Keresés

Részletes keresés

salez Creative Commons License 2001.04.26 0 0 574
[MTI]Sajtó-helyreigazítási pert nyert első fokon, nem jogerősen Vásárhelyi Mária médiaszociológus a Magyar Nemzet című napilappal szemben csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A napilapnak nyolc napon belül kell közzé tennie helyreigazítást a következő szöveggel: "2001. március 5-én Tóth Gy. László Szellemi bértollnokok című írásában valótlanul híresztelte, hogy Vásárhelyi Mária szerint Magyarországon olyan publicisztikák látnak napvilágot, amelyek arról szólnak, hogy baloldali médiaszociológusok bőréből lámpaernyő készíthető". A lapnak azt is meg kell írnia, hogy "az igazság ezzel szemben az, hogy Vásárhelyi Mária ilyen kijelentést soha, sehol, senkinek nem tett, beleértve a Magyar Nemzet által hivatkozott holland Trouw című újságot is". A bíróság 7.500 forint perköltség és 9.000 forint eljárási illeték befizetésére kötelezte a lapot.
szasze Creative Commons License 2000.12.13 0 0 573

A kérdésedből úgy tűnik, mintha neked nem lenne olyan.

Nagyon sajnállak miatta.

.

Előzmény: herzl (570)
szasze Creative Commons License 2000.12.13 0 0 572

Unoka !

Tudod, hogy ez alatt a hozzászólásom alatt volt egy "mengele embere" nickes fasiszta förmedvény, amit kimoderáltak (nagyon helyesen). Szóbval a amegjegyzésem természetesen nem a te hozzászólásodra vonatkozik.

.

Előzmény: szasze (569)
mirminyo Creative Commons License 2000.12.13 0 0 571
Te kis herz(l)telen ! :-))))

mirminyo

Előzmény: herzl (570)
herzl Creative Commons License 2000.12.13 0 0 570
"és a hazájat a külföld nyilvánossága előtt
pocskondiázza ? "

Mi az a haza?

.

szasze Creative Commons License 2000.12.12 0 0 569

Cleantone !

Kérlek, kerüld el ezt az utolsó förmedvényt, amit valami torz lelkü tréfának szánt, és válaszolj a kérdésemre -- ha tudsz.

.

szasze Creative Commons License 2000.12.12 0 0 566

Na várj:

Van olyan érv, ok, tény, vélemény, ami elég ok lehet arra, hogy egy politikus a hazájában demokratikusan megválasztott kormányt, és a hazájat a külföld nyilvánossága előtt pocskondiázza ?

.

Előzmény: cleantone (565)
cleantone Creative Commons License 2000.12.12 0 0 565
minek, ha esetleg mast mondott?
Előzmény: szasze (564)
szasze Creative Commons License 2000.12.12 0 0 564

Az sem lenne rossz, ha valaki mondana olyan érvet, ami megvédhetné.

.

Előzmény: cleantone (563)
cleantone Creative Commons License 2000.12.12 0 0 563
ha ezt mondta volna, tenyleg butuska. mar csak azt kellene tudnunk, hogy pontosan mit mondott.
Előzmény: szasze (562)
szasze Creative Commons License 2000.12.12 0 0 562

Furcsa:

Haraszti úgy érvel, hogy ha a rendszerváltás előtt lehetett (sőt kellett) külföldön nyilatkozni a hazai diktatúráról, akkor most is kell.

Ez a Haraszti elfelejtette, hogy már haromszor választottunk szabadon azóta ?!

És azt is elfelejtette, hogy a hazai médiapiac legalább 80%-a csak az ő véleményüket szajkózza ?!

Jajj, de butuska ez a Haraszti !!!!

.

Patmore Creative Commons License 2000.12.10 0 0 561
Nem, hát én ezt biztos nem jól értem.
Ekkora izé még a Vásárhelyi sem lehet. Elírhattak vmit abban a Hetekben.
Előzmény: Patmore (560)
Patmore Creative Commons License 2000.12.10 0 0 560
Kedves szalonna,
ilyen nüanszokig el sem jutottam.
Itt a Vásárhelyi vmi olyasmit mond, ha jól értem, h a Trow a hülye, minek hitte el amit ő nyilatkozott.
De lehet h nem jól értem.
Előzmény: szalonna (559)
szalonna Creative Commons License 2000.12.10 0 0 559
Nodehát nincs itt lista. Cikkekt soroltak fel. Akkor már a Népszabadság is lista [1]. Nehogy már a befött elhiggye a nagymamát :)))

[1] Zaftos fizetési lista, mondhatnánk, de nem mondjuk.

