Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92865

Pihenek:)

Előzmény: hevezoli64 (92864)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92864

Nem ajánlott.

Pihenjél, és majd április környékén vágd le a nagyobb ágakat. Feltétlenül kezeld a sebet, és túl sok nagy ágat ne vágj le egyszerre. (elszáradtat lehet)

Ha van a levágandó ág környékén pl. mézgásodás, vagy egyébb betegség, azt most is lekaparhatod, hogy télen ne romoljon tovább a helyzet. Rezes permetezés (réz-kén-olaj) ajánlott.

Üdv.

Előzmény: kupeci (92852)
kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92863

Akkor visszafogom magam:)

Előzmény: zsorsz (92858)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92862

és

Előzmény: In Lak'ech (92860)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92861

Mármint a csonthélyasokat a fiatalkori alakitó metszés kivételével nem szokás metszeni,de az ilyen "elkerülhetettlen"vágást,bár nem egészséges,augusztustól még zöld állapotban.

Előzmény: zsorsz (92858)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92860

...en nem igazan beszelni jol mágyár

Előzmény: birogyula (92859)
birogyula Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92859

Na ez bíztos elírta az árát!

 

Előzmény: petya1981 (92848)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92858

Most már nem ajánlatos,a körtét lehet tavasszal,a csonthélyasok kényesek a moniliára(sebfertőző,4-14fok között 8fok az optimális,hűvös,esős időben)a szilvának pont betenne,elterjedt módszer letermés után augusztustól száraz időben metszeni.

Előzmény: kupeci (92852)
negros5 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92857

Köszi Norris53.

nekem csak ez a 3. évem,hogy főzök és a fórumra csak most találtam rá. kiváncsi leszek az idei páleszre,mert sok mindent nem tudtam a főzésről csak amit faterom oktatott. nos ő a mennyiség és nem a minőség megszállotja :) most én mutatom Neki az innen tanultakat és szeretném ha nem égnék be.

 

Előzmény: norris53 (92845)
kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92856

Ez itt a kérdés!

(még nem dőlt el, de rövidesen elfog!:)

Előzmény: szentöltvíz (92855)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92855

Hali Kupeci!

 

Tökölünk vagy megyünk????

Előzmény: kupeci (92853)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92854

Szia Csikky !

 

Hát sárgarépát még nem ittam, de a tavalyi első főzet sütőtök a ZD-én ezüstérmes lett.

A második főzetről meg nem beszélünk.DDDDD

Sajnos az idén is lesz második főzet mert van még néhány mázsa tök, de azt majd letagadjuk.

 

Üdvözlégy !!

Előzmény: Csikky (92840)
kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92853

Mondd neki hogy "egy tök két tök, nem tökölök öntök!:))

Előzmény: szentöltvíz (92851)
kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92852

Jó estét mindenkinek!

Főleg a gyümölcs termesztésben jártasabbaknak!

Lehet e vagy szabad e most szilva és körte fán korona igazítást végezni ? ami természetesen nem igazi az  metszés lenne csak egy-két vastagabb ág eltávolítása?

 

szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92851

Józsipapa könyörögni fogsz a tökömért:)))

 

Üdvözlégy!!!

Előzmény: csalitos (92843)
kupeci Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92850

:)

Előzmény: In Lak'ech (92849)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92849

Nekem a hirdetőről van rövid, tömör véleményem: Bátor

Előzmény: petya1981 (92848)
petya1981 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92848

http://aprod.hu/hirdetes/egy-palinka-fozo-ID1AJ9l.html#1adac8bf0e

 

véleményt kérnék erről a főzőről

Tucso69 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92847

Jaja! Én sem pálinkát mondtam, hanem tököt! :-)

Előzmény: csalitos (92846)
csalitos Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92846

   Figyeljél már! Ő tököt mondott, nem pálinkát.... ;-/

Előzmény: Tucso69 (92844)
norris53 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92845

Ezzel a módszerrel kár tökölni :-)

 Vagy szűröd az egészet vagy semmit !

 kozmaolajok nem csak az elején jönnek !

A végefelé igazán látványos :-)

Ha az alszesz tetején láthatóan úszó olajat leszeded (még akkor is marad )nem okoz aroma veszteséget - viszont meg kíméled magad egy nem kis munkával járó utólagos macerás szűréstől > és még arról nem is beszélve -az nem jár aroma veszteséggel?

Előzmény: negros5 (92823)
Tucso69 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92844

Igen, én!

Szeretem Szentöltvíz sütőtök párlatát.

Józsipapa ne tiltsd ki légyszi-légyszi! :-D

Előzmény: csalitos (92843)
csalitos Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92843

   ....Ha egyáltalán be leszel engedve a ZD-re a tököddel együt! Tök nélkül jöhetsz...  :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   Egyáltalán lesz itt olyan. aki tököt akar kóstolni? :-))

   Azér csak próbálkozz, hátha lesz némi sikered...

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: szentöltvíz (92826)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92842

A hőmérséklet az elő-, és utóerjedésnél számít. Ha beindult, már gerjeszti saját magát(na jó, a világűrben kicsit akadozna:D), a főerjedés 2-5 nap alatt lezajlik. A két hét utáni "nem kicsit, nagyon" erjedés, akkor életszerű, ha csak egy hét múlva indult be a cefre. De, ha már annak is feltűnik, hogy gáz az anyag, aki sosem látott ecetes cuccot, akkor valszeg tényleg az.

Előzmény: Feriba51 (92839)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92841

Ez engem is érdekel,megtennéd hogy képekkel mutatod?Köszönöm.

Előzmény: deszegregator (92831)
Csikky Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92840

Ne erölködj, pár napja megemlitettem a sárgarépa párlatot, ... ki lettem igazitva, hogy mire való. A tök is ez a kategória akkor! :(

 

Előzmény: szentöltvíz (92826)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92839

Nem értelek.

Miért dorbézolnának benne az ecetbacik 2 hét óta. Ilyen, őszi időben jó, ha kierjed a cefre két hét alatt, pláne az olyan, ami nincs naponta lenyomkodva.

Attól függően, hogy hova volt téve, hogyan volt beindítva, még az is lehet, hogy nincs kierjedve teljesen.

Jó nedűt!

Előzmény: szilvakukc (92835)
Tanuló82 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92838

Köszönöm a hozzászólásokat! Kedden kezdem főzni.

deszegregator Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92837

- Igen

- Ne nyitogasd a hordot addig. Emberi fogyasztásra alkalmas lesz.

Előzmény: Tanuló82 (92832)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.10 0 0 92836

Első: igen, legyen mindig hideg.

Második: Ma vasárnap van. Ha az a jövőhét az hétfő, elmegy. Ha vasárnap, akkor de. Lesz baja.

Előzmény: Tanuló82 (92832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!