Értem. Amennyiben vas megyébe tudnál ilyent szólhatsz :)
Felénk max úgy adnak üres hidat ingyen, olyan áron, hogy egy körfűrészre megérje ha semmi más nincs a szétrohadt kasznin, csak a hátsó híd alatta, illetve az összes kárpit stb. be van szórva a kabinba. Max. ilyent tudok elképzelni ingyen :)
Egy normál méretű körfűrész váz, annyi, hogy egy 13lóerős 35kilós benzinmotor lesz rajta.
Komplett hátsó híd széles lenne, nehéz, felesleges... Felénk a bontósok vagy vagyont kérnek valamiért, vagy nem mennek bele párbeszédekbe, dobják a vasra, nagy urak lettek, esetleg az egyik vastelep ahol van kifele eladás, de ott ki kell fogni.
Illetve ugye az egymástól függetlenül forgó kerék is jó, mert az ember kanyarodni is szeretne. Annyi ilyen egyszerű csapágyat szerelni egy vázra...
Pár éve készítettem egy ágdarálót. Arra tettem olyan vas talicska elvű tengelyt. Vas perselybe forgott egy köracél, végein fixen a kerekek. Nehéz volt az irány változtatás, valamint hiába tettem rá még zsirzó gombot is. Első pár km. után a melegedés, hőtágulás miatt megszorult. Persze, mert nem hagytam elég hézagot. Valahogy nem szeretnék ennyire egyszerű megoldást.
Ezeket amiket vettem jónak tűntek, mert csavarozhatóak, forognak egymástól függetlenül. Ha nem találok ilyenbe szerelhetőeket akkor ezeket kell bezsíroznom, lezárnom.
anno, vagy 40 eve..- is- .faradt olajban foztek ki a sacc/kb meretre vagott/furt fa kockakat.. ..tengely csapagykent... (téeszcsé )
meglepoen sokaig birtak, (foleg hogy utanhuzhato kengyel kotesben voltak ) borona, szanto.. mitom en.. mezo.gazda teruleten..
nem akarok ezzel semmit mondani. de ha evi 50km a futas tav.. akkor nem kell feltetlen gordulo csapagyban gondolkodni..
(ezt a csapagyat nehezen fogod potoli, HA kidol.. ...egy uj fakockat viszont barmikor beszabsz... ertelmesen ossze rakva meg utan allithato is lesz.. )
Nos, a C corsa kerékcsavarja jó hozzá. Amúgy annyira nem is feltétlenül csak a kerékcsavar érdekel, hanem, hogy minek az agyai lehettek. Mennyire terhelhetőek, kapni-e hozzájuk csapágyat....
Capt.IQ229 Szóval csavarboltba kellett volna mennem szerinted is? Szinte hallom az eladókat. Hisz ez autóból való,menj autóalkatrész üzletbe. Sűrű ilyen, olyan menetekkel rendelkező csavarok ott se igazán vannak. Kb. két hete mentem adagoló fogasív elem rögzítő csavar miatt, vissza akartak küldeni az időbe, mert veterán traktorhoz kell. Mentem már izzótógyertya hüvely, porlasztó befogadó csavartól elkezdve több mindennel.....
Esetleg ha valaki nem csak azt tudná mondani, hogy hogy kell mérni az osztást, kézzel fogható, látható lyuk távolságot, megírhatná, hogy körmös kulcs nélkül van-e esélyem ezt bontani, pl. vágóval, bármivel.
Másik oldalon a porvédő alatt nincs semmi bontási, szerelési lehetőség.
Sziasztok. Talán vannak itt olyan veteránok mint ez a kerék agy, vagy lehet nem is feltétlenül ez a neve. Min lehetett vajon? Kerékcsavarokat kéne bele szereznem. Lángba próbáltam hozzá venni, de a három szabad eladóból egyik nézett tág szemekkel, másik el akart küldeni csavar, csapágy boltba, harmadik szerint náluk csak autótipusokhoz van alkatrész, nem állt fel, hogy próbáljon bele bármit is.
(mint irtam anno vala.. cirka 50 ilyen vezerles cseren vagyok tul.. nem is igen szokott veluk baj lenni.. (mondjuk 0 ) de ez sajat, itt meg jonnek a para videok.. amik bsszak beled az ideget.. hogy mi baja 'lehet' .. az meg jogos erv.. mert 'lehet' .. csak nem szokott..