Keresés

Részletes keresés

zjakabfi Creative Commons License 2 órája -1 0 484611

Én most azt tapasztalom, hogy a Start kártyánál elővárosban nem ad ingyen jegyet Bpen belül, és a városon belüli kedvezményt sem adja pl. egy szolnoki, váci út esetén.

 

A közalkalmazotti kategória az az első a listában? (Alkalmazásban állók utalványa)?

 

Előzmény: division by zero (484599)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 5 órája -1 1 484610

Nem szoktam ordítani!!!

Előzmény: zjakabfi (484609)
zjakabfi Creative Commons License 8 órája -2 2 484609

Ha nem szerepelne, akkor azért ordítanál, hogy nem az olcsóbb jegyet hirdetik.

Előzmény: Tamás Gerencsér (484608)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 14 órája -6 0 484608

ÉN ÉRTEM !!

SŐT!

Ez vajon melyik kormányreklámban szerepelt??

feladó: MÁVDIREKT Információ <informacio@mav-start.hu>

2024. márc. 1. 12:46

tárgy: RE: Ellátottak utazási utalványa

Helyi, azaz városi közlekedésben (pl. a BKK járatain) az ellátottak utalványával rendelkező utasok jogosultak nyugdíjas bérletet váltani, ám ez többnyire drágább, mint a kedvezményes vármegye- vagy országbérlet.................

Előzmény: kslc (484594)
HBweb hu Creative Commons License 15 órája -2 0 484607

Budapest közigazgatási határán belül a Sikló, Libegő és a nosztalgiajáratok kivételével valamennyi BKK járatra érvényes az országbérlet. 

A kisvasutak közül pedig csak a Balatonfenyvesin. 

Előzmény: kozma555 (484606)
kozma555 Creative Commons License 16 órája -1 0 484606

De nem a BKK járatain. Vonaton (felárason is), sárga buszon és HÉV járatokon.

Előzmény: Tamás Gerencsér (484587)
rom templom Creative Commons License 17 órája -1 0 484605

Köszönöm. A pest megye térképén viszont tegnap még Hhalom volt a szélső település.

Előzmény: Godolloi HEV (484604)
Godolloi HEV Creative Commons License 18 órája -1 1 484604

Bicske pont kivétel:

https://www.ujtarifa.hu/node/1106

Előzmény: rom templom (484603)
rom templom Creative Commons License 18 órája -1 1 484603

A vármegye bérletet az applikációban nem tudod beállítani meglévő  kedvezményként. Csak az országbérlet és annak 24 órás változata szerepel a kedvezmények beállításánál. Az pedig, hogy van egy érvényes megyebérleted az appban, azt   nem veszi figyelembe. Nem egy fairtiq. Kicsi, nem olcsó, de legalább a miénk.. Tegnap egy kallert próbáltam kérdezni. Erre a megyebérletek/ összevont utazás kérdésre ő sem tudott mit mondani. Igaz, szerinte a Pest megye bérlet Bicske alsóig jó. Én Herceghalmot tudom..

Előzmény: timetable (484601)
jbaal Creative Commons License 18 órája -7 4 484602

Na ez kemény dolog, pont a pályavasútnál. Ez megérne egy futtatást az országos médiában.

Én már régóta hangoztatom mindenhol, hogy nem jelentkezőből van kevés, hanem egyszerűen nem hajlandóak felvenni senkit, mert nem akarnak pénzt költeni a munkaerőre. A médiában szépen előadják a "munkaerőhiány", "nincs jelentkező", "elöregedett társadalom" jeligéket, aztán azt szépen bekajálja a nép, és elofgadja, hogy nincs mit tenni, leépül a vasút.

 

A Facebook néha feldob MÁV karrier oldalos hirdetéseket a hírfolyamban, ott is látni érdekes kommenteket, sokan írták már, hogy pl. vasúti járműszerelői szakmával sem reagálnak a jelentekzésekre és hasonlók...

