Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 18
OFF:
Szvsz akár Svájcot, akár Horvátországot veszem alapul (Svájc éves bérlet full autópályára kb 6e HUF-nak megfelelő összegért, (Horvátország 36 km 6 kuna) ahol sziklás hegyeket fúrnak át, és viaduktokat emelnek, a mi pályáink horribilisan drágák, és egy útra nem vehetők igénybe, csak hetibérlettel, ami felesleges pénzkidobás
én kétszer használnám a pályákat egy évben
1. a szokásos országmentő tiszai homoklapátolásokkor,
2. ha felmegyek a Mátrába kirándulni

de marad az öreg hármas út (ahogy mondani szokták, "Aszódon át nyolcvannal")

Gratula
ON:

Előzmény: HEnci (16)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 17
Lehet hogy kőműves tud majd enni adni a családjának a munkájáért kapott pénzből. Meg az építész, meg a vízvezetékszerelő, stb.stb... Szvsz még mindig jobb családpolitika, mint az hogy vegyél fel hitelt építkezésre: Úgy sem mersz, mert bármelyik pillanatban az utcán találhatod magad munka (és a munkáltatóra nézve konzekvencia) nélkül.
Ha még nem volt részetek ilyesmiben, kívánom hogy ne is legyen, de ez egy ilyen világ.
Szvsz elsőrangú szempont hogy legyenek munkahelyek, legyen kenyérkereseti lehetőség. És az olimpiai felkészülés elég nagy beruházás lenne ehhez.
Előzmény: A boy named Sue (14)
HEnci Creative Commons License 2002.02.03 0 0 16
"Az autópályaépítést azért nem jó felhozni, mert az úgy van elcseszve már most is, ahogy csak lehet: Vagy veszel havi-éves bérletet sokezerért, vagy terheled a főútvonalakat tovább, vagy bírságolnak a pályán.Gratula."

Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy még mindig szerencsésebbek azok, akik matricával mehetnek a pályán (m3, m1), mondjuk 2000-ért egy hétig, oda-vissza, előre-hátra megállás nélkül ahányszor csak akarnak. Ehhez képest motorway M5 tarifái EGY ÚTRA :

Bp.-Kecskemét : most kb. 2000
Bp.-Kiskunfélegyháza : kb. 2500

Na ehhez tényleg gratula.

Egyébként az olimpia szerintem halott ötlet. Észre kellene venni, hogy az ország nem alkalmas egy ekkora esemény házigazda szerepére (elég, ha a infrastruktúrából kiindulunk, a többi problémáról nem is beszélve). Képzeljétek el milyen baromi egészséges ország lennénk, ha azt az 1000 milliárdot (valaki talán ennyit említett itt lejjebb) mondjuk az egészségügybe forgatná a kormány.
Ja és valaki írta, hogy olimpiát rendezni deficites; ez már nem így van, azt hiszem, hogy Atlanta óta (de lehet, hogy az előtte lévő olimpia óta) minden olimpia nyereséges volt (tehát kb. az utóbbi 2-3) és lesz is. Ez tény (az megint más kérdés, hogy kinek nyereséges). Ennek ellenére én azt mondom az olimpia nem nekünk való (még).

wzindbad Creative Commons License 2002.02.03 0 0 15
Emlékeztek még a budapesti EXPO (Világkiállítás) nagy sikerére.....:(
A boy named Sue Creative Commons License 2002.02.03 0 0 14
Vajon egy kőműves, aki az új épületek falait húzza fel,el tud majd menni a családjával egy sporteseményre tiszteletjegy nélkül is? Ha nyereséges olimpiát akarnak, azt hiszem csak tévén nézi.
Tub Creative Commons License 2002.02.03 0 0 13
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 12
Vegyük pl. a triatlont: Mo-on nem annyira közismert, a világon viszont egyre inkább és ráadásul olimpiai sportág
Szvsz Magyarországon "a sportág" a foci. Ha a Biharbasznádi Mellékvágányosi SC megveri a Lóházi Pitbull SE-t, azt biztos hogy a Nemzeti Sport a címlapon hozza, ha az íjászok (kerékpárosok, röplabdások stb..) VB-t nyer, akkor valahol a 26.oldal alján.
Szomorú
Előzmény: facsega (10)
Thas Creative Commons License 2002.02.03 0 0 11
A másik szempont, hogy bár nagy reklám lehet az országnak, de ugyanakkorát lehet vele égni is - élő egyenes adásban.

Üdv.: Thas

facsega Creative Commons License 2002.02.03 0 0 10
Szerintem nagyon jo volna mert lenne egy csomo fejlesztés ami késobb is megmaradna. Pl. sportcsarnok uszoda lakás stb., nemcsak BP-n,

Ez csak süket duma, miért is nem lehet ezeket olimpia nélkül megcsinálni, apránként ? Valahol olvastam, hogy mai áron számolva sacc/kb 1000 milliárdba kerülne és általában veszteséges. Magyarországon véleményem szerint a befizetett adókat megtermelő emberkék sokkal nagyobb hányadának semmi haszna nem lenne ebből, ugyanakkor az a szűkebb (és valószínűleg gazdagabb) réteg, akik ma is élvezik e létesítmények előnyeit, nyilván még jobban fogják érezni magukat, s nyilván most lobbiznak ezerrel, hogy ez így is legyen.

Happy_Hunter
Amúgy nem kizárt, hogy vidékre is esnének fejlesztések, biztos vannak helyspecifikus sportágak.

Vegyük pl. a triatlont: Mo-on nem annyira közismert, a világon viszont egyre inkább és ráadásul olimpiai sportág. Mo. minden évben világkupa futamot rendez Tiszaújvárosban (hatalmas elismerés), nagy sikerrel, világszínvonalon (egyébként kvázi itt található a sportág mo-i "fellegvára"). A legutóbbin részt vettek az athéni olimpia szervezői (hogy tanuljanak), a világszervezet képviselői (ITU), meg a Deutch. Az előbbiek azt mondták, hogy az egyik legjobban megszervezett vk verseny, az utóbbi meg finoman azt, hogy ha mi rendezünk olimpiát, akkor csak Bp. környékén lesz megrendezve az egész. Szóval ennyit a vidékről... Az emberek hányad része is él vidéken ? Vagy nyolcvan százaléka biztos (én is).

Egyébként én imádom és művelem is a sportot, meg olimpiát is szeretnék ... meg egy 750-es BMW-t, meg hadd ne soroljam még. Tényleg, holnaptól aláírás-gyűjtésbe kezdek, intézzék el, hogy 2012-re mindenkinek legyen legalább egy koszos kis fiatunoja (érvényes műszakival), valami kisebb kertesháza, meg egy hozzávaló négylábúja, amit legalábbis chapivel etetni tud majd :)))

Előzmény: KÁZSÉ (1)
CaMeL Creative Commons License 2002.02.03 0 0 9
Kell Olimpia!!! De nem most. Egyetértek avval hogy előőbb zárkózzunk fel úgy en bloc gazdaságilag az EUhoz, ne kelljen elvonni sehonnan ehhez a mutatványhoz, legyenek autópályák etc.
Viszont abszolút minimális feltétel, hogy legyen hihetetlenül modern tömegközlekedés Bp-en (kezdve a 4es metróval, a tervezett Ferihegy-Nyugati hi-tech vasúttal, HÉV-ek összekötésével, a _teljes_ autóbuszpark cseréjével) mert enélkül...

Az hogy már most pályázunk (ez még nem értem miért fáj bárkinek is), szerintem nem elítélendő, én nem bélyegezném pusztán választási kampánynak, bár akarva akaratlanul azzá vált. Szerintem tisztában vannak vele hogy kizárt hogy megkapjuk (egyelőre), de pályázni kell, mert majd ha megfelelő állapotok lesznek majd, már az fog mellettünk szólni h mióta próbálkozunk.

Esetleg 2020, de inkább 2024
CML

bruno954 Creative Commons License 2002.02.03 0 0 8
Helyesebben szólva:
ABCÚG OLYMPIA

(szegény ország kormánya ne urizáljon...)

