Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Szép jó estét! Hát épp terveztem, hogy megveszem a 480-as, 960-ashoz az olajakat, nem halogatom akkor tovább...;-) Debrecenben a melóhelyem mellett van egy olajos cég, szűrők, olajok, mindenük van, ha nincs polcon, másnapra berendelik. Koratavaszi, márciusi cseréhez mikor vettem az ötliternyi castrolt, szűrőket, volt midenük, roskadoztak a polcaik. De igen, ahogy sejteted, pillanatok alatt felszippanthatja a piac a meglévő készleteket... Viszont mikorra olaj sem lesz, addigra már rég beállt az üa.hiány >> ez akkor már a mai civilizáció fejreállását fogja jelenteni. Azt hiszem, London city urai ezt még nem tervezik, ki kell sajtolni mindent az országokból, kormányoktól, emberektől...
Kínai autók... néha nézek külföldi nyelvű autós műsorokat, ott mesélte az egyik csávó, hogy azért nem hajlandó kínai autót tesztelni, mert a gyártó szeretné a tesztet előzetesen megnézni, elolvasni, és "jobbító szándékú" ötletekkel befolyásolni a végeredményt. Kínában állítólag ez teljesen normális, de neki (amúgy angol) ez nagyon nincs rendben, szóval inkább nem is csinálja.
Míg a 850 leginkább az akksitöltőre akasztva álldogált az udvaron, addig előfordult hogy 6-8 hónapig meg sem kellett tankolni. Nem volt semmi baja a benyának a tankjában. Bár a 6-8 hónap lehet hogy még belefér, nem túl hosszú idő.
Az én tapasztalatom szerint, egy lezárt teletöltött tartályban sokáig eláll. Kerti gépnél is ha kijáratom a porlasztóból a börzinyt, akkor nincs vele baj. A fúvókákban, finom furatokban levő cuccal van baj.
Azt a "mindenhez értek de csakis én" pofát én sem bírom elviselni. Az első videója a BYD bemutatása volt, ő ott már tapasztalt szakértő volt a mindenben is, ahogy pergett a film, úgy kezdtem öklendezni.
Köszönöm mindenkinek a biztatást. Azoknak is, akik szó nélkül tették.
Egyébként felállítottam egy elméletet a berothadó benzinnel kapcsolatban.
Lehetséges, hogy a benzin álló helyzetében nem pusztul el, ellenben, amikor párolog, akkor a hátramaradó seprű összepolimerizálódik vasbetonná és onnantól a baxhatjuk van.
Talán ezért is indult be az öreg vas, a benzin nem folyt vissza a tartályba, nem levegősödött le, első pöccre ott volt a benzinnyomás. Ebben a zárt térben nincsen párolgása. A fűnyíróban kiszárad a karbi, ott ciki van. A gk üzemanyagtartálya is elvileg zárt, kipárolgás nélküli gépegység, de ott azért van szabad felszín és itt-ott talán találkozik elégséges levegővel, hogy balhét okozzon.
Szóval Etyi javaslata, hogy tegyek rá sok E5-ös lét, az megfogandó tanács, úgy lesz.
Tényleg nincs jó autós újság manapság. A TC volt régen jó, mikor kezdtek és a TV-ben is benne voltak. Aztán bővült a csapat Csikóssal, Pistával, az még jó időszak volt, élvezetes volt őket olvasni. Miután szétszéledtek nem nagyon követtem őket, néha a jutyúbon kattintottam videójukra, de az valahogy sosem volt az igazi. A többiek pedig... Winkler szólóban okés (ha olyan a tartalom, ami érdekel), Sturz néha szintén okés, Karotta, Imelda, Andris, Handrás... mehh.
Csikós az egyik olyan régi motoros akit szívesen nézek még mindig és Karotta mondókájában sem találok sok fogást. Ők ketten a régiek közül még nézhetőek és hallgathatóak, de a többi csak műanyag.
Korábban is necces volt a sötétzöldsége miatt, de aztán ebből kezdet szépen lassan kigyógyulni és amikor már azt hittem, hogy hamarosan rendben lesz ez a gyerek akkor elkezdett agymosottan* érvelni a 27%-os áfával. Azóta ismét kerülöm a videóit.
*Próbáltam levezetni a negyedikes matek és a józanész mentén, hogy ostobaság amit érvelésként csinál de nem sikerült.
A Vályi, az meg a másik, én sem vagyok kíváncsi a nagy pofájára meg az erőltetett, kamu palóc akcentusára. Ha nincs előtte kamera, akkor akcentus nélkül beszél. :-D
Nincs igazán minőségi hazai autós újságírás manapság. Aki volt, az kikopott. Csikóst kedveltem, meg még néhány öreget, de azt sem tudom hova lettek.
Engem is kvára irritál ez a fazon, de azon túl meg buta is.
Ezt azért majdnem végig megnéztem, nagy fogcsikorgatva, de sok újat nem tudtam meg belőle. A lényeg hogy állva hagytak a sárgák, de rendesen. Én konkrétan elismerően bámulom a teljesítményüket, CCP ide vagy oda, a szokásos keleti tao mentalitás miatt. Csendben, nyugodtan mosolyogva tűrik hogy a handabandázó Nyugat kinevesse, megalázza, lenézze őket, aztán a háttérben kva keményen dolgozva úgy lenyomják a nagypofájú Nyugatot mint a rajzszeget. Volt 6000 évük megtanulni, és teljesen más hozzáállással hódítanak. A nyugati világnak meg volt mondjuk 2500 éve, ebből is 2000 évet sötétségben és barbarizmusban töltöttek. Az utóbbi 500 évet abszolválták csak sikeresen, azt is az erőszakosságuk és kapzsiságuk vezérelte. Ez így rövid életű hakni, óhatatlanul bukásra van ítélve. Mint azt tapasztaljuk is manapság...
