Figyelem! Hozzászólás csak legalább 100 fórumos hozzászólással rendelkező nickeknek! Elkerülendő bármilyen automatikus tiltás és törlés, célszerű a Sportmoderációs topikban érdeklődni először. Mivel a topik nem áll 24 órás felügyelet alatt, kéretik a kétesnek tűnő, újonc nickeket a Sportmoderációs topikban jelezni, különben magatokra vethettek...
Annyit még hozzátennék: nagyon jó erkölcsi elégtétel a szurkolóknak, hogy Rocchi vasárnap este elmondja, hogy igen ez rossz ítélet volt nem lett volna szabad megadni / elvenni a gólt, csak ezekre nem osztanak pontokat szezon végén.
A Torino harmadik gólját miért vették el a Milan ellen? Ha annál a meccsnél maradunk, akkor Saele elleni szabálytalanság miben különbözött Pavlovic - Cheddira vagy a Tomori - Lauriente esettől ? Ha szintén tegnapnál maradunk, akkor a Lobotka - Karlstorm kontakt miben volt másabb mint a Milan, Pisa meccsen a Pisa második gólja előtti? A pénteken Torino játékos kezére hulló labda az utolsó percben miért nem lett büntető, ha az Inter Udine meccsen hasonlót fújtak be Dumfries ellen?
Idén minden eddiginél alacsonyabb a bíráskodás színvonala és nem látni jelét annak, hogy bármi változás történne. Az egyik meccsen törtánik valami, amire büntetést ítélnek és szó nélkül továbbengedik követekező héten.
Rabiot elvett góljánál egyértelmű volt a leshelyzet, de Pulisicét mi a véreres bránerért vették el? Pavlovic részéről nem lehetett lökés, ha ennél nagyobb taszításokat a mezőnyben nem fújt le a vakegér.
Saelemaekers és Modric nem voltak a topon, Barthesaghit kicsit sajnálom, hogy nem egy győztes meccsen rúgta meg élete első és második gólját a felnőttek között. Estupinan elképesztően suta, Nkunku a gólpassza ellenére januárban mehet Isten hírével.
A kibaszott kurva életért kell egygólos vezetésnél állandóan a tizenhatosra visszahúzódni? Soha nem fogom megérteni, minden meccsünk vége egy fél szívinfarktus.
Én az eddig bedobott nevéből Lewat szeretném. Lego, Puli, Sale kellően fürge, kapna a lengyel a passzokat, évi 15 gólt belökne két éven keresztül. És ez nekünk óriási előrelépés lenne
Remélem Mike meggondolja magát és marad, most megint a 2-3 évvel ezelőtti formájában véd, ami top5 világszinten. De hirtelen egy jobb kapusteljesítményt sem tudnék mondani.
Ha viszont lép, semmiképp nem Allissonban gondolkodnék, mert őt meg majd 2-3-4 év múlva kell pótolni a kora miatt.
Icarditól a hideg ráz, de ezek a rossz fiúk általában beválnak nálunk. :)
Közben kiderült h Leaónak kutya baja, azért köszi, h lejött elővigyázatosságból, vele lehet nem lett volna meg a fordítás (bocs)...a Sassuolo ellen pihenni fog azért a hírek szerint. Akkor Puli mellé vagy Nkunku, vagy RLC társul majd, jó esetben Gimenez a padra odafér. Fofana visszatérésére szintén van esély.
Sztem jogos a "hurráoptimizmus" most (bár a szóhasználat tényleg kicsit antidrukkerséget sugall.. egy szurkolónak engedtessék már meg az optimizmus :))
Ha ezt nem osztod, az szvsz abból adódik, h nem akarod elfogadni, h nem vagyunk top tier csapat.. és ami rosszabb, h a tulajnak nem is célja, h az legyünk!
Ez a moneyball-féle csapatszervezés csak egy szinttel lentebb enged. Nemrég láttam Gigio+Reijnderst játszani Tonali+Thiaw ellen. Na, hol?
Ha lesz jó korban levő, kiemelkedőt játszó focistánk, őt bizony a nagyok kifizetik, mi meg dalolva eladjuk. Valszeg Leao sem lenne már itt, ha konzisztensebben játszik.
Lentebb volt linkelve, h 2 év alatt 250milliót kültöttünk igazolásokra. Szép nagy szám, de elég félrevezető, ha azt vesszük, h csak most nyáron 150millióért adtunk el! Nem arról van szó, h öntik a pénzt a csapatba, jobbra-balra dobáljuk a játékosokat. Persze a katasztrófa szezonunk után valahol érthető.