Előzmény: Patmore (558)
Patmore Creative Commons License 2000.12.10 0 0 558
Azanyja.

"Vásárhelyi Mária médiaszociológus szerint a lista nyilvánosságra hozatala az ismét a figyelem középpontjába került Josip Tot-ügy elterelését célozza, ugyanakkor úgy véli, az „elterelő hadművelet” nem fog célt érni. Horváth Béla arra az ellenzéki feltételezésre, miszerint a listakészítés figyelemelterelő művelet lenne, azt felelte: ez csupán a sajtó munkatársainak barkochba-játéka. Vásárhelyi szerint egyébként a lista azokra a lapokra nézve igazán sértő, akik „felültek” az országellenes nyilatkozóknak, és közzétették a nyilatkozataikat."

Listavezetők

Patmore tátog.

alfalfa58 Creative Commons License 2000.05.25 0 0 557
Persze, persze. Jár - és kész.

Ámde, aggódom, lesz-e Mr. Democracy-nak elegendő ideje, hogy nemzetünk valamennyi, arra érdemes közszereplőjét kitüntetesse (Herczog Edit, Haraszti Miklós, TGM, a Taxisblokád szervezői, Kornis Mityu, az Eörsiek, a "magyargondozó" Esterházy, etc., etc., etc.). A sor szinte (hálistennek csak szinte) végtelen, s az idő oly kevés...

Előzmény: Okos Mikulás (556)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.25 0 0 556
Mit irigykedsz?
Ami jár, az jár.
Előzmény: alfalfa58 (555)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.05.25 0 0 555
Idemásolom bajog beírását a belaweyering topicból, mert itt is jó helye van, azt hiszem:

-----------
Magyar Nemzet 2000. május 25. 14. old. Röviden

Göncz Árpád aranyérmeket adott át -- MTI

Személyes megbecsülése jeléül Göncz árpád köztársasági elnök tegnap Budapesten 12 személyt tüntetett ki aranyéremmel. (...) Aranyérmet vehetett át (...) Vásárhelyi Mária szociológus. (...)
-----------

(Még annyit tennék hozzá: a ceremóniát a Világ valamennyi televízióállomása egyenes adásban közvetítette. Így mind a hatmilliárd Földlakó láthatta, amint Vásárhelyi Mária őszinte örömmel emelte ki krokodilbőr tartójából megérdemelt kitüntetését).

Kisgazda Creative Commons License 2000.05.20 0 0 554
Érdekes, én viszont akkor nem éreztem jól magam amikor Vásárhelyi jól érezte magát. Nem is ez a lényeg, Vásárhelyi önmagára (is) úgy tekint, mint akinek bármi áron biztosítania kellene ennek a nemzetnek, hogy ő és társai mindig jól érezzék magukat. Vásárhelyiék morális hozzáállását jól jelzi, ha ez úgy teljesül, hogy mellettük viszont 150.000 -en nem érzik jól magukat, az Vásárhelyiéket egyáltalán nem zavarja. (Legalábbis a Horn kormány idején nem zavarta őket). Ha az előző sorokat nézzük kiderül, hogy az okok nem fizikaiak, hanem morálisak. Igen sok okot jelöl meg, a környezetvédelem hiányosságaitól kezdve a kormányzat immunitását mindenféle társadalmi értékkel szemben.

A sorok között az igazi indok is el van rejtve, a kormány nem törekszik párbeszédre Vásárhelyivel és liberális csapatával. A helyzet az, ha valaki kiválóan ismeri a hazai liberálisokat (ezalatt értve a Vásárhelyi által megjelölt kört) akkor az a Fidesz. Ugyan mi késztetheti őket arra, hogy mégis alapos gondossággal szigeteljék el őket bármiféle konszenzustól. Talán éppen a taxisssztrájk, vagy az MDF és Antall elleni gusztustalan sajtóhadjárat okán gondolják úgy, hogy bárkit de ezt a társaságot soha nem engedik magukhoz közel. Vásárhelyi a lámpaernyőjével, Bauer a külföldi sajtóban elhelyezett hazug cikkeivel, Verebes a 7i7-ben Orbánné képével éppen azt bizonyítja, hogy e döntésük mindenféleképpen helyes, ezekkel bármiféle kompromisszum kifejezetten veszélyes.

