Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 232
Ehhez a parszt dologhoz már végkép nem értek. Viszont azon állandóan fel vagyok háborodva, hogy minden külföldi ami lehetne hazai is. Csak néhány példa: aszaltszilvát kétfélét lehet kapni az egyik francia a másik californiai. Megéri behozni ide! Itt miért nem termelnek??? Sonka ami jó francia, szalámi ami jó olasz, sőt a csúcs a multkoriban felfedeztem valami igazi "békebeli" kenyeret. Kiderült, hogy olasz. Egyébként is állandóan izgat, hogy miért lehet mindenütt tisztességes kenyeret és péksüteményt kapni csak itt nem. A legvadabb Rákosi időben is finom zsömle, kifli meg kenyér volt. Tudom mert azon éltem. Arról már nem is beszélek, hgy még nyáron is a legtöbb gyümölcs külföldi, a saláta detto. Ma az ördögöt csinálnak a magyar parasztok???? Ja a krumpli se magyar ami tisztesséesen néz ki.:-(((
Előzmény: Mumu (229)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 231

Mumukám, szélmalom harcot folytatunk. Mi az hogy szenvedett a családja. Kié nem szenvedett. Az enyém is, neked magyarázzam??? De valamikor túl kell lépni a múlton. Rossz volt, de túléltük és most azt kellene nézni, hogy mi van előttünk. De ebben az országban csak a mohácsi vészig visszamenő séreleikkel vannak elfoglalva az emberek.:-(((

 

Örülök, hogy már öreg vagyk. Igaz ha fiatal lennék már rég elmentem volna innen, mert ez az állandó mocskolódás jobbra balra elviselhetetlen lenne ha nem élhetnék a "Yachtomon":-)))

Előzmény: Mumu (224)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 230
Hát adóügyileg igencsak vigyáztak ránk. Jól jött apám közgáz diplomája. Ő csinálta az adó dolgokat, nagyon óvatosan. Sok akkori "kollega" ráfázott a gyors autóvásárlással meg egyebekkel. Mi meghúztuk magunkat senki nem vette észre, hogy már kicsit jobban élünk. Ha jöttek foglalni, mindig felajánlottuk a zongorát mint egyetlen értéktárgyunkat. Nem is volt eleinte más.
Előzmény: schpenoth (223)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 229

Termeszetesen kulonbozo modon ertelmezuk a mai paraszt felvonulast Pestre.

Ami azzonban mindenkepen fontos lenne tudni.

Ok aprilis vegeig kellene megkapjak az eredmenyek bemutatasa utan azt a tamogatast amirol szo van.Igaz mas EU allamba ezt mar hamaarabb kifizetik (mert van penz a kaszajukba es mert mar tobbeve funkcional a szisztema).Termeszetesen a magyar parasztnak nincs annyi sajat penze hogy megkezdje a leszerzodott munkat,soknak nem hiszik el (mert van ra alap is ra) hogy el tudja vegezni es igy aztan visszaadni se tudja a tamogatast.

Egy rosszul felkeszult EU elokeszulrt  kovetkezmenye.

Itt mondom mint aki akkoriba benne volt az EU kiterjesztesenek monitorizalasaba ,hogy meg a Boros kormany utolso eveben tudni lehetet nagy vonalakba hogy fog kinezni egy  mezogazdasagi tamogatas az EU--ban.Mar a Horn kormany alatt tudtak milyen preferenciak eseten vana magyar mezogazdasagnak lehetosege:ipari es gyogynovenyek termeszteseben(ide szamitottak es ebbe ketsegtelenul nem kett volna problema a napraforgot is) akar  egesz EU piacon dominansak lehettek volna.Ami nehez s vedett lesz a regi EU allamoktol-mar akkor lehettt tudni az a gabona es zoldeseg termeles.

Az Orban kormany a rozsahegyi kisgazda Torgyannal a gazdak elen irtak ala a mezogazdasagi csomagot es egyeztek bele egy sor olyan hatranyos helyzetbe ami aztan csak 25%-os tamogataszt engedelyez a regi allamok 100% tamogatasahoz kepest...

