Keresés

Részletes keresés

Dworkyll Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1002
Funk,

használt vs új: alapvetően érdemes egy használt de jobb csőre gyúrni. Persze ellőtte nézd meg, de tapasztalataim szerint ez a közösség elég jól tartja a csöveit. Eddig háromszor vettem használt csövet, és teljesen rendben voltak. Mondjuk érdemes ezt boltban tenni, hogy ha valami gond lenne, legyen kihez fordulni. Klasszikus garit szerintem ne várj, de olyan még nem volt, hogy ne tudtak volna segíteni.

Dwo

Előzmény: Funk (999)
Dworkyll Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1001
CSákány mindenkinek :-)

Gunner azt írod: Az egyik ilyen légpuska ami gyereknek jó, az a Crosman1077 Co2 puska, könnyű, táras, a tár könnyen kivehető,12 darabos kapacitású,egyébként a fegyver piszok könnyű,műanyag agyas, de jól néz ki, 1,7 kg súlyú. sorozatveréblövére ideális, bár én soha nem lövök élő állatra.:-) Előnye hogy nem kell pumpálni, nem kell töltögetni minden lövés előtt, és távcső felszerelhető. Csak már régen láttam boltokban

SZVSZ teljesen érthető, hogy ezek a Crossman vackok kihaltak a magyar piacról, katasztrofálisak voltak lövési és kivitelezési minőségben. Szemmel láthatólag hozzá nem értő vevők számára tervezték. Jól hangzik a 200 BBS-s tár, mágnestüskés adogatással, de milyen pontosságot vársz egy űrméret alatti lövedéktől.

Ha már homár akkor, slavia-gamo-németek ki mennyit szán rá. De egy gagyi csúzlival kár levenni egy kezdő kedvét, még ha az csak egy gyerek is.

Dwo

Előzmény: gunner1 (963)
golbat Creative Commons License 2003.01.29 0 0 1000
Legpisztoly TAVCSOVEL? Egy Casull .454-en biztos jol mutat ;) meg er is valamit... Tudtommal a Gamo Auto45-re letezik szereleksin tavcsohoz, de az meg a csak DA sutes miatt elegge ertelmetlen (nomeg a hatasos hordtav is ~10 m). Olcso es pontos CO2-es a Lov21-es, tiszta KGST feeling ;) en is majdnem vettem egyet (aztan yo aron inkabb vettem egy IZS Spacegun-t).
Reszletes bemutatoja a Kaliber Leg- es Flobert kulonszamban volt.

Golbat.

Előzmény: Funk (999)
Funk Creative Commons License 2003.01.29 0 0 999
Bocs,még annyit,hogy megéri a Weihrauch HW 80 a Gamo Hunter 440-el szembeni dupla árat?Még ami képben lenne,az az alsó felhúzós HW77 vagy HW97K.Igazán erős és pontos (vagy azzá alakítható)CO-s légpisztoly távcsővel nem horror áron létezik?Érdemesebb nagyobb nevű de használt puskát venni egy olcsóbb de új helyett?Na most már eldugultam...

Üdv:Funk

Funk Creative Commons License 2003.01.29 0 0 998
Sziasztok!

A kérdésem annyi lenne,hogy ami "lebutított"légpuskát lehet kapni (GAMO,Weihrauch),azok mellé mellékelik a gyári erősebb rugót is,s ha igen akkor otthon a konyhaasztalon bele lehe suvvasztani?Meg tudná valaki mondani,hogy mennyivel jobb (vagy sem)a nem letörős cucc?

Üdv:Funk

Luchiano Creative Commons License 2003.01.29 0 0 997
Ezaz gunner1! Nyomjad az ifót, hátha sikerül megtérítenünk még egy bűnös lelket és ő is belép a GAMO egyházba:)

Kérdés: próbálkozott már valaki 4,5 -es ammo gyártással?

Üdv

gunner1 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 996
Szasz, Miskolcon a Gamo Hunter 440 39500 pénz, egy korábbi helyen már megírtam a telefonszámot is, ha érdekel.
Én megcsináltam és szuper.
Előzmény: Gyrow (995)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.28 0 0 995
Jah, vívódom ám keményen :-)
Előzmény: Luchiano (994)
Luchiano Creative Commons License 2003.01.28 0 0 994
Szasz Gyrow!

