Keresés

Részletes keresés

zkt Creative Commons License 1999.06.08 0 0 227
Az elmúlt pár nap hozzászólásait nem teljesen olvastam végig,de majd később pótolom ezt.

Szóval, említettem -még régen- hogy az FBInak vannak UFO dokumentumai, stb...akkor sajnos nem ment az FBI homepage (hackerek jóvoltából), de most már letölthetők.
Akit érdekel: http://www.fbi.gov/foipa/ufo.htm
Van arra felé még sok érdekes dolog, de sajnos elég nagy türelemre van szükség hozzájuk. Egyébként 1600 oldal ez az UFOs dolog.
Továbbá számszerű adatokhoz is jutottam a világegyetemben lévő bolygókat illetően. Ha lehet ezeknek hinni akkor kb 10 milliárd (!!!) galaxis van. A mi galaxisunk kb 150-200 milliárd csillagot foglal magában.
Na most: tudom, hogy nincs minden csillagnak bolygórendszere, de van aminek van (pl. a mi Napunk, nem is kevés bolygóval). Lehet szorozni. És ebből a rengetek számú bolygóból egyedül a Földön alakult volna ki értelmes élet?
(Bocsánat, hogy mindig önmagam ismétlem, ez volt az utolsó alkalom)

Lazy Cat:
most is rengeteg fotó van, de nekem gyanús lenne ha teljesen éles lenne kép. Méghozzá azért, mert ezeket a képeket általában egyszerű emberek készítik. Néha csak később veszik észre az UFO-t rajta, így ugye a készítésekor nyilvánvalóan nem arra fókuszálnak. Másik eset: ha valaki meglát egy UFO-t és leakarja fotózni (és van nála gép), akkor nem kezd el szarozni a beállítással, mivel gyorsan akarja fényképezni, nehogy eltünjön, ráadásul az UFO-k viszonylag gyorsak, úgyhogy nem csoda, ha rossz a kép, főleg ha izgulva, remegő kézzel fogja azt a fényképezőgépet :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.08 0 0 226
Csá !

1Xű n nem tudom végigolvasni ezeket a hosszú topicocat !
Igen szerintem is nagyon valószínű, hogy vannak földönkívűliek és sok minden más rejtély is szinte biztos hogy létezik és megfejtésre vár.
Most nyomatatom a topicot holnapra, remélem elolvasom. De addigis elmondom, réges-rég keresek olyan embeket akik állításuxerint folyamatosan kapcsolatban vannak E.T.-kel. Kérem jelentkezzenek !
Nem akarok könyvet írni és semmi ilyesmit, csupán saját magam szeretnék átélni egy ilyen találkozást. Tudom aszondják sokan, ne akarjam mert töxar.
Nem, nem. Passzív, egyoldalú mítingre gondoltam pl. lesbôl egy kamerával.
Egy ilyesmi fazont találtam is már, de sajnos csak ô (és a családja ! és néhány un. látó) látta a színes lebegô gömböket én nem.
Hangsúlyozom olyan valakit keresek, aki folyamatosan kapcsolatban van "zöld krapekokkal". Aki csak volt azzal, nem tok mit kezdeni. Nyugi semmi rossz szándék nincs a dolog mögött, senkit nem nézek hülyének és nem teszek röhelyessé senkit. 1Xű n csak kiváncsi vagyok, hogy tényleg vannak -e és nem halucináció és bosszant, hogy ha vannak, akkor hozzám miért nem látogatnak el, na persze csak a jófejek, akik nem rabolgatnak.

nils Creative Commons License 1999.06.08 0 0 225
Így van!
Pancho okos, aki szerint meg máshogy van, az tanuljon meg gondolkodni!
:-(
Előzmény: pancho (223)
CHROME Creative Commons License 1999.06.08 0 0 224
pancho,

Nezd szerintem senki sem tudhatja hogy amik az emberekkel tortentek, azokat miert tettek...de az hogy szamunkra (illetve a ketkedok szamara) ez a cselekves nem logikus, az egyaltalan nem jelenti azt hogy az idegenek (barminek is hivjuk oket) szamara sem az.
Nem ismerjuk oket, igy emberi leptekkel csak talalgathatunk hogy mit miert csinalnak.Merthogy csinaljak, az biztos.

ui: valoban vannak akik almodtak dolgokat, vannak olyanok is akik viszont szeretnek ha CSAK almodtak volna...