Vegul mar a Medgyessy kormany  hanagolta el a mar utolsoperc elokeszuletet.

Igy nez ki a dolog.

A parasztok mai napig bnem ismerik azzokat a reseket ahoil igen jol befernenek es konszistensen javithatnanak a helyzetukon. 

Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 228
Tévedsz. Semmiféle komunnista kapcsolatunk nem volt. Volt 56 után egy pici enyhülés, akkor léptünk. Ennyi. Na és ott ahol léptünk egy szál maszek se volt, feltehetően ezért kaptam meg az engedélyt.
Előzmény: Törölt nick (220)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 227
Háááát nem volt könnyű. Az én nevemre szólt az első engedély egy olyan kerületben ami a világ végén volt, de rokonok laktak ott és náluk lettem bejelentve. Ők meg kifejezetten jó kádernek számítottak. Ez ment egy darabig, aztán mikor már kezdett rendeződni a közigazgatás kb. 58 közepén, akkor már nem ment. Akkor viszont anyám aki addig három műszakban dolgozott egy gyárban megkapta saját kerületünkben az engedélyt én meg visszaadtam. Ehhez az is hozzátartozott, hogy minket már régen kirugtak a saját házunkból és egy igazi prolikerületben laktunk, angyalföld.:-(((
Előzmény: Törölt nick (217)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 224

Mit irhatok ezzek utan? Te nem vagy hajlando a sajatjaidat kritikus szem ala bvenni.A baloldaliak szinten az oveiket.Igy nemlesz a poartokon feluli kozvelemeny.Mindig ket tabor es harc.Egy kozosegbe mint az EU ezt mar a 21-ik szazadba nem ertik meg es igy ott ahol most kellene MO-nak valamipoziciokat elerni mert a mar konszolidalt Unioba aztannehez lesz,tekintelye mindket part szorgalmasga miatt csak kisebul.De ..minden orszag,nep megerdemli soresat,ha nem tud felemelkedni otthoni piti leszalmolasin..

Kulonben ha valobban szenvedett a csladot megertem indulatodat de nem ertem meg hogy ez az indulat fole nem tuidsz tenni olyan erveket amely most mar a jovoteket befolyasolna.

De-:)

Előzmény: tivadar (214)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 223
"Mindössze azt jegyeztem meg, az annakidelyén JÓ (comi) kapcsolat nélkűl nem müxött."
Ezt kézből megkontrázom. Ha a Tanácsházán volt egy jó ismerősöd az hasznosabb volt, mint a pártkapcsolat. Ez utóbbi ahhoz kellet, ha a KIOSZ-nál, KETI-nél stb. akartál mint funkci nyomulni. A párttagok, funkcik nem szívesen "kompromitálták" ilyesmivel magukat. Egyébbként, mint tudjuk, mindenből hiány volt, az engedélyadással nem nagyon vacakoltak. Mindenesetre, aki erre adta fejét, számíthatott rá, hogy rendszeresen megmogyorózták adóügyileg.
Előzmény: Törölt nick (220)
ZsuR Creative Commons License 2005.02.22 0 0 222
Nem tudom - csak azt, hogy akkor is voltak maszekok, es jobban is eltek mint a tobbi a kornyeken.
Előzmény: Törölt nick (220)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 219
Egy osztályidegennek leginkább csak meszekként volt esélye.
Előzmény: Törölt nick (217)
ZsuR Creative Commons License 2005.02.22 0 0 218
A mi kornyezetunkben is sok maszek volt - asztalostol szerszamkeszitoig, uzletek -persze nem nagyok - es fenykepeszek. . .nem volt konnyu a piacon maradni, de tudok joparrol, akiknek a gyerekei viszik a szuleik maganuzletet (Kadar korszakon keresztul).
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 216
"A forgolódásnak én a baloldalinak mondott MSZP politikusainak kétfelé nyilatkozását, és egyfelé cselekvését tartom."

>>>Ezt nem értem.

"...a fontosabb az lenne, hogy intézkedései mennyire szolgálják az ÉN érdekeimet."

>>>Ebből az ÉN-ből van úgy 10.000.000 db.

"Ezt Antall József jelentette ki sokak előtt..."

>>>Na ja! Antall József se volt egy karthauzi barát, aki szótlanságot fogadott. Mondott ő sok mindent. (Nekem a "politikai mikiegerk" tetszett a legjobban.

"u.i.: az Orbán-éra végén faszán vezettünk a legtöbb mutatóban a keleti blokk országai között, most faszán a végén kulgunk szinte minden mutatóban."

>>>Az ugye nyilvánvaló, hogy a gazdasági mutatók nem a választások napján változnak meg. A "Viki" a sokat fikázott Bokros csomag eredményeibők garázdálkodott néhány évig.

OFF

Ma hallottam egy nagyon jót Paul Lendvaitól: "Magyarország két részre szakadt. Az egyik Orbánban hisz és van a másik rész" Bölcs.
Előzmény: KanOne (209)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 215
Kösz, legalább EBBEN egyetértünk !   ;-)
Előzmény: KanOne (206)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 214

Mumukám, ne haragudj, de a te látásod is, onnan... kissé eltompult.

 

Az általad felsorolt emberek "dógait" a ballib sajtó próbálja steigerolni.  Szerintem egy pálfordulása még minden embernek lehet. De ezek a mszp-szdsz-ben úgy forognak mint a napraforgós grillcsirke.  Ausztriából ezt nem lehet észlelni???

 

Tessék már megérteni, MO-on 45 évig egypártrendszer volt, de a 10 millióból csak 800ezer exponálta magát! Aki aktivizálta magát, más pártba nem léphetett, mert nem volt más párt.  De nehogy már a volt KB tagok építsenek itt kapitalizmust!

 

Az meg, hogy Lovas ki akart menni izraelbe, az miért gond - jobbról ???

 

 

"A tanulsag:mindig ugyanazaok a foszereplok,mert nincs eleg eros kozvelemeny."

 

Mert 45 év alatt aki megszólalt, és nem mellettük, azt megölték, vagy lecsukták az etársak.  Ma pedig a ballib média teszi nevetségessé.

De nem lesz ez így mindig - megjósolom.

 

tr.

 

Előzmény: Mumu (210)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 213

Nézd, én tisztelem a korodat, bár csak 10 évvel vagy nálam idősebb. Ám a kor önmagában még semmit nem jelent. Sőt...

 

"Sajnos rendkívűl figyelmetlenűl olvasol" Ez nem ígyvan: én nem mondtam, hogy te is 56-ban mentél ki, csak azt hogy kimentél, az évszám itt, indifferens.

 

"Nem tudhatod, de akkor Sztálin éppenhogycsak meghalt" - ez sem igaz, én akkor második elemista voltam és én is vigyázzba állta március 5--n a suliban.

 

"Ha én kommunistáznék olyan lelkesen mint te, több jogom lenne hozz" - ezt miből gondolod ???

Az én apám 9 gyerekes család árva prolifia volt. Dolgozott, harcolt a II.VH-ban, tanult, majd 40 éves korára összekapart magának egy egyszemélyes illatszerboltocskát - merthogy 1838-ban itt MO-on kapitalizmus volt. 1952-ben ezek a szarjaánosok minden indoklás nélkül, áruval tele simán elvették az üzletet, egy fillér térítés nélkül...  Hát ennyit erről... 

Szeresd őket nagyon !!! És nézzél előre, a fényes gyurcsányos jövőbe!

 

" Na és nem szeretem ha valaki saját fészkébe piszkít"

 

Ebben a fészekbe már mindent telisz...tak a fent jelzett etársak,  nekem már nincs erre lehetőségem.

Számomra ez a langymeleg összemosás - ez gusztustalan.

Előzmény: Boszorka (204)
Mumu Creative Commons License 2005.02.21 0 0 211

Clinton ?

Eisenhower ?

Előzmény: KanOne (205)
Mumu Creative Commons License 2005.02.21 0 0 210

Ex catedra:Abban van igazad hogy mindig ugyanazzok az emberek fogakoznak politikaval,br milyen tonusba legyen ez.Ismertem egy magyart Becsben a kovetkezo tortenetevel:

Kelenfoldi ,anyaval maradt miutan zsido apja otthagyta a csaladot,egyszeru mondhatnam proli eletet elt.1944-ben,20 evesen, felvette magara a fekete inget (apurol egy szot se)addig is terjesztette a "szall a si "jellvenyt.

1945-ben ugyanazok a fiatalok beleptek a kommunista ifjusagi szervezetbe.1948-ben a baratjaival egyutt rendor lett (allitolag nem AVO-s) ,"segitett" a "'szovetkezetek eleterjedesebe a falun".

November elso napjaiba 1956-ban atmenekult Ausztriaba (ki elol vajjon?) es ott mint menekult ugyeskedve egy kozepnagy  ellelmiszer uzletet alapitott,aztan ugynevezett Azsgleich-ba ment(kiegyezes egy csod veszeleyeben) igy csak 40%-ot kellett vissza a beszallitoknak a kotben eladott aruert...

Ott a keruleti OVP(neppart egyik elojaroja lett) Ugy ahgytam ott ,mint nagy lkommunista ellenest.

Nezuk cak meg a magyarorszagi nagyszajuakat,en mondom a jobboldalt mondd majd Te kerlek a baloldalikat,azzokat biztos Te jobban tartod szamon..

Tehat Bayer Zsolt=a Nepszabadsag partrovat munkatarsa

Lovas Istvan= a 60-as evekben beadott izraeli kivandorlasi kerelmenek masolata  meg jelent a sajtoba

Kover Laszlo=azegesz csald kommunista volta miatt,nagybacsia egyik legmagasabb kituntetesenek szamontartasaval vegezte eannak iejen a jogotes kerult a Part Intezetbe.

Stumpf=Horvath Kadar idok belugyminiszeterenek veje,igy kerult a tanintezethez es lett parttitkat

Martonyi =kulkereskedelmi attavche a Kadar idokben Nemeto.es Franciao.-ban

De azt hiszem midnezet mar emlitettem egyszer :ha igy van bocsaass meg.

A tanulsag:mindig ugyanazaok a foszereplok,mert nincs eleg eros kozvelemeny.

 

Előzmény: tivadar (203)
KanOne Creative Commons License 2005.02.21 0 0 209
">>>Azért a "Viki" elmúlt tizenöt évi forgolódásához képest a többi csak egy laza hátraarcot csinált azon a bizonyos damaszkuszi úton. (Nem beszélve arról, hogy Orbán milyen hithű kiszes volt a gimiben)"

Nekem ezek tök hasonló hátraarcok.
A forgolódásnak én a baloldalinak mondott MSZP politikusainak kétfelé nyilatkozását, és egyfelé cselekvését tartom.
Egyébként egy politikus ideológiai háttere csak egy dolog, a fontosabb az lenne, hogy intézkedései mennyire szolgálják az ÉN érdekeimet.

">>>Ugye megbocsátható, ha a hírtv-t nem tekintjük maradéktalanul hiteles forásnak?
Mellesleg a nyugdíjkassza mikor volt tele? A beszedett járulékokat üstöllést kifizetik. Ilyen a rendszer."

Ezt Antall József jelentette ki sokak előtt, de gondolom utána lehet nézni, nem kell hinni a HírTVnek. Mit tekintesz hiteles forrásnak ?

u.i.: az Orbán-éra végén faszán vezettünk a legtöbb mutatóban a keleti blokk országai között, most faszán a végén kullogunk szinte minden mutatóban.
Az EU is beintett.
Ahogy Mumu szokta mondani : "Kívülről talán objektívebben látnak bennünket, mint mi magunk".
Előzmény: schpenoth (208)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.21 0 0 208
"Orbán Viki fizimiskáját lehet szeretni vagy utálni, irányváltása semmivel sem volt nagyobb vargabetű, mint amikor a mindenható egypártrendszer vezetői a demokratizmus, a kapitalizmus, a NATO, az EU és a piacgazdaság elkötelezett élharcosaivá váltak."

>>>Azért a "Viki" elmúlt tizenöt évi forgolódásához képest a többi csak egy laza hátraarcot csinált azon a bizonyos damaszkuszi úton. (Nem beszélve arról, hogy Orbán milyen hithű kiszes volt a gimiben)

"A sokak által kedvelt, sokak által mellőzött HírtTV-n hangzott el, hogy a rendszerváltáskor a tisztelt olvtársak sík ÜRESEN adták át a nyugdíjkasszát, amit az első dem. kormány (Antall, majd Boross) a ciklus végére üzemképes, feltöltött állapotban nyújtott át Horn Gyuszinak. Ez egymagában egy brutális tétel volt !!!"

>>>Ugye megbocsátható, ha a hírtv-t nem tekintjük maradéktalanul hiteles forásnak?
Mellesleg a nyugdíjkassza mikor volt tele? A beszedett járulékokat üstöllést kifizetik. Ilyen a rendszer.
Előzmény: KanOne (206)
KanOne Creative Commons License 2005.02.21 0 0 207
Kis János - Tiszta életút, töretlen pálya
http://www.fodor-gabor.hu/?language=hun&article=10

Jánost politikailag, morálisan, vagyis minden szempontból kivételes embernek tartottuk.
Emlékszem, 1988. június 16-ára megbeszéltük vele, hogy közösen elmegyünk tüntetni a Batthyány-örökmécseshez. A Bibó Kollégiumból hárman mentünk (Molnár Péter, Orbán Viktor és én), s mivel ő közel lakik a Ménesi úti épülethez, a villamoshoz vezető úton megbeszéltünk egy találkozót.
Két percet késtünk, de már nem volt ott. Tudtuk, hogy így lesz: nincs harag, de ha késünk, ő elmegy nélkülünk. Persze odaértünk mi is, és azóta már közismert, hogy nem maradtunk le semmiről.
A pár száz tüntető Nagy Imre miniszterelnök 30 évvel ezelőtti kivégzése miatt gyűlt össze, legalább ugyanennyi rendőr társaságában. Beszéde elmondása előtt Tamás Gáspár Miklóst elvitték, az őt menteni próbáló Orbán Viktort szintén.
Kis János gumibot ütéseket kapott, amikor a rendőrök gyűrűjéből próbálta kirántani Orbánt. János és Mécs Imre a közben legalább ezer főre duzzadt tömeg előtt a Szabadság téren és a Vörösmarty téren beszélt végül. A rendőrök az ámuló turisták szeme láttára kergették szét a demonstrálókat.
Egy év múlva Nagy Imrét és mártír társait csaknem 300 ezer ember előtt ravatalozták fel a Hősök terén.
...
Ellenfelei rendre háttérben tevékenykedő, titokzatos és veszedelmes szereplőként állítják be, aki a közéleti sakktáblán irányítja a bábukat.
Elvbarátai gyakran nem tudnak mit kezdeni képességeivel, nyomasztja őket éleslátása, nyílt fellépése. Talán abban barátok és ellenfelek is megegyeznek, hogy szerepe kiemelkedő a rendszerváltáshoz vezető folyamatban.
Kis János mostani megszólalásai is formálják a közélet normáit. Javaslatai, megérzései általában helyesnek bizonyulnak, az idő visszaigazolja őket.
Nyilván sokaknak jut ez eszébe, amikor arra gondolnak, hogy 2002-ben kilépett az általa alapított és később vezetett pártból, az SZDSZ-ből. Ismert, a döntés oka a D-209-es ügy volt, vagyis a jelenlegi miniszterelnök által megjelenített normarendszer elutasítása. Tanulságos ma újraolvasni az akkori cikkeket. Döntse el mindenki maga, igaza volt-e vagy sem.
Mindenesetre Kis János életútja tiszta, egyenes vonalú pálya. A pártállammal való szembefordulástól, az ellenzéki léten át pártelnökként, tekintélyes közéleti személyiségként, jelentős életművet felmutató tudósként ugyanazt láthatjuk benne: a megalkuvástól mentes, igényes szellemi és emberi teljesítményt.
KanOne Creative Commons License 2005.02.21 0 0 206
"Ha valakinek ehhez van gyomra, hát szeresse őket! Nekem nincs. Akkor már 100x inkább Orbán Viktor és csapata."

Orbán Viki fizimiskáját lehet szeretni vagy utálni, irányváltása semmivel sem volt nagyobb vargabetű, mint amikor a mindenható egypártrendszer vezetői a demokratizmus, a kapitalizmus, a NATO, az EU és a piacgazdaság elkötelezett élharcosaivá váltak.
... vagy amikor a harcos antikommunista értelmiségi klubpárt 4 év alatt a gyűlölt Gólem karjaiba omlott ... és büszkén hordja tovább liberalizmusát (nem hiába lépett ki a két meghatározó ember, Kis János, a pártalapító meghatározó figura, és Tölgyessy Péter).

Megjegyzem, Vikinek a PR érdekében megtett, sokak szerint ellenszenves lépései (amivel annak idején számtalan kolumnát megtöltöttek a derék sajtómunkások) meg sem közelítik pl. Gyurcsány Fecóét.

Az ügynöktörvény kapcsán :
Csehországban a gengszterváltás után 8 évig nem tölthettek be közhivatalt a régi rendszer vezetői (meg van szabva, hogy milyen rang felett estek bele a tilalomba) és a besúgóhálózat munkatársai (szt. tisztek és besúgók).
Ez volt a legkorrektebb magatartás szerintem, a régi rendszerben hatalmat és kapcsolati tőkét szerzett réteg közvetlenül nem szólhatott bele a politikába az adott időszakig, de nem lettek eltiltva örökre.

* * *
A sokak által kedvelt, sokak által mellőzött HírtTV-n hangzott el, hogy a rendszerváltáskor a tisztelt olvtársak sík ÜRESEN adták át a nyugdíjkasszát, amit az első dem. kormány (Antall, majd Boross) a ciklus végére üzemképes, feltöltött állapotban nyújtott át Horn Gyuszinak. Ez egymagában egy brutális tétel volt !!!
Ugyanezek a pénzügyi zseni olvtársak jutottak vissza a hatalomba 94-ben, és még 2002-ben, sőt 2004-ben is (azt hiszem az egykori KISZ vezetőség sokat hozott a konyhára).

Az MSZMP '88-'90-ben a háttérben olyan alkukat kötött a hatalom zökkenőmentes átmentéséért cserében, amiket valószínűleg soha nem fogunk teljesen megismerni
(természetesen ezeket az alkukat az akkori ellenzéki pártokkal kötötte, kis zsarolással megspékelve !!!).
Előzmény: tivadar (203)
KanOne Creative Commons License 2005.02.21 0 0 205
"Valoban a ket utolso valasztas az USA-ban Bush misszios beallitasa miatt inkabb bizonyos ertekek kozuli valsazstas volt.Szep szamba pufogott a szep szo...Ugyanakkor a terroriznus elleni harc a szeptember 11 utani hangulatba es a megujolo ujabb hirek utan (lefejezesek,elrablasok,merenyletkiserletek) mar nem is szolam hanem egy bizonyos valodi veszely esetleges eltulzasa.."

Az a véleményem, hogy eddig valamennyi amerikai elnökválasztásra jellemző volt a jelöltek vallástól, hittől fűtött, messianisztikus küldetéstudata.
Amelyik jelölt nem követte a bevált utat, az vesztett.
Előzmény: Mumu (201)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 204

Sajnos rendkívűl figyelmetlenűl olvasol. Én most 70 éves vagyok. 1953-ban érettségiztem. Nem tudhatod, de akkor Sztálin éppenhogycsak meghalt és engem az iskolából mint osztályidegent max. szövőnönek ajánlottak. 3 évet dolgoztam, ennyi jutott nekem az szocializmus építéséből. 1957-ben családilag maszekok  lettünk tehát NEM mentem el 56-ban, csak 1965-ben. Ha én kommunistáznék olyan lelkesen mint te, több jogom lenne hozzá, de én meghúztam a vonalat. Általában megtanultam, hogy csakis és kizárólag előre szabad nézni. Na és nem szeretem ha valaki saját fészkébe piszkít. Igenis akik itt éltek azok valamilyen szinten el voltak a rendszerrel, ami számomra természetes és nem bűn. De most visszamenőleg szájat tépni az gusztustalan.

 

Elnézést Mumu, ismered a stílusom, de ez most kibújt belőlem.

Előzmény: tivadar (203)
tivadar Creative Commons License 2005.02.20 0 0 203

Ne haragudj, az én nővérem, (aki kb.annyi idős mint te, és szintén özvegy, és 56 óta Ausztriában él)  szintén itthagyta ezt az országot, 22 évesen, és neki sincs valós képe az itt történtekről, de legalább nem is mond véleményt...

 

Tudod, én "kalandvágyból itthon maradtam", megpróbáltam tanulással felülemelkedni a proletárdiktatúrán és kimaradtam a párttagság örömeiből is.  Amim van, (nem sok, de) azt nem a piros könyvecskémmel szereztem, hanem munkából.

 

ÉS nagyon undorító, hogy azok, akik 50 kemény évig baloldalról, egyenlőségről prédikálva végiglopták az országot, mélyen benyalva az orosz elvtársaknak, s a Nyugatot  pocskondiázták nap-mint nap, a kapitalizmus rothadását jósolva -- most UGYANEZEK (vagy fiaik) magyarázzák el a kapitalizmus lényegét, a vállalkozások alapjait, jogról és erkölcsről pofázva, MOST Amerika se..ét nyalják ugyanolyan csapásszámmal.

Ha holnap bevonulnak hazánkba az etiópok, ezek itt mind etióp-szakértők lesznek...

 

Ha valakinek ehhez van gyomra, hát szeresse őket! Nekem nincs. Akkor már 100x inkább Orbán Viktor és csapata.

tr.

 

 

Előzmény: Boszorka (186)
Mumu Creative Commons License 2005.02.20 0 0 202

A meznel van perspektiva,valojabban.

Az EU initialiskerese (ezt pontosan tudom)a magyar mezogazdasag stóimulalsa az ipari es gyigy nevenyek termelesere.Totalkisan idegen elkepzeles a magyar valosagtol (meg ha lennenek is egyediu peldak) De ezt meg az Orban kormany tudta hiszen az a kormany (ezt mindig elfelejtjuk) irta ala a mezogazdasagi csomag egyezmenyet.

Azota se ok se az ujak nem tettek meg eleget hogy elokesztisek a patrazstokat erre hogy olyan projekteket keszitsenek el(a foermaja is fontos) amelyeket elfogadnak a brusseeli birokratak,hogy felretegyek a sajat kontribuciora valo 20-30% igy hozzajussanak egy ingyen 70%-hoz.Erre tudatosab es sok eve kellett volna felkeszulni.Mo-meg multheti infom szerint nem hasznalta ki csak 38%-ra az EU tamogatasi lehetosegeit...

Előzmény: tEKErcs (199)
Mumu Creative Commons License 2005.02.20 0 0 201
Valoban a ket utolso valasztas az USA-ban Bush misszios beallitasa miatt inkabb bizonyos ertekek kozuli valsazstas volt.Szep szamba pufogott a szep szo...Ugyanakkor a terroriznus elleni harc a szeptember 11 utani hangulatba es a megujolo ujabb hirek utan (lefejezesek,elrablasok,merenyletkiserletek) mar nem is szolam hanem egy bizonyos valodi veszely esetleges eltulzasa..
Előzmény: KanOne (193)
Mumu Creative Commons License 2005.02.20 0 0 200

Bar nagyon sokban egy veleemnyen vagyunk (mnintha neha nemis ugy nezne ki..) de Orban minositeseben egyaltalan nem.