Olvasgattam a vívódásodat.
Egy párszor említettem nekem is egy 4,5-es Hunterem van. Nagyon tuti szerszám. Persze nem Diana v. HW. Annyi pénzért amibe kerül egész jó megjelenésű és pontos csúzlit kapsz. A barátomnak egy Norica M Gold-ja van de már bánja, hogy nem GAMO-t vett. Nekem nagyon nem tetszik, hogy a Norica elsütő billentyűje műanyag és csővet lockkoló acélgolyóval sem szimpatizálok. Amióta leoperáltam a puskáról a hagyományos irányzékot és csak scope van rajta, azota néhányan vadászpuskának nézték:)

gunne1 én is tervezem, hogy veszek egy 5.5 -ös csúzlit. Dilemmázok Hunter-t v. CF30:)

Gyrow Creative Commons License 2003.01.27 0 0 993
Üdv!

Most egy Norica Krono-ban gondolkodom 33e pénzért. Ez az én "minimál" verzióm, per pillanat. Nem tud valaki erről valami infót? Még szeretnék Gamo árakat megtudni, de még nem volt időm tájékozódni, de a héten utánanézek.

springer440 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 992
Dear Gyrow!
az alábbi infókat egy angol légpuskás fórumon olvasta egy svájci ismerősöm. tőle hallottam.

GAMO ügyben: a nálunk forgalomban lévő HUNTER 440, mint aztat neve is mutatja, gyárilag vadászatra terveztetett. kifúrt dugattyúval dugattyúsúly nélkül, illetve a gyárinál gyengébb rugóval kerül forgalomba. így tudja szépen alulmúlni tervezőinek legvadabb rémálmát is, és teljesíteni a 7,5J-nál kisebb teljasítményt. nagy valószínűség szerint a dolog oka az, hogy amerikába, és hasonló országokba a full teljesítményű HUNTER kerül, nem lukas dugóval, súlyozva, bika rugóval. így tudhat az 5.5 pusku, ha nem is 220m/s-ot (marketing) , de valami ehez mérhető komoly "vadászias" teljesítményt. luk nélkül, súlyozva , magyar rugóval a sebesség 185m/s körül van, ami pontosan passzol az angol szabályozásban foglalt 12ft/lb azaz 16J maximális teljesítménynek. ott ennyi a limit, de lehet erősebb légcsúzlid is, csak kell hozzá engedély. (de ez a 16J arra elég, hogy pl nyúlra, fácánra, varjúra, szarkára eredményesen vadásszanak a britek: állítólag a nyulat, ha blatton lövöd 30m-ről, még porzik a túloldalán a föld) merthogy ott is, mint amerikában legális a légpuskás vadászat. mifelénk tiltott ez a tevékenység, mint ahogy tiltott 7,5J-nál erősebb légpuska tartása is, és elvileg mehetsz a sittre, ha ilyened van. hm.. mintha egy kalasnyikov lenne otthon a sarokban? hogy is van ez?? NORICA típusról nem olvasott az ismerősöm, arrol sajna nincsen infóm.

távlövészet ügyben: LEGO manusokra tíz méterre talaj mindegy mivel lődözöl. (ha komolyan versenyzel nagyon nem mindegy) mindkét kaliber megfelel a célra, és szinte bármilyen légpuska. a legkisebb SLAVIA is király ilyesmire. ha szeretnél komolyabb távolságokra is lődözni, mondjuk úgy harminc-negyven méterekre, akkor több dolgot tehetsz. vagy belövöd a csúzlidat az adott távolságra, és számolsz azzal, hogy a közelebbi céloknak méterekkel fölé lősz a rémesen púpos röppálya miatt, vagy belövöd közelre, és bekalkulálod a skuló esését, tehát a cél fölé célzol. számolnod kell azzal, hogy egy 7,5J-os pusku ilyen távon már akkorát ejt, hogy nem túl élvezetes vele messzire lődözni. (azért nem lehetetlen ám) egy gyári HUNTER állítólag 60m-ig is használható lenne. (mint egyébként minden más mai légpuska)