Vásárhelyi bebizonyította, hogy képes hazudni pusztán azért, hogy ellenfelét és az ahhoz tartozó politikai oldalt külföldön lejárassa, Verebes bebizonyította, hogy képes akár a politikailag vétlen Orbánné fényképét kiraknia ahhoz, hogy az emberek a kormányoldal fején röhögjenek. A liberális sajtó bebizonyította, hogy képes azért egy hírt átalakítani, hogy saját álláspontja hitelesebbnek tünjön. Mindenki éppen azt csinálta, amit nem csak az általános érvényű becsületkódex, hanem saját szakmájának nemzetközi etikája mindig is tiltott.

Ezek általános érvényű dolgok, tehát pártállástól függetlenül is meg lehet utáltatni Verebeséket csupán azzal, hogy elmeséljük mindenkinek ezeket a dolgokat, mert aki látta, annál már nincs probléma. (Persze elvakult szoclibeken ez sem segít, de ők kevesen vannak).

Tegye fel mindenki magának a kérdést, biztos, hogy az EU köszöbén éppen egy ilyen szellemi csapatra van szükségünk. Lehetne itt akármilyen hiper környezetvédelmi mezőgazdasági,szociiálpolitika, (bár még így is sokkal jobb mint Hornéknál) ha Vásárhelyiék nincsenek benne a hatalomban, ha Verebes kizárólagosan nem őt, hanem csak kettő TV-ben nem tudja miről van szó, és amíg a 3%-os ellenzékben lévő SZDSZ nem kap fontos poziciókat addig itt ez a csapat rosszul érzi magát. Hát elmondhatom, hogy én és bizonyára sokan mások is éppen ezért szavaztam a Fideszre, hogy ez így legyen és örülök, hogy ez a jelek szerint így is van.

riverain Creative Commons License 2000.05.20 0 0 553
"Ön független értelmiségként mindezt..." Talán így kellett volna: "Ön a világ legokosabb, legfüggetlenebb értelmiségeként mindezt". Így még hitelesebb lett volna. A krokodil örömében lámpaernyővé metamorfodeál.
Előzmény: CsabA (552)
CsabA Creative Commons License 2000.05.20 0 0 552
Kösz, hogy bemásoltad ezt az érdekes és értékes cikket. Csak egyetérteni tudok mindezzel, ez egy valóban jó összefoglalása az utóbbi idők történéseinek, igen kiváló és visszafogott értékelést ovashatunk benne.
Előzmény: Almaital Returns (551)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.05.19 0 0 551
Akartok olvasni egy jó kis hazudozást? Nézzétek meg ezt. A biztonság kedvéért idemásolom:


A kormánynak nincsenek nemzeti céljai


– mondja Vásárhelyi Mária szociológus, aki ma már több megértéssel tekint Antall Józsefre

