Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 25366

Nagy kár, hogy nekem ez kb. a világ vége, helyileg.:-(

Előzmény: Mazsola0070 (25365)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 25365

Még éppen beleférek a topic címébe, ugyanis ha kérdezik, megesküdtem volna, hogy legújabb felfedezésünk, Kami Kisvendéglője Dunakeszin van, de mégsem vagyok offtopic, az utcanévtáblák szerint ugyanis ez még Újpest, azaz Pesten mentünk vacsorázni...:)

 

Erre utal a Kisvendéglőben található számos Újpesti Dózsa relikvia is, mint kiderült a tulajdonos-séf nem csak nagy Dózsa drukker, de focizott is egykor az ifjúsági csapatban.

 

Az is tetszik, hogy a legújabb trendekkel ellentétben szombaton és vasárnap is nyitva vannak, és hétfőn-kedden pihennek, nem egy esetben futottunk bele az utóbbi időben, hogy szombaton, vagy vasárnap valamiért nincsenek nyitva (pl. Rosenstein).


Tényleg igazi kisvendéglő, piros kockás abroszokkal, barátságos fogadtatással. Érkezésünkkor a séf hozza ki az üdvözlőfalatkát (frissen sült még meleg túrós pogácsa), pillanatok alatt érkezik az étlap, felveszik a rendelést.

 

Az étlap szinte folyamatosan változik, úgy tűnik a séf éppen azt főz, amihez jó alapanyagot talál.

A mottójuk szerint alapvetően a hagyományos magyaros, jó ízű ételekben utaznak, de volt az étlapon uruquayi rib-eye steak és valamilyen marokkói jellegű saláta is. 

 

Ami állandó az Kami gulyása, ez valami isteni finom gulyásleves, de a narancsos paradicsomleves betűtésztával és mozzarellagolyókkal is nagyon finom volt. Nagyon bejött a konfitált módon készített tarja (a séf ebből "XXI. századi" cigánypecsenyét és tarjaburgert is készít), de nekem a legjobban a marhapofa ragu ízlett, amit rizottóra emlékeztető állagú, valami elképesztően finom ízű puha tarhonyával tálalnak, melyre apró pardicsomot és picike savanyított lilahagymát tesznek.

 

Lecsúszott még egy Rákóczi túrós tányérdesszert (senki ne egy klasszikus Rákóczi túróst képzeljen el, hanem egy túróhabból, sárgabarackhabból, stb. álló finomságot) és egy csoki mousse is.

 

Nagyon figyelmes a vendéglátás, többször is odajött a pincér és a séf is, hogy minden finom-e, elégedettek vagyunk-e. Mind a vendéglátás, mind az ízek miatt visszamegyünk, ritka az ilyen jó étterem.

 

Itthon megnéztem a neten, a helyet Fülepi Kálmán séf nyitotta, a leírások szerint számos jó helyen dolgozott, de az volt az álma, hogy nyisson egy igazi családi kisvendéglőt, ami idén nyáron jött össze neki.

 

Hepci Creative Commons License 3 napja 0 0 25364

Én horgászom, elsősorban műcsalival süllőre (bár már nem viszem haza a halat) és éttermet is üzemeltettem rövid ideig.

Arra céloztam, hogy a Ponty-típusú árkategóriába tartozó éttermek által jellemzően vásárolt mirelit hal számomra visszataszító.

Természetesen kapható (mélyhűtött) halban is más minőség, de azt az általad oly nagyon megvetett sztárszakácsok és az éttermeik vásárolják meg.

Előzmény: Boszorka (25363)
Boszorka Creative Commons License 4 napja 0 1 25363

Nem tudom hol kellene ennem, miután saját halastavam nincs. Ha veszek mélyhűtött fogast az is mélyhűtött, csak magam vacakolok az elkészítéssel. Azt hiszem írtam már néhányszor, hogy igen proli igényeink vannak és visitozva menekülünk a sztárszakácsoktól és az ő éttermeiktől.

Előzmény: Hepci (25362)
Hepci Creative Commons License 4 napja 0 0 25362

Höhö, fogast egészen biztosan nem ennék az Ezüstpontyban és hasonló típusú éttermekben...

Előzmény: Boszorka (25361)
Boszorka Creative Commons License 6 napja 0 0 25361

Nem szeretem a halászlét. Rendszerint fogast eszem valamilyen módon. Ha itthon csinálom az is a mélyhűtőből jön nekem ez természetes. Mig dolgoztam, hétvégeken sokszor előre főztem többfélét, adagokban hűtöttem le. Esős hétvégéken kiváló elfoglaltság. Semmi ellenszenvet nem érzek a mélyhűtött ételekkel szemben. Na és a Ponty aránylag közel van, mikor délben egykor rájövök, hogy semmi nincs itthon és kedvem sincs semmit se főzni.:-)

Előzmény: Hepci (25360)
Hepci Creative Commons License 6 napja 0 0 25360

A Pontyban nem (csak) a halak mélyhűtöttek, hanem komplett ételek...