Én is leírtam már párszor, hogy 2017-ben friss diplomás gyakornoki programra is leráztak a "2 hét múlva visszajelzünk" szöveggel, pedig vasútbarát voltam, a szakdolgozatomat vasúti teherkocsik hegesztéséről írtam, valamint már fél évet gyakornokoskodtam előtte Miskolcon a TS Hungaria járműjavítóban (- és gyártóban). A felvételi során jó hangulatban elbeszélgettem egy HR-essel, illetve valamilyen reszortossal, ők is elsírták, hogy hatalmas a munkaerőhiány, mérnökhiány, blablabla, aztán azóta is telik a 2 hét, mire visszajeleznek. :)

Előzmény: Fizolti (484575)
timetable Creative Commons License 21 órája -1 1 484601

Jól nézem, hogy sunyiban megszüntették azt a lehetőséget, hogy Budapest bérlethez lehetett kiegészítő jegyet váltani? (Úgy írja az oldalon, hogy BKK bérletet már csak HÉV-en veszi figyelembe kedvezményként.

 

1. Nem sunyiban.

2. A leírás viszont ferdít.

 

4.1.7. Az érvénytelen menetjeggyel kapcsolatos előírásokat alkalmazza a vasúti társaság azzal az utassal szemben, aki érvényes Budapest-bérlettel rendelkezik, de Budapest közigazgatási határán kívülre történő utazásához a közigazgatási határállomástól nem rendelkezik a tovább utazáshoz felhasználható előre megváltott helyközi menetjeggyel, napijeggyel vagy bérlettel.

A BKK bérlet tehát alkalmas marad egy helyközi utazáshoz is, annyi különbséggel, hogy a jegykiadó szoftver a csatlakozó jegy opciót mostantól nem kínálja fel, neked kell arról gondoskodni, hogy legyen jegyed a közig határon kívüli szakaszra. Az mondjuk már egy izgalmasabb kérdés, hogy akkor innentől kezdve (úgy, hogy megszűnt az egykori BKSZ terület) én például egy távolsági utazáshoz is válthatok-e menetjegyet a határtól? (És ezt spékeljük még meg azzal, egyáltalán megáll-e ott a vonat?)

 

 

És mi a helyzet akkor, ha az embernek van Pest vármegye bérlete, és Diósjenőre szeretne menni kirándulni, mit kell venni pluszban?

A tegnap nyilvánosságra hozott díjszabás erről már rendelkezik:

 

3.1.7. A szomszédos vármegyékre érvényes Vármegye24 napijeggyel a szomszédos vármegyére történő átutazás megengedett.

 

Tehát az elsőre a válasz A, a másodikra A,B,C is helyes lehet.

 

De ezt is csavarjuk még egy kicsit. Engem pl. érdekel, hogy egy Budapest-Tatabánya, majd autóbusszal Héregre történő utazáshoz, lehet-e egy havi Pest vármegyebérletem, egy Herceghalom-Szár menetjegyem, és egy Komárom-Esztergom24 vármegyebérletem? :)

 

Nekem úgy tűnik, hogy az applikációt használók tudják majd megmondani amint lesz tapasztalat, hogy a vármegyebérletet ha megvették, ajánl-e fel olyan díjszabásokat, ami figyelembe veszi a bérlet meglétét.

 

Előzmény: division by zero (484599)
superconductor Creative Commons License 22 órája -1 0 484600

Ezt a HÉV topicban linkeltem már (ujtarifa.hu):

 

Válthatok csatlakozójegyet a Budapest-bérletem mellé?

 

2024. március 1-jétől erre már nincs lehetőséged, a csatlakozójegyek ugyanis kivezetésre kerülnek. A Budapest-bérlet így csak a főváros határain belüli megállók között érvényes, ám már akkor is megéri Pest vármegyebérletet vásárolnod a Budapest-bérlet helyett, ha havonta csak egyszer utazol csupán a főváros határán túli legelső megállóig/állomásig és vissza.

Na ehhez képest természetesen a HÉV jegy továbbra is megmaradt a BKK kínálatában, gondolom hogy egyrészt ne kelljen nekik csinálni semmit, másrészt hogy ahelyett hogy vennél a teljes útra (indulás-cél közé) egyetlen jegyet, ami kedvezőbb árú, ehelyett továbbra is vedd meg külön a vonaljegyet a budapesti szakaszra is.

Vármegye24-et, ami érvényes lenne végig, azt meg nem forgalmaz a BKK :)

 

Másik nagy kérdés: azt értem, hogy ha megyehatárt át kell lépni, akkor az ember országbérletet vegyen, és ne két megyei bérletet. De azért a 24 órás jegyekre viszont kedvezőbb két megyei jegy, mint egy országos. Itt mi a helyzet? Továbbra sem léphető át a megyehatár?

Vagy ez attól függ?

 

Ugyanis az infografikán van egy csomó olyan eset, vasúton leggyakoribb talán a kötőjeles állomásnevek, ami mindkét megyei jeggyel igénybevehető. Abban az esetben megfelel a két vármegye24?