Olyan politikusnak atratoim akinek semmilyen fele meggyozodese nincs,kivetel a hatalomra vagyas.A mellett hogy kiztuno politikai erzekkel bir es jol fogalmaz valojabban ,lusta minden reszletbe belemenni ugy tette azt a negy ev alatt is..Amit sikernek konyvelnek el az a Bokros csomag utani tobb eves konszolidacio ami at ment Orban uralkodasanak elso harom evere is.

De aki mint ateista,kezdte rovid iudo utan buztgio kereszteny egyszerre katholikus es reformatus tudott lenni,aki eloszor mint Bibo leleks tanitvanya szerepel majd antiklerikalis (csuhasok,imara !Parlament 1991)szbadelvu,kistestvere a SzDSzneka liberalis nemezetkozi unio tagja,majd nemzeti es kacsintgato a MIEPre (nem Csurkara csak a szavazoira) kesobb nepparti konzervativ athuppanva az europai neppart szovetsegbe,most meg Kadarnosztalkgias es Munkasparttal kooperalo ,csak hogy a tobbseghez szukseges szavazatokat megkaphassa,az nekem nem jellem.Aki pedig nem eleg szolidan all akinek rioóovid 15 ev alatt anyifele megelhesenek hasznalo politikai meggyozodese van az ne kormanyozon meg egy kis hajot sem.

Nem allitom Gyurcsanyal szemben mert o sem a peldakepem.Aki ott hagyja edesanyjat Paapn a panell lakasba egy nyomorek hugaval egyutt "mert o ott megszokta" az se beszeljen nekem nemes celokrol.Keresem azt a baloldali csoportot ahova MO-n szeretnek tartozni de nem talalom.

Mind anegy szonokhoz nem mehetsz mert azzert ultetuk oket kulon hogy kenyszeritselek -:)) valaztani...

Az EU ereteklistajat nem en hanem mi negyen egyutt allitottuzk ossze mind latod negy kulonbozo ember harom orszagbol.Ugy szinten a magyar erteksort sem en sot ott nagyoin rezervalt voltam,utolsonak jegyeztem.

Előzmény: KanOne (190)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.20 0 0 199
az hogy a mezőgazdasági termelőink 1/3 adát kapják az uniós szubvencióknak a tágyalófelek kölcsönös engedménye.

A gabonáknál pl. az unió az intervenciós áron veszi át az árut (ami már nyereségtartalmat jelent ami részben az igen kedvező agrárökológiai helyzetünk következménye is) és mindaddig nem lehet az Unióba kivülről bevinni gabonát amíg belül van árualap.
A támogatás meg nem hogy nem csökken hanem a kiegyenlítődés után még nőni is fog.

Más a helyzet a méznél. Az unióban sokkal több mézet fogyasztanak mint termelnek így be kell engedni a külsősöket. Na itt már az olcsó délamerikai, kínai, bolgár, indiai méz messze a magyar termelői ár alatt van. (szegényeket nem is irigyelem)

Tehát általánosságban még a mezőgazdaságról sem lehet megemlékezni... Szerintem.
Előzmény: Mumu (196)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.20 0 0 198
egy 56-ban ehelyi lapban megjelent vers:

Szélkakas

Én vagyok a szélkakas.
Amerről a szél fú
arra fordulok.
S amilyen erővel
akkorát nyikordulok.

Szerzőt nem tudok mert egyszer mesélte egy barátom...
Előzmény: schpenoth (197)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.20 0 0 197
Nincs más választása, mert a szélkakasok kollektíven tiltakoztak.
Előzmény: tEKErcs (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!