Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 4 napja 0 0 81465

> Azt sosem tudta nekem még megmagyarázni, hogy miért Soros a világ libernyák főgonosz.

 

igy hozta a veletlen. a 18-as valasztas a migransozas tematizalasa menten zajlott, amihez kellett egy kis hatterhatalmazas, gyikemberezes. soros pont alkalmas volt erre a szerepre.

 

> Soros szerintem nem egy jelentős figura.

 

az open society jelentos munkat vegez vilagszerte. persze az ebbe pumpalt par tizmilliard dollar hosszu evekre leosztva nyilvan nem olyan jelentos osszeg, mint amekkoranak elso blikkre latszik.

Előzmény: BZoltan (81454)
loading Creative Commons License 4 napja 0 0 81464

És ez a rendezvény volt, ahol közvetlenül Bajnártól is vettünk bort, aki meglepődve szabadkozott, hogy inkább kóstolómennyiséget hozott (de lehet már akkor Hepcinek szállított). A Pannonborbolt utána segítség volt, a borvidéki kitekintéshez (további kartonok) is.

Előzmény: loading (81460)
menut Creative Commons License 4 napja 0 0 81463

Csuklóból fikáz le bárkit, a tények ismeretének hiányában is, ha az éppen illik valami hülye prekoncepciójába. Ami azért baj, mert itt véleményvezérnek számit, és igy visszaél a szakmai tudásával megalapozott tekintélyével. 

Előzmény: Globor (81459)
menut Creative Commons License 4 napja 0 0 81462

Neked pedig: az, hogy engem ner rajongónak látsz, jól mutatja a te valójában előitéletes, panelekből álló, a valóságot tévesen értelmező gondolkodásodat. Egyébként, pont az effajta korlátoltság akadályozza leginkább az általad sajnálatosan favorizált politikát, hogy érdemi jövőképet tudjon felmutatni az országnak, és ehhez elégséges hazai támogatót is szerezzen. De mindegy is.

Előzmény: BZoltan (81450)
menut Creative Commons License 4 napja 0 0 81461

Ha már megszólitottál az off témában: szerintem meglepődnél, ha egy közös borozás során kiderülne, mennyivel közelebb van egymáshoz a mi világnézetünk, mint a tiéd és a somlói libernyáké. De persze semmi buzulás!

Előzmény: Hepci (81448)
loading Creative Commons License 4 napja 0 0 81460

Budapesti borbár túra. Összesen 10 karton felett volt, több részletben. 

Előzmény: BZoltan (81444)
Globor Creative Commons License 4 napja 0 1 81459

Egyikőtök vehetné a fáradságot, hogy utánanézzen kik is léptek fel a tavalyi fesztiválon a várban, akiket buzizenének aposztrofáltok. Semmi gond (de, egyébként nagyon az) majd én segítek pár névvel, de nem fogok mindenkit felsorolni és csak kiragadok a leírásból részleteket és innen is köszönöm a képzett zenészek nevében, hogy ennyire semmibe veszitek őket és úgy csináltok mintha valami diszkósramli menne a színpadokon.

 

 

"Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és standardeket egyaránt megszólaltat. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is."

 

"Borbély Mihály, Dresch Mihály. A magyar jazz szcéna két meghatározó szereplője. Zenei és emberi kvalitásukat, minőségüket tekintve, példaképek mindannyiunk számára. Nem lehet és nem is szabad őket egy irányzat polcára helyezni, azonban kétségtelenül az etno-jazz területén mozognak legtöbbet, és készítenek világszínvonalú anyagokat."

 

"Branka duó

Básits Branka, a Junior Prima díjas énekesnő 2018-ban alapította meg saját Trio formációját legújabb zenei ötletei megvalósításához. A fiatal énekesnő a Zeneakadémián végzett népi énekesként, ám zeneiségét nem csak az autentikus népzene határozza meg, mivel szereti átlépni a műfaji határokat, zenei szabadságát és határtalanságát a világzenében tudja leginkább kibontakoztatni."