kaliber ügyben kicsit leegyszerűsítve: a legfőbb eltérés gyakorlatilag a röppálya alakjában keresendő. a 4.5 laposabb röppályával bír, mivel kisebb a súlya, tehát nagyobb a sebessége azonos teljesítményű csúzliból lőve. a nagyobbik 5.5-ös skuló viszont nagyobb energiát tud megtartani távolabbi lövéseknél. emellett kb. duplájába kerül, mint a 4.5-ös. ökölszabályként talán azt mondanám, hogy gyengébb puskához jobb a 4.5, erősebbhez pedig felhasználásfüggő: az adott átlag lőtáv határozza meg. pl. ha angol lennék, vagy amerikai, tuti 5.5-ös HUNTER-t vennék vadászni, és brutálkodni, mert messzebbre is "nagyot csap". LEGO-gyilkolászásra valószínüleg 4.5, mert olcsóbb a skuló, a műharcos meg attól is megfexik. egyéb iránt valószínüleg érzelmi alapon is döntenék.

távcső: tíz méter fölött szerintem nagyon ajánlott. távcső nélkül nem lehet kiaknázni a pusku valódi tudását. én minimum 9x nagyításút ajánlanék. ez még megfizethető, de elég használható.

egyébként ezeket a dolgokat már mind megtárgyaltuk annak idelyén a topkban. ha megnézed a régebbi hozzászólásokat, meg is találod a válaszokat a kérdéseidre. pl pusku tulajok nyilatkoznak a tulajdonukat képező légsűrítőeszközökről. de azért ezt le kellett írnom, mert már régen írtam ide :)

csé: springer

Előzmény: Gyrow (990)
gunner1 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 991
Nézd, az 5,5-ös lövedék eleve nehezebb, és a 7.5 j-hoz sokkal kisebb sebesség járul.
De(és itt mindenki fogja be a fülét)ha a "rontást"sikerül (persze nem szabad, csak lehet)leszedni a puskáról, akkor "csodákra" képes.
A nehezebb lövedék(pl a 5,5/.22-es Diabolo Baracuda 1,49 g tömegű, majdem háromszor akkora mint a szabványos 4,5 ös, ezáltal van átütőereje,
és ha neadjisten egy "puha valami" kerül elé, akkor biztosabban agyoncsapja.
Vannak olyan légfegyverek, Pl a Gamo Hunter 5,5 mm-es verziója, amelyek eredeti állapotban és 5,5 kaliberrel 200 - 220m/s körüli csőtorkolati sebességgel rendelkeznek.
Akárhogy nézzük, az már azért nem rossz.
Persze, a gyengített 5,5 kaliberű légfegyvereket én nem szeretem, mert lövés után semmi, aztán majd valamikor később becsapódik a lövedék-olyan lassú.
Előzmény: Gyrow (990)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.26 0 0 990
Ahha.
Mint mondtam most egy kis Slavia-t használok. A telken kiülök a kertbe, egy farönkre kipakolom a LEGO-csávókat, meg kisebb játékokat, azt addig lőjük őket a haverokkal (haverok-buli-légpuska party), amíg már nincsen olyan darabjuk, amit még tovább lehetne ammortizálni. Igazán azt sem mondhatom, hogy nagyobb távolságra lövök (10-15), de szeretnék egy olyan puskát amivel, pontosan lehet lőni nagyobb távra is. Ja és szeretnék egy távcsövet is rá majd egyszer, a hecc kedvéért.

Tényleg: 4.5 vagy 5.5? Mi a javaslat? Mennyivel drágább az 5.5-ös lövedék? Megéri?

Más. Egy mezei, fúrással gyengített Norica-t elméletileg könnyen lehetne "javítani", nem?

