753)
zsorsz Creative Commons License 4 órája 0 0 43754

Most így néz ki. Többször elhangzott hogy a csengődi nem jó ízű, nagyon finom és ami az igazi értéke, permet mentes, bio.

Előzmény: zsorsz (43749)
szicsu1007 Creative Commons License 4 órája 0 0 43753

B@ki - hogy finom legyek:-))

Próbáljátok már az ostoba fejemnek elmagyarázni, hogy miként juttok ennek a linknek a birtokába!

Windows 10, asztali PC, Firefox böngésző...

Bemegyek a NÉBIH honlapjára (https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso)

Növényvédőszer neve: beírom, hogy Deltam

Adok egy Entert.

Találatok alatt egérrel kiválasztom a Deltamot 

Legörgetek az Engedélyokiratokig.

Ráklikkelek a legalsó (legfrisebb - legutolsó) PDF-re.

Mi legyen? Megnyitás! Ráklikkelek.

Acrobat Reader megnyitja a PDF file-t - nézegethetem.

Na és? Hogy lesz ebből egy link, amit elküldhetnék tudásszomjban szenvedő topik-társaimnak?

A megfejtőnek egy pöttyös bögre lesz az ajándék:-)))

Előzmény: zoli1437 (43751)
szicsu1007 Creative Commons License 4 órája 0 0 43752

Igen, a Deltamban harmadannyi anyag van, mint az "eredeti" Decisben. De az utóbbi (50g/liter hatóanyag) engedélyét tudtommal visszavonták.

A Decisből 1,5-2,5 ml kellett 10 liter vízbe.

Deltamból 5-8 ml kell.

Előzmény: AmazingGecko (43746)
zoli1437 Creative Commons License 5 órája 0 0 43751
Előzmény: szicsu1007 (43750)
szicsu1007 Creative Commons License 5 órája 0 0 43750

Nekem így még nem működött (Ctrl+C és Ctrl+V), amikor az URL mezőbe bemásoltam (Windows 10 és Firefox). Kellett elébe egy "https", úgy már megy.

Honnan vadásztad elő ezt a linknek kinéző karaktereket? A NÉBIH oldaláról?

Nekem nem sikerül. Kérek valami útmutatást, mert én időnként szeretek hivatkozni egy NÉBIH engedélyokiratra.

Előzmény: beetee (43745)
zsorsz Creative Commons License 7 órája 0 0 43749

A csengődi kar vastag ága lehasadt mikor lehúztam. A szomszéd ághoz felkötöztem, szigszallaggal szorosan összehúzattam és beforrt. Azóta is terem.

Előzmény: Didergő Király (43747)
kavicsos1964 Creative Commons License 8 órája 0 0 43748

Ennyire nagy csonkolást az én tapasztalatom szerint nem nagyon létazik fa ami kbírja ! De még ha fel is éledne és elkezdene hajtani akkor se nagyon lenne értelme ,mert olyan kövér lenne a kihajtások hogy a legkisebb szél is kitördelné állandóan . Én már csináltam 15cm fán átoltást ,semmi sem lett belőle állandóan letört hiába vagdaltam vissza az oltásból kihajtó hajtásokat ne vastagodjon olyan erősen ,mindig letört . Ki kellett vágni hiába volt benne 4 oltás elhalt a csonkolások környékén a törzs ,kikórhadt . Ha csak újnyi lenne akkor volna esélyed a megújulásra . Ág lehajtásra csak a szilva ,alma körte esetében van lehetőség lekötéssel az alakításra . A cseresznye ,meggy csak az úgynevezett tyúkláb metszéssel alakítható lefelé de az több évig végzett és kicsikorától vezetett irányított metszéssel lehet ívelni . A lekötözéses módszerrel is csak a vékony idei erős növekedésű ágakat lehet ívelni nagyon finoman és ha vihar jön akkor el kell engedni ,vagy a téglákat olyan pozícióba tenni ne gátolja a hajladozását a fának . 

