Keresés

Részletes keresés

vally Creative Commons License 2002.12.30 0 0 90
Csodálom, hogy senki nem említette az odú, kupak, drót, és dexter kifejezéseket.
Előzmény: Pontifex Maximus (89)
Pontifex Maximus Creative Commons License 2002.01.19 0 0 89
A himvesszőt vesszőnek vagy himtag-nak forditják emlékeim szerint, vagy a latin pudenda (szeméremtest) kifejezést használják.

Pontifex Maximus

Pontifex Maximus Creative Commons License 2002.01.19 0 0 88
A himvesszőt vesszőnek vagy himtag-nak forditják emlékeim szerint, vagy a latin pudenda (szeméremtest) kifejezést használják.


Pontifex Maximus



Pontifex Maximus Creative Commons License 2002.01.19 0 0 87
Robert Merle Francia históra cimű regényfolyamának magyar fordítása - ne kérdezd, ki forditotta - megpróbálja visszaadni az eredeti francia szöveg hangulatát és sok helyen használ ezért a mai köznyelveben már nem használatos kifejezéseket. A szeretkezés szinonimája nála például a feldúlni az ágyat. "Nem csak megvetni, hanem feldúlni is szerette az ágyat (ti. a szolgáló). A témában elmerülni kivánó topikolvasóknak mindenképpen el kell olvasni a könyvet, valami zseniálisan van megoldva az apa (1580 körül), valamint a fia (1620 körül) korának a magyar forditásban is tettenérhető, laikusok számára (mint pl. én) észrevehető szókincs használatának változása. Sajnos a mű 12 kötet, tehát nagy fába vágja a fejszéjét, aki belekezd, de szórakozás és az élmény garantált.

Pontifex Maximus

webvandor Creative Commons License 2002.01.16 0 0 86
Husz János
Alapjában véve igazad van, de a kakas szó szerintem nem lesz nyerő. Éppúgy viccesbe menne át, mint a többi. Sőt szvsz eufemisztikus is némileg. A farok pedig nem annyira rossz, és igeénytelen, mint te mondod.
Előzmény: Husz János (83)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.16 0 0 85

Kérdezhetném azt is, hogy azért hívják magukat Gall Kakasoknak, mert mind egy nagy f...?
Előzmény: panaszláda (84)
panaszláda Creative Commons License 2002.01.16 0 0 84
pénisz. Azért taláták ki ezt a szót, hogy használd. A kakassal meg menj és kergesd őrületbe a franciákat ;P

panaszláda voltam

Előzmény: Husz János (83)
Husz János Creative Commons License 2002.01.16 0 0 83
Sziasztok!

Sajnos ez a fitymaszűkületes offolás teljesen tönkretette a topikot, én azért mégis visszaevickélnék néhány gondolat erejéig az eredeti témához.

Mint azt egy másik topikban már megemlítettem, számomra egyszerűen érthetetlen, miért használja mindenki szinte mindig a hímvesszőre a "farok" szót. Sok szinoníma felmerült itt e nemes testrész megnevezését illetően, mégis szinte kizárólag ezzel az ócska "farok" szóval találkozom mindenütt. Ez a kifejezés egyszerre unalmas, igénytelen, szellemtelen, közönséges, lealacsonyító és sértő. Fiúk között zajló beszélgetésekben még megbocsáthatónak tartom, de vegyes társaságban használva (mint amilyenek e fórumok is) és főleg lányok részéről otromba modortalanságnak érzem.

Sajnálom, hogy az angol és francia nyelvterületen oly elterjed "kakas" kifejezés nálunk nem használatos, és ahogy látom egyelőre nem is nagyon fog elterjedni. Legalább is addig nem, amíg ezen a - fentebb nehezményezett - igénytelen hozzáálláson nem sikerül változtatni. Pedig ez a kifejezés egyáltalán nem degradáló, és - ellentétben az Aurina által megfogalmazott kétségekkel - bátran használható mindenféle méretű hímvesszőre anélkül hogy bárminemű félreértéshez vagy sértődéshez vezetne. Elvégre a kakas (mint háziszárnyas) fő jellemzője nem a mérete, hanem a méltósága és a szépsége. Egyszóval tökéletesen alkalmas a hímvessző lényegének kifejezésére. :-)

windom_2 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 82
Csak egy rövid hozzászólás: kedves becézése a mellbimbónak, a cicigomb.
Egy barátomtól hallottam és azóta használom :)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 81

