... és megint a rég lerágott csont...
Mord Alexos 2020.12.10 0 0 96895
fun fact:
a socorrói Lonnie Zamora eset szintén egy jól kivitelezett prank volt...
:-O)
Előzmény: Mord Alexos (96894)
emem 2013.10.07 0 0 63550
<Számodra.>
nem, nem számomra, hanem objektíven
nem kijelentettem, mint te, hanem indokoltam:
az ufós verzió mellett mi szól?
- Hynek meginterjúvolja Zamorát, a rosszul látó, az ijedség miatt a szemüvegét ráadásul elejtő, egyszerű, megrémült rendőrt, aki elmondja, hogy mit látott. ennyi.
mi szól a diákcsíny mellett?
- Bragalia meginterjúvolja az ügyben érintett neves tudósokat, aki tudtak róla.
- hivatalos információ az intézmény részéról, mely szerint a technikai hoaxok régóta hagyománynak számítottak a tanulók körében
- a bosszú, mint indíték Zamora ellen, aki rendszeresen zaklatta a diákokat
- Zamora maga említi a beszámolójában, hogy az idegen jármű egy ballonra, az idegen lények pedig emberre/gyerekre hasonlítanak.
- az általa érzékeltek nem kizárják a hoaxot, hanem megerősítik
- a hivatalos jelentések lábnyomokról és pirotechnikai eszközökről tesznek említést
<Azt, hogy melyik verziót hiszed el, az elsősorban tőled függ.>
ez az elfogult nézőpont, akkor igaz, ha van prekoncepciód. ha pártatlan vagy, akkor csak a logika alapján döntesz.
<Ha érted, mit akarok mondani.>
nem, nem értem, a HKÉ pont rossz példa, lásd a topikját. ezekre a jelenségekre (is) van tudományos magyarázat.
"Mármint, hogy ki a szkeptikus, és mihez képest"
természetesen én is szkeptikus vagyok a csíny verzióval szemben, hiszen nincsen rá tárgyi bizonyíték, sem első kézből származó vallomás.
az is lehet, hogy te nem érveltél az ufók létezésének bizonyítottsága mellett, de több ufóhívő topiktárs igen, illetve magát a lehetőséget az ide posztoló szkeptikusok sem zárták ki.
Előzmény: alias78 (63549)
emem 2013.10.04 0 0 63472
megértem, hogy kellemetlen eset ez neked, topiktárs.
meglebegteted a megtért Hyneket, aztán kiderül, hogy egy diákcsíny van a háttérben. (kicsit olyan ez, mint Pam Reynolds, vagy Eben Alexander esete a HKÉ-val).
nézzük az überelést. ebben kivételesen igazad van, a hoaxos verzió erősen übereli az ufósat:
az ufós verzió mellett mi szól?
- Hynek meginterjúvolja Zamorát, a rosszul látó, az ijedség miatt a szemüvegét ráadásul elejtő, egyszerű, megrémült rendőrt, aki elmondja, hogy mit látott. ennyi.
mi szól a hoax mellett?
- Bragalia meginterjúvolja az ügyben érintett neves tudósokat, aki tudtak róla és/vagy részt vettek benne.
- hivatalos információ az intézmény részéról, mely szerint a technikai hoaxok régóta hagyománynak számítottak a tanulók körében
- a bosszú, mint indíték Zamora ellen, aki rendszeresen zaklatta a diákokat
- Zamora maga említi a beszámolójában, hogy az idegen jármű egy ballon.
- az általa érzékeltek nem kizárják a hoaxot, hanem megerősítik
- a hivatalos jelentések lábnyomokról és pirotechnikai eszközökről tesznek említést
http://www.youtube.com/watch?v=HjMn1diPIvo&feature=related
emem 2013.10.03 0 0 63441
el kellett volna olvasnod a blogbejegyzést, mielőtt hozzászólsz. a blogger hosszú időt töltött a kutatással, és beszélt minden érintettel.
kiderült, hogy a diákok bosszúként követték le a csínyt Zamora ellen, aki a rendőrködés előtt az egyetem területén dolgozott, és rendszeresen szívatta őket.
egyébként te szoktál állandóan hasraesni a neves amerikaiak előtt, most kinek hiszel?
az ügyben érintett képzett tudósoknak, vagy az egyszerű (és rosszul látó) rendőrnek, akiről maga Hynek is ezt írta:
"I would conclude that Zamora, although not overly bright or articulate, is basically sincere."
Előzmény: infeserter (63439)
emem 2013.10.03 0 0 63426
pedig jobban tette volna, ha szkeptikus marad... ez ugyanis egy diákcsíny volt :-)
THE SOCORRO UFO HOAX EXPOSED! (Famous 1964 sighting was a college prank)
"After 45 years the truth is now revealed- one of the most famous UFO sightings in history was a hoax. The recent confession of an elderly College President -and a newly discovered document- indicate that the 1964 sighting of a landed UFO by Socorro, NM policeman Lonnie Zamora was the result of an elaborate school prank. This incredible story is publicly recounted for the first time ever by individuals who have held the secret of Socorro for decades.
THE ULTIMATE SECRET OF SOCORRO FINALLY TOLD: NEW DETAILS ON WORLD-FAMOUS 1964 UFO HOAX
" For over four and a half decades many around the world have wondered about the true nature of the sighting of a landed unidentified flying object that was reported on the ground and then taking off by Officer Lonnie Zamora in Socorro, NM in 1964. In the fall of 2009 this author’s investigation disclosed that the Officer had been victim to a hoax that was perpetrated by students at the New Mexico Institute of Technology.
Now, three years later, a more complete account of the hoax has finally emerged including:..."
Előzmény: infeserter (63422)