Előzmény: HunRoadRunner (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 7
Mondjuk én is elgondolkodtam rajta, hogy ha lenne minden olimpiai aláíróhely mellett egy egészségügyi is, akkor melyikre érkezne több szavazat. Engem roppant ambivalens módon érint a dolog, egyrészt baszottnagy kiadás, másrészt viszont fejlesztés hegyek, ami munkát teremt, és fellendíti a gazdaságot is, ebből a szempontból viszont jó mindenkinek, még a vidékinek is, mert ha több van a közös kalapban, többet lehet leosztani.
Amúgy nem kizárt, hogy vidékre is esnének fejlesztések, biztos vannak helyspecifikus sportágak.
Az autópályaépítést azért nem jó felhozni, mert az úgy van elcseszve már most is, ahogy csak lehet: Vagy veszel havi-éves bérletet sokezerért, vagy terheled a főútvonalakat tovább, vagy bírságolnak a pályán. Gratula.
Másrészt meg a költségcsökkentést el lehetne kezdeni máshol is, értem ezalatt, hogy ha jóléti állam lennénk, megérteném miért kell huszonmilliós autókat tenni a politikusok segge alá, de ezért a teljesítményért egy Opellel is bőven túl lennének jutalmazva.
Dehát persze innentől kezdve lehetne bolygatni a "dokumentumátadási ceremóniákat" a bankbotrányokat, amik mind nincsenek megoldva, és soha nem is lesznek, pedig már eddig több százmilliárdnyi adónkba kerültek.
Az Olimpiai beruházások is alapot teremtenének ugyan "rokoni vállalkozások" megerősítéséhez, de jutna munka és pénz olyanoknak is, akik igazán kis pontok, és a beruházások befejeztéig még tíz év van hátra.
Szvsz ráférne az országra egy jó kis építkezési hajrá, vmi olyasmi aktivitással, mint amit akkor produkált az ország, amikor nekünk _annyira_ rossz volt, hogy miniszterelnökünk is alig jutott ki Oxfordba tanulni.
Szegény.
Előzmény: Törölt nick (6)
sokpöttyök Creative Commons License 2002.02.03 0 0 5
Olvastam vhol, hogy az olimpia rendezésében mindig több ezer önkéntes vesz részt. Hát márcsak ezért se lehet nálunk olimpia - ki fog ingyen dolgozni?

Találkoztam a héten aláírésgyűjtőkkel - az olimpiáért, jó lett volna lerakni melléjük egy másik asztalt: "itt az írjon alá aki NEM akarja!"

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 4
semmi sesetre sem semmi olimpiát.

ez csak egy szólam, egy választási trükk. olimpia.... magyarországon.... komolyan, elôször röhögtenm rajta, de ma már nem tudok nevetni, csak hümmögök, hogy most vagy mindenki megbolondult, vagy az én elmémmel van a baj - szerintem az ország egyrészt pioci ahhoz, hogy az épületeket olimpia után is kihasználja, másrészt eléggé le vagyunk gatyásodva ahhoz, hogy bevállaljunk ekkora deficites cuccot.

Előzmény: Thas (3)
Thas Creative Commons License 2002.02.03 0 0 3
Én "kétlaki" vagyok (Budapest, Miskolc), de én sem tartom jónak az Olimpiát. Rengeteg világverseny van így is nálunk, ami jó, de az Olimpia az más tészta.
Legyen négyes metró, meg normális villamosok a 4-6 vonalán, zárkózzunk fel az EU-hoz, aztán majd gondolkodhatunk a dolgon.
Mindegy. A pénz úgysincs meg rá, a többi pályázó esélyesebb, meg a Fideszt is nemsokára leváltják. Látványos választási fogás, semmi több.

Üdv.: Thas

Hkoala Creative Commons License 2002.02.03 0 0 2
Budapesten kívül hol?
Előzmény: KÁZSÉ (1)
KÁZSÉ Creative Commons License 2002.02.03 0 0 1
Szerintem nagyon jo volna mert lenne egy csomo fejlesztés ami késobb is megmaradna. Pl. sportcsarnok uszoda lakás stb., nemcsak BP-n,
Nerdy Creative Commons License 2002.02.03 0 0 0
szerintem se lenne j0
pedig én Bp-i vagy0k !
Előzmény: HunRoadRunner (-)
HunRoadRunner Creative Commons License 2002.02.03 0 0 topiknyitó
Mert ez is csak Budapestnek jó... Velem, a vidékivel ne fizettessenenk milliárdokat! Majd, ha itt is lesz autópálya! Addig semmit!
TEHÁT ABCÚG PESTI OLIMPIA!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!