– Úgy tetszik, ön nem igazán elégedett a rendszerváltás eddigi eredményeivel. Az utóbbi tíz-tizenkét évben volt-e úgy, hogy azt gondolta: jól mennek a dolgok?
– Talán 1988–1989-ben. Valószínűleg, mert akkor még tele voltunk illúziókkal. Mert akkor még lehetett benne hinni, hogy a gyerekeink egy egészen más világban fognak felnôni, mint amilyenben mi. A remények azóta fogyatkoznak
– Mibôl adódik ez a kritikai attitűd?
– Természetesen világosan láttam, hogy az Antall-kormányra nagyon nagy feladatok nehezednek, de talán éppen ezért volt érthetetlen számomra, hogy miért kell egy visszahozhatatlan és egyértelműen retrográd múlt felé fordulnia. Érthetetlen volt számomra, hogy a Horthy-rendszerhez kereste ez a kormány a kapcsolatokat, és hogy ez az egész önazonosság-keresés Horthy Miklós újratemetésében csúcsosodott ki. Még tovább menve: számomra a problémát az okozta, hogy egy, a rendszerváltást általában igenlô társadalmat mesterségesen osztottak meg bizonyos ideológiai kérdések körül, s ezzel a saját dolgukat is nehezítették.
– Ön független értelmiségiként mindezt helytelenítheti. De vajon mit tehet a mindenkori magyar konzervativizmus? Antall József elhatárolta magát Torgyán Józseftôl és Csurka Istvántól.
– Említettem: nagyon kritikusan néztem az elsô szabadon választott kormány tevékenységét. Ezzel együtt azt mondom: volt különbség Antall József és a jelenlegi kormány magatartása között. Az ugyanis a véleményem, hogy Antall József elkötelezett híve volt az alapvetô demokratikus értékeknek, és sohasem gondolt arra, hogy a demokratikus jogállamiság keretei átléphetôek.
A história piacosítása
– Ugyanígy gondolta ezt mondjuk 1992-ben is?
– Igen, bár ma több megértéssel nézek az akkori Antallra. Nem az egész kormányra, de a miniszterelnökre feltétlenül. Mert ma már látom, hogy a mozgástere szűkebb volt, mint amilyennek én akkor hittem. De hogy világosabb legyek: talán nem is Antall Józsefet értem meg inkább, mint korábban, hanem a körülményeket. Még pontosabban: az utóbbi tíz évben azt tanultam meg, nagy dolog az, ha valaki értékeket vallva politizál. Ez annál fontosabb számomra, mivel úgy látom, hogy a mai kormánypolitika nélkülözi az értékeket.
– Milyen értékeket hiányol a jelenlegi kormánypolitikából? A konzervativizmuséit például? Netán a pragmatizmuséit?
– A baj az, hogy itt minden jelen van egyszerre, és valami szörnyűséges történelemhamisítás keletkezik belôle. A tudományos véleményeket kiszorítja a mai hatalom, és úgy tesz, mintha a mai ellenzék volna az örököse a bolsevizmusnak. Magyarán szólva itt egy hihetetlenül olcsó piacosítása folyik a történelemnek.
– Nem ítél-e túlzottan szigorúan?
– Azt hiszem, hogy nem. Úgy látom, hogy itt mindenki ellenségnek számít, aki másképpen gondolkodik, mint a kormány.
– Tudna példákat mondani?