Előzmény: gunner1 (989)
gunner1 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 989
Szasz, nézd ez attól függ, mire kell.
Ha versenyezni kell akkor arra jó a CLG magyar CO-s légfegyver, ha viszont vadásziasabb csúzlira van szükséged, akkor a pénztárca vastagsága határozza meg a tudatot.:-)
És ezzel arányos a minőség, a kivitel, a tartósság,stb.
Persze vannak felesleges luxuscuccok is, de ezek inkább a pénzüket nem sajnáló emberkék számára készültek.
Ha kerted, telked van, esetleg földed és ott akarsz vele örömködni, akkor a tíz méterig pontos valami már teljesen hatástalan, mert addig egy franciakulcsot is pontosan el lehet dobni.
És az már nem 7,5 j.
Részemről megelégedett vagyok a Gamo hunterral,ha még lesz pénzem, veszek egy ugyanolyan de 5,5 mm es- verziót is.
Esetleg egy HW 77 est, amelyik 5,5 kaliberű, és rugócserével javítható.
Egyébként teljesen mellékesen amit egy Slavia pl.konzervdobozt nagyjából ázlyukaszt, azt egy dobócsillag ronggyá tépi.
Előzmény: Gyrow (988)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.26 0 0 988
Igen, gondolom a drágább puska (nem fél milkós versenypuskákra vagyok kíváncsi, hanem a normál, csőletörős légpuskákra) az pontosabb, meg tovább bírja a strapát. Cska hát szar dolog, hogy kiadja az ember az extra pénzt, és nem lesz erősebb. Elba**ott egy törvény :(
Zaku Creative Commons License 2003.01.26 0 0 987
Hali !

Szvsz nem. A kb félmillió forintos versenylégpuskák sem falbontók. 10 m-es lötávra elég a 7.5 J. A drágább fegyverekre jellemzö, hogy MINDIG oda megy a lövedék, ahova az ember céloz vele. A szabványos lötávon gyakorlatilag nincs szórása. Tehát a lövedék sebessége állandó, a célzóberendezések is profik, nem beszélve az élettartamról. Én csak amatör vagyok, erröl pl Dworkyll mester többet tudna mesélni.

Üdv Gábor

Előzmény: Gyrow (986)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.25 0 0 986
Ahha. Akkor nem igazán van értelme "high end" légpuskát venni itthon, mert erősségben mind ugyanolyan. Max a külcsínt fizetem meg...
Ennyi erővel megvehetem a legolcsóbb Norica-t (Sport), mert nem különbözik a legdrágább Marvic Gold-tól, max az jobban néz ki :(
...vagy nem?
Zaku Creative Commons License 2003.01.25 0 0 985
Hali !

A Gamo a Huntert és a CF20-at is kb 2mm-es lyukkal átfúrt dugattyúval, valamint az elsö (dugattyúoldali) rúgóvezetö tag elhagyásával gyengíti 7.5 J-ra. A CF20-nál a robbantott ábrán 19280 sz alkatrész. (www.gamo.com) Ez dugattyú röpsúlyként is funkcionál. Eredeti verzióban 305 / 280 m/s a lövedéksebesség. Szvsz nem biztos, hogy megéri buherálni.

Üdv Gábor

Előzmény: gunner1 (984)
gunner1 Creative Commons License 2003.01.25 0 0 984
Szevasz, dehogynem.

A Gamo Hunter 440, és az 540 (5,5 0.22)kaliberrel fúrt dugattyúval van gyengítve.A dugattyú közepébe hosszirányban egy kúpos furat van készítve, kb 2,8 mm átmérővel.

A Slavia 630-631 újabban olyan gyenge rugóval szállítják, hogy a cső letörésekor alig érezni ellenállást, pedig ezek eredetileg is a 7,5 joule-t tudják.

A HW-Weichrauch típusokat pedig gyengített rugóval árulják.

Előzmény: Gyrow (983)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.25 0 0 983
Tényleg, nem tudja valaki, hogy kis hazánkba milyen módszerrel gyengített Gamo-k jönnek be?
Gyrow Creative Commons License 2003.01.25 0 0 982
Ahha, én is erre gondoltam. Nem csak úgy "barbár" módjára fúrnak egy lyukat a dugattyúba, azt-el-van-intézve :-))
Előzmény: gunner1 (981)
gunner1 Creative Commons License 2003.01.25 0 0 981
Szevasz.

Az okosok azt mondják, hogy a gyengítésnél is ügyelnek a gyártástechnológiára, és mivel már mindenhol érvényes az ISO 9002 szabványú gyártási és minőségbiztosítási rendszer,ezeknél a légfegyvereknél is két-három %körüli szórással de ügyelnek a torkolati energia limit betartására.