"Hogyan nevezhetem szívem szerint azokat a kiszögelléseket vagy betüremkedéseket, amelyek révén megnyilvánul, feloldódik, életre kel a vágy? Kit indít meg, hogy azt mondom: coitus? Igaz, hogy a coire 'együtt megy". De mi lesz két, katonásan 'egyszerre lépő' test gyönyöréből?
Vagy legyen 'behatolás'? Annak jogi holdudvara van. 'Megtörtént a behatolás, kisasszony?' A 'bujálkodás' dohos csuha- és bűnszagot lehel. Az 'üzekedés' fáradságosnak tűnik, 'párzani' az állatok szoktak, a 'lefeküdni' oly unalmas, a 'baszni' sommás...
Vagy 'heréceljünk', 'bikjünk', 'pitykézzünk'? 'Oltsuk a tüzünket'? ...Manapság, mikor csökken az élőbeszéd értéke, s a szavak gyorsabban nyűvődnek, mint a ruha, nincs egyebünk, mint a malacságok vagy a sok használatban megfakult fedőszavak. Meg aztán az a derék 'szeretkezik', amely mindig kéznél van, vagy már nincs se izgalmi, se botrányízű, se erotikus töltete. ... S ha a gyönyört hordozó szervekhez érkezik az iró vagy talán még inkább az írónő, újabb zátonyra jut. 'Jean-Phil vesszeje merev volt, pattanásig feszült... Mellors fallosza kirányian, félelmetesen meredt fel... Az igazgatóhelyettes úr töke... Az imádott herezacskód... Az ő pénisze, a te fancsontod, az ő lyuggatójuk... A falánk hüvelyem... Ő, a csiklója, Béatrice...' ... Még az anatómia is elveszti az ártatlanságát, ha a nemiségről van szó, azok a bitang szavak önálló életet élnek, kész képeket erőltetnek az emberre, nem engedik meg szabad és ártatlan használatukat. A latinból vagy az argóból, az ifjúsági zsargonból vagy az aszfaltnyelvből jönnek elő. Már ha vannak. Mert a női gyönyör szótára még a legjobb íróknál is megdöbbentően szegényes."

(Benoite Groult: És bőrünkön a só)

SuperBoy Creative Commons License 2001.11.08 0 0 80
Bár ez nem tudom mennyire tartozik a topicba, de más testrészeknek nem tudtok valami "erotikusabb" változatát? Vagy akár valami cselekménynek valami jobb megnevezését? (Tehát nem csak testrészeket.)

Pld. Ha a nőt nyelvvel pörgetik fel a hegyre :), akkor azt is szokták mondani hogy "kinyaltam". De ez nekem valahogy nem tetszik. A "nyelvvel kielégítettem" meg olyan lexikálisnak hangzik. Valami eredetibb? :)

"ass" szebben? :)

sziszi37 Creative Commons License 2001.10.19 0 0 78
Gratula a srácokhoz
Engem kölyöknek becéztek így.
A Tiedet tartsd +, azért se öregszem + időnap előtt
Előzmény: aurina (77)
aurina Creative Commons License 2001.10.18 0 0 77
Nem haragszom, kedves druszám /de juszt se mondom meg, miért vagy a druszám/. Nem most vettük észre, csak a mi életünk annyira rémálom a másik gyerek miatt - olvasd el a *Hogyan nemzetted gyermekedet*c. topikbeli legutolsó hozzászólásomat/, hogy ez a probléma az elhanyagolhatók közé számított. Néha próbálkoztunk a kölökkel, de a rettentő szégyellőssége és a mi leterheltségünk miatt mindig félbemaradt a dolog. Valahogy azt gondoltam én is, hogy valszeg az ősember sem mosta szabályosan a fütykösét, és most mégis itt vagyunk. Ha pedig a fehér trutyi tényleg öntisztulás, akkor a természet megoldotta a dolgot. Legalábbis remélem...
Előzmény: sziszi37 (76)
sziszi37 Creative Commons License 2001.10.18 0 0 76
Kedves aurina
Meg ne haragudj érte , de kicsit visszaolvasva a topicot, bennem felmerül a kérdés, hogy ezt 10 éves korába vettétek csak észre.Nálunk 1-2 évvel ezelőtt volt problema.Elvittük a kicsit dokihoz aki kb.az Igus által leírtak szerint járt el.Azóta minden este fürdésnél fityma hátrahúzás is szerepel a programban.De Ő most 5 éves.Nálatok előtte nem volt ilyen problema, vagy csak nem olvastam vissza eléggé.
A doki szerint a fehér trutty természetes öntisztulás lenne.
Előzmény: aurina (73)
aurina Creative Commons License 2001.10.18 0 0 75
Kiran kedves,
Természetesen az apák is szülők, és úgy látom, Te nem is akármilyen...
/Már megint udvarolok Neked, pedig egyszer már mondtad, hogy ne... :-)))))
Gratulálok az igazítási hadművelethez. De az apák ugye nem egyformák...
Az idézet pedig Murphy asszonytól való, csak nem biztos, hogy pontosan idéztem. De a lényeg az ez volt, és minálunk ez nagyon igaz. A szórakozott professzorok nem szoktak jó gyakorlati emberek lenni...
Előzmény: Törölt nick (71)
aurina Creative Commons License 2001.10.18 0 0 74
Megint én vagyok, megint OFF.
Szeretném megköszönni annak a hölgynek, aki emilben szakirodalmat küldött a kérdéskörről.
Csak az emilcímemről nem tudtam megköszönni, mert a JavaScript mindig lefagyasztja a gépemet.
Előzmény: aurina (73)
aurina Creative Commons License 2001.10.18 0 0 73
Igus,
Ez hány éves fiúval történt, amit leírtál?

Egyébként a fejlemények a következők /és bocs mindenkitől, mert ez OFF/:
Tegnap komolyan elővettem a fiatalembert. (Egyelőre csak őt magát :-))))) Előadtam, hogy meg szereném nézni a *pütyülőt*, mert így meg úgy, elfertőződhet, fájhat.. Ha nem, akkor majd az orvos meg az asszisztens néni.
Nem, őt ne, őneki ez ki-bír-ha-tat-lan!
De muszáj lesz. De addig is mondd el, hogy vissza tudod-e húzni a leffentyűt, és mennyire, és mi van alatta.
De miért kell ez, magyarázzam meg.
Újra megmagyarázom.
Na, végül nagy nehezen kiszedjük belőle /férjuram is csatlakozott/, hogy, úgy tűnik, a visszahúzással nincsen gond. Picit fáj ugyan. Nagyot vihogott, mikor kiderült számára, hogy azt a fényes, érzékeny micsodát makknak hívják. /Ezt miért tőlem kell megtudnia, 10 éves korában? Na, mindegy./
Elmondtuk, hogy megmutatjuk neki, hogy hogyan kell megmosni. Muszáj, hogy egyszer megnézzük, és úgy magyarázzuk el.
Nem. nem, őneki ez ki-bír-ha-tat-lan! /Összekucorodott guggoló helyzetben./
Ekkor azt gondoltam, úgy látszik, az 1. számú probléma rendben van, tehát vissza lehet húzni, amit vissza kell. Nem akarok annyira részletekbe menni, de keresztkérdésekre úgy tűnt, hogy teljesen hátrahúzható.
Na, mondom magamban, mára ennyi. Holnap megpróbáljuk a megmosást.

Holnap /azaz ma / reggel:
Már úgy tűnik, hogy belemegy a dologba.
Aztán mégse.
Én kissé rozoga vagyok, mert hajnali 4-kor felébredtem, és azóta nem tudtam egy szemet sem aludni, és valami más vérre menő vita is volt a családban.
Hajlandó viszont elmondani, hogy milyen jellegű váladék van a szóban forgó belső helyeken.
Valami fehéres darabkák, amit ő pisilés után le szokott szedegetni. /Csak tudnám, hogy feér bele ez abba a 10 másodpercbe, amit ilyenkor a wc-n tölt./ Ő azt hitte, hogy az valami szösz az alsógatyáról.
Szerintem viszont összecsomósodott váladék, és épp ezt kéne lemosogatni rendszeresen.
Mondom neki, hogy mára ennyi, holnap lemossa. Nem akarok lelki törést okozni holmi erőszakkal, és az erőm is elfogyott.
Nagy eredmény, hogy idáig is eljutottunk, és nagyon köszönöm Nektek, hogy megbeszélhettem Veletek!
A férjem még a *szöszökről* nem tud, most jöttek haza. Majd vele is egyeztetem, hogy mi lehet az.
Azután majd megint beszámolok, kivéve, ha azt mondjátok, hogy menjek már a fenébe. /De ugye nem? :-((() És ne küldjetek mostmár másik topikba se, itt olyan jó...

Valójában egyik fő félelmem, hogy nehogy valami olyan súlyos trauma legyen neki, ha erőszakkal próbálok *intézkedni*, hogy később majd gátlásai legyenek a szexszel és a nőkkel. Most úgyis éppen ott tart, hogy nyáron írásba adta, hogy neki nem lesznek utódai. /Borítékolni fogjuk.../ Talán a suliban hallott valami gusztustalan megfogalmazást a dolog technikájáról?
Még számos más oka is lehet, meg sem akar nősülni már jóideje /ez ebben a korban természetes viszonyulás a lányokhoz/.

Előzmény: igus (70)
igus Creative Commons License 2001.10.17 0 0 72
Kirán!
Azt hiszem, hogy az ő anyai szíve inkább azon aggódik, hogy mi fog történni szegénykével, mennyire viseli meg a beaatkozás, meg ilyesmi.
Te például miként álltál hozzá az ügyhöz? Finom kézzel, vagy keményen? Sikosítóval vagy pusztán csak föl-le, míg kellően meglazult a feszülése?
Előzmény: Törölt nick (71)
igus Creative Commons License 2001.10.17 0 0 70
Mit fog tenni az orvos, ha muszáj?
Először megnézte neki, hogy mennyire tudja hátrahúzni. Kb. a makk 1/3-a bújt elő, a többi nem. Akkor hanyadtfektette a srácot, és egy kis olajozó kannából odacseppentett egy keveset, és óvatosan megpróbálta hátrább húzni, mint amennyire addig lehetett. A feszítés hatására sikerült is valamennyire még, de nem teljesen. Visszaengedte eredeti állapotába, és megismételte vele a szertartást. Habár nehezen ment, és bizonyára fájhatott is, mert eléggé feszült volt a fiú, de a többedik próbálkozásra aztán hátraszaladt egészen. Alatta jelentősen összegyűlt a váladék. Azt alkoholos vattával letakarította, azután ismét csöppentett rá az olajból, és nem volt szabad azonnal visszahúzni rá a fitymáját. A későbbiekben aztán többé nem nőtt rá neki, holott gyakran rákérdeztem, hogy hátrahúzza-e egészen, és mossa-e rendesen.
Szerencsénk volt, hogy ennyivel megúsztuk, mert sajnos ismerek olyan esetet, ahol sliccet kellett vágni a fityma bőrére, mert képtelen volt rugalmasan hátrahúzódni. Azt később szégyellni szokták az urak. B-(
Előzmény: aurina (69)
aurina Creative Commons License 2001.10.17 0 0 69
Kösz, Igus... De nem mondhatnám, hogy boldoggá tettél... :-)))
*Ha valami el tud romlani, az el is fog.
Ha elromlik, azt mindig egy nőnek kell rendbehoznia...* /Murphy, szabadon./

Mit fog tenni az orvos, ha muszáj?

És kérlek Titeket, hogy néha kérdezzetek rá, elintéztem-e már a dolgot, jó? Annyi minden más is van...

Előzmény: igus (68)
igus Creative Commons License 2001.10.17 0 0 68
Nem tanácsolnám, hogy a 10 éves egészséges srácnak te mosd az alvázát, de hogyha felmerült benned a gyanú, hogy letapadt a bőre, és alatta nem takarítja tisztességesen, akkor neked kell forszíroznod az ügyet, mert a férjedre nem számíthatsz, magától pedig nem múlik el a dolog, csak halmozódik a baj.
Konkrétan kérdezz rá, hogy kisfiam, rendesen hátra tudod-e húzni a fitymádat, és meg szoktad-e szappanozni a makkodat is, vagy csak az egész berendezést kívülről mosod le?
Hogyha pirulgat, és nem válaszol, vagy elüti a témát, másra terel, stb. akkor ugyanolyan komoly stílusban mondani kell neki, hogy időpontot kérsz az urológustól, mert ha neked, mint az anyjának szégyenkezik megmutatni, akkor egy orvosnak muszáj lesz látnia. Sajnos ebben benne van az is, hogy amennyiben szűk a nyílás, vagy letapadt a fityma a makkra, és nem lehet hátrahúzni, akkor már az orvos nem fog sokat spekulálni, hanem végére jár az ügynek, mert pontosan ismeri a férfiak ezirányú röstellkedéseit.
Hátha a fiad az orvossal való fenyegetéstől megszeppen annyira, hogy inkább neked mutatja meg (először). Magad eldöntheted, hogy kell-e az urológus? NE hagyd annyiban !!
Előzmény: aurina (67)
aurina Creative Commons License 2001.10.17 0 0 67
OFF
Jaj, de jó, hogy szóbakerült ez a fitymaszűkület! Itt állok 3 piúval magam körül, mármint a családban. A 10 éves legkisebbnek a *pütyülője* sejtes letapadás miatt volt igazítva egy rántással, doktorice, anno nagyon rég.
Van énnekem egy rettenetes szégyellős férjecském. Nyilván őtőle örökölte 10 éveském az ő szintén rettenetes szégyellősségét. A probléma: a kicsinek nincs rendbentartva a fütyije, szerintem nem tudja higiénikusan megmosni, és fogalmam sincs, mikor fog mondjuk elfertőződni. Nemhogy nekem, de szégyellős férjecskémnek sem engedi megtekinteni, pláne szakszerű mosását demonstráltatni. Többször kértem férjecskémet, hogy vegyen már erőt magukon, és vegyék napirendre ezt a témát. Ez máig nem történt meg. Még hogy ő, demonstrálja, hiszen majd összeszégyelli magát... Pedig a villanásnyi vizuális észlelések alapján én valami problémát sejtek a kicsinél.
Több energiám erre nekem nincs, ott van nekem a nagyobbik srác minden problémája, aki sok szempontból a kicsinél is fiatalabb. Az ő alvázát én mosom, de azt is csak kívül, örülök, hogy ezt is hagyja.
MOST MI A FRÁSZT CSINÁLJAK EZZEL A KÉT SZÉGYELLŐSSEL? Egy anya sok mindent megtesz, de fütyit növeszteni nem tud...
Várom szíves ötleteiteket, vagy megfelelő topikba tanácsolásomat.
És bocs az OFF-ért.
OFF OFF
Aurina /aki nem annyira szégyellős, legalábbis itt...
Előzmény: Törölt nick (66)
aurina Creative Commons License 2001.10.17 0 0 65
Kedves Kiran,
Ígérem, most nem hozlak kellemetlen helyzetbe... személyeskedés mellőzve lesz.

A topikhoz: A pussy nyilván azért juttatja eszünkbe azt a bizonyos szőrzetet, mert az sz-ek összecsengenek. Épp ezért is tartom nagyon kifejező, majdnem hangulatfestő szónak.

Ugyane séma alapján a punci viszont cuppog... Ilyen szempontból nem is rossz szó.

Visszatérve a *pütyülő*-re: hány éves az az ifjú kiranpalánta, akinél még alkalmazni mernéd? Én csakis a szobatisztátlan korú, ill. a szoktatás fázisában lévő fiúgyerekre gondoltam alkalmazni.
Néha ugyan mondom az én tízévesemnek is /nagyon szégyenlős/, ha bosszantani akarom, mert már megint jó alaposan lepisilte a WC-ülőkét. Mire ő azt feleli, dühösen, hogy : ne is beszéljünk róla!

Ja, még egy szóhasználat: amikor a 14 éves nagyfiamat mosdatom - aki betegsége miatt nem tud egyedül - , azt szoktam neki mondani: most megmossuk az alvázadat.

És most, hogy ezt ilyen szépen megtárgyaltuk, jó teázást kívánok!
Aurina

Előzmény: Törölt nick (64)
aurina Creative Commons License 2001.10.16 0 0 63
Kedves Kiran,
Nem tudom, Te úgy gondolod, hogy a pussyt meg a cock-ot a magyar ...khm... nyelvben kellene használni? Mert én csak arra gondoltam, hogy amikor angolul olvastam ilyen ErFan sztorikat, kicsit irigyeltem őket, hogy ilyen kellemes, használható szavaik vannak arra, amit mi itt magyarul többnyire kicsit kínlódva *adresszálunk*.
Más. Muszáj megmondanom, hogy egyszerűen imádom a stílusodat! Te valami őstehetség lehetsz, vagy mi, vagy esetleg itt a Fórumon csiszolódott ki ennyire az íráskészséged /vagy épp azért írsz ide sokat, mert VAN íráskészséged/, szal egyszerűen belesárgulok az írigységbe, hogy bár én tudnék ennyire szellemesen írni. Ez a *kalapemelés* a női ... előtt, hát ez valami frenetikusan jó volt.
Még csak töredékét olvastam a munkásságodnak, de ennek alapján is simán ki merném adni összegyűjtött opuszaidat valami kis mai magyar Dekameron-féle könyvként. /Kár, hogy egész más a profilom.../
Szóval mély hódolattal tisztelgek az egyéni hang és tehetség előtt, bátran vállalva az orcátlan hízelgés látszatát is.
Előzmény: Törölt nick (62)
aurina Creative Commons License 2001.10.16 0 0 61
Kösz, tojo...
Akkor még gyorsan azt is beírom, amit még kifelejtettem szinonimaként a cicusra és a szőrmókra: macsek.
:-))))
Előzmény: tojo (60)
tojo Creative Commons License 2001.10.16 0 0 60
Szia Aurina,
nagyon tetszik amit írsz. Ez is tetszett, és a többi is. Figyellek ám!
(Te elég új vagy a HUSZ-ban, és amióta itt vagy, én sajnos legfeljebb csak olvasok, tehát Te engem nem ismersz. )
tojo
Előzmény: aurina (59)
aurina Creative Commons License 2001.10.16 0 0 59
A bimbike, mint egyéni variáció a mellbimbóra, megihletett, és hirtelen bekattant nekem egy kifejezés a farokra: farkantyú. Nem tudom, kitalálta-e már más is, én nem emlékszem, hogy olvastam volna. Ezért kissé büszke vagyok rá, mint saját nyelvi leleményre. Én ezt pl. szívesen és zavartalanul használnám megfelelő kellemes helyzetben, ahol a hapsinak van humorérzéke, és a szerelmi játék még eléggé az elején tart. Általános, semleges megnevezésképpen is alkalmasnak tartom, két összeszokott ember között legalábbis.
Ezennel be is jelentem, hogy a szerzői jogokra igényt tartok...

Érdekes, azt hiszem, senki sem említette a fütyülőt. Az én gyerekkoromban az oviban így hívtuk, és szerintem kisfiúk és nagyobb fiúk esetében ez kiváló. A fiaimét ennek mintájára, kisebb korukban rendszeresen e szóval illettem: pütyülő. /A *piú* mintájára, egy kis eufemizmus./
Az angol *cock* nagyon jó, erotikus, méltóságteljes. Magyarul viszont nem lennék képes kakasnak nevezni. Esetleg kakaskának, de annak már egészen más /kedveskedős/ a hangulata, mint a cock-nak. Vigyázat, csak kellő méretű szerszámra alkalmazható veszélytelenül, nehogy gúnyolódásnak vegye szegény feje...

Ami a saját, nőnemű berendezésemet illeti: nem ismerek olyan kifejezést, amit igazán elviselhetőnek, vagy inkább kellemesnek találok a megnevezésére. /Semleges töltetűt./ Talán szégyenlős vagyok. Gyerekkoromban ez otthon annyira tabu volt... Főleg a -ci végű, gügyögős megnevezések idegesítenek, és az olyan körülírás-félék, mint a nuna és társai.
Az angol pussy-t viszont nagyon kedvelem. Összecseng a magyar puszi-val, és ki ugyan ne szeretne puszit kapni a pussy-jára? És milyen aranyos cicának nevezni... cicamica... nem lenne ez jó magyarul is, mármint cicamica, cicuska?

Más a helyzet felfűtött szituációban. Ott az a jó, ha az ember lánya szép magyarosan néven tudja nevezni, és ettől a partner még jobban beindul.

Hát ennyit, megkésett hozzászólásként...

Talán még egy humoros-ironikus felhangú nyelvújítási ötlet: szőrmók? Persze most nem az ilyen fazon a divat; de az az ilyesmiben nem szeretem a divatot; juszt se!

Előzmény: Nixie (56)
igus Creative Commons License 2000.10.20 0 0 58
Én is úgy érzem, hogy komoly hangulatfestő ereje van egy-egy szónak. Naná, hogyha keményebb kifejezést teszek oda (és most nem is csak kizárólagosan a szexualitással összefüggő szavakra gondolhatok, hanem bármely más kifejezésre is), akkor az egész irománynak keményebb a hangvétele.
Szóval a fogalmazási stílus is meghatározza a mondanivalót.
Vannak közegek, ahol kifejezetten a vulgáris szöveg passzol (a legtöbb férfi úgy tudja, hogy minden helyzet olyan), de szerencsére a magyar nyelvvel elég jól lehet ábrázolni, viccelődni vagy bántani. Az is egy intellektuális teljesítmény - véleményem szerint - hogy ki mennyire képes a szavai által kihasználni a szóviccekben rejlő lehetőségeket.
Nekem rendszerint nagyon is tetszik, ha valaki változatosan, képszerűen használja a nyelvet. Színes egyéniségű lehet az illető. Persze, ha valaki nem képes rá, azt is el tudom fogadni. Csak az zavarna, ha valaki nem volna képes szépen használni a nyelvet, és a saját durvaságát tekintené etalonnak.
Előzmény: libuci (57)
libuci Creative Commons License 2000.10.19 0 0 57
Sziasztok,
az Erotikus Fantáziánkban kitört nézeteltérés miatt hoztam fel a topikot. Kiderült, hogy a trágárnak kikiáltott szavak néhányunkat zavarnak. Ez megdöbbent, hiszen én is a kelleténél többet használom őket a mindennapi életben..
Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de az eredetileg nemi élettel kapcsolatos magyar szavak általában nem a nemi életet juttatják eszembe.
Lehet, hogy rossz környezetben nőttem fel?
l
bubus Creative Commons License 2000.07.06 0 0 51
Tisztelt Topictársak !

Azért az angol nyelv is elég bőséges a tárgyra vontakozó szavakat, kifejezéseket, metaforákat illetően.

Például kedvenc szavam a punci (amely nyalvászati szempontból még érdekesebb, mint nyelvészetileg ),
ezt az angolok a következő szavakkal tudják kimondani.
- cunt
- pussy
- basket
- beaver
- box
- bush
- dyke (figyelemre méltó a diesel dyke kifejezés )
- fanny
- futy
- hair pie
- hole
- honey-pot
- minge
- purse
- quim
- snapper (szűk, szoros puncira használatos )
- snatch
- slit
- twat
- bottom (csak kislányok esetében )

Shakespeare nyelve nagyon változatos a közösülés tekintetében is.

- fuck
- ball away
- ball sy
- be on the job
- bang away
- get it on with sy
- grind away
- have bang with sy
- have grind
- have screw
- hump
- kip with sy
- lay sy
- make it with sy
- make sy
- screw
- bang sy
- boff sy
- check the oil
- dip one's wick
- do sy
- flog one's log into sy
- get one's leg over sy]
- get into sy
- get one's nuts off
- have one's nuts off
- get one's rocks off
- get one's ashes hauled
- get one's end away
- give sy (women) the time
- have a bit
- have a shag
- have a poke
- have a tumble
- have one's banana peeled
- jack sy up
- jump sy
- knock off a piece
- knock off with sy
- lay some pipe
- nut sy
- off sy
- open one's legs
- plough sy
- plow sy
- poke sy
- pork sy
- pull sy
- roger sy
- root sy
- score
- shaft sy
- shag sy
- shtup sy
- slip it to sy
- stuff sy
- have sex
- do jig-a-jig
- do/make fucky-fucky
- do/make bunk-up

No, egyenlőre ennyit

üdvözletem PinaBubus

Előzmény: priscilla (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!