 

"A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron."

 

A többinek majd utánanéz, aki nem csak csuklóból ítélkezik.

Na, ennyit szerettem volna.

 

Előzmény: BZoltan (81447)
joskabacsi Creative Commons License 4 napja 0 0 81456

a lófarkasokat ki ne felejtsd! ;) 

 

Előzmény: Hepci (81445)
joskabacsi Creative Commons License 4 napja 0 0 81455

ez engem is érdekelne ...

 

Előzmény: BZoltan (81444)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81454

Pálinkás József most alapított neked pártot. Pont az ilyen politikai hontalanoknak indított egy konzervatív jobbközép mozgalmat.

Soros szerintem nem egy jelentős figura. Bár a filantróp projektjeit értékelem. Bár minden milliárdos egyetemeket meg hasonlókat alapítana. Azt sosem tudta nekem még megmagyarázni, hogy miért Soros a világ libernyák főgonosz. Még csak a töredékét sem költi el Gyuribá politikai ügyre annak mint amit a nagyobbak: https://www.opensecrets.org/elections-overview/biggest-donors

Előzmény: Hepci (81451)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 81451

Nana, arra nem hajlok - én egy konzervatív szellemi hazátlan vagyok.

Gyurcsótánytól öklendezem, Soros pedig egy idős amerikás magyar zsidó. Nincs vele semmi közös dolgom, viszont nem is haragszom rá, ellentétben azokkal, akik az ösztöndíjait élvezve tanultak szerte Ejrópában. :)

Előzmény: BZoltan (81450)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81450

Ne bántsuk menut olvtársat. Respektáljuk, hogy ner rajongóként mégiscsak elviseli itt a sorosista gyurcsányista balos elhajlásodat!

Előzmény: Hepci (81448)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81449

Joós Elek - Tramini 2015 - Somló

 

Konkrétan tramini rajongó vagyok. Akkor is ha ez sokak számára olyan mintha a prájd élén vonulnék szivárványos polóban. Akkor is. Ráadásul hisztis vagyok a fajta haza megoldásaira. Igazándiból a nagy kedvencem Bussay doki ha jól emlékszem 2006-os megoldása volt. De az biztos, hogy azokból az évekből a Bussay traminik voltak nekem a magyar igazodási pontjai a fajtának. Meg persze Németh Attillának ittam nagyon jó traminijét. A Somlóról Györgykovács Imre volt a referencia. De mostanában traminiből Joós Eleket szeretem a Somlóról. Az illata obligát fajtajelleges, palackérettséggel, hordós jegyekkel. Semmi világraszóló, de kellemes illat. Az íze csontszáraz, ami a saját megoldásunkhoz képest érdekes változatosság. Ízben a somlói sósság, a hordó és némi cseresség viszi a fajtajelleget. Korrekt cucc, kétezernyolcért megéri.

 

Előzmény: Hepci (81448)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 81448

Hát istenkém, most éppen ellenük harcol ártunk és ormányunk a lánglelkű felcsúti minihős vezérletével - most végre kivételesen írtam valami olyat, ami tetszik Menut bortársnak. :DDD

Előzmény: BZoltan (81447)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81447

Ez most nagyon sértő az igazi buzikra nézve :)

Előzmény: Hepci (81445)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81446

Első körben érdemes a pince szellőztetését megoldani. Az nem jó jel ha túl nedves egy alapvetően palackos borok tárolására szánt pince.
A második körben érdemes a borokat becsomagolva tárolni. Erre a célra, selyempapír vagy újságpapír is jó. De hallottam már olyanról aki műanyag fóliába csavarva tárolja az értékesebb borait. Én kartondobozban, szellőző polcokon tárolom a gyűjteményemet.

Előzmény: turulka1920 (81442)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 81445

És olyan füst van, mint mikor ostromolták Budát.

Ja, meg az úgynevezett zene, ami legfeljebb

igazi buziknak tetszik.