Az MDF ledarálása
– Miért baj ez?
– Azért, mert ezzel párhuzamosan a tapasztalat és a tudás hihetetlenül leértékelôdik. Hogy egy példát mondjak: olyan ez, mint az ötvenes éveknek az a jelensége, amikor csupán egyetlen dolog számított: valaki munkás vagy paraszt legyen. Az akkor már mindentudó volt. Ez akkor is szörnyű károkat okozott. Ma még nagyobbakat.
– A világ azonban megváltozott, és tényleg a fiatalok képesek alkalmazkodni számos olyan területen, amelyen az idôsek kevésbé.
– Én attól félek, hogy a társadalom csalódni fog ebben a „rettenetes nagy” fiatalos magabiztosságban. Ennek nyomán pedig egy erôteljes ellenérzés alakul majd ki az ifjúsággal szemben. És ez nem csupán ennek a kormánynak, hanem ennek az egész generációnak is szólni fog. Úgy látom, hogy ebben a társadalomban van egy rendkívül súlyos értékválság. Nagyon kevés kérdésben van konszenzus a különbözô társadalmi, de még az értelmiségi csoportok között is.
– Mi ennek az oka?
– Például az, hogy a magyar társadalom problémáira hiányoznak a konzervatív válaszok. Azt hiszem, a magyar történelemben ritkán voltak a modern konzervativizmusnak olyan esélyei, mint ma. Hiszen a globalizáció azt a kérdést teszi föl számukra elsôsorban, hogy egy ilyen kis ország miként tudja megôrizni az önazonosságát. Nagy szükség volna egy olyan vízióra, amely azt mutatná, mi lesz ezzel az országgal tíz-húsz év múlva, amikor az Európai Unió tagja lesz. Ezekre a kérdésekre elsôként a konzervatívoknak kellene válaszolniuk. Én pedig úgy látom, hogy a magát konzervatívnak nevezô politika ezzel kapcsolatban semmit nem képes mondani.
– A magát liberálisnak nevezô politika többet tud mondani?
– Azt hiszem, nem ez a kérdés. Hanem az, hogy miért nem tud kibontakozni egy konzervatív–liberális párbeszéd ebben az országban.
– Viták azért vannak a különbözô politikai irányzatok között.
– Igen. De mirôl folynak? Például arról, hogy rehabilitálni kell-e Bárdossy Lászlót. Errôl is kell vitatkozni, de nem a politikusoknak, hanem a történészeknek. Ma a progresszív európai politikai erôk vitái arról szólnak, miként fog hazájuk sorsa öt-tíz-húsz év múlva alakulni. Mi pedig a Szent Korona-tanra áldozunk hihetetlen energiákat. Akár mint szórakoztató abszurd drámát is nézhetném mindezt, ha nem a gyerekeink jövôjérôl volna szó.
– Mi a jelenlegi kormányelit legfôbb hibája az ön véleménye szerint?
– Mint mondtam: az, hogy nincs saját, összefüggô értékrendje.
– Ez azt mutatná, hogy a magyar társadalomnak sincsenek értékei?
– Nem errôl van szó. Hanem arról, hogy a kormányelit szinte teljesen immúnis minden társadalmi értékkel szemben. A kormány számára az az érték, ami hatalmi szempontból hasznosítható. Miközben a jelenlegi kormány folyton arról beszél, hogy Antall József politikáját viszi tovább, valójában azon munkálkodik, hogy felszámolja a hajdani miniszterelnök örökségét. Ezt az örökséget nem utolsósorban az MDF testesíti meg. Az utóbbi két esztendô Fidesz-története pedig nem kis mértékben az MDF bedarálásáról szól. Mindez pedig továbbgerjeszti a rendszerváltás által szükségképpen kiváltott értékválságot.
– Mire gondol egészen pontosan?
– Például arra a historizáló politizálásra, amely azt hivatott mutatni, hogy a társadalomban a legfontosabb törésvonal az úgynevezett nemzeti és nem nemzeti erôk között volna. A jobboldal és a szélsôjobb ennek jegyében a nemzet ellenségeinek kiáltja ki a liberálisokat és a baloldaliakat. Azt kell mondjam, hogy ennél nemzetellenesebb politika aligha van.
– Nézzünk ezzel kapcsolatban egy konkrét kérdést!
– Itt van 1956 problémája. A magyar nemzeti önbecsülés egyik legjelesebb kérdésérôl van szó. És most azt látjuk, hogy ez a nemzeti önbecsülés a historizáló politikai hamisításnak a prédájává válik. Hatalmas erkölcsi tôkének az elfecsérlése történik ma azzal, hogy a legkülönfélébb acsarkodások tárgyává teszik a forradalmat azok, akiknek ahhoz semmi közük nincs, akik az 1970-es, 1980-as években egyáltalán nem fedeztek fel 1956-ban semmi nagyszerűséget.
– Ha valaki idáig jut ennek az interjúnak az olvasásában, meglehetôsen lehangoló képet kap a magyar politikai viszonyokról. Van-e ebbôl a helyzetbôl valamiféle kiút?
– Szerintem az 1994–1998 közötti korszak valamennyi gyarlóságával együtt is a demokratikus intézmények erôsödését eredményezte. 1998 óta viszont gyöngült az egyébként is sok istápolásra szoruló magyar demokrácia.
Erôsödô megosztottság
– Miért?
– Egyfelôl azért, mert egy önmagában és a társadalomban kevéssé hívô hatalom szándékosan gyengítette. Másfelôl meg azért, mert a magyar társadalmat megosztja a rendszerváltás számtalan baja. Mindezt tetézi, hogy erre a jelenlegi kormányerôk még rá is játszanak. Nem veszik figyelembe, hogy jelenleg a magyar társadalom talán legsúlyosabb problémája, a szétzilálódás. A hatalom elsôrendű feladata volna a társadalom „összerendezése”. Ezzel szemben szinte minden kormánytörekvés a töredezettséget erôsíti.
– Azért itt mégis van egy egyre inkább prosperáló gazdaság.
– Amelyben az agrárgazdaság hihetetlenül súlyos bajairól nem esik szó. Aminthogy arról sem esik szó: a magyar gazdaság virágzását elsôsorban a multinacionális cégeknek köszönhetjük. Hogy ezeknek a kiváló működése még azt is eltakarja: az egészségügy reformja halasztódik, a szegénység problémája pedig egyre súlyosabbá válik. Senki nem beszél a cigányprobléma elképesztôen súlyos, hosszú távon is roppant nehezen megoldható kérdésérôl. Az ország környezeti bajai szintén riasztóak. Errôl nem hallani, mert állandóan a demográfiai katasztrófát emlegetik az illetékesek. Vagyis a nemzethalált kizárólag a népességszámmal vizionálják. Mintha az ökológiai bomba nem ugyanazt jelentené: hány gyerek születik és lesz életképes ebben az országban? Nos, mindezen problémák napirendre tűzése kívánná az igai politikai bátorságot és fiatalos lendületet. A múlt átírásához semmiféle bátorság nem kell.
– Nem szívderítô mindaz, amirôl beszél. De vajon az Európához való csatlakozásunk nem biztatja-e önt? Nem gondolja-e, hogy az unióhoz csatlakozva sok bajunk enyhül?
– Nem látom azt, hogy a jelenlegi kormány a jelszavak szintjén túl tenne valamit, ami a magyar csatlakozást könynyebbé tenné. Rendkívül felelôtlennek tartom például a határokon túli magyarokkal kapcsolatos politikát. A kisebbségek megosztásának szándékát lehet ott is megfigyelni, tehát ugyanazt a stratégiát, mint itthon. Ennél rombolóbb politikát folytatni nehéz volna.
– Az ön kritikájának lényege a jelenlegi kormánypolitikával szemben – ha jól értem – az, hogy annak a nemzeti sorskérdésekre nincsenek valóságos válaszai.
– Jól érti. A történelem bebizonyította, hogy egy kis országot szellemi értékei tehetnek naggyá. Ma azonban szerintem nálunk nincs valóságos becsülete ezeknek az értékeknek. Az én tapasztalataim azt mutatják, hogy a tudósok, művészek, a szellem emberei ma nem igazán érzik jól magukat ebben az országban. Márpedig ez nem jó. Az lenne a jó, ha ezek az emberek otthon éreznék magukat anélkül, hogy bármiféle politikai játszmába keverednének.

