Elért a W204-ek és a W212-esek átka, erősen korrodált a hátsó bölcső, így a szeretett C kombim most szeretne tőlem erre a műveletre kérni bő egy millát. :D Utánaolvastam és azt látom, hogy USA-ban, Kanadában 2023-ban a csoportos perek hatására a Mercedes meghátrált és a hátsó bölcsőre vonatkozó garanciát 20 évre terjesztették ki és bevizsgálás után a hivatalos Merci dealership-eken keresztül javították a hibát. Aztán most már az Egyesült Királyságban is is csinálják (Skóciában élő ismerősöm szomszédja most kapta vissza a kombi C300-asát pár hete). Olyan mintha fokozatosan kezelnék egyre nagyobb körben ezt a gyártási problémát. Viszont Magyarországra és a régióra vonatkozóan sem a keresések, sem az AI nem tudott okosat mondani. Van esetleg itt valaki, aki már belefutott ebbe és bepróbálkozott a magyarországi hivatalos csatornán keresztül? Mindenképp felveszem majd én is a kapcsolatot velük, ha visszakaptam az autót a szerviztől, aki feltárta a problémát. Mindenképp megcsináltatom, mert a használati értéke még mindig magas, így meg eladni sem lenne fair. De azért nem mindegy, hogy esetleg ezt átvállalja a Mercedes, vagy nekem kell zsebből.
Ma reggel vettem észre, hogy jobb oldalon a doblemeznél csöpög a víz. Nem éreztem semmi különös szagot illatot amikor megnéztem . Csak lassan csepeg. Szemre nem látok vizfogyást sem a kiegyenlítő sem az ablakmosó tartályban. Mi lehet az oka? Köszönöm a választ
emlékszik még vki a régi 601 motoroknál olajnyomás problémára? Uj csapagyakkal összerakott om601.940 ben keves az olajnyomas. Melegen alapjaraton 1,5 Bar, de fordulaton nem megy fel rögtön 3 Bar fölé. Lathatoan lassan epül fel inditas utan a nyomas.
Már úgy vásároltam 2 és fél éve, hogy szólt a feszítő görgő. Kicseréltem, csend. 20 e km múlva megint megszólalt. Hosszú úton voltunk, néha belocsoltam fagyállóval, akkor egy ideig elhallgatott. Otthon kicseréltem a feszítő görgőt, a feszítő teleszkópot és a himbát. Csend. Kb. 400 km-ig. Épp egy hosszú úton voltunk, nem tudtam mit csinálni, vettem út közben görgőt és teleszkópot, hogy kicserélem, ha rosszabb lesz. Kibírta a hátralévő 3200 km-t. Érdekes, hogy alapjáraton nem szólt, ill. akkor sem, ha menet közben üresbe tettem a váltót. Hazaértünk, kicseréltem a görgőt és a teleszkópot. Beindítom, csend, de hallatszik halk cincogás. Biztos vagyok benne, hogy nem valamelyik másik csapágy, hanem a feszítőrendszer a ludas.
tudtok ajánlani valakit aki képes diagnosztizalni és javítani Command fejegységet?
2014-es E klasse 4.5 fejegysége nem kapcsol be.
Csak lassan villog az ON gomb. Xentry nem lát hibát.
Olyan embert keresek aki házon belül maga képes egy ilyen eszközt diagnosztizálni, és esetleg javítani, ha lehetséges, nem pedig autohifi cég aki továbbküldi valahova.
Kiolvastattad a hiba kódokat? A klimahűtő nyomáscsökkenése hibajel okozhat ilyet ami vagy a nyomás szenzor hibája vagy a tényleges klima gáz hiánya miatt van.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 1993 as w124 220 benzin autómata mercink. Menet közben véletlenszerűen olykor úgy viselkedik mintha leállna 1 vagy 2 henger, a kipufogó erőteljesen füstöl. Majd a motort leállítjuk, vissza kapcsoljuk és minden megy normálisan, majd 1x csak újra csinálja. Idáig cserélve az üzemanyagszűrő, az üzemanyag szivattyú, gyújtás kábelek cserélve, akku saru tiszta, gyertyák cserèlve, váltó pontosan vàlt… stb.. stb...
Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata azt nagyon megköszönném. (autószerelő látta már, de ő sem találkozott ilyen problémával még)
előzetes tippre lenne szükségem, hogy milyen hiba lesz az autómon. S212 E200 CDI 5G Tronic az alany. A jelenség pedig, hogy hidegen elindulás után a váltások előtt ráz az autó hátulja ( inkább kicsit darálós a hang). Kb. 8-10 kilóméter után ez teljesen megszűnik. A váltó egyébként szépen vált, nem ránt, tényleg jól működik. Tavaly volt olaj cserélve benne. Váltó problémám lesz mégis, vagy valami más?