Előzmény: barkócza (81439)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81444

Melyik rendezvény volt ez és cirka hány karton bort vettetek utána?

Előzmény: loading (81441)
turulka1920 Creative Commons License 5 napja 0 0 81442

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Adott a házunk felett egy 60 éve épített boros pince, előtte borházzal. Mindez a Mátra alján van. A pincébe tettem bortartó állványokat van is rajtuk vagy 50 palack üveges bor na itt kezdődik a probléma. Kb 5 éve vannak benne a borok és a rajtuk levő címkék mármint az üvegeken kezdenek felázni. most sikerült szert tennem nagyon komoly palackokra és nem szeretném hogy a címkéjük felázzon szerintetek mi a megoldás Köszönöm 

loading Creative Commons License 5 napja 0 0 81441

Pedig van élő példa (én és még néhányan), akik a Pécsi és a Tolnai borvidék egyes termelőire ilyen rendezvényen kapott rá és rendelt utána kartonszámra. Csak, hogy folytassam a személyes példákból levont tanulságokat.

Előzmény: joskabacsi (81431)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81440

Legutóbb nagyon sok éve volt egy jó sajtos cég. De amúgy pontosan a kaján látszik, hogy nem boros rendezvény az a fesztivál hanem egy nagy buli. Ami persze a bulizni vágyóknak biztosan marha jó. Én is láttam, hogy a csinosan felöltözött fiúk és lányok meg a vidám középosztály jól érzi magát. Nincs is ezzel semmi baj. Ha a termelőknek ez megéri akkor hajrá.

Előzmény: barkócza (81439)
barkócza Creative Commons License 5 napja 0 0 81439

A vári fesztiválnak egyébként a leggyengébb része az étel. Drága, sok a gagyi, és sok az olyan nagyon fűszeres étel, ami egyáltalán nem illik a borkóstoláshoz.

Előzmény: BZoltan (81438)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81438

Igen, kétség kívül akkor a legjobb :) Én háromszor voltam a várban a pult mögött és nekem a nyitás utáni pár óra tetszett mindig. Lehetett nyugisan beszélgetni, sétálgatni, kóstolni ahol és amit akartam. Aztán délután 4-5 körényékén beindul a lepénylángos meg valami vacak zene és reszelnek az egésznek.

Előzmény: barkócza (81437)
barkócza Creative Commons License 5 napja 0 0 81437

Én speciel esőben szeretem a vári fesztivált, mert akkor nyugalom van, és nincs tülekedés.

Előzmény: BZoltan (81436)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81436

Van mindenféle kombináció. Engem már hívtak olyan helyre ahol fizetnem kellett volna a standért amiben utána majd itathattam volna ingyen a vendégeket. Állítólag azért érte volna meg nekem, mert nagyon elit borvásárlókkal és kereskedőkkel meg sommelierekkel találkozhattam volna. Jót derültem az ajánlaton.

 

De alapvetően az van amit te is mondasz. A Budai-várban elképesztően drágán adnak standot és aki oda kitelepül az vért hugyozik azért, hogy behozza ezt a költséget... plusz még a szervezők leszedik a forgalom után is a jattot. Ha esőnap van akkor meg felsikít a szopógép. De én az ilyen típusú fesztiválokat egyszerűen kitelepült kocsmáltatásnak veszem. Ezeken megjelenni nem marketing munka, hanem itatás. Marketing hozadáka ezeknek sincsen. Semmennyi.

A másik kategória az amikor nem fizetsz a stadért, de ingyé locsolsz. Ez egyszerűen csak bukta és ahogy joskabácsi írja az egyetlen jó bennük az, hogy lehet találkozni kollégákkal.

Előzmény: Hepci (81430)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 81433

"néhány borász maga mondta, hogy számára melyik rendezvényen megéri megjelennie"

 

Az átvert emberek jellemzően nem szeretik ám bevallani, hogy őket átverték. Sőt.  Aki ilyent mond az vagy nem tudja, hogy mit beszél vagy csak kamuzik.