Tapasztalatok szerint az alágyengítés nem lehet cél, hiszen akkor gyakorlatilag használhatatlanná tennék a gyártmányt, és piacot veszítenének,ezt a célt pedig egyetlen gyártó sem tűzi maga elé.

Előzmény: Gyrow (980)
Gyrow Creative Commons License 2003.01.24 0 0 980
Még egy kérdés: az előbbi két puekot nézve. Magyarországon csak a 7.5 joule alattiakat lehet forgalomba hozni, stimmt? És nagyjából egy 4.5-ös, 5 grammos lövedéknél ez 173 m/s.
A kérdésem az, hogy akkor egy Slavia-t nem kell gyengíteni, a Norica-t viszont igen és ezt a dugattyú elejébek a kifúrásával érik el, de kérdem én: ezt jól, pontosan megcsinálják vagy a 170 m/s körülé érték alá mennek jóval?
...csak úgy eszembe jutott...
Gyrow Creative Commons License 2003.01.24 0 0 979
Egy véleményre vagyok kiváncsi: a Slavia 631-et 24 pénzért adnak, egy Norica Sport-ot 26-ért. A Slavia speckók alapján 170m/s, a Norica 190 m/s. Árban hasonló, kezdő sebességben a Norica jobb (persze úgy is le van véve az erősség a törvények miatt) és a Norica azért igényesebb kivitel. Ebben a legolcsóbb kategóriában, akkor a Norica nyerő. Akkor az ár/tekjesítményben nem lett nyerő a Slavia, ahogy gvass1 mondta, vagy valamit elnéztem?
gunner1 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 978
Errefelé az az egyik szerencse, hogy közel van a Bükk-hegység - gyakorlatilag a város végénél.
És ott mindig el lehet vonulni valahova, ahol senki sem mászkál, egy kicsit örömködni.
Meg arra van a lőtér is, mondjuk az is természetes környezetben van,mert skeet lőtér is, és futóvadas is, de az erdő közepén valahogyan jobban esik.....
Csak ebben a nagy hóban nem biztos, hogy nem akadok el valahol.
Előzmény: Luchiano (977)
Luchiano Creative Commons License 2003.01.24 0 0 977
Komolyan mondom, nekem már néhány hét után elvonási tüneteim vannak ha nem tudok lőni:).
2-3 hetente járok haza a szüleimhez és akkor nyílik alkalmam a dologra. Sajnos itt fenn a nagyfaluban, a lakótelepen nem lehet kupakokat killni.

Üdv.

gunner1 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 976
Szasz!
Gun bt, éles és hatástalanított, légfegyverek,l?szerek, lövedékek, kések, stb. Miskolc, Bársony János út 21, tel.
46-354-387.
Szombaton is nyitva 9-13 ig!

Ja, hogy hideg van!
Akkor Neked nagyon nagy fegyveréhséged lehet, mert részemr?l utoljára még a nagy hó el?tt voltam örömködni:-)
Kivittem néhány "agyaggalambot", arra durrogtattam, és nagy örömmel állapítottam meg, hogy ez a csúzli kurva jó!
Persze nem röpítettem, hanem csak statikusan, álló helyzetb?l-még miel?tt valaki elkönyveli hogy nagyokat mondok.....:-)

Előzmény: Luchiano (973)
gunner1 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 975
Üdv!
Én már vagy két éve, de a mostani ára ennyi!
Tegnap kérdeztem meg a cimborátol.
Oda szoktam jarni klubéletet élni.:-)
Előzmény: gvass1 (974)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.24 0 0 974
hi,
ugyanmar milyen regen vetted ennyiert azt a Hunter 440-et?

Csak mert a nagyker ara kb. annyi, amennyit irtal.

Előzmény: gunner1 (971)
Luchiano Creative Commons License 2003.01.24 0 0 973
hi gunner1!

Meg őrülök én 55 ért vettem a GAMO-t. PErsze megérte csak pénzt nekem sem csak úgy adják.
Hol van Miskolcon ez a bolt?

Csináltam bukocélt. Nagyon állat, fémesen cseng amikor találatot viszek be:) CSak beromira lefagy az újjam ilyen hidegben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!