A plafonunk 1-1 kifutott idényben megcsípett bajnoki cím vagy BL top8/nagy mákkal elődöntő, mint Pioli-val. Ettől többet lehet várni, csak hiába.. Ahhoz valszeg tulajváltás kellene.
Roppant jólesik, hogy ennyire becsületesen követed az itteni - sok-sok éves - pályafutásomat, és még nálam is jobban tudod, hogy a megnyilvánulásaim pozitív-negatív mérlege merre billen. Csókollak!
Ha te sem szereted az örök károgókat, akkor ott már nagy a baj, mert te aztán a legtöbb esetben azt teszed, károgsz... Ami szíved joga, csak semmi értelme.
Európában jelenleg nagyon kevés csapat tud folyamatosan meggyőző lenni (kivéve Arsenal, Bayern, esetleg a Barca, Inter (?)), ez egy Citynek, Realnak sem megy, nemhogy nekünk. Ezt vagy elfogadjuk, vagy mehet a fintorgás, ok nélkül.
Én jelenleg csak azt várom el a csapattól, hogy legyen meg a BL. Nyilván ha megvan, jövőre a BL-ben nem lehet top 8 közé várni a csapatot. Egyébként szinte egy csapat sem lehet biztos benne, hogy tuti befér a 8 közé. Most mernél fogadni, hogy idén a Barca, a Nápoly vagy a Liverpool tuti ott lesz? Gimenez 15 gólja pedig azért egy kicsit több mint fél szezon alatt azért nem lenne irreális elvárás. Mennyi legyen az elvárás az első számú centerünktől? 3 gól? Meglátjuk mi lesz. Vessetek meg érte, de én örülök, hogy végre nem a hetedik hely környékén botorkálunk és optimista próbálok lenni. Az elmúlt években ez nem volt könnyű. :)
Itt most megy a hurráoptimizmus, ami szép dolog, én sem szeretem az örök károgókat, de az eddig lejátszott meccsek felénél éreztem csak, hogy az ellenfelek fölé tudunk nőni, a többin meg inkább szerencsével győztünk (vagy vereség meg döntetlen lett a vége), lásd pl. az Inter ellenit, ami reálisan 3-1 oda. De a Roma is mehetett volna 3-0-val az első félidőben, igaz, a másodikban meg mi rúghattunk volna hármat...
Gimeneztől 15 gólt várni májusig?! Nyilván drukkolok neki, ez azonban még Pulinak sem biztos, hogy meglesz, pedig neki a bal heréjéről is bepattan a labda a kapuba... Leao meg valamiért képtelen túllépni a saját árnyékán... Minden évben imádkozom egy olyan gólvágóért, mint pl. Kane (vagy Sheva volt anno), ám valahogy ezek az arcok csak nem jönnek. Vagy nincsenek, akik kiszolgálják őket tűpontos passzokkal? Kötve hiszem. Tegnap is Nkunku ajtó-ablak helyzetben simán belerúgta a labdát a védőbe, a többiek meg szinte sohasem próbálkoznak átlövésekkel, ahogy azt Rabiot tette. Ibra volt az utolsó, aki szórta a gólokat az első milanos ittlétekor, azóta alig akadt olyan spíler, aki elérte a szezononkénti 10-12 találatot (ezt most csak fejből, nem néztem utána). Sírok, amikor azt látom, hogy decemberben egy Mbappé, Haaland, Kane lassan 20 gólnál jár, amikor a Milannak összesen alig van több. És ne legyünk naivak, azok a srácok a Serie A-ban is megrúgnák a maguk adagját, még ha ennyit talán nem is.
Lehet mondani, hogy most a célfutball a jó megoldás, hogy meglegyen a BL, de mi lesz jövőre? Ezzel a kerettel és Allegrivel az élen szerintem nem menetelnénk sokáig ott, irreális elvárás a legjobb nyolc. Persze addig még lesznek új igazolások... Nyilván sokan egy Arteta-, Klopp- vagy Guardiola-féle szakinak jobban örülnének (én is), de ezzel a kerettel ők sem tudnának csodát tenni, max. behúzni egy-két scudettót - ami persze örömteli, csak jó volna végre egy újabb BL-trófea. Kurva régen volt már 2007... (És lassacskán beérhet minket a Bayern, csupán egy címre vannak tőlünk, ez jövőre akár meg is lehet nekik.)
Nekem az is tetszik a jelenlegi csapatban, h kiba fizikális a kezdő nagyrésze. Mike, az egész védelem, Bartesaghi, Rabiot, Fofana, Leao és ha játszik Loftus és Gimenez is erős, magas játékosok.
