Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Amíg poén volt, én is röhögtem rajta, aztán elhitte, hogy kurvaokos és elkezdett mindenféle hülyeséget tolni, na akkor húzz a kurvaanyádba kisfijam. :)
Nézd meg ilyen ez a másik idióta igazságosztó taxisbuzi. Gyorsan ment, megbüntették. Nem az jött le neki, hogy befizetem a büntit, és kicsit visszaveszek, hanem visszament a sebességmérőhöz, leverte és összetörte. Most megy a böribe, és fizethet 8millát. Bisztosss megérte
Nagyon jó :D Kritikus, árnyalt gondolkodásra buzdít, továbbá semmit konkrétumot nem tudunk erről eseteről, de neki teljesen egyértelmű, hogy false flag az egész, és kormánypropaganda. Csodálatos az ilyet olvasni :DDDD
Fuuu ezt látnotok kell. Tibi Atya aki régen egy fasza humoroldal volt, most ő lett a nagy ellenzéki megmondó. Most éppen azt ecseteli, hogy az ukránok milyen jó emberek, nem támadnak ők etnikai alapon a magyarokra és a magyar templom felgyújtása is csak hamis zászlós orosz művelet volt. Szegény ártatlan ukik hozzá sem nyúlnak a kisebbséghez, csak az oroszok lehettek. Érdemes végig olvasni, elképesztő szerintem. Akinek nincs fészbukkja berakom a képet is.
Ezt én értem, de most egy fiatal autóról beszélünk. Ezt írta tomi: "adott egy 4 éves kb 115e km-rel rendelkező diesel V60-as".
A V40-emnél miért nem volt ilyen? A te V70-ednél miért nem volt ilyen? Czimbi gépeinél miért nincs ilyen? Mert akkor úgy gondolta a Volvo, hogy ez nem engedhető meg. És én továbbra is úgy gondolom, hogy tomi V60-asán sem megengedhető, hiába telt el 20+ év.
Kösz! Nehéz egy jó autókárpitost találni, szempont azért az is nálam, hogy ne soporoni legyen, mivel gondolom ott kell hagyni vasat jópár napra, ahogy te is tetted.
Dettó ugyanez van kamionoknál, traktoroknál, szóval haszongépjárműveknél, de a kedvencz vasunknál bejön a "humánőrültség" faktor, ami a gazdaságosság, számvitel rideg valóságát mindig felülírja és folyamatosan benyel olyan költségeket, amelyek messze nem ésszerűek, de meg kell lépni ;-)
Megjegyzem, azért .xls-ben táblázatosan mindegyik vasamnál vezetem a költségeket és a futott km-ek mellett messze gazdaságosabbak, mint egy új autó vétele és használata, az első 4 év utáni irgalmatlan áresésről/buktáról meg ne is beszéljünk. Igaz, Persze bele lehet futni igazi pénztemetőbe, de szvsz ezt vásárláskor odafigyeléssel többnyire kivédhető. A 460-ast 319 ezer km-el adtuk el, abszolút üzemképes, most is fut; a 480-asunkban 245 ezer van, a 960-as na jó, az kivétel, mert azt 154 ezerrel vettem és most 191 ezernél tartunk. Persze a rájuk költött és cserélt alkatrészek sora elég tekintélyes, de 2002 óta megy a volvózás nálunk, ami nem kis idő és még mindig töredéke, mint egy új autó ára. Más ennyi idő alatt 5-6 autót "fogyaszt"... Amúgy meg ami most folyik az újautó piacon, azt nem is értem, napról napra drágulnak?!
Ami gépből van az idővel elromlik. Csak az a kérdés hogy az adott pillanatban van-e elenegendő forrás a célra és vagy rentábilis-e a költségvállalás.
Példa. A városi buszok üzemideje nem km-ben hanem üzemórában mérendő, mert a motor akkor is vibrációt és hőterhelést valamint kopást produkál, amikor nem mennek bele a kilométerek. Éppen ezért a karbantartási költségek egy idő után már nem rentábilisak, mert csak komplett egységek cseréjével lehetne maradéktalan a fentartása, viszont ezek költsége már messze túlmutat az előre kiszámítható működésű új buszok lizingdíjainál. ..és az szgk. is ugyanez csak kicsiben azzal a különbséggel, hogy az avulás és a kilométerteljesítmény egzakt módon vethető össze és így az üzemóra ezesetben nem és vagy csak ritka esetekben releváns tényző.
Pizo, annak a kárpitos fiatalembernek az elérhetősége engem is érdekelne, ha vállalná a 480-asunk bal első ülésének újrahúzását (bőr-szövet kombináció)... ;-)