 

Azokon a rendezvényeken érheti meg egy borászatnak ahol a fogyasztó neki fizet. Ott ha keményen kocsmáltat akkor talán be tud húzni annyit amennyiből a stand bérletet és a jattot ki tudja fizetni.

Előzmény: loading (81429)
altimus Creative Commons License 5 napja 0 0 81432

Koszi, vegre ertem mirol irt Zoli. Ilyen belepo dij = korlatlan fogyasztas koncepcioju rendezvenyen szerencsere meg nem jartam, de valoban ugy kepzelem, hogy egy ilyen helyen az emberek igyekeznek, hogy leigyak a belepti dijat, es nem is hibaztatnam ezugyben oket. Epp emiatt kerulom el tudatosan az all you can eat helyeket is, mert engem is elkapna a gepszij es kotelezonek ereznem, hogy leegyem a belepti dij arat, amire aztan vegleg semmi szuksegem nincs. Mindenesetre az ilyen rendezvenyeken is illene a megjeleno boraszatok koltsegeit kifizetni a rendezvenyszervezonek.

 

Az olyan fesztival ahol van stand dij es ahol uzleti alapon vesznek reszt a boraszatok az nyilvan mas ugy. Itt eldontheti a boraszat, hogy bevallal-e egy esetleges veszteseget a reszvetelert azert, hogy a sajat termekeit megismertesse a fogyasztokkal.

 

 

 

 

Előzmény: Hepci (81430)
joskabacsi Creative Commons License 5 napja 0 0 81431

Nagyon ritka, mondhatni elenyésző az az új fogyasztó aki az efféle locsolásokon kap rá egy új pincére.

Nagyjából úgy érzem én is ahogy B. Zoli leírta. Itt, ezen a fórumon pl. sokkal több érdeklődőt hozhat egy jól tolt marketing mint a hektószámra locsolt bor a fesztiválokon. 

Számomra egy ilyen esemény annyi pozitívummal jár, hogy évente egy-két alkalommal lehet találkozni kollégákkal, távoli ismerősökkel, lehet picit szakmázni olyanokkal akiknek fél óra után szintén herótjuk lett a kelyhet marokra fogó rózsaszín inges belvárosi jópofa gyerekektől (- "tőccsé" - neked is szia, mondjam azért, hogy, mit iszol? )

 

   

 

Előzmény: Hepci (81427)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 81430

Nem általában kóstoltatnak ingyen a borászok - a Várban és a hasonló nagyobb kültéri fesztiválokon fizetsz a borért és természetesen kiviszik a legjobb boraikat (is) a standért fizető borászok.

Van a másik típusú rendezvény, ahol egy magasabb belépti díjért a standoknál annyit iszol, amennyit akarsz/bírsz. Az ilyenekre gyakran nem hozzák ki a legjobb borokat, az egyébként színvonalas Furmint Februáron pl. a szerintem legjobb 2 tokaji termelő csak 1-1 bort tett ki. Ezeken a borászok nem fizetnek a megjelenésért, hanem ingyen adják a bort és úgy képzelik, hogy nekik a dolog marketing szempontból megéri.

Végül vannak a kereskedők bemutatói, amik részben zárt körűek, és ott egyedi megállapodás alapján osztják meg a költségeket a bemutatózók, mi pedig - a k. fontos bloggerek és bormédiagenyók - ingyen piálunk, majd ha szorgalmasak és hálás természetűek vagyunk, írunk róla. :).

Előzmény: altimus (81428)
loading Creative Commons License 5 napja 0 0 81429

Nem tudok és nem is szeretnék vitatkozni azzal, hogy neked nem éri meg ilyen rendezvényekre elmenni. Ettől függetlenül nem dobnám el oly messzire a lopót, mert néhány borász maga mondta, hogy számára melyik rendezvényen megéri megjelennie. Persze ők is túl voltak már jó néhányan, így szűrték le ezt.

Előzmény: BZoltan (81426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!