Előzmény: Didergő Király (43747)
Didergő Király Creative Commons License 9 órája 0 0 43747

bocs, hogy ide teszem ki ezt, de sajnos a vonatkozó topikokban nem nagyon van élet. van nekem ez a korai meteor meggyem, amit 2020 őszén ültettem, locsolgattam, alakítgattam, kb. az egyetlen fám volt, amit sikerült jól metszenem. aztán tavaly nyáron úgy döntöttem, hogy lekötözöm a vázágait. nem kellett volna. ősszel egy vihar belekapott, és az alsó ágemeletnél kettéhasadt a fa. azt ajánlottátok akkor, hogy csonkoljam majd, de sajnos az lett, amitől tarottam. nem akar hajtani. ezt a kis levélcsokrot bírta hozni, semmi mást. korábban egy meggyet csonkoltam már átoltás miatt, az sem szerette ezt a dolgot, annak is vége lett. szerintetek lehet belőle még valami, vagy szedjem ki, aztán hozzak helyette még most egy ugyanilyet, konténeres kiszerelésben? ősszel szabad gyökeres nem nagyon szokott lenni a környékbeli kertészetekben. annyi hibát egyébként elkövettem még, hogy a kora tavaszi csonkolás után, csak május végén kentem le a sebet. azt az új szemléletet akartam követni, amiről a múltkor írtam itt, mármint, hogy a legújabb kutatások szerint nem jó, ha le van kenve a seb, mert nem kapnak oxigént a sejtek, ami beindítja az immunválaszt, aminek következtében a fa lerekeszti a seb környékét. végül is látszik, hogy lerekesztette, csak annyira mélyen, hogy már a nagyon közel ért a hajtáshoz. amikor láttam, hogy ez nem lesz jó, akkor kentem le a sebet. egyelőre nem ment mélyebbre a beszáradás.

a fa stációi:

1 lekötözés előtt és utána https://imgur.com/a/gy-m-lcsfa-lek-t-z-s-WcP6glx

3 most https://imgur.com/a/zhLiL1M

AmazingGecko Creative Commons License 15 órája 0 0 43746

Akkor a Deltamban harmadannyi hatóanyag van, mint a Decisben?

Akkor ez nem más, mint egy pofátlan áremelés!

Előzmény: szicsu1007 (43743)
beetee Creative Commons License 15 órája 0 0 43745

nem csatolja alá.

akkor így:

novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/DocumentHandler.ashx?documentId=346291229es346268490&documentName=Deltam_szig_0098304_1_20241204_publikus.pdf

Előzmény: beetee (43744)
beetee Creative Commons License 15 órája 0 0 43744

Deltam

Előzmény: szicsu1007 (43743)
szicsu1007 Creative Commons License 16 órája 0 0 43743

Ez itt a NÉBIH Deltamra vonatkozó legfrissebb engedélyokirata. Az a bajom, hogy nem tudom belinkelni az eredeti PDF-et a NÉBIH oldaláról.

Dark Size segíts!

Előzmény: szicsu1007 (43742)
szicsu1007 Creative Commons License 16 órája 0 0 43742

És mi van írva az edény falára?

Én nem bízom az ilyen gazdaboltos reklámszövegekben:-)))

Mert pl. az "enkertem" 15g/litert ír Deltamra. Szerintem is ez a helyes érték.

https://enkertem.hu/Deltam-30ml-III-kat?gad_source=1&gad_campaignid=15312546891

Talán a NÉBIH engedélyokirat lehetne a döntő. Persze ott is figyelni kell, hogy változott vagy frissült a specifikáció.

Megnéznéd, ha ráérsz??  Kösz...

Előzmény: AmazingGecko (43741)
AmazingGecko Creative Commons License 17 órája 0 0 43741

Itt valami tévedés lesz. Ugyanúgy 50g/liter deltametrin van benne, mint a Decisben.  Legalábbis a 100 ml-es kiszerelésben, amit ma vettem.

https://www.langarden.hu/termek/deltam-decis-100ml-iii.kat/009431?srsltid=AfmBOor8XtXmzWrX-5zlQN-qGku2ltZm3xPnL1VEpqvkSpFu2brY_WCc

A Decisben is ugyanaz van ugyanolyan mennyiségben:

https://www.zemplenmag.hu/hu/novenyvedo-szerek/rovarolo/decis-50-ml-detail

Előzmény: szicsu1007 (43739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!