Előzmény: pancho (223)
pancho Creative Commons License 1999.06.08 0 0 223
Érdekelne, hogy ha létezik olyan fejlett technikájú civilizáció, amelyik el tud jutni ide több fényévnyi távolságról, vagy esetleg egy másik galaxisból, észrevétlenül tud köztünk létezni, közlekedni, a gépeit a radarok nem mutatják ki, kilopóznak, belopóznak, embereket lopnak el és vissza, akkor mi a picsért olyan gagyi az orvostudományuk, hogy évtizedekig kell embereken kísérletezniük, akiket álmukban rabolnak el? Ne tessen már röhögtetni...
Ez valami olyasmi, mintha az űrrepülőgép motorjának begyújtásához még minig két fa összedörzsölésével csiholnánk tüzet. Vagy talán inkább várnánk, hogy a villám majd csak belecsap egy fába a közelben, aztán azzal...
Kedves UFO- és földönkívüli-hívők, a gondolkodást még nem büntetik, tessék megpróbálni. Hátha sikerül, ennyi év kihagyás után is. Az meg, hogy ki mit álmodott, egy másik dolog.
ÜTI Creative Commons License 1999.06.08 0 0 222
Kedves Munchausen
Arra en sem tudok valasz adni,hogy melyik "végletbe" tartozom,de egyet tudok,hogy tul nagy a vilagegyetem ahoz hogy csak mi legyunk.Az mar egy masik kerdes ,hogy ide eljottek e valaha ,latta e ember oket vagy esetleg (ahogy egyesek feltetelezik ) mar valamely kormannyal fel is vettek a kapcsolatot.
Amugy en ugy kezdtem az egeszet hogy volt egy ismerosom aki elmondta mi tortent vele,erre en be akartam bizonyitani az ellenkezoet.Elkezdtem a dolgok utan jarni olvasgatni ,erdeklodni,kerdezgetni,majd vegul arra jutottam a fenenagy szkeptikus hozzaallasommal hogy nem tudom megmagyarazni mi volt az es mivel az UFO az csak azonositattlan repulo targy ( sokan osszekeverik a repulocseszaljjal ) igy egyenlore kenytelen volttam azt mondani hogy UFO volt.
Ez gondolom eleg erdekesnek hangzik,de azt tudom erdekel minden olyan dolog ami ezzel a tamaval kapcsolatos.Egy dolog miatt hogy meg tudjam cafolni.Eleg sokat sikerult ( mar akinel feltetelezheto volt hogy nem hanta ).
Sajnos meg mindig akad koztuk olyan dolog amire nincs magyarazat.
Ez van! Ezt dobta ki a gep!
KB en igy allok a dologhoz.
Előzmény: Munchausen (166)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.08 0 0 221
Kedves Lazy Cat,

de amint írtam, én olyan filmre volnék kíváncsi, ahol az izé eltakar mondjuk egy házat, vagy valamit, amivel összehasonlítható. Kiértékelhetetlen foltokat, pöttyöket már láttam eleget.

Nem ajanlanam, ha nem gondolnam hogy van jelentosege, plane azok utan amit irtal. Igen, itt ugyan csak fenypontokrol van szo, de a dimenzioja teljesen nyilvanvalo, az alatta elterulo egesz varos jol lathatosaga miatt. Hidd el, a CNN nem szokott ilyesmiket lekozolni a rendes hirek kereteben. Nekem is ez ragadta meg a figyelmemet, nem annyira a felvetel maga.

Nem tudom, miért csak száguldó fényfoltokról van felvétel, közeli vagy leszállt UFO-ról meg csak mesélnek.

Talan azert, mert a statisztikai valoszinusege rendkivul kicsi annak, hogy valaki van valahol (akarhol), ahol megjelenik egy elore el nem vart jelenseg, hogy az illetonek egy jo minosegu fenykepezo vagy filmezo gep legyen a kezeugyeben, es meg jol is tudja kezelni? Es azt se felejtsuk el, hogy a legtobb kozonseges fenykepezogep nehany meteres tavolsagon tul nem csinal egy eles es jo kepet. Ne ertsd felre, nem EZZEL magyarazom (hogy nincs jo kep), hanem csak felhozom ezt mint egy lehetoseget.

Szinten: es mi van akkor ha van jo kep? Nezd meg mi tortent az "Alien Autopsy" (boncolas) cimu filmmel. Hat ott volt jo kep. Es az egesz vilag, veres verejtekkel probalja bizonygatni, hogy csalas volt. Ugyan nem tudjak hogyan, nem tudjak milyen metodussal, de vegulis csalasnak lett belyegezve. En nem azt mondom, hogy nem az volt (csalas), csak ra szeretnek mutatni az altalanos hozzaallasra, hogy mi tortenik akkor, ha van jo kep.