Ha jó halászlét szeretnél enni Budán, érdemes elmenni a Czakó Kertbe: havonta egyszer (a hónap 2. péntekén) egy bajai halfőző készít garantáltan friss halászlevet. Van igen jó halászlé a Kisbíróban is, szombatonként.

Előzmény: Boszorka (25359)
Boszorka Creative Commons License 6 napja 0 0 25359

A menüben igazad van. Mi is lelkesek voltunk eleinte, de már nem megyünk oda menüt enni. Most vasárnap volt, eleve a la carte. Pontyal nekem semmi bajom nem volt még, a sztárszakácsoa helyekre már eleve nem megyek. Azt meg nem várom, hogy frissen kifogott halakkal várjanak egy vendéglőben Budapesten. Mindig halat eszem ott, ami nyilván mélyhűtött.

Előzmény: Hepci (25358)
Hepci Creative Commons License 6 napja 0 0 25358

Nyilván több nézőpontból meg lehet vizsgálni egy vendéglőt...

Én pl. az Ezüstpontyban még soha (igazán) jót nem ettem, tehát nem bánnám, ha szerződtetnének egy "sztárszakácsot", de legalább olyan valakit, aki nem a mélyhűtőből szedi össze az ebédemet. :)

A Parkkal meg semmi baj nincs, drukkolok is a tulajdonos ex-pincércsapatnak, de az ebédmenü minőségén erősen érezhető a kezdeti lelkesedés lanyhulása.

Előzmény: Boszorka (25357)
Boszorka Creative Commons License 2019.10.13 -1 0 25357

Ma megint bebizonyosodott, hogy igenis van még kereslet érthető és ehető kajákra középáras vendéglőkben. Úgy gondoltuk, hogy a szavazás után útba ejtjük az Ezüstpontyot és megebédelünk. Valamivel kettő előtt ott voltunk és egy darab üres asztal sem volt. Kint és bent is tömve. Pontyról olvastam már itt különböző véleményt. Igaz nem fine dining, de kinek kell az? Szóval mi ott még soha rosszat nem ettünk. Ezután lesétáltunk a Park vendéglőbe, már erősen kétóra után értünk oda. Ott kaptunk helyet, mert éppen két társaság is elment. Mondták, hogy 30-35 percet kell várni, de végül 25 perc után jött az ebéd. Az adagok hatalmasak és jók. Míg ott voltunk állandóan jöttek újabb vendégek. Direkt néztem, nagyjából a 30-40 körüli korosztály volt többségében. Ezeken a helyeken nem sztárszakácsok főznek, ezért jók. Különben én borjúbécsit ettem, nagyon jó volt, krumplisalátával ami szintén izlett nekem. Lényem valami szűz apróhúst vastag palacsintába tekerve , valami szósz is volt hozzá. Annyi volt a hús, hogy nem tudta megenni én is hagytam a bécsiből. Ittunk két sört és bőséges borravalóval fizettünk 10ezret. Szóval ha valaki csak éhes és akar egy tisztességes ebédet enni, akkor tudom a helyet ajánlani.

Hepci Creative Commons License 2019.09.30 0 0 25356

Nem emlékszem sajnos, akkor még nem jegyzeteltem. Az exemmel voltam aznap Bécsben valamikor a kétezres évek első felében.

Előzmény: sunnysun222 (25354)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.29 0 0 25355

Boszi drága, a TE kedvedért kihalásztam az e heti menűt. Nálunk most fürdőszoba átalakítás élményeivel tobzódunk, tehát nem nagyon lesz időnk

újabb próbálkozásra..

Egyébként a Facebook keresőjébe beírod, hogy "Szabadság bisztró" és a legelső felugró oldalt kinyitod és görgetsz lefelé, amíg meg nem találod az aktuális e hetit...

 

Előzmény: Boszorka (25345)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.29 0 0 25354

Hehehe, cím??????

Előzmény: Hepci (25353)
Hepci Creative Commons License 2019.09.27 0 0 25353

Hát igen, az ízben nagy szórás lehet.

Én egy bécsi olasz helyen ettem a (nekem) legfinomabbat, nem Olaszországban.

Előzmény: sunnysun222 (25352)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 25352

Igen, köszönöm a tippet. Már többször próbáltam ott, de nem igazán tudtam vele megbarátkozni.

Jó pár évvel ezelőtt egy isteni, Garda tó menti nyaralás alkalmával botlottunk és szerettünk bele a vitello-ba, ahhoz legközelebb azért a Pomodoro jutott.

A Millenium-ban eégsezn más felfogás volt, nem AZ az íz, amit kerestem...:)

 

Előzmény: Hepci (25349)
Hepci Creative Commons License 2019.09.21 0 0 25351

Maga az adag is erősen fogyis, mintegy 3000 forintért. :(

Előzmény: kifli (25350)
kifli Creative Commons License 2019.09.21 0 0 25350

csak a fogyi miatt:)

 

Előzmény: Hepci (25349)
Hepci Creative Commons License 2019.09.21 0 0 25349

Van elég jó vitello tonnato a Millennium da Pippóban (Andrássy street) is.

Sajna csupaszon szervírozzák, pedig nekem nagyon jól tudna mellé esni egy kis pizzakenyér.

