Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 30 perce 0 0 98858

Ki kellene probalni,  hogy egy nap a hutoben mit segitene az izen.

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 30 perce 0 0 98857

...meg a hagyma is...

Előzmény: többnapmintkolbász (98856)
többnapmintkolbász Creative Commons License 5 órája 0 0 98856

Biztosan ez is benne lehet a történetben, ugyanis a krumpli is édes lesz ha "megfázik".

Előzmény: ZsuR (98855)
ZsuR Creative Commons License 19 órája 0 0 98855

Allitolag a dernek meg kellett csipine ahhoz, hogy edes legyen...

Előzmény: homerx (98854)
homerx Creative Commons License 20 órája 0 0 98854

ha mar tukros trukkozes. a tokom mar majdnem megsult, de nem igazi az ize. nem edes. valaha, vagy barmikor, ha az alfoldi piacon veszek, akkor annak kellemesen mas az aromaja. en mostansag mezzel szoktam kenegetni, de nem hiszem el, hogy igy szokott keszulni regebben. mi lehet a problema? nem elegge erett a tok?

Előzmény: homerx (98851)
ZsuR Creative Commons License 26 órája 0 0 98853

Igy igaz.  Ezen ennyi a zsir... 

 

Ha frissen akarom enni a levest es zsirosnak talalom - megvarom mig a zsir osszeall a tetejen es papir torolkozot fektetek a tetejere, azzal leszedem... addig ismetlem amig annyi marad rajta amennyi kell.

Előzmény: öreg_néne_b (98852)
öreg_néne_b Creative Commons License 26 órája 0 0 98852

Zsírosabb vad- és marhahúsnál megoldás, ha előző nap majdnem puhára megfőzöd és éjszakára kiteszed a hidegre. Nem árt, ha tél van. ;)
Másnap leszeded a tetejéről a faggyút és bezöldségezed, készre főzöd.

Előzmény: homerx (98851)
homerx Creative Commons License 27 órája -1 1 98851

a tovabbi felhasznalas nagyon tetszik :) viszont levesben meg sosem lattam. nalunk, ha disznotor volt, akkor orjaleves keszult, ami szinten eleg zsiros volt, de nem veszesen. manapsag nalunk pl azert nem keszul marhahusleves veloscsonttal, mert a zasszony zsirosnak nevezte. meg nevelem le rola :) de ugye nem lehet alkalmazni a modszert, miszerint: - mit kell mondani az asszonynak, akinek mindket szeme alatt monokli van. -semmit, mar ketszer elmondtad :)

szoval elore a veloscsontert! :)

a heten facanleves volt, ma kacsaaprolekbol lett a leves, tegnap pedig a kacsa nagyobb resze sult meg. ja, ez mar masik topik :) illetve nemsoka beteszek egy egesz kanadai tokot sulni .

Előzmény: ZsuR (98849)
többnapmintkolbász Creative Commons License 30 órája 0 0 98850

Nem kell víz!

Előzmény: VBL (98834)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98849

...latod a legutolso kepen?  Persze... nem volt nagyon zsiros a hus - csak amennyi kellett.  Aztan meg... elobb elopiritottam, sok zsir kijott belole... es micsoda izt adott a levesnek a piritas...

Előzmény: homerx (98847)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98848

Nem... es milyen finom... a recept ir hozza meg nyers kolbaszt is - de az olaszt nem szeretem bele, mas meg nem volt. Igy aztan...csak oldalas...

Ez lett az oldalas tobbi reszebol: 

Előzmény: homerx (98847)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 98847

hm, oldalas a levesben? sosem hallottam rola. nem lesz tul zsiros?

Előzmény: ZsuR (98846)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98846

Ez az enyem... nincs kolbasz benne, csak oldalas.

Előzmény: ZsuR (98845)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 98845

Szivesen megkinalnalak vele :).

 

Mai levesem - ez csak kep, nem az enyem... most kezdtem fozni az ebedet.

Előzmény: coriella (98844)
coriella Creative Commons License 2 napja 0 0 98844

Szépek a levesek Zsu, megkóstolnám szívesen mindkettőt. :-)

Előzmény: ZsuR (98833)
VBL Creative Commons License 2 napja 0 0 98843

Kérdésemre adott válaszokat köszönöm, ez egy nagyon rokonszenves társaság. :-) 

GPF Creative Commons License 2 napja 0 0 98842

Az igaz :)

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (98840)
dulci Creative Commons License 2 napja 0 1 98841

Nagyon jó! Mindenki mást mond. Én is elmondom. :)

 

Attól függ, milyen gyorsan párolog el a víztartalma, milyen a tűzhelyed és milyen a hús. A savas közegben jól puhul a hús, a zöldség nem puhul. 