Gabor

Előzmény: Lazy Cat (219)
NagyAnd Creative Commons License 1999.06.08 0 0 220
Hello, Mr Spock !

3. Egyaltalan nem elkepzelhetetlen, hogy a kezdodo kivancsisagot egy ovatossag/felelem valtja fel, es a kovetkezo
lepes (a fejlodesben) learnyekolni minden kifele meno sugarzast, nehogy masok eszrevegyek. Mi itt feltetelezunk
"baratsagos idegeneket", pedig ha csak az emberiseg termeszetet vesszuk figyelembe, erre semmi alapunk nincsen.
Lehet hogy erre masok is rajottek.

Konnyen lehet, hogy igy van. Azonban egy szupercivilizaciot (amelyik velhetoen terjeszkedik) mas modon is nyakon lehet csipni megfeleloen erzekeny muszerekkel. Pl. energiaszukseglete kielegitese folytan olyan termeszetatalakito tevekenyseget vegez, amely megvaltoztathatja bolygoja legkorenek, vagy akar a kozponti csillaganak szinkepvonalait. Egyebkent a csillagaszok nyilvantartanak jopar ilyen "nem szokvanyos" szinkepvonalu csillagot, de ezek termeszetes eredetet sem lehet kizarni. Szoval a lenyeg az, hogy nem feltetlenul a radiohullamoktol kell varni az "uzenetet", hanem minden "gyanus jelre" erdemes odafigyelni.

Előzmény: Mr Spock (218)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.08 0 0 219
Köszönöm, Mr Spock,

de amint írtam, én olyan filmre volnék kíváncsi, ahol az izé eltakar mondjuk egy házat, vagy valamit, amivel összehasonlítható. Kiértékelhetetlen foltokat, pöttyöket már láttam eleget. Nem tudom, miért csak száguldó fényfoltokról van felvétel, közeli vagy leszállt UFO-ról meg csak mesélnek.

Előzmény: Mr Spock (217)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.08 0 0 218
Kedves Balta,

Arra volnék kiváncsi, hogy mivel lehetne ,ha lehetne, magyaráni a tartalommal rendelkező Rádió hullámok teljes hiányát?

Tobb oka lehet.

1. Lehet hogy van, csak ami nekik "tartalmat" jelent, az lehet hogy nekunk meg nem.

2. Lehet hogy van, csak nekunk meg nincs elegge erzekeny vevonk amivel fogni lehetne. Amit mi "nagyon erzekeny"-nek hiszunk, az lehet hogy nem az. A technologia ami a rendelkezesunkre all, meg mindig csak kb 100 eves.

3. Egyaltalan nem elkepzelhetetlen, hogy a kezdodo kivancsisagot egy ovatossag/felelem valtja fel, es a kovetkezo lepes (a fejlodesben) learnyekolni minden kifele meno sugarzast, nehogy masok eszrevegyek. Mi itt feltetelezunk "baratsagos idegeneket", pedig ha csak az emberiseg termeszetet vesszuk figyelembe, erre semmi alapunk nincsen. Lehet hogy erre masok is rajottek.

4. Lehet hogy fogtak mar ilyen adast, csak el van titkolva.

5. Lehet hogy fogtak mar ilyen adast, csak meg nem tudjak. En most benne vagyok ebbe a SETI@Home projectben, ahol a SETI kutatok szetosztjak a bejott radiohullamok analiziset akarkinek akinek van egy computere otthon. Sajat bevallasuk szerint, nincs annyi computeruk amivel ezt kepesek lennenek analizalni. Ezt nekem is nehez volt elkepzelnem, ameddig nem lattam sajat szememmel, hogy egy bejovo 107 masodperces reszecsket a Pentium 400-asom 48-52 oran keresztul analizal. Es meg ez is csak egy reszeredmeny.

Gabor

Előzmény: Balta (204)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.08 0 0 217
Kedves Lazy Cat,

Meg mindig a birtokomban van egy mozgo film felvetel, amit a CNN-rol hoztam le, azt hiszem 1997-ben, amikor Phoenix, Arizona varosa felett, tobb "feny" latszott, egyenes vonalban, teljesen nyilvanvaloan semmi konvencionalis jelenseg kovetkezteben. Szereny tudtommal, azota sincs a dolog megmagyarazva. Mivel a felvetel 1.3 Megabyte, hajlando vagyok EGY valakinek elkuldeni emailen, es annak akinek elkuldom, attol kene masoknak kerni.
A file .MOV formatumban van, tehat csak olyan kerje, aki kepes ezt a computeren megnezni.