Ez is biztos h számít az eredményeket tekintve. Persze Modric és Sale nem emberevő, de előbbit ne nagyon szóljuk meg, utóbbi pedig ritka harcos.
Az erősítés nehéz kérdés. Ha Magnian marad, akkor kapus nem kell. Középső védő talán nem kell, jobb oldalon Salemakers nekem kifejezetten tetszik, a balon Bartesaghi nem rossz. Estupinan csalódás, akár mehetne is az sem rázna meg. De Winter és Athekame jó kiegészítőnek. Középen Modric kiemelkedik, bár mintha fáradna. Az utóbbi meccseken pontatlanabb volt mint korábban. Rabiot amennyire nem volt szimpi máshol, annyira szilárd középen. Az egyik legfontosabb láncszem a csapatban. Fofana nem egy Kessie de már megszoktam. Ha Ricci áll be nem fog el a pánik, felveszi a meccs ritmusát. Jasharit még nem tudjuk milyen. Nyilván őt szánják Modric utódjának. Loftus ha kihozná ami benne van, olyan lehetne mint Mctominay a Nápolyban. Pulisic élete formájában van. Nkunku nagy kérdés. Talán ha rúgna egy gólt, ledőlne egy gát és beindulna. Leao nekem most agilisebb mint az előző években. Szerintem Allegri megtalálja a hangot vele. Gimenez lehetne a kulcs a bajnoki címhez. Ha ő megrúgná a maga 15 gólját tavasszal, akkor lehetne számolgatni. Nélküle nem hiszem, hogy meglesz. Szóval szerintem Gimenez a kulcs. Ha beindul, akkor jó, de ha nem, akkor kellene egy gólvágó. Persze januárban kérdés ki lesz a piacon.
Inter konzisztensen erős, fő bajnokesélyes - sajnos.
Napoli is erősebb, mint mi, de vannak betlijeik, akár előttük is végezhetünk.
Juve szerencsére eddig nagy betli, bár még tavasszal visszajöhetnek, mi ne írjuk le őket teljesen. Atalanta szerencsére szintén óriási buktában van magához képest.
Ehhez képest van egy megújult Roma, akik meglepően jók, de azért nem jobb a keretük náluk. És még ha tartják is a formát, akkor is Top4-ben elférünk, amíg Juve és Atalanta betlizik.
Bologna persze ott sertepertél, de remélem, előbb-utóbb leszakadnak.
Tehát akár az is kialakulhat, hogy lesz 4 versengő csapat tavasszal az élen, velünk együtt, és hátrafelé nem is annyira kell nézni. No de persze hosszú még a bajnokság, de jelenleg ez is benne van a pakliban.
Leaót idén már nem látjuk, majd a mai vizsgálatok mutatják, mennyire súlyos a helyzet. Felemás érzésem van ezzel kapcsolatban, nyílván kellenek a góljai, váratlan húzásai, de a Giemenez - Puli páros hajtós játékának is meg lehetnek az előnyei. Jönnek az esetünkben fixnek nem nevezhető kötelező győzelmnek várt mérkőzések, kelleni fog mindenki ezeken. Azt nézem, hogy a Roma és Como meccseken kívül kb márciusig minden más meccsen toronymagas esélyesek vagyunk. Kár vetíteni: biztos vagyok benne, hogy egymás között a bajnoki címrők megy a duma, hiába kommunikálnak mást a külvilág felé és a tél végére látni fogjuk, mennyire reális ez. Ha addigra jelentősebb előnyt tudunk felhalmozni a "kicsik" ellen, lehet okunk reménykedni, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz... a keret januári megerősítése nem tudom, h mennyire reális...
Tegnap a büntető előtti kezezést nem is értettem. Érthetetlen hiba volt. A másodikban Maignan szerintem sáros. Nagyon kellett Rabiot gólja. A második félidőben jobb volt a játék. Pulisic nem semmi formában van. Nekem Ricci játéka is tetszett. Néha Loftus-Cheek is mutatott életjeleket. Bár ő bosszantó nekem, mert ilyen adottságokkal a bajnokság egyik kiemelkedő középpályása lehetne. Szerintem nála fejben vannak gondok. Nkunku eddig hatalmas csalódás. Korábban Lipcsében és a Chelseaben is sokkal többet mutatott. Nagyon kellene, hogy feljavuljon. Én elégedett vagyok Allegrivel. Először legyenek eredmények. Azután kezdhetjük húzni a szánkat, hogy nem elég szép a játék.