Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90798

Köszönöm! Némi ügyetlenkedés után sikerült letöltenem, igazolva ezzel a Polcz Alaine által is idézett törvényt: Ha bármit elég sokáig piszkálsz, működni fog. Nálam járatosabbnak biztos könnyebben és gyorsabban sikerült volna, no de akkor hol a sikerélmény?

Előzmény: Kintpangapitypang (90780)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90797

...Már meg is szereztem!...

Nem fogod megbánni.

A többi műve más, "életbevágóbb" témákkal foglalkozik, de azokat is el kell olvasni.

Előzmény: Luca_41 (90792)
Csimpolya Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90796

Legyen szerencsénk! (Mármint nekem, neked, no meg a krumplistésztának). Így csak virtuálisan hívhatlak meg. 

Előzmény: ZsuR (90795)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90795

Jajj de jonnek hozzad ebedre...

Előzmény: Csimpolya (90793)
Chimney Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90794

Büszkék vagyunk Rád! :-)

Majd mesélj, hogy milyen lett.

Előzmény: Csimpolya (90793)
Csimpolya Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90793

Örömmel tudtaom, hogy sikerült az uborkakovászolás! Most betettem a hűtőbe, és kénytelen vagyok krumplistésztát főzni, mert legjobban ahhoz szeretem enni. Hiába no, az élet nehéz.

Luca_41 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 90792

Már meg is szereztem! :-)))

Előzmény: nagypapi51 (90777)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.08 0 0 90791

A felső képen biztos az van, de többi akármi lehet.

Előzmény: ZsuR (90787)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.08 0 0 90790

Gyanús, hogy az.

Előzmény: Bubo.Bubo. (90788)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.08 0 0 90789

Minthogy akkor ketten együtt talán megkeresték a tizedét...

Előzmény: ketyo61 (90786)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.08.08 0 0 90788

lehet még összehajtogatott lapocka is (mint a húsvéti kötözött sonkák többsége)

Előzmény: ZsuR (90787)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.08 0 0 90787

Sertes tarja:

 

Ugye ez is tarja...

ketyo61 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90786

Mivel ha jol emlekszem a 70-es evekben adtak ki, minden valoszinuseg szerint akkor kijott annyibol...:-))

Előzmény: Boszorka (90785)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90785

Nem ismerem, de feltételezem, hogy benne van, hogy lehet a havi 47 ezer, kajára költhető részéből remek ebédeket főzni.:-)

Előzmény: ketyo61 (90784)
ketyo61 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90784

Nekem a Matolcsy konyv az egyik kedvencem.

 

Kintpangapitypang Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90783

Vanak:-)

 

Bittner János Finom hentesáruk könyve

 

Még a medvehúsos kolbász is benne van..:-)

Előzmény: BONNIE (90781)
Caipi Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90782

Mire gondolsz? A neten úgy kábé minden valaha kiadott magyar könyvet meg lehet találni... :-) 

Előzmény: BONNIE (90781)
BONNIE Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90781

Vannak még hasonló kincseid? :)

Előzmény: Kintpangapitypang (90780)
Kintpangapitypang Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90780

Letölthető innen.

Előzmény: nagypapi51 (90777)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90779

ugye?

Előzmény: Törölt nick (90778)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90778

Isteni könyv, előszeretettel szoktam lapozgatni én is. :-)

Előzmény: nagypapi51 (90777)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90777

Vagy 3 napja leemeltem a polczról Polcz Alaine: Főzzünk örömmel c. művét, és falom, mint egy regényt, pedig megjelenése óta ('98) párszor már végigolvastam.

Fantasztikus, mennyi olcsó! ötlet van benne, aki teheti, szerezze meg!

sickamic Creative Commons License 2013.08.07 0 0 90776

Fehér mosásnál a folyékony mosószerhez - a ruhák közé tett kupakba  - adagolom a nátrium perkarbonátot, ezt gondoltam a citromsavval turbósítani, mert állítólag a na/karbonátnak 60 fokos víz kell, hogy igazán fehérítsen.

Előzmény: öreg_néne_b (90774)
VKOrsi Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90775

most a 30 fokban szerintem mindegy volt :D :D

Előzmény: nagypapi51 (90773)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90774

Az tulajdonképpen nátrium-karbonát, ami kristályvíz helyett (részben) hidrogén-peroxidot tartalmaz. Ha önálló mosószerként akarod használni, akkor kell a lúgossága is, ha csak folteltevolításra, akkor nyugodtan savazhatod, a fehérítő hatása nem csökken.

Előzmény: sickamic (90770)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90773

Hideg vizes felöntéssel lassabban indul be az erjedés.

Előzmény: VKOrsi (90772)
VKOrsi Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90772

én se :D

csak elkevertem benne a sót :)

 

kenyér kivétele után még érlelem, utána megy hűtőbe

friss kaporral készül nálunk

Előzmény: Törölt nick (90769)
Csimpolya Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90771

Délelőtt könyvtárban jártam, és a könyvtárosnő mesélte, hogy idén már öt nagy üveg kovászos uborkát tett el, és azt hitte, ennyi elég is lesz. Erre a családja megkérdezte, hogy miért nem csinál újat, a régi elfogyott. Én is nekiláttam, remélem, sikerül. Kb. 25 éve kovászoltam utoljára, akkor megjártam vele, mert apám nem tudta, hogy én már bevagdostam, ő is megtette, és valami szörnyű trutymó lett a végeredmény. Akkor nagyon megundorodtam tőle, de azt hiszem, felülvizsgálom az álláspontomat.

Előzmény: Törölt nick (90769)
sickamic Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90770

Lehet egy mosóKONYHAI kérdésem a vegyészekhez?

 

Nátrium-perkarbonát citromsavval elkeverve a mosásnál semlegesíti egymást, vagy valóban növeli a fehérítés hatásfokát 40 fokon?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90769

Ahogy elnézem, a kovászos uborkának is lassan annyi készítési módja lesz/van, mint a lecsónak. :-)

Pl. én nem forralom fel a vizet sosem.

Előzmény: Boszorka (90764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!