Gabor

Előzmény: Lazy Cat (211)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 216
Nem mind1? Bocs, de kinek mit változtat, ha itt járkálnak? Ha jól nézem egyedül Chrome-nak jelenthet valamit a téma, de ő is elintézte már velük a dolgot. Mi meg mit tudunk tenni, ha itt vannak? Örülünk, hogy nem mi vagyunk az egyetlen fejlett civillizáció? Esetleg szomorkodunk? Akkor lehet, a hangyatársadalom pl fejlettebb nálunk, a termeszvár légkondija nem használ elektromos áramot. Lehet ezek is földönkivüliek, csak ittragadtak. :)
Egyébként is lehet örülni, szomorkodni, mivel 100 %, hogy nem vagyunk egyedül a világon.
Ha meg tenni akarnak velünk valamit, akkor tesznek. Mit tehetünk ellene? Mégh a saját Földünket sem ismerjük, gyanítom, ők jobban ismerik, mint mi. Ennyik vagyunk. Nincs ezen értelme vitatkozni, nem léteznek se pro, se contra érvek.
rikitiki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 215
Sziasztok!
Nem különösebben hiszem, de nem is tagadom az UFO-k látogatásait: lehet, hogy tényleg ide járnak kirándulni.
Viszont komolyan kételkedem abban, hogy kívülről hőtérképet lehetne csinálni a bennülő biológiai lényekről. Ha ennyire vacak lenne a csészealjuk hőszigetelése, égetne a benne felszolgált kávé (bocs:-), szóval nem lehetne kibírni az űrbéli szélsőséges hőmérsékleteket. Másrészt nem hiszem, hogy a járművük hőtermelése elhanyagolható lenne a bennülők hőjéhez képest. Ugyebár valakit kesztyűn keresztül megégetett az UFO nyoma. Ilyen háttérsugárzás mellett -szerintem- lehetetlen kiszűrni a bennülők hőjét.
Nekem is gyanús az a tekintélyes lista, de gyakran a "közvetlen bizonyítékok" is legalább annyira kétségesek.
Maradok őszinte kíváncsisággal
rikitiki
Előzmény: andzsin (214)
andzsin Creative Commons License 1999.06.07 0 0 214
Kedves Lazy Cat,

Vannak ilyen felvetelek, az egyik szines nagyalaku ilyen temaju konyvben tobb is van, majd megprobalom bescannelni a legjobbat. Videofelveteleket mar un. komoly emberek is csinaltak, akik olyan kameraberendezessel voltak felszerelve, amely hoterkepet is kepes volt kozvetiteni a jarmu belsejerol es lass csodat, kiderult, hogy ott belul bizony valamifele biologiai elolenyek vannak, mert a hoterkepuk az ilyen lenyeknek felelt meg. Egyebkent altalaban kivulrol semmi nem lathato ezeken, nincsen ablak, meg kisajto, meg semmi ilyesmi, ugyhogy sokmindent nem lehet latni.

Csumbe Creative Commons License 1999.06.07 0 0 213
Ehh. Elcsesztem a linket az elobb :)

Hello!

Ha esetleg valaki meg nem olvasta volna a temahoz kapcsolodo szakirodalmat, annak ajanlom a kovetkezo linket: Havi para - Megszolal az olvaso. Ez csak egy cikk bizonyitekul, de erdemes az egesz ujsagot is elolvasni, esetleg az osszes eddig megjelent kiadast... Havi para :)

Csumbe

Csumbe Creative Commons License 1999.06.07 0 0 212
Hello!

Ha esetleg valaki meg nem olvasta volna a temahoz kapcsolodo szakirodalmat, annak ajanlom a kovetkezo linket: Havi para :)

Csumbe

Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.07 0 0 211
Há' én eddig csak olyat láttam, hogy imbolygó/remegő kamerával vett ég közepében egy még jobban imbolygó/remegő, a háttérnél világosabb/sötétebb folt. Hozzá izgatott kiabálás, láttad, ott van! veszed? de gyors! eltűnt! Bezzeg akiket "elraboltak" az "UFO"-k, azok tökéletes leírásokat tudnak adni. Ilyen volt, olyan volt, forgott, világított az ablaka, három hajtóműszerűből fénysugár jött, integettek az alienek az ablakon át. Olyan felvételt látnék nagyon szívesen, amin tényleg látszik, hogy ott va' az a csészealj a fák között/eltakarja azt a házat/összehasonlítható a mérete valami a képen levő tárggyal/valóban látszik az ablaka-hajtóműve. Az alienek is integethetnek. Szóval ne csak ugráló pötty legyen a képen, mert olyat én is tudok, csak egy légy kell hozzá (nappali szenzáció) vagy egy zseblámpa (éjszakai szenzáció)...