Előzmény: division by zero (484599)
division by zero Creative Commons License 22 órája -2 1 484599

Jól nézem, hogy sunyiban megszüntették azt a lehetőséget, hogy Budapest bérlethez lehetett kiegészítő jegyet váltani? (Úgy írja az oldalon, hogy BKK bérletet már csak HÉV-en veszi figyelembe kedvezményként.)

 

És mi a helyzet akkor, ha az embernek van Pest vármegye bérlete, és Diósjenőre szeretne menni kirándulni, mit kell venni pluszban?

a) Szokolya-Diósjenő jegyet kell venni?

b) Vác-Diósjenő jegyet kell venni?

c) Nógrád vármegye24-et kell venni?

 

Legyen egy másik példa: Szárliget

a) Herceghalom-Szárliget jegyet kell venni?

b) Fejér és Esztergom vármegye24-eket kell venni?

c) Magyarország24-et kell venni?

Az ujtarifa oldalon csak és kizárólag a mindennapos ingázásról beszélnek, eseti utazásokról nem.

 

Logikus gondolatom az lenne, hogy a vármegye utolsó állomásától kell kiegészítő jegyet venni, de nem látok ilyen lehetőséget sehol, ahol megadhatnám, hogy van már egy Pest vármegyém. (Ahogy korábban működött Budapest bérlettel, hogy azt az utasnál megadtam kedvezményként, és akkor annak figyelembe vételével számolt.)

htibor Creative Commons License 23 órája -2 2 484598

Kétezer forintból két Vármegye24 napijeggyel annyit utaztok a megyében vonattal és helyközi buszon amennyit nem szégyelltek egy adott napon.

Ha szabadidős igény is van hozzá az "utazzunk nem tudunk mit kezdeni magunkkal" jeligére (szomszéd megye, helyi járat), akkor azt tessék kifizetni.

Előzmény: -Smiley- (484596)
sssey Creative Commons License 23 órája -1 1 484597

sosiforda

 

Nem csak az app nem működik.

A webes felület sem tökéletes...

A beállított utasok adathiányosan jelennek meg, illetve új utas esetén beállított kedvezményeket sem számítja be.

De kiírják, hogy 05:33-tól rendben van minden.

 

sssey 

Előzmény: sosiforda (484592)
-Smiley- Creative Commons License 23 órája -2 1 484596

Elég sokszor volt olyan is, hogy elmentem a picivel, asszonnyal Kecskemétről Hetényegyházára, Nagykőrösre, párszáz forintért, hogy vonatozzon egyet. Ezek ilyen 20 perces rövid utak, visszafelé meg a helyi busszal vagy volánnal jöttünk.  Namost a helyi buszra már nem jó a napijegy, szóval volna még mit finomítani a rendszeren. 

Előzmény: Dante001 (484595)
Dante001 Creative Commons License 24 órája -1 2 484595

Ha többre jönne ki mint 1000 Ft menetjeggyel/fő, és megyén belül maradsz, szerintem akkor a Vármegye24 napijegy a megoldás. 

A 33%-os kedvezmény megszűnt.

Előzmény: -Smiley- (484593)
kslc Creative Commons License 24 órája -1 4 484594

Még mindig nem érted?
A 65 éven aluli nyugdíjasok díjmentesen utazhatnak a vonatokon, de azért vehetnek ország- és vármegyebérletet olcsón, mert az jól jöhet az olyan helyeken, ahol a helyi közlekedésben azt elfogadják, de különben fizetniük kellene (elsősorban Budapesten).
Az teljesen mellékes, hogy így nem annak a cégnek fognak fizetni, ahol különben fizetnének (nyilván valamit kaphatnak a helyi szolgáltatók a bérletből, de messze nem az egészet, másrészt Budapesten eleve drágább lenne a nyugdíjas bérlet).

Előzmény: Tamás Gerencsér (484591)
-Smiley- Creative Commons License 24 órája -2 0 484593

Sziasztok, 

 

Eddig gyerkőccel, feleséggel 33 százalékos családi jegyet lehetett váltani utazáshoz. Ezek után milyen jegyet kell vegyek ha nincs 33 százalékos és alkalmanként (havi 2 esetben) utazunk mondjuk 80 km-re lévő nagymamához? 

sosiforda Creative Commons License 24 órája -1 0 484592

Nahát, neked működik a frissített APP?