Azazello Creative Commons License 2000.04.29 0 0 550
Melyik cikkre gondolsz, Pixy?
Esetleg elmulasztottam volna valamit?
Előzmény: Törölt nick (547)
purplerain11 Creative Commons License 2000.04.28 0 0 548
Kedves Miki (Nem Mindig Okos)!
Nem azt írtam, hogy VM civil , csak azt , hogy én vagyok az.

A TIlos Rádió topicban pedig azt írtam ,hogy a civil szervezetek által müködtetett nonprofit adó, vagyis nem kereskedelmi. Nincs ugyanis reklám, nem is lehet, csak saját magát, meg a fenntartására szervezett bulikat reklámozhatta.
Ettől nem üzleti, hanem civil.A civil szervezet élhet koldulásból,állami apanázsból, vagy megpróbál szerezni magának támogatókat, évente 6 esten. Ettől még nem lesz üzletszerü.

Most bruhaha.

Előzmény: Okos Mikulás (544)
HAME Creative Commons License 2000.04.28 0 0 546
ehehehe...öhöhö...

Valaki itt lentebb elmélkedett, hogy vagy hülye vagy, vagy csak annak akarsz látszanyi.
ehehe...
Felelőségem teljes tudatában kijelenthetem, ha látszani akarsz egyáltalán valaminek, akkor okosnak. Viszont, szerintem nem akarsz látszani semminek. (Vagy csak nem sikerül). ehehe...
Ezt most értelmezheted kedvedre.

