Keresés

Részletes keresés

Maci_P Creative Commons License 1 napja 0 0 88534

Hello!
Bocs, csak sok a szőlőmunka. Ahogy Hepci írta, emailem publikus, meg tudunk beszélni mindent.

Előzmény: Tybald_ (88532)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 88533

Egyeztesd Macival (petrus@magnus.hu), hogy mit kérsz, aztán szólok, ha megkaptam.

Előzmény: Tybald_ (88532)
Tybald_ Creative Commons License 1 napja 0 0 88532

Ha lazaridi mesternek még útba esek , akkor fajtánként 2 palack Maci_P borra én is be szeretnék jelentkezni, ha lehet.

 

lazaridi: Köszönöm a borboltos tippet!

Előzmény: Hepci (88512)
Hepci Creative Commons License 2 napja 0 0 88531

Pedig a Balázs nyert egy tonna pénzt az utóbbi években a biznisz fejlesztésére.

Nem voltak jók az ételek?

Előzmény: kifli (88525)
BZoltan Creative Commons License 2 napja 0 0 88530

Ugyan :) Azokat simán kibírja a topik. Sőt :D

Előzmény: barkócza (88526)
BZoltan Creative Commons License 2 napja 0 0 88529

A 2016-os egy erősen atipikus évjárat volt. Tudod, akkor verte el iszonyatosan a jég az egész szőlőt. Abból a hárslevelűből lett 469 liter bor. Én nagyon rég nem kóstoltam mert már 2018-ban elfogyott az utolsó palackig. Megkérdezem a Kistücsök sommelierjét, hogy nekik hány palackjuk van még belőle. Ha jól emlékszem akkor 20-30 palackot adtam nekik akkoriban. Lehet, hogy még találtak pár palackot.

Az az érdekes, hogy 2018-2019 környékén még nagyon nem lehetett tudni, hogy hosszútávfutásra vagy éppen csak egy sprintre predesztinálja az alacsonyabb extrakt és kevesebb szesz mint a megszokott hárslevelűinket. Néha a vékonyabb borok jobban bírják az ídőt. Úgy tűnik, hogy ennek a 600 palackos tételnek nem ez lett a sorsa. Kár. Sajnálom. Elnézést kérek... alkalomadtán kárpótollak két deka rendes hárssal :)

Előzmény: kifli (88525)
barkócza Creative Commons License 2 napja 0 0 88528

Ma pedig a halászléhez Remetebor 16-os kadarkát bontottunk, hát az igazán nem silleres, nagyon jó. Csak nehéz beszerezni.

barkócza Creative Commons License 2 napja 0 0 88527

Kóstoltam mostanában egy Breitenbach furmint narancsbort (asszem, 16-os). Igazából születésnapomra kaptam, és aztán egyszercsak kibontottam. Szerepel a címkén a sav és a cukor, ha jól emlékszem, 5,6 és 3,5, rendre. Kicsit melegebben jönnek igazán az ízei. Tartalmas bor, botritiszes kesernyével, részben oxidált, jön a kenyérhajasnak mondott valami, hosszú utóízzel, jelentős édességérzettel (ezért néztem meg a címkén a cukortartalmat), a sav érzetre visszafogott. Igazából nekem tetszett. Másnap-harmadnap is élvezhető, de már kevésbé jó, messze nem tartja magát igazán.

barkócza Creative Commons License 2 napja 0 0 88526

Néha egész komolyan bepróbálkozunk. :)

Előzmény: BZoltan (88523)
kifli Creative Commons License 2 napja 0 0 88525

tegnap a Kistücsökben kóstoltunk  2 dl SAP hárslevelűt, asszem '16-osat. nos jelentem ez a bor már erősen túl van a csúcsán, de ebben az állapotában teljesen passzolt a Kistücsökhöz, mert az is:(.

 

BZoltan Creative Commons License 2 napja 0 0 88523

Azért egy 22 éves topik "gyilkolásához" többre lenne szükség mint egy butuska floridai nyugdíjas szemetelése :) Pár óráig itt van amit idepiszkol, ameddig a moderátorok nem törlik. Igazándiból a társadalmi munkás moderátoroknak okoz csak némi kényelmetlenséget.