 

Engem nem ismer fel utasként, mindenféle hibakódokat ír  : Nem létező azonosító: UtasTipus.tipusa /HU_44_026.../, szuletesi datum: (null).

Amúgy sem találom frissítés után sem a menürendszerében az új napijegyeket - a napijegyek menüben sem.

 

Ismerősi körben másnak sem működött még az előbb az APP.

Előzmény: Tamás Gerencsér (484591)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 25 órája -4 0 484591

Akkor már éles én egy próbavásárlás a frissített app segítségével 2 db vonatjegy:

2024. március 15-re Dombóvár - Kismaros viszonylatban 2 utas részére.

 

1. utas: 65 év feletti magyar állampolgár,

2. utas: 65 év alatti nyugdíjas, aki rendelkezik érvényes ELLÁTOTTAK UTAZÁSI UTALVÁNY-nyal.

Akkor mi értelme van az országbérletnek, ha az utazás díjmentes????

Most attól tekintsünk el, hogy a fenti példában van egy Budapest helyi közlekedés is!

Előzmény: zjakabfi (484588)
superconductor Creative Commons License 26 órája -1 0 484590

A jegyértékesítési rendszer azt hiszem még szorul némi finomhangolásra.

Pl. egy Cegléd-Nyugati viszonylatra továbbra is az 1490 Ft-os jegyeket ajánlgatja.

nememlexemki Creative Commons License 29 órája -1 0 484589

érd alsón az esti patkány partikkal kezdeni kellene vmit

a két kerékpártároló között a vaskorláton belül nagy hancúr megy sötétedés után

de a régi 'a' vágány peronjának tétényliget felőli részén is van mozgás

zjakabfi Creative Commons License 1 napja -2 1 484588

Ez valóban nem egyértelmű.

Viszont kedvezményes bérleret bem vehet mindenki.

Előzmény: Tamás Gerencsér (484587)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 1 napja -4 0 484587

A tájékoztatóban a két felsorolás közül egyik sem említi a helyi közlekedést,

ráadásul az országbérlet MINDENKINEK ingyenes közlekedést biztosít Budapest területén!

 

Egy szabályzat nem fogalmazhat slendriánul!!!!

Előzmény: zjakabfi (484586)
zjakabfi Creative Commons License 1 napja -2 1 484586

Dijmentesen, helyi közlekedes esetén (Bp.)kedvezményes ország-, vagy Pest vármegyei bérlettel.

 

Előzmény: Tamás Gerencsér (484585)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 1 napja -2 0 484585

PANTOGRÁFOSAT!

 

DÍJSZABÁS, hatályos: holnaptól.

 

28.oldal,  2.3.1 bekezdés:

 

Akkor, hogy utazik a 65év alatti nyugdíjas:

DÍJMENTESEN,

vagy

KEDVEZMÉNYES ORSZÁG- ill. VÁRMEGYE BÉRLETTEL??

 

zjakabfi Creative Commons License 1 napja -2 0 484584

Ez a Start honlapon önálló bejegyzésként van fent.

 

https://www.mavcsoport.hu/node/136609

Előzmény: H_CS (484583)
H_CS Creative Commons License 1 napja -2 0 484583

Ha ez sem akkor csak kötözködni akarsz.

Most tették fel.

 

Nem tudom, hogy mikor rakták fel, mert az oldalt "folyamatosan bővítik". Ma 8:37-kor ez a hivtkozott szöveg még nem volt kirakva.

 

Ui: Így már elfogadható a válasz.

Előzmény: zjakabfi (484582)
zjakabfi Creative Commons License 1 napja -2 2 484582

Ha ez sem akkor csak kötözködni akarsz.

Most tették fel.

 

Értékesítés kezdete

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztárainknál, a MÁV appban, illetve az automatáknál, továbbá a BKK-nál is. A vármegye- vagy országbérleteket a MÁV mobilalkalmazáson keresztül lehet megvenni a legkényelmesebben hónapról hónapra.

Akár 60 napos elővétellel továbbra is megválthatók a megmaradó és az új jegytermékek. Aki pedig 2024. február 29-ig már elővételben megváltotta a jegyét, egyéb díjtermékét, felhasználhatja azt a vásárláskori feltételek szerint az érvénytartamon belül, illetve az elővételben megvásárolt jegyek, megszűnő bérletek visszaválthatók az ügyfélszolgálatokon.

Előzmény: H_CS (484581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!