Előzmény: purplerain11 (543)
Pdictus Creative Commons License 2000.04.28 0 0 545
Ja, rajtad nem tudja az ember, hogy sírjon, vagy röhögjön.
Annyira azért ne légy dumm, hogy másokba a Te "civil" (röhög a vakbelem) vélményedet beletömni akard. Hiszel akinek akarsz, azt amit akarsz, mégha minden POLGÁRI viselkedés minimumnak is ellentmond, amit itt hasba -lyukat-beszélni is akarnokolsz
(amibôl rögtön ki is RUNÁzhatod , hogy ugye csak meghal, akinek lyukas lesz a hasa, tehát Te itten meg vagy félemlítve, lényegében halálosan meg vagy fenyegetve és egyáltalán, hogy föl kell sikoltani, lehet, hogy belôled már ki tudja mit akarnak csinálni --Thonet széket például??)

A citált újságírók viszont annyit mindenesetre bemutattak, milyen is egy piti ember viselkedése. VM pitiáner, aki egy ilyet véd (mer'hogy nô...meg médiaszociológus, meg nem is olyan jelentôs az egész, meg különben is, továbbá izé) maga se különb nála, és ez nemcsak rád vonatkozik (hogy Vanek urat is idézzem, kissé szabadon bár.)

Előzmény: purplerain11 (543)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.04.28 0 0 544
Szerinted Vásárhelyi Mária civil.
Szerinted a Tilos rádió is civil.
Bruhaha.
purplerain11 Creative Commons License 2000.04.28 0 0 543
Kedves Hame, Luis, Lujza!
Síkits, Lujza!

Én vitatom ennek az egész topicnak az értelmét, hacsak az nem, hogy kedvetekre szidalmazhassatok egy liberális média-szociológust.
Én teljesen kívülállóként azért szóltam bele, mert úgy érzem, hogy ez a hozzáállás méltatlan a részetekről.
Mert egy dolog a politika, ahol minden mocskos dolog elfogadott, és egy másik a civil szféra, például az Index, ahol civil külső emberek véleményt cserélnek bármiről.
Nem vitatottan OKa mondatai személyükben gyalázták Vm-t.
Amikor azt kérdezem tőletek, hogy aki cipőkészítésről beszél élő nő arcából, az szerintetek miről beszél? Élő vagy holt emberről, arra sosem válaszoltok tényszerüen.
Én értem, amit írtok,hogy ő csak azt akarta mondani, hogy olyan vastag bőr van a képén, mint egy krokodilnak. Ez sem a legszebb népnemzeti oldali mondat, de elment volna. Csakhogy - nem beleértelmezve - még hozzátett valamit,mintegy nyomatékul. Ez a cipőkészítési cél már az előzményeket is más megvilágításba helyezi. Ti ezt a mondatot csak úgy akarjátok érteni, hogy a krokodilbőrből cipőt lehet készíteni, olyan erős.
Igen, de ne felejtsük el, hogy a krokodil már eleve egy hasonlat az arcbőrhöz. Tehát, akárhogy olvasom a mondatokat egymás után, csak azt látom, hogy az arcbőrre is vonatkozik a cipőkészítés. Akkor pedig ott vagyunk a lámpaernyőnél.
Nekem mindegy különben, mert tényleg mindegy. De ha nem szorolunk rá, nekünk miért kell továbbra is egymásnak feszülnünk egy hülyeségen.
Rámutattam még az ok - okozatra, amit nem vitattatok. Mit akartok még?
VM is nyilatkozott jól - rosszul.
Az ügyet felkarolta Seszták és Lovas, ők sem jutottak sokra vele.
Mit tehetek még értetek ebben az ügyben?

Most nem a parlamentben vagyunk, ahol mindenképpen védeni kell a pártotokat, hanem civilek, akik kedvtelésből beszélgetnek.

Előzmény: lujza (542)
lujza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 542
Ha purplerain még1x mekkérdezi, hogy élö krokodil böréböl csinálnak-e különbféle használati tárgyakat, sikííííítok.
luis Creative Commons License 2000.04.28 0 0 541
Mi nem interpretáltunk SEMMIT szabadon. Szó szerint idéztünk egy cikkből ahova valami le van írva fehéren-feketén (na jó, RUNAírással). Értelmezési szabadság SZVSZ ezesetben 0 (zéró).
Egyébként van egy rokonom Braziliában aki alligátorokat és krokodilokat tenyészt cipőnek. Szólok neki hogy hazaköltözhet itt is van anyag. Vagy eddig nem vette észre hogy zöldszínű agresszív, húszabáló lámpaernyőket tenyészt? :-))))
Előzmény: purplerain11 (538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!