Hosszas keresés után se jártam sikerrel. Olyan oldalt kerestem amelyik foglalkozik az angyatrombita virággal. A nyáron láttam csodás nagy virággal. Keresek olyan virágszeretőt aki kedveli ezt a fajta virágot. Szívesen hallanék gondozásáról javaslatokat, tapasztalatokat. Előre is köszönöm a segítséget.
Köszi a választ. Azt gondoltam, hogy fura egy kis jószág, mert mielőtt itt kérdeztem volna megnéztem a neten köbméternyi oldalt, sehol nem találtam. Keresek tovább. üdv
Akkor most nagyon irigykedünk, mert ott biztos nincs ilyen hideg mint itt... :( Apropó: én mondjuk (még egyelőre) nem tudok spanyolul (sem...), de majd előbb-utóbb biztos megtanulok! :))) Ennek érdekében olvasgatom néha ezt a nagyon remek spanyol növényes fórumot: Infojardin Sztem ha itt is megkérdezed a növényedet, akkor egy "helyi kollega" talán pontosabban be tudja lőni, hogy ez melyik Euphorbia lehet...
Kedves Lila Pereszke! Köszönjük a jótanácsot, Alt Emporda-ban vagyunk, ami Girona keleti része. Máris úgy tűnik mintha hajszálnyi gyökereket engedett volna. Egyébként kb. 60 centis félgömb formája volt a lénynek. Kösz, mégegyszer.
Hátezaz! Én sem tudom hova lett(ek)... :((( De sajna aszonták a rendőrök, hogy csupán "Cherrug" ill. "Hanspeter" névre nem adhatnak ki körözést... meg a Csellengők műsor sem hajlandó leközölni... :(((
Köszi! :) Hát mondjuk frissen sütve még csak félig jó... utána még valakivel meg is kell pucoltatni... sőt, ezt meg még sütés előtt is meg kell pucoltatni valakivel... :(
Eladó nincs, de Heliosból Gödöllőn rengeteg gyökérsarj, magonc és mag ajándékba van. Csak postára lehetőleg ne kelljen menni. Ez olyasmi, mint a tangutica.
köszi! Tudom nem csak nekem szól, csak én biztattalak fel :-)
Ha már Clematis: nem tud valaki eladó Clematis tanguticat? Ez olyan sárga virágú különleges, nekem volt egy darabig, amíg valaki el nem vágta a szárát, azt gondolván gaz...
hahóóó, sziasztok! egy régi képet találtam, akkor nem tudtam mi lehet ez, de most piros madársisaknak nézem... Vajon tényleg az? Segítenétek? (Sajnos a többi kép még ennél is rosszabb lett, így azokat kitöröltem..) köszi!!
Há, nekem meg pont itt a fűtés a gép mellett, szal kénytelen vagyok netezni (vagy úgy csinálni mintha neteznék), ha nem akarok megfagyni... :((( De mivel még így is minnyá' kettéfagyok, nyereménynek egy nagy bögre forró teát kérek!!! :)
Hm, mondjuk Hanspeter tényleg nagyon eltűnt, lehet hogy megfagyott szegény valahol... fhú, pont mint pölö szegény néhai Cherrug-unk... hát igen, így jár az aki télen is botanászik... :(((
Szia! Hát ő egy kutyatej, éspedigtán Euphorbia characias.
Sztem vágd le ezt a 4-5 hosszúszárú hajtást róla (a tövüknél), aztán várj egy kicsit amíg "eláll a vérzés", vagyis nem folyik belőle a kutyatej (ha hideg vízbe tartod, akkor is eláll) és után szúrd őket egy cserép nedves homokba vagy földbe és akkor valószínűleg hamar meggyökeresednek, mivel az ilyen típusú kutyatejeket általában simán lehet így szaporítani... :)
Kedves Szakértők! A segítségeteket szeretném kérni, a képen látható növényt csíptük egy helyen az út széléről mert nagyon megtetszett. Spanyolországban lakunk egyébként. Tudnátok segíteni, mit csináljunk, hogy életben maradjon sőt még hosszú ideig élvezze az életet? köszi előre is, J.
Szerintem az (Satureja hortensis). Elég nyurga, drótszerűen fásodó, egynyári bokrocska a borsikafű. Egyszer kell magot venni, aztán elveti magát. Esetleg zacskós fűszerrel összehasonlíthatod a biztonság kedvééert. Főleg zöldbab- és krumplilevesbe használom, de jó lehet az is, amit írsz.
ez tuti? kifejlett formájában ez inkább bokor, tehát nem fűszerű (bár persze én nem értek a lovakhoz:) deha tényleg borsikafű, akkor mindenkinek javaslom a paradicsom-mozzarella-olivabogyó-borsikafű salátát. nagyon finom:)
Sziasztok, anyósomék hétvégi telkéről hoztuk fel az alábbi nagyon kellemes illatú/ízű (éppen ezért fűszernövényre gondolok) növényt, melyről illat alapján én azt mondtam, hogy bazsalikom (paradicsom és mozzarella salátával nagyon finom:), viszont formáját tekintve meg inkább rozmaring. A rozmaring viszont nem így néz ki. Ennek nem olyan húsosak és "viaszosak" a levelei, kisebbek is a levelek. Ezen kívül ennek nincs is olyan erős íze, ami nagy mennyiségben már zavaró (mint a rozmaringnál). Sajnos a nagy bokrot nem fényképeztem le, az erkélyi balkonládában volt, de mostanra elszáradt, szára fás lett. Magokat viszont szórt (volt sok kis világoskék virágja), és a ládában most sok a "növendék". Őket fényképeztem le, a harmadikon már látszik, hogy milyen levelei is vannak ennek. Egyszóval a kérdésem az lenne, hogy mi ez? Rozmaring? Annak valami változata/mutációja? Vagy eddig gyomnövénnyel ízesítettem a mozzarella salátámat?:) Segítséget előre is köszönöm