Előzmény: SÍr a tófal (88522)
SÍr a tófal Creative Commons License 2 napja 0 1 88522

Úgy látom itt is megjelent a határon túli szavazó Floridából...

Kis topikgyilkos...    :-)

Hepci Creative Commons License 2 napja -1 2 88518

Én futás közben is inkább kiverném, mint hogy G. Fodort hallgassam, de ha túl gyorsan futok hozzá, akkor inkább utána. :DDD

Előzmény: BZoltan (88517)
BZoltan Creative Commons License 2 napja -1 0 88517

Én futás és gyaloglás közben szoktam hallgatni... úgy elviselhető. Amúgy én szórakozom rajta :D Konkrétan hangosan fel szoktam röhögni, olyanokat mond. Hogy hazudik az egyértelmű.

Előzmény: altimus (88510)
BZoltan Creative Commons License 2 napja 0 0 88516

Két ok miat nem nyitnak ki palackot. Az egyik és a leggyakoribb az a nettó, vegytiszta ostobaság. Egyszerűen nem tudják, hogy jó biznisz.

A másik az az, hogy pontosan tudják, hogy bizonyos boraik a bontás után pár órán belül atomjaikra esnek szét s félnek a kálótól.

 

A Somlói Borok Boltjában például bármit kibontanak, bármikor. Van az Évának két bazi nagy borhűtője meg két rendes hűtője. Minden bontott palackra ráírják, hogy mikor bontották. Amúgy elképesztően egyszerű megúszni azt, hogy "megromoljon" egy bontott bor. Egyszerűen azt kell ajánlani a vendégeknek. 

Előzmény: altimus (88511)
Hepci Creative Commons License 2 napja 0 3 88515

Amikor én vendéglőztem, azt csináltuk, hogy 3 deci rendeléstől kinyitottunk bármit. Hárommal szoroztuk a beszerzési árat, így 2,5 decitől felfelé minimum nullszaldós volt a palack, ha netán utána ki kellett önteni a maradékot.

Egyébként nem kellett, mert ha valamiről olyan érzésem volt, hogy nem lesz rá vevő, pár nap után megittuk a stábbal. :)

Igazából nem is értem azokat a helyeket, ahol nem hajlandóak ezt megcsinálni, miközben kimérve csak mondjuk 3-4, alapvetően borzalmas bort kínálnak.

Előzmény: altimus (88514)
altimus Creative Commons License 3 napja 0 0 88514

ja, ez vilagos. szoval egy uveggel azert csak lehet rendelni helyben fogyasztasra.

Előzmény: Hepci (88513)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 1 88513

Egy borbárban sem nyitnak ki egyszerre bármit - technikailag megoldhatatlan a nyitva tárolásuk bizonyos palackszám felett.

Előzmény: altimus (88511)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 88512

Persze, írd meg, hogy mit/mennyit kérsz, és majd átadom neked a szokott módon. Veszek majd pinót és néró-tihanyi kék sillert.

 

Én Maci feleségével szoktam többnyire boltolni: találkozunk a teniszedzése előtt vagy után, a Tabánban.

Előzmény: lazaridi (88508)
altimus Creative Commons License 3 napja 0 0 88511

> de azt is már csak elvitelre lehet kérni.

 

abban mi a racio, hogy egy vendeglatohelyen csak elvitelre lehet bizonyos borokat kerni?

Előzmény: ShiDeci (88503)
altimus Creative Commons License 3 napja 0 0 88510

> Éppen most nézem a Partizánon a GFG 3.5 órás interjúját.

 

eros benned a mazochizmus. en meg a vagott verziobol is csak perceket tudtam megnezni. az a merhetetlen szervilizmus es seggnyalas amit ez az ember orban iranyaban mutat az menthetetlen. raadasul azt se hiszem, hogy hiteles az amit mond. mindig van egy olyan benyomasom, hogy ez az ember hazudik.

Előzmény: BZoltan (88500)
lazaridi Creative Commons License 3 napja 0 0 88509

Csak kiváncsi voltam arra a Markus Schüller Blaufrankisch 2018-ra, amit a Pécsi Borozó 94 pontra kóstolt, miközben 7,5 Euro. Ugyhogy rendeltem. Fogalmam sincs mit kóstoltak Pécsett. Ez egy olyan 86-88 pont lehet ezen a skálán,tisztességes alapbor, de különösebb élvezetet nem nyújt. 

