Keresés

Részletes keresés

Tamás Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1
Ezzel az egész szövetkezetesdivel az a probléma, hogy nem tartozik a PSzÁF hatáskörébe, ahogy a vonatkozó pénzügyi előírások alá sem, ergo az itteni bukások, veszteségek ellen nincs védelem. Az az eljárás valami egészen más lehetett.

Én már akkor tudtam, hogy baj lesz, amikor az első ilyen szövetkezetek bebuktak... Sajnos dominóelv. A bizalom elvész, ügyfelek ráesnek a cégekre, törvényszerű a fizetőképtelenség. A bankokkal is bármikor előfordulhat. :-(

A BAUMAG esetén az a szerencse, hogy azért ez nem egy Józsi+Feri összeáll-lelép típusú szövetkezet. Jelentős céges háttér, jelentős ingatlanfedezet. Ha őszinte akarok lenni, még az is lehet, hogy ez csak egy "taktikai" fizetésképtelenség, megelőzendő egy tényleges fizetésképtelenséget.

Szerintem a BAUMAG-ügyfeleknek nem kell annyira pánikolni, mint egy másik szövetkezet esetében, de azért figyeljük a híreket. Mindenesetre az elveszett bizalom a legnagyobb veszteség ebben az egész üzletágban... azt hiszem, hogy azért a BAUMAG-nak talán van esélye átvészelni ezt a dolgot.

Előzmény: negyvenketto (-)
VBN Creative Commons License 2003.10.12 0 0 0
Nekem -hál Istennek!- nincs ilyen gondom. Igaz, spórolt pénzem se... mert nős vagyok! :-)

Amúgy részvétem! :-(

Előzmény: negyvenketto (-)
negyvenketto Creative Commons License 2003.10.12 0 0 topiknyitó
Hallottátok a Pénteki Hírt, a Vertical, illetve a Duna profit utána legnagyobb hazai ingatlanbefektetési szövetkezetet is elérte a baj.

Pénteken én is meghallottam a hírt, amin igazából már nem lepődtem meg túlságosan az előző hónapok történései kapcsán.
Telefonokat nem vették fel, gondoltam megnézem őket.
Zárás előtt fél órával már nem engedtek be, csak a biztonsági őrrel sikerült beszélnem, aki a bunkóbb fajtából való volt, úgyhogy nem sokat tudtunk meg. Egy kollegája annyit mondott, hogy kinyitnak továbbra is, pénzkifizetés nincs, de menjünk csak majd bejelenteni az igényeket (pénzünk 20-án jár le).
Egyrészt nem értem, hogy a Baumag miért egy X kft. biztonsági őreivel üzen a befektetőinek, TAGJAINAK ahelyett, hogy valamelyik vezetője vette volna a fáradtságot, hogy kijöjjön, s szóljon pár szót.
nem értem, miért mondja a PSZáf, hogy nem vizsgálódott, ha a weboldalán az alábbi olvasható:

I-1218/2003. számú határozat a BAUMAG Szövetkezettel szemben folytatott államigazgatási eljárás megszüntetéséről
TEHÁT VALAMILYEN VIZSGÁLAT VOLT!!

Na szóval kaptunk közleményt, az alábbi szöveggel:
ELNÖKI KÖZLEMÉNY

A BAUMAG Szövetkezet elnöke tájékoztatja a Szövetkezet tagjait, hogy a külső okok miatt felmerült fizetési nehézségek hosszú távú, megnyugtató kezelésére Közgyűlést hív össze.
A Közgyűlés által meghozandó határozatig a BAUMAG elnöke jogkörével élve felfüggeszt minden kifizetést. A Szövetkezet minden esedékes, de most elmaradó kifizetésről Tartozást elismerő nyilatkozatot ad ki, meghosszabbítva a kamatfizetés időtartamát.
A Szövetkezet elnöke a döntése okáról, körülményeiről és a kialakult helyezt megoldásának átfogó tervéről részletesen beszámol a Közgyűlés résztvevőinek.
Budapest, 2003. október 9.
Balázs László
elnök

Érdekes emberekkel találkoztam a helyszínen, volt egy hölgy, aki eladta lakását, egy hete betette a péntéz egy hónapra (8 milliót) a jó kamat reményében (80-90000 HUF), a szerződése alá van írva, neki a pénz lejártakor fizetnie kell, vagy sokminden úszhat.
Egy másik hölgy egy neves nemzetközi pénzintézet befetketési tanácsadója, címzetes ügyvezetője volt.
Egy 60 körüli férfi pedig az egész élete során összegyűjtött 6 milliójárért állt velem együtt az ajtóban.

Várom a folytatást, meg a 27-i közgyűlést (Minek várunk addig!!!, biztos van valami buta 15 nappal előtti bejelentési kötelezettség vagy mifene)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!