Úgy szoktam, hogy először a hagymát kicsit megdinsztelem. A húst lepirítom rajta, engedni fog levet, csak utána sózom meg. Ha már elfőtte a saját levét, csak akkor öntök rá vizet, vagy itt jöhet már a bor. Vizet nem szabad rögtön önteni, mert pörköltöt akarunk, nem főtthúst. Nálam, egy kiló húshoz 1,5 - 2 dl a bor. Utána csak vizet öntök, apránként, annyit csak, ahogy elfővi. Marhánál legalább 2 óra a puhulás, aztán kóstolgatás szerint...

Előzmény: VBL (98834)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 98840

Fél napig a sütőben. :)

Előzmény: GPF (98839)
GPF Creative Commons License 3 napja 0 0 98839

De a beef bourguignon az lényegében borban fő. Akkor hogy működhet az?

Előzmény: beetee (98835)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 98838

Szeretek alaplét használni, de egy jó sűrű marhapörkölt az az étel, amiben nem lehet észrevenni a különbséget.

Előzmény: dekopir (98837)
dekopir Creative Commons License 3 napja 0 0 98837

Szia!

Víz helyett alaplét, a bort meg be kell párolni.

Előzmény: VBL (98834)
Boszorka Creative Commons License 3 napja 0 0 98836

Milyen lenne? Rossz. Egyszer volt valakinek egy ilyen ötlete, kipróbáltam.

Viszont rendszeresen készítek borsos tokányt, amihez fehér bort használok, vizet nem. Mindig rendesen megpuhul. A vörös bort amugy se szeretem.

Előzmény: VBL (98834)
beetee Creative Commons License 3 napja 0 0 98835

A bor savas.

A savas közegben a hús nem puhul. Megvan a kémiai magyarázata, de nem jegyeztem meg...

 

Tehát, amíg a marha nem fő puhára, addig inkább vizet kell hozzáadni, már ha szükséges.

 

A bort csak a befejezés előtt ízesítésnek.

Előzmény: VBL (98834)
VBL Creative Commons License 3 napja 0 0 98834

Tiszteletem kedves Fórumtársaknak !

 

Én ugyan még sosem készítettem vörösboros marhapörköltet, édesanyám azonban igen, főképp születésnapomra, kérésemre. A receptet tanulmányozva felmerült bennem. Ugye víz az kell. Milyen lenne a pörköltünk, ha a víz mennyiségét is vörösbor tenné ki ? Tehát folyadék gyanánt csakis száraz vörösbort kapna az étel ? Ez a magasabb ára miatt nem terjedt el ? 

ZsuR Creative Commons License 3 napja 0 0 98833

Leves ido van... volt a paradicsom leves - sajatos szendviccsel 8-10 nappal ezelott... vol csirke hus leves... ma krumpli es kukorica leves. Jajj de finom...

 

 

A kovetkezo borsch lesz.  Meg soha nem foztem, nem ettem... kivancsi vagyok ra!!!  Kaptam receptet - ha van kedvenc receptetek, nagyon megkoszonnem!

dulci Creative Commons License 2020.02.10 0 0 98832

Jól néz ki. Mondhatni, igen guszta. Jó ötlet. Úgyis kissé ötlettelen vagyok mostanában.

Előzmény: ZsuR (98831)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.08 0 0 98831

Hm... valolszinuleg van aki ezt egeszsegtelennek talalja... de hat... mertekkel es tartozkodassal :)) lehet sokmindent enni es inni... :))

 

Chicken Pot Pie.

 

Egyzeru es finom - jol fel lehet hasznalni a maradek fott leveshust.

55judit Creative Commons License 2020.02.08 0 0 98830

A lényeg az lenne, hogy éljünk életünk végéig egészségesen. Ha figyeljük testünk jelzéseit, sokat tudunk tenni magunkért. Ha akarunk. :)

Előzmény: többnapmintkolbász (98829)
többnapmintkolbász Creative Commons License 2020.02.08 0 0 98829

Táplálkozzunk egészségesen, éljünk sportosan, így lesz belőlünk szép izmos halott. DDDDDD

Előzmény: joy (98828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!