"Ehhez kapcsolódóan még volt ugye egy pletyka a második Traxx-opció elenegdésekor, hogy abban nagy szerepük volt a szakszervezetek lobbijának,"
Nem a szakszervezetek lobbiztak,hanem a 2 ellenérdekelt cég (MÁV-Gépészet,MÁV-Start) vezetői.Utána 4 évvel meg ők verték a falba fejüket,hogy nincs elég TRAXX illetve 2020-ra a műhely oldal presszionálta a tendert.
"Traxx-opció elenegdésekor,"
Nem elengedték,akkor a Bombardier nem volt a barátjuk.Pedig az OTP finanszírozta volna nagyon jó feltételekkel.21 gép áráért érkezett volna 25 db.
Ehhez kapcsolódóan még volt ugye egy pletyka a második Traxx-opció elenegdésekor, hogy abban nagy szerepük volt a szakszervezetek lobbijának, miszerint nem lesz meló a fűtőházakban, ha jönnek.
Még ha manapság dolgozó se nagyon van már rájuk lassan, én még el tudom képzelni, hogy ennek ellenére bizonyos területi kiskirályok, középvezetők próbálják védeni a pozíciójukat, és kaparnak, hogy minél tovább maradjanak a mávos fűtőházkban a régi gépek. Lehet valami ilyesmi a háttérben?
(Bocsánat, az előzőben félreolvastam, azt hittem, hogy Traxx jár Astride helyett, és nem fordítva. Hidas felé viszont a Vectronnal működne a dolog, de mostanában megint tele van dobálva Szilivel meg néha Giganttal, pedig volt nemrég idő, mikor már fullon Vectronnal ment az egész. De jelenleg a menetrendben benne van a gépcsere 20 perces ideje, befele Kassa felől meg 362-esek járnak, azoknak már csak 4 perc tartózkodása van.)
Erre pedig vegyük azt, hogy még 2023-ban vagyunk az Akiem taurusok érkezése előtt. Van 52 db Gigant, 25 Traxx és 10 Taurus. Aztán van még 5 GYSEV Taurus meg 9 db Vectron. Ezzel a 87+14 db géppel el lehetett volna látni mindent? Szerintem maximum a fővonali IC-ket lehetett volna kiadni, de azt nem hiszem, hogy a személyvonatokra is mind jutott volna belőlük. Vagy úgy gondoltad, hogy a BDVmotok is tökéletesen üzemelnek és megy minden Samu? Közben a GYSEV azért tehervonatozásra is használná a gépeit, vagy ha nem, akkor arra bérelni kell külön.
De az 52 Gigant azért elég erős, össze kéne szedni, hogy hány gép kell kb. a 20, 29, 30, 40, 41, 80, 100, 120, 140 IC-ire, a 150-est meg vagy beleszámoljuk, mint "évekkel korábbi" idpszak, vagy nem.
"Ezt, hogy mi hol járjon, milyen objektív alapon lehet eldönteni? Most valaki valahogy beosztotta, Te mondasz egy másik beosztást. Milyen (szakmai) paramétereket kell vizsgálni, hogy be lehessen bizonyítani, hogy kinek van igaza?"
Pécsi oldal:433/TRAXX/vezérlő tipussal rendelkező személyzet.Mehetnek tolva az IC-k.
A hidasiban semmiféle Astride nem volt soha, típusismeret sincs arrafele, ez valami elírás lehetett.
De az nagyon vicces, hogy még most is két Szili IC-zik a 100-ason, kettő a 80-ason, és még a Balaton IC-n is van egy hagyományos, illetve pár Cirmos ott is, meg a 29-esen főként ők. Emellett nyilván a 20-as vonal még teljesen szilis. Hol a jóistenben vannak a Gigantok? Tópart IC-n látok most kettőt, azon kívül meg a 80-ason és a 100-ason személyeznek, plusz néha IC-znek ott is. De az 52 db-ból irgalmatlanul kevés dolgozik így ránézésre, teheren is már csak elvétve látni egyet-kettőt.
"De ahogy most is TRAXX helyett Astride jár a pécsi oldalban,Vectron/Dórémi a hidasiban Astride helyett."
Ezt, hogy mi hol járjon, milyen objektív alapon lehet eldönteni? Most valaki valahogy beosztotta, Te mondasz egy másik beosztást. Milyen (szakmai) paramétereket kell vizsgálni, hogy be lehessen bizonyítani, hogy kinek van igaza?
(Persze el tudom képzelni, hogy semmi szakmai nincs benne.)
Azért ez több éve rohadtul nem igaz, maximum most, ha megjön mind a 60 Vectron, és ha a Gigantok közül is 40-50 db dolgozna normálisan, nem néhány darabot lehetne csak látni Tokaj/Nyírség, Balaton/Tópart IC-ken meg néhány személyvonaton. Velük mi a heéyzet amúgy? Miért nem dolgoznak nagyobb számban?
Persze ha kihúzgálnák a neked nem tetsző """nincsutas""" személyvonatokat mindenhonnan, a 80-as és 100-as vonalról is, akkor talán.
"Gondolom nem Google fotós hanem valami mérőkocsi lehetett."
Pedig de, a pályavasút egy a streetview-hoz hasonló, de annál szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtó, nem nyilvános informatikai rendszert tervez létrehozni. Ha jól tudom, de lehet, hogy tévedek, a panorámaképeken felül az autó egy LIDAR szkennerrel is föl van szerelve. Már egy ideje turnéznak az országban ezzel a szerelvénnyel :)
Azért olyanokra, mint 198, meg 240, nem adnék egy fityinget se, ha búkméker lennék, annyira biztos tippek. De hol maradnak olyan biztos tippek, mint pl. 002, 065, 081, 286, stb?
Nameg: lehet-e szó akkor könyvelési selejtezlsről, amikor nincs helyette saját tulajdonú vontatójármű? Jó-jó, a gyakorlatban a feleslegessé vált sziliket simán elbonthatják, hisz bő tíz évre lehorgonyoztak nálunk a vectronok, de hát a könyvelés, a könyvelés...?
ui: már bő két éve is azt mondtam, hogyha egyszer, az éj leple alatt eltűnne fizikálisan 50-70 szili a vontatási telepek mélyéről, az a mindennapi járműkiadásban nem tűnne fel. Hisz ne feledjük: a flirtek zöme, valamint a kiss-ek által kiváltott kapacitás a spirál füzet másik lapján nem lett kihúzva.