Szia, látom eltelt a beírás óta egy kis idő, de azért mégis: az osukazuki jellemzője, hogy tavasztól nyílik rajta olyan termés, amely piros-bordósan lóg az ágak végén. Hasonlít a Kőrislevelű juhar termésére. Üdv.: Évi
Egy Acer palmatum fajtára lennék kíváncsi ha tudnátok segíteni benne. Ezt valamikor jó pár éve vásároltam nagyon picike növényként aszem egy Praktiker árukázban. Sok palmatum fajtám van, de ez az egy nincs a mai napig beazonosítva sajnos, anno nem is gondoltam a kis 'csenevész' ilyen szép lesz :) Egész évben zöld alapszínben látható, s most a napokban megy át egy rendkívül szép skarlátvörös árnyalatba. Teljes árnyékban van, épp a reggeli nap éri egy picikét csak. Köszönöm esetleges reakciótokat.
Nem igazán értem, mi a gondod, ha a szerelmed a japánkert, akkor miért nem építed meg magad? Elsőre nem sikerül, sikerül tizedikre. És akkor az a tiéd lesz, nem pedig egy konfekció, vagy egy idegen ember ízlése.
Az a baj, hogy ez már egy legyengült növényke és szerintem a hajszálgyökerei is nagymértékben pusztultak, ezért (mivel nem tudja felvenni a vizet) kvázi kiszáradás jeleit mutatja.
Öntözni kell, de ráér ebben a kánikulában is hetente kétszer, kb. 4-5 liter vízzel. A tápoldatozást erre az évre felejtsd el.
Ha hűl a levegő akkor ritkábban, szeptember végétől, meg én egyáltalán nem is locsolnám tovább.
Sajnos, még így sem biztos, hogy megmarad.
Azt mondta egyszer egy bölcs kertész, hogy a növények elhanyagolásánál csak egy ártalmasabb van, az ha agyon babusgatják őket.
Szia. Visszafogom az öntözést...valahol azt olvastam, hogy rengeteg vízre van szükségük. Természetesen nem minden nap tápozom, csak hetente egyszer. Mennyit locsoljak? Hány naponként? Előre is köszönöm.
Semmit sem rontottál el. A növény normális védekező mechanizmusa, hogy ha nem bírja a leveleket vízzel táplálni, akkor lehullatja. Ettől ő még nem pusztul el, sőt, ezért menekül meg a haláltól. Első éven gyökérre gyúrnak, majd jövőre szebbek lesznek a levelei, talán csak az ágak legvégén lévőket fogja elveszíteni a nagy hőségekben.
Sziasztok. Kérdésem lenne, mit rontottam el...Normál földbe, kicsit tőzegelve ültettem félnapos helyre. A tűző naptól raschel hálóval óvom. Naponta kap egy kanna vizet..tápot..
A japán juharokon már bontakoznak a levelek. A világos törzs azt jelenti, hogy az már nem élő fa. Lehet, hogy még hajlékony, de nem sokáig. Egyébként, ha cserépben volt ebben a télben, akkor kisebb csoda lenne, ha élne.
pont egy éve van nálam egy acer palmatum atropurpureum.
Első tele volt nálam és jelenleg a képeken látható állapotban vannak a rügyek.
Nem nagyon akarnak igazán kipattanni (ki kell-e egyáltalán már?)
Sajnos úgy érzem elfagyott a kis fácska.
Középtájon van egy kivilágosodott törzsrésze,de az annál feljebb lévő ágakat megmetszve is zöld még a vágáskép,nem törik,hanem hajlik.Gondolom él még azért.