Előzmény: sunnysun222 (25343)
Hepci Creative Commons License 2019.09.21 0 0 25348

:DDD

Előzmény: Mazsola0070 (25347)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.09.21 0 0 25347

"Rakott pinaimitáció csokiöntettel" :)))

 

Nekem a gombóckákra, meg a nagy barna maszatra figyelemmel a "Floki, a séf kutyája elcsapta a gyomrát, de végre kijött minden" fantázianév jutott róla eszembe...:))

Előzmény: Hepci (25344)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25346

Könnyű okoskodni, amikor látod..:) :) :) . De hát az étlapról ez még nem derült ki...:)  Amikor viszont belemártottam a villácskámat, nos.. Akkor rögtön, az első szívbemarkoló látvány után kellett volna visszaküldeni...:)

De hát én már olyan lelassult öregember vagyok, hioy mire leesett a tantusz, már félig szétmaszatoltam ezt a borzalmat...

Előzmény: Hepci (25344)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25345

Tudom hihetetlen de én nagyon finomat tudok csinálni, sajnos nem lehet keveset csinálni belőle. Most ettünk Velencében, de nem voltam elbájolva tőle. Én mire megeszem egy ételt már nem marad semmi másnak helye, így desszert vagy fagylalt nálam kizárva, mert csak egy fagylaltért nem megyek be oda. Most pizzát ettem, Lényem meg valami szüzet valamilyen módon.

Előzmény: sunnysun222 (25343)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25344

Én még olyan palacsintát nem láttam, ami nem palacsintatésztából készült, tehát itt a művész nagyon eltévedt az erdőben...

Ennek a valaminek pont ennyire kifejező lett volna a "Rakott pinaimitáció csokiöntettel" név is... esetleg szúrni köllett volna egy hosszúkás likat a tetejébe...

Előzmény: sunnysun222 (25342)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25343

Hát igen, azzal a nejem is kacérkodott eleinte, de félt, hogy túl nagy lesz neki...

Egyébként az Arany János utcába mi inkább a fagyi miatt szoktunk elsétálni, ami állítólag az övék, mások szerint nem, de mindegy is, mert a fagyi isteni... Amúgy a Pomodoro-nak van valamije, ami szinte senkinek nincs a városban, és emiatt az eddiginél többször kéne odalátogatni. Ez pedig a vitello di tonato - azt hiszem, ezt anno ki is beszélgettük, hogy miként hogyan kell(ene) a mártást hozzá csinálni...

Szinte minden olasz helyen megkérdezem ,hogy miért nincs vitello, de csak hümmögnek dünnyögnek. Talán egy helyen vallották be, hogy drága és nehéz a húst megszerezni...

 

Előzmény: Boszorka (25339)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25342

Hehehe, annak a "palacsintának" nem a neve lett elbacva, hanem az egész konstrukciója...:) :) Hisezn a rakott palacsintára oly' jellemző réteges felépítése

meg volt ,tehát valami ilyesminek szánhatta valaki...

Előzmény: Hepci (25341)
Hepci Creative Commons License 2019.09.20 0 0 25341

Legyünk velük sportszerűek: ez a hibamennyiség (és jelleg: kvázi elütés) a honi éttermek felső 1%-ába emeli őket.

A palacsinta neve van még részlegesen elbacva, de így is ez tisztes teljesítmény szerintem.

Előzmény: cszoli (25340)
cszoli Creative Commons License 2019.09.20 0 1 25340

Azért jó tudni, hogy a régi jó vendéglátós hagyományok az elcseszett-elírt ételnév-fordításokkal sose hal ki, akármilyen elegáns helyet nézünk is, a fordításra nem nagyon szeret senki se költeni, majd a Jocó lefordítja, ő úgyis Londonban mosogatott fél évig....

Spinash

pullet

Előzmény: sunnysun222 (25338)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.19 0 0 25339

Húúú az a Tafelspitz nagyon jó lett volna. Na majd legközelebb. Facen én is kerestem, de nem találtam, nem vagyok ott nagyon járatos.

Előzmény: sunnysun222 (25338)
sunnysun222 Creative Commons License 2019.09.19 0 0 25338

Hát a honlap valóban egy kis rejtvény... De most, az e heti menetrend ismeretében jöttem rá, hogy a "Heti ajánlat" címszó alatt van a menű...

És elárulom a másik titkot: valahogyan Facebook-on jön hétfőn az aktuális honlap a hétre érvényesen...

 

 

És valóban, a normál étlap korábban minket sem hozott lázba, meg még az áraik sem...

Előzmény: Boszorka (25337)
Boszorka Creative Commons License 2019.09.19 0 0 25337

Sajnos a bisztro menüje nincs sehol a neten. A normál étlapon nem találtam semmi kedvünkre valót. Így aztán ma elindultunk ugyan, de a Pommodoroban kötöttünk ki. Az mindig megbízhatóan jó, szeretjük az olaszokat. Majd egyszer megyünk tovább is, bár akkor az utunkba fog esni kedvenc steak helyünk, de nincs a bisztro se lefelejtve.

Előzmény: Boszorka (25304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!