LC

NagyAnd Creative Commons License 1999.06.07 0 0 210
Ezt hivjak Fermi-paradoxonnak.

Magyarazata (vagy inkabb annak kiserlete) van egy par.
1. nincs masik technikai civilizacio, a foldi bioszfera es rajta az ember letrejotte veletlenek halmozottan szerencses sorozatanak eredmenye. Ez a magyarazat ugyebar nem nagyon szimpatikus egyikunknek sem :-)). Nos az urkutatas legujabb eredmenyeinek tukreben nem is nagyon valoszinu, hogy ez a jo valasz (bar meg lehet ez is). Ugyanis rengeteg, foldon kivuli szerves molekulara utalo jelet (szinkepvonalat) talaltak, amibol meg persze nem kovetkezik az elet, de egyvalami igen: arra alkalmas korulmenyek kozott egyszerubol bonyolult johet letre. Ez igen kedvezo elojel. A masik kedvezo elojel az, hogy a 90'-es evekben jopar exobolygot (naprendszeren kivuli bolygot) fedeztek fel, s ezek kutatasa igen intenziven folyik. Valoszinu, hogy az egyre erzekenyebb muszerek nemsokara lehetove teszik a fold-nagysagu exobolygok felfedezeset is.

2. A fejlett civilizaciok valami miatt rovid eletuek, s nem valik beloluk szupercivilizacio. (Sajnos, ezt az emberiseg meg nem cafolta meg :-(((( )

3. Nem radiohullamokkal kommunikalnak. Lehet, hogy van a kommunikacionak egy sokkal hatekonyabb (esetleg gyorsabb??) modja, ami hamar felvaltja a radiozast, vagy egy teljesen mas korulmenyek kozott fejlodo civilizacio mindjart azt a masfele kommunikaciot fedezte fel.

4. Az ember legtobbszor nehany "kituntetett" frekvenciasavban vizsgal, abban bizva, hogy mas intelligencia is rajon ezen tartomanyok kituntetett szerepere. Konnyen lehet azonban, hogy az "emberi" logika nem szuksegkeppen "univerzalis" logika. A teljes radiotartomany minden iranybol valo figyelese meg marha eroforrasigenyes. S ekkor kilyukadunk a penz, penz, penz problemahoz.

Szakertok azt mondjak, hogy ha megtalaljuk az elso jelet, akkor a tobbi jel felfedezese mar konnyen fog menni. Hat figyeljunk, es remenykedjunk...

Előzmény: Balta (204)
andzsin Creative Commons License 1999.06.07 0 0 209
Tessek 2 ss-el. bocs.
andzsin Creative Commons License 1999.06.07 0 0 208
Kedves Lazy Cat,

Szamtalan felvetelt lattam magam is, a multkor az RTL-en volt egy egyoras musor, ahol sok ujabb keletu fenykep es videofilm volt lathato. tesek nezni az egi csatornakat es mindenki lathatja ezeket a felveteleket.

Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.07 0 0 207
Nincs valakinek újabb megfigyelése mint 1969-es? Mondjuk, mióta elterjedtek a 0,3 lux érzékenységű, 12-20szoros zoomal felszerelt kamerák... Valahogy 1952-ben sokkal több kép készült Alienékről, mint manapság, pedig ma már sötétben is látnak a foto/videókamerák, és körülbelül százszor annyi embernek van, mint 1952-ben...
andzsin Creative Commons License 1999.06.07 0 0 206
Az adatgyujteshez, a tenykerdeshez, a szkeptikusokhoz, meg mindenkihez. Ismet leszogezem, nem azert vagyok UFO-hivo, mert nalam van a bolcsek kove, hanem azert mert tul sok a gyanus, megmagyarazhatatlan, felrebeszelt elem ebben az egesz temaban. Akkor a tenyek:
1. 1952. júl. 19. A hideghaboru legkemenyebb eveiben azonositatlan targyak repdesnek a Feher Haz felett, a sajtoosztaly idegrohamot kap a sok betelefonalo miatt. Az Andrews legitamaszponton is eszlelik a radarok a mozgo objektumokat, de nem lepnek. Felszall egy utasszallito, a kapitany azt jelezte, hogy 7 furcsa objektumot lat. Kesobb elmondta: eleg sok hullocsillagot latott eleteben, de ezek nem azok voltak; es biztos, hogy nem repulogepek voltak. /Erdemes elgondolkodni mas pilotak beszamoloin is az UFOkrol, ugyanis ok azok, akik valoszinuleg nem keverik ossze a Sarkcsillagot egy fenyes objektummal./
1952. jul. 27. Ismet megjelentek a targyak. A legiero cselekedett, de tobb oras kesessel szalltak fel az F-94-ek. Mikor az ujsagirok kesobb megkerdeztek a legiero tiszjet, hogy miert keslekedtek, akkor azt mondtak, hogy azert, mert nem a Pentagon, hanem a pennsylvaniai legiero-kozpont a felettes szerv ebben az esetben. Tehat nem azt mondtak, hogy itt nem tortent semmi, hanem azt, hogy miert keslekedtek uldozobe venni az UFOkat, kvazi elismertek, hogy uldozniuk kellett azokat a valamiket.
2. Tovabbi datumok es csak 1952-bol, csak az USA-bol: jul 10. a National Airlines pilotai Virginia felett latott UFOkat. jul. 12. Chicago - egy sereg repulesi meterologiai szakerto latott ismeretlen objektumot. jul. 16. Paul Hill az Amerikai Aeronautikai Tanacsado Bizottsag tagja szamolt be az UFO eszleleserol. Nem sorolom a tovabbi adatokat, mert rengeteg van.
3. Egy erdekesseg: 1962-ben Nevadaban kezdtek el uldozni egy UFO-t a vadaszgepek, amely varatlanul vakito fenyt lobbantott fel uldozoik elott. A felvillanast meg 100 km-el odebb Reno-ban is lehetett latni. A helybeli tudosok azt mondtak, hogy kiserleti atomrobbantas volt, de az Atomenergia Bizottsag kijelentette, hogy azon a napon ilyen nem tortent.
4. George Marshall az amcsi hadsereg vezerkari fonoke kijelentette: " Az Usa kormanyanak szervezetei tenykent allapitottak meg, hogy az UFOknak idegen, kozmikus lenyekbol allo legenysege van".
5. 1957-ben egy kepviselo interpellalt a legiero tabornokahoz, hogy igaz e, hogy UFOkat uldoznek a vadaszgepek. Joseph Kelly tabornok valasza: "A U.S. Air Force kizarolag az allam biztonsaga erdekeben, valamint az UFOk szerkezetenek reszleteit felderitendo uldozik ezen objektumokat". Tehat figyelem!!!!!! - nem tagadta le az UFO uldozes tenyet! Az Air Force Regulations-ban, amely a pilotak magatartasi kodexe, kulon oktatofejezet van arra nezvest, hogy mit kell tennie a pilotanak, hogyha UFOval talalkozik.
6. 1956-ban az USA es Kanada egyezmenyt kotottek arrol, hogy az UFOkat uldozo repulogepeik szabadon atrepulhetnek a ket orszag hataran! Ugye ez mar nemcsak az en kepzelgesem?
7. Watkinson amerikai hadugyminiszter a hivatalbol valo tavozasa utan kijelentette: "Kenytelen voltam megigerni, hogy nem hozok nyilvanossagra olyan adatokat, amelyekrol, mint hadugyminiszter szereztem tudomast. Ezek kozott van az UFOk ugye is."
8. 1967-Hans Aspel NSZK hadugyminiszter: " A hadugy altal vegzett UFO-kutatas, mivel azok az NSZK szamara kulonosen jelentosek, nem hozhatok nyilvanossagra."
9. Hugh Dowding, a brit legiero nyugalmazott marsallja: "Az UFOk eredetere nincs mas magyarazat, csak a Foldon kivuli szarmazas." Mondjuk van, de mindegy.
10. 1977 - Brit Kiralyi Legiero bejelentette, hogy befejeztek az UFO-kutatasi projektet, a megallapitasok szigoruan titkosak, top secret. Kerdes: ha a legiero negativ eredmenyekre jutott, azaz UFOk nincsenek, akkor ez miert titkos?
11. Eisenhower elnok: "Nem gondolom, hogy azt kellene hinnunk: a cseszealjak csupan egyetlen bolygorol erkeznