Mindeközben Nürnbergben a Wetzlar 25-22-re győzött az Erlangen ellen.
Egyetlen tényezőn múlt a mérkőzés kimenetele nagyjából: Till Klimpke a vendégek kapujában az utolsó durván háromnegyed órát 16 fogott labdával és 52%-kal hozta le, de volt az időnként 60% fölötti teljesítmény is. Félelmetes volt, amit előadott, az erlangeni jobbszélt teljesen felszámolta, a többi posztot is nagyjából. Klimpke egyébként nem tagja a VB-re készülő bő német válogatott keretnek.
Mindkét csapat tök reménytelen, simán kihullott volna a tavalyi idényben, idén viszont az egyikük gyanúsan bent fog maradni, mert a Potsdam valószínűleg kibérli az utolsó helyet.
Az Erlangen otthon kikapott a Stuttgarttól (akiknek ez az egyetlen győzelmük idén), az Eisenachtól és most a Wetzlartól. Elvileg ezeket a csapatokat kéne felülmúlni a bennmaradáshoz, gyakorlatilag még a meglehetősen lagymatag otthoni pályán sem sikerül.
A sport2 felvételröl adja majd nálunk 22:30-tól, mert ma kézilabda ügyben tobzódás van... Hogy a három hazai nöikézis meccset hogyan sikerült összesen két kezdési idöpontra raknia a sporttv-nek, az számomra rejtély, tegnap simán adhattak volna kettöt közülük. (Persze lehet, hogy az ellenfeleknek csak a vasárnap délután volt jó).
Az a szörnyű, hogy ezt Magyarországon sikerült előadni, ahol egy 1.500 lelkes faluban általában jobb internet van, mint a müncheni belvárosban, ahol ugyebár elő szoktam még életvitelszerűen fordulni.
Ha Wiegert idén is tartja a fogadalmát, hogy vág a szakállából minden vereség után, babapopsi simaságú lesz az arca év végére :DDDDD
Mondjuk az internetellátottság Németországban a legrosszabb egész Európában.
Én sem láttam a kasseli meccset (mást néztem). A Magdeburg a héten kikapott a Kieltől és a Melsungentől is. A BL-ben se megy nekik igazán, féltávnál a csoportjukban a 7., kieső helyen állnak.
Ma 14 órától Nordderby a Bundesligában, de pont akkor játszik a Fradi is.
A Melsungen 31-23-mal gyalulta a földbe a Magdeburgot. Meg akartam nézni a meccset, csak az elvileg szélessávú internet olyan sebességet produkált, mintha mobilnettel próbálkoztam volna egy személyvonaton valahol a vidéki Németországban, így teljesen élvezhetetlen volt...
Ha holnap sikerül visszanéznem, írok róla bővebben. Biztos érdemes lesz.
Igen, Őt valamiért látványosan elfelejtette, pedig látva Pepe játékát, nála előrébb tart, és akár 3-ast is tud védekezni. Valami nem süti itt, csak nem tudom hol és kinél lehetne erre rákérdezni.
Bartók helyett akkor inkább már Deli Marci, ő is jó védő, vagy ha már Bartók, akkor Srtrannig, és még spanyolból Jánosi és Tóth.
Ha ide is kiviszi Lékait és Miklert, akkor nagyot csalódok benne, lehet beférnének még, de tényleg jöjjenek most már a fiatalok.
Kapus, beálló és jobbszél posztokon vagyunk a legközelebb a nemzetközi szinthez.
Tényleg mi van Máthé Dominikkel? Februárban sérült le, már kellene vmi hír jöjjön felőle, h éledezik, de semmi. Hol van Ő most, a Kielcében, v itthon? Az első sérülésekor a PSG-ből jöttek a hírek, de most csend, remélem lesz még belőle ép játékos.
Dehogy vagy te asozi... Tudom, te lennél az utolsó, aki beleállna egy ilyen játékosba, abba, hogy megkapta ezt a díjat. És maga a cikk sem erröl szól.
Esetleg a "Királynö/királylány számüzetésben(?)" vagy valami ehhez hasonló tartalmú cím szerencsésebb lett volna, legalábbis szerintem (a zárójeles kérdöjellel egyetemben, én legalábbis így tudnám kifejezni, hogy kívülröl nem látszik, mi az oka, hogy ilyen keveset van pályán).
Mindenesetre ismét bebizonyosodott, hogy nem csak magadnak írod a dolgaidat, mert ha így lenne, akkor senki nem szólt volna a cím miatt.
Többségével egyetértek, igazából egy dologban nem. Grandveau lehet Vámos mögött van, de sztem nagyjából 20, de lehet inkább 25 perceket játszik bl meccseken átlagban, irányítóban és jobbátlövőben. 21 évesen ez nem annyira rossz. Ráadásul ő nem saját nevelés ott, hanem most nyáron igazolták. De biztos vagyok, hogy a cél őt extra klasszissá felhozni és valószínűleg Mayonnade fel is fogja hozni.
És ahogy én elnéztem, az összes francia bl és EL csapatban max. öt légiós van (lehet ez a max. a francia bajnokságban). Pont náluk azt látom, hogy igen komolyan nyomják a hazai játékosokat. Ez azzal is jár, hogy kénytelenek fejleszteni a játékosaikat, mert nem tudnak kész légiósokat számolatlanul venni. Igaz, hogy a csóringerek nem is fognak bl-t nyerni, max. vb, eb vagy olimpiai aranyakat szerezhetnek.
Lehet, hogy én vagyok aszociális, nem tudom. Nekem a cím így, utólag nézve se tűnik problémásnak, de rajtad kívül mások, más csatornákon is ezt jelezték, szóval valószínűleg mégis az - szándékomon kívül.
Számomra a cím azt jelenti, hogy a Fradiban a kispadra ültették a királynőt, pedig nem ott volna a helye.
Tudod, hogy én nagyon sokra tartalak, kézilabda-ügyben általában mindig elfogadom a te véleményedet, ha az szemben áll az enyémmel, viszont azt kell mondjam, ezen cikk címadása igencsak szerencsétlenre sikeredett, mert azt a látszatot kelti, mintha nem a megfelelö személy kapta volna azt a díjat. Remélem, nem veszed bántásnak, kizárólag a jobbító szándék vezérelt a fentiek leírásakor.
Mindenesetre a német kupában mindenkinek játszani kell legkésőbb a 16 közt, és arra se ügyelnek, hogy kikövezzék az utat a nagyoknak. Persze itt nehezebb is lenne, mert nincs két csapat, akik kiemelkednek a mezőnyből. A Magdeburgnak ma a 8 közé jutásért Kielben volt jelenése, és 29-28-ra kikaptak, ki is estek, nem lesz címvédés. Döntetlennél amúgy a klasszikus szabályok szerint hosszabbítás lett volna.
A Balingen és a Coburg a 8 közt van, a Magdeburg nincs. Ilyen az élet.
Imre Bence végig játszott (az első félidőben csak támadásban), lőtt pár gólt, egy rontott lövése volt, ha jól emlékszem.
Döntetlen esetén az idegenbeli csapat jut tovább, amennyiben azonos osztályúak a csapatok, különben az alacsonyabb osztályú. Ezek azért elég speciális szabályok, mert a kupa FF-ban döntetlen után nem a "vendég" csapat jut a döntöbe, vagy nyeri a kupát, hanem hetesek jönnek...