Amelyik görbe egy ilyen kétdimenziós, nem logaritmikus koordinátarendszerben egyenes, az lineáris. Benne van a nevében :-D
Aztán ettől még a valós görbe tutira nem egy egyenes vonal, mert az elején meg a végén is görbül, meg középen is tutira hullámzik (kispicit), de így csalnak vele, hogy szebbnek lásd :-)
A függvény grafikus ábrázolását meg alapból görbének nevezzük, akkor is ha egyenes... Na mindegy :-D
Bizony, én is csak pislogtam. A minap linkeltem egy "élet kínai nagyvárosban" (szerintem ugyanaz a metropolisz volt, ahol a BYD is van) videót egy kínai csajszitól, hááát... nagyon előttünk járnak. Nem csak előttünk, mint Magyarország előtt, hanem mint Európa előtt...
Régen én sem szerettem, mikor volt a fűkaszás meg mittomén milyen balhéja. Meg azokat a videókat sem nézem, amikben ilyen sok milliós luxus cikkeket mutat be, túlárazott szarok a többsége, egyszerűen nem érdekel.
De autós témában egyre inkább nézem. Ha választanom kell közte és a szlovák majom között, akkor sokkal inkább ő. Draskovics Andrist szeretem még, csak hát őt nem hívják ilyen helyekre. Szóval ha érdekelnek az ilyen témát magyar nyelven, akkor marad handrás. Hiába megy a zone, ha nem tudnak egy normális minőséget felmutatni, rángatják a kamerát ész nélkül, beszélnek egy autóról és nem az autót mutatják, hanem vályinak a nagy pofáját. Nem vagyok rá kíváncsi.
Csak annyit mondanék, Volvo! A 740 nekem is hasonlóakat szokott produkálni. Hónapokat áll szegény a parkolóban, feltöltöm az akksiját és viszonylag könnyen beindul.
"Egyenes a töltési görbe". :D Nem lineáris, hanem egyenes az ami persze így már nem lehet görbe. Érteeed. :D Várható volt hogy a ménöki tudományokban felzabálja Kína a világot, mert a matematika és a testnevelés a nevelésben alapvetés, már az alsótagoizatban is. Mi itt az EU-ban csak szeretnénk olyan oktatási rendszert a melyből 103 feletti IQ-val jönnek ki a srácok, ők pedig megcsinálták. Ráadásul annyian vannak mint a Kínaiak. :) ..és ez a tudás így halmozottan adódik össze. Sosem fogjuk utolérni őket.
Érdemes megnézni. Elképesztő hol tart kína. Sehol nem vagyunk már az európai autópiacon. Jöhet itt bármiféle büntetővám a kínai kocsikra, ezek mindent visznek. 50 ezres létszámú kutatás-fejlesztési központ, nem gyenge.
Barátommal kihúztuk a barlangjából az öreg Volvót. A bal eleje leengedett, a felnin ül, de azt az egy kocsihossznyi gurulást ki kell bírnia. Nem találtam meg a régi felfújócsöveket, szerintem a jövő héten veszek egy csatit és felfújom.
Gyakorlatilag kb tavaly nyáron volt utoljára beindítva. A saját akkujára a műszerfallámpák se világítottak, így akkucsere, beletettem a használós S70 kocsim akkuját. Kapaszkodj, bonyek, a főtengely talán 1-2 fordult és már duruzsolt is mind az 5 henger.... Járattam egy negyed órát. Most a saját akkuja töltőn, olyan elektronikus okostöltőn, veszi a töltést, azon hagyom egész nap, ráérünk, talán az is túlélte.
Körbe, sajna, körbe van kalapálva az öreg vas, apám szinte mindennek nekiment, aminek neki lehetett menni. A jobb hátsó ajtó erősen behorpadva, azt szerintem egy az egyben kicserélem a donor tesóéval. A kárpit hasonló de nem 100-ban, szerintem csak annyit cserélek, amennyit az ajtócseréhez úgy is le kell szedni, bár szerintem ahhoz semmit.
Jövő héten megyünk a kormányablakba - oda bele - és elindítom az átírási folyamatot.
Egyelőre megmarad a gép.
A gép 1992-es gyártású, már nőben is öreg, ahogy mondani szokás...
Nem kizárt hogy azzal is úgy járnak el, mint a menhelyek étel készleteivel. Folyamatosan frissítik. Tehát nem évekig tárolják, hanem mindig friss üzemanyag van készleten. De az is simán elképzelhető amit mondasz. Adalék mentes nyálat tárolnak. Egyébként még mindig nem látom a lényeget az eljárásban, hiszen viszonylag szűk az a réteg, aki tetemes mennyiséget tárolna. Meg az is ki van fizetve. Szóval valójában csak mindenkivel kibasznak.
Épp azon filóztam a minap, hogy a "stratégiai benzinkészletet", amit valahol tárolnak valamennyi ideig, vajon hogyan tartják el anélkül hogy az megdüzmedne álló helyében. Tuti hogy azért adalékolják be valami xarral, nehogy a mezei halandó beraktározzon belőle :-DDD
Azt a kínais zabbantást támogatom, a minap épp azon filóztam, el kellene menni meglátogatni a helyet, de fogalmam sem volt, hol kellett volna elindulni :-)