alexandrosz Chardonnay Barrique-ja, és sasanz - Tokaji Muscat lunel-e volt számomra a legfinomabb... bejött ém zuzmó kéknyelüje, finom volt még a nagypapa féle weres bor is... ugyan én eddig inkább a fehér borokat iszogattam, de fincsi volt a sváb urak különleges bora is.. /bár sikeresen magamra haragitottam a gazda pillantását már nem is tudom melyik veres bor mardékának kilöttyintésével :))/ ízes volt a perkelt ettem is belőle 2x, és a cosmopolitan-t sikerült +vennem valami hirdetés meglétét igazolandó /a többiek nagy derültségét kiváltva vele/. ez ugyan offtopic, de nagyon unalmas ujságnak tünik :)) köszönet a ház urának ki beengedett mindet mind a 2 pincéjébe, és alexandrosz mesternek a házigazdának. mikor lesz a következő bortali ??
Urak, most utáltok, asszem, hogy nem mentem el....
az hagyján, de a borocska (nem kaptam95-öst, csak 97 est :(( ) is a csomagtartóban maradt.
mentegetőzésül sak annyit, hogy az okot, hogy miért nem mentem, bárkinek megirom emailben, meg, hogy meg fogom inni a boromat az egészségetekre.
mi lett a végeredmény?
más, láttátok, az Auchanban egymás mellett a Gere Jammertal cuvée 1169HUFért, meg valami borrzadály 119-ért??? (igen 119. asszem + üveg :)
tanultak ezek marketinget?
na itt még elszöszölök kicsit magam körül, aztán irány a nyugati és bortalirulez :)) /direkt nem vittem túlzásba a reggelit, hogy maradjon hely a pörköltnek is:) /
Szerintem ne nagyon vessük össze őket, mert nem nagyon lehet. Értékeljük mindet egyenként, és eldöntjük, hogy merlot-k közül melyik a legjobb, rizlingek közül melyik a lagjobb, stb. Aztán megállapíthatunk olyat is, hogy melyik a legfajtajellegesebb, leggyümölcsösebb, legaromásabb, amit akaruk. Bár ha ez az összevetés..
Van egy kérdésem.
Hogyan vetjük össze igazságosan a borokat. Kategóriákat nem tudunk képezni, hiszen pl. Chardonnay pillanatnyilag csak egy van (persze az verhetetlen:o)) ? Nektek erről mi a véleményetek?
Elmondom, hogy milyen előnyét látom annak, ha először kajálunk...
Kb. 14.00-re lesz kész a bogrács-pörkölt, frissen fogyaszthatjuk. Utána jólesik majd egy kis séta, hiszen a másik pince kb. 10 perc járásra van. Megnézzük, ezalatt ülepszik az anyag és visszaérve a kóstolás szinhelyére már mindenki kóstolóképes állapotban lesz....
Telefonszámot tudjátok, még kb. 1 óra hosszat leszek a net-en ma. Holnap reggeltől délig biztosan felröppenek 1x - 2x. Egyébként a megérkezés pillanatától lesz borkorcsolya készen, ez 100%. Aztán meg ebédhez esetleg ihatunk egy kis borot....
alexandrosz Mester a ki elé menjek és hova kérdésre : az a baj, hogy minimum 5en megyünk vonattal szerintem, ami már sok egy autónak.. talán ha egy szekeret tudnál szerezni, márcsak a tályjelleg miatt is.. amúgy remélem valaki tudni fogja hogy kell odamenni, mivel én legendás eltévedő vagyok :)..
Szerintem mindneki fog otthon ebédelni, kettőkor bekapunk még egy-két pogit, kóstolás közben úgyis eszegetünk kiflikarikát, sajtot vagy ami lesz. Kóstolás után jöhet a perkelt, aztán arra iszunk valami rávalót, utánna pince. SZVSZ.
14.00 előtt nem lesz kóstolóverseny, de szerintetek:
Mikor együnk?
Mikor menjünk a középkori borpincébe?
Milyen sorrendben kellene csinálni. Együnk, utána pince, aztán már úgyis leülepedett a kaja és mehet a kóstolás?
Ki elé menjek és hová?
Írjatok, mert szombaton nem leszek net-közelben, csak kb. 1/2 órát. Ha mégis akkor van kérdésetek, akkor kb. délig írjatok a topicba!
Most még vagyok és nagyon izgulok a weekend miatt...
:o)))
:-)
Már csak két nap, és akkor ....
Megpróbálom az időjárást elintézni, hogy kegyeibe fogadjon minket!
3fő+Én biztosan jövünk, de csak kb. 14:00-ra érünk a tett helyszínére.
Nem haza beszélek, de szerintem 14:00 előtt ne kezdődjön a bírálás, nem szeretnénk kimaradni semi jóbor!
Voltam az AUCHAN-ban tegnap, ahol "borvásár" van, de nagyon kevés igazán minőségi bor volt. A minőségiek pedig minimálisan olcsóbbak a megszokottnál.
Már nem sokáig leszek netközelben, ezért a vasárnapi viszontlátásig mindenkinek minden jót!