guppihoz elég a lepkeháló,szifóhoz,mollihoz,ancihoz csalihalfogó háló,a sügérekhez,zsákosharcsához,nagytestű algaevőhöz apró horog,csontkukac.délután a legjobb
Sziasztok, A városligeti tóból szeretnék pár guppyt vagy más elevenszülőt fogni némileg olcsóbbítani az akváriumom betelepítését. Milyen hálóval érdemes próbálkozni? Csalihálót kell beszereznem vagy elég egy "lepkefogó" háló is? Van olyan napszak amikor, vagy olyan terület ahol könnyebb őket kifogni?
Megnéztem müholdas képen a tavat, az állatkert felőli végéről beszélsz? Szoktam kocsival átmenni azon a hídon ami a Hősök terénél van de ott soha sincs víz.
hát igen,csodaszép jószágok élnek benne.Nekem a sláger az olyan amerikai zebrasügér,amelynek alapszíne nem a szokásos "piszkos liláskék"fekete sávokkal,hanem csodálatos égszínkék,széles koromfekete sávokkal...
előnyük az ottani halaknak,hogy még a kényeseknek tartott halak is iszonyatosan igénytelenek-csak mielőtt akváriumba kerülnek karantén és parakilles lemosás,mert a bolti halakat halálra fertőzhetik,míg ők vígan úszkálnak!!!
képzeljétek! Hazajöttem az 1 hetes nyaralásbol és eltünt 2 halam. Az egyik aranyhal a másik a piros sziámi harcoshalam. Tettem is fel képet rola. :-( nagyon elszomorodtam.
Kár hogy messze lakom Pesthez szivesen pecáznék a városligeti tóban. Bár a debreceni strand vizét is egy tóba engedik lehet, hogy abban is vannak trópusi halak majd kimegyek szétnézni.
Szia nekem van 40-45centis Pleco és Gibi is hormonnal is próbáltam,de úgy se szaporodnak ivarérettságüket 8éves korra érik kb el. Ami bent kapható az országba mind kintről származik.
A sárga vagy albinó nagy algaevő nem gibicepsz hanam pleco, bár ha jobban megnézem a tied is pleco. A gibicepsz sokkal foltosabb és nagy hátúszója van.
az Ancikat már én is szaporítottam.Azokat csövekben/a csövekbe levegőt porlasztva/vízcserével "buzdítva",mint a páncélosharikat könnyedén lehet szaporítani,ha jó párjaid vannak.Akkora szaporulatok voltak,hogy rengeteget elajándékoztam,illetve kivittem apró korukban a Városligeti -tóba,mert azt tapasztaltam,ha tömegben vannak,pusztulni kezdenek,vagy szétnőnek.....Ezek a gibik nem Városligetiek,de onnan valók is vannak.4 darabbal szerintem már meg lehetne próbálni a szaporítást.Van 1 hentesüzletből kiselejtezett,kb 2 m3-es vasvázas akváriumom,abban laknak.Nem fűtök rájuk,de a szobában sosincs 22foknál hidegebb.Az aljzat homok,kövekkel,betettem 120-as eternitcsövet is,hasonlóképpen az ancikhoz.Űzik is egymást,tök jól érzik magukat,de szaporulat nincs....Hogyan érhetnék el szaporulatot?4 gibim van,mellette temérdek másmilyen hal.
az is jó,hogy a halak nem rokonai egymásnak/ez az Anciknál nagyon fontos-testvéreknél girbegurba gerincű korcsok születtek.../
A Városligeti tóban biztosan szaporodnak,iszonyatos tömegben vannak benne,sajnos a rengeteg algát mégsem eszik fel,pedig temérdek anci is besegít nekik-lehet,hogy oda amúr kellene:o).
Valahogy akváriumban is szaporodhatnak,hiszen gibiből albinó rózsaszínűt és sárgát is lehet kapni.Ezek biztosan "kitenyésztett "változatok,szabadban életképtelenek lennének feltűnő színük miatt.Persze lehet,hogy az összes ilyen óriás algaevő import és trópusi halastóban szaporítják őket...
Mellesleg a Városligeti-tó,megfelelő vezetéssel tökéletes díszhaltenyésztő hely lehetne minimális ráfordítással,nővényekkel,tavirózsákkal,lótusszal stb.pedig egyszerűen mesés lehetne!!!
uh. Hát fognék én is :-) de ény nyul vagyok hozzá. Nem mernék odamenni. Most hajkurászom a boltokat "békés" sügér után. Nem hiszem el hogy sehol sem kapot. Agyhugykövet kapok már :-) sehol a kakadu sügér és a pillango tarkasügér...
Fogtam már benne 2 kilós ezüstkárászt,azt odaadtam egy manusznak,aki azt mondta megeszi....Bámulatos,hogy mi minden van abban a "betonteknőben"Mivel télen nyáron 24-26 fokos,ezért minden faj tökéletesen érzi magát.Érdekes,hogy a diszkoszhalról azt írják,hogy elengedhetetlen a bomlástermékmentes víz,ahhoz képest több pár szaporodik benne.Legtöbb díszhal zöldszifó van benne,sok a vitorlás mollli/poecília velifera/ ,sok benne a vöröstorkú sügér/10 forintos méretűtől a félkilósig/Black molli sem kevés
senki nem szól.Sokan horgásznak,de a legtöbben kárászra,pontyra.Állítólag jóízű az a hal,de én nem enném meg...A Széchenyi fürdőből jön,az állatkerti Nagy-tóból és a vízilovaktól....
Viszont a díszhalak valóban csodásak.Van aki Plecostomust például eladásra fog,éjszaka hemzseg tőlük a víz....Van olyan Pleco ,ami majdnem fél méteres...
senki nem szól érte.Giliszta a legjobb csali,apró horog.Pár nap alatt kiheverik a sérülést.Persze míg fogsz sügereket,rengeteg kis ezüstkárász jön.Az elevenszülőket hálóval jó fogni
én is sügeres akváriumot akartam, de már megvolt az aranyhalam igy azokat gyüjtöttem. Nekem 200 L-es van, mert nem találtam nagyobbat. Én használtan vettem a neten, de semmi baja és nagyon szép. Ma vettem egy kis sügért. Ugy örülök neki. :-D (vöröstorku sügér) Nagyon szeretnék kakadu sügért és pillangó tarka sügeret, de még sehol se kaptam, mert mindig ugyanazt mondják..."sajnálom elfogyott". Ilyenkor olyan mérges vagyok. :-S Most elkeztem foglalkozni még a sziámi harcoshallal. Annyira szépek ök is. A párom már kicsit dilisnek néz, mert kész vagyon költök rájuk.
Remélem mindenki rak fel képeket. Nagyon várom. :-)Imádom öket nézni
Igen van más halam is!Vitorlás,molly,xifó,algázó,turki harcsák(páncélosok)..:)De,igazából sügeres akváriumot szeretnék majd,csak nagyobbat,olyan 500L körülit!
holnap csinálok a kék szifókról képet.Sok halam van,javarészük a Városligeti tóból.Elképesztő,hogy milyen szépségek vannak benne....Onnan van zebrasávos sügerem/Cichlasoma nigrofasciatum/Vöröstorkú sügér/Cichlasoma meeki,sárga pseudotropheus,pseudotropheus demazoni,aranyhalak/fátyolfarkú és sima/rózsaszín,piros,narancsszínű,piros-fekete/sárga díszponty,Plecostomus gibbiceps,kongólazac,leopárdsügér,zöld szifó,rengeteg féle elevenszülő,delfinsügér/corticara moori/
Fogtunk benne tenyérnyi vitorláshalat,diszkoszhalat és egy db.piranát is....
Én uj vagyok ezen a topikon!Tudna nekem valaki segiteni?Én Balatonszemesi vagyok,és szeretném elajándékozni 2db cápamárnám,mert már kinötték a 200L-es akváriumom!20cm körül vannak!Valaki nincs itt a környékből aki tudná hogy hova tudom adni őket?Köszike!
fuu nagyon kiváncsivá tettél. Fel tudsz rakni a halakrol képet? Nekem is sok van. Van: aranyhal (teleszkopszemü,piros sapkás, fátyolosfarku, tarka), aranygurámi, kék gurámi, méz gurámi, vöröstorku sügér, vitorláshal, guppi, anci, oriás algaevö, bibor szinű fiu sziámi harcoshal(Betta), nöstény sziámi harcoshal(Betta), kardfarku(xifo).. szoval van egy pár halam :-)