A szintén 2018-as Zweigeltje egy picikét jobb volt.

A 2020-s rozéja viszont remek.

 

Csak érdekességként: osztrák cimre rendeltem ingyenes szállítással, aztán vártam a számlát, de nem jött. Irtam a pincének, hoyg mégis hogy fizessek. Közölték, hogy éppen egy napja feladták, másnap odaér, a számlát bele tették, ahoyg szokták és köszönik a rendelést. Azaz nem kértek előre pénzt, fő a bizalom...

lazaridi Creative Commons License 3 napja 0 0 88508

Akkor kérek szűretlent (is). Hol lehet megszerezeni?

Mondjuk, ha Hepci lenne olyan kedves, hogy elhoz nekem egy-egy palackot, tőle könnyen átveszem...

Előzmény: Maci_P (88506)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 88507

Egy karton pinót majd boltolhatnánk, ha lesz rajta címke.

Előzmény: Maci_P (88506)
Maci_P Creative Commons License 3 napja 0 0 88506

Az most kimaradt. A kötelező, érjünk haza 8ra kicsit átformálta az időkeretünket. De van egy adag szűretlen.

 

 

Előzmény: lazaridi (88502)
BZoltan Creative Commons License 3 napja 0 0 88505

Mondjuk ilyenkor érdemes megpendíteni, hogy az interneten tett nyilvános ajánlatot illik tartani. Én legalábbis zabos szoktam lenni, ha egy reklámmal becsalogatnak valahova, aztán amikor rendelek akkor kiderül, hogy nem úgy van ám az.

Előzmény: ShiDeci (88503)
ShiDeci Creative Commons License 3 napja 0 0 88503

Sziasztok, köszönöm mindenkinek, aki a tegnapi borlaphoz adott tippeket - odamentünk, és elénk raktak egy olyan borlapot, ami köszönőviszonyban sem volt a facebookra feltöltöttel :) Gyakran variálódik. Hát ez van. Egyetlen kivétel a SAP olasz 2012 volt, de azt is már csak elvitelre lehet kérni.

Légli Géza Matacs Chardonnay 2019, Losonci Bálint Kékfrankos 2018, Vida La Vida Merlot selection 2016. Mindhárom rendben volt, de Losonci B. különösen eltalálta ezt a bort, az illata, színe szenzációs, ízre rengeteg piros gyümölcs kis fanyarsággal a végén. A Vida elvben a pince aktuális csúcsbora. Nem egy (régi)villány-sítusú nagy testű bor, viszont cserébe egy rétegzett, cizellált tétel, nagyon hosszú lecsengéssel, amikor még sokáig elemezhetné a gyümölcsök fajtáit az, aki ért hozzá. Kíváncsi lennék rá 4-5 év múlva is.

(Légli, Losonci 750 Ft /dl; Vida 2000 Ft /dl).

lazaridi Creative Commons License 3 napja 0 0 88502

amforás is van?

Előzmény: Maci_P (88485)
Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 88501

Erősen túl vannak ezek a csávók dimenzionálva - a NER-agytröszt ugyanolyan szürke agyú egerekből áll, mint anno az SZDSZ "világhírű", c- és d-kategóriás szociológusokból, levéltárosokból és hasonlókból álló szürkeállománya.

Ez a seggfej G. Fodor is legfeljebb a nőjének izgalmas szellemileg - a legtöbb hozzá hasonló szerintem 3 bonyolultabb nevű külföldi író nevét sem tudná helyesen leírni.

Előzmény: BZoltan (88500)
BZoltan Creative Commons License 3 napja 0 0 88500

Éppen most nézem a Partizánon a GFG 3.5 órás interjúját. Egyben mondjuk nem bírnám letolni... pedig a Schiffer majdnem 6 órás interjúját két részletben simán meg tudtam hallgatni. Érdekes fazon ez a GFG. Nem egy sötét bunkó, bár szerintem a tájékozottsága és műveltsége egy erős középszer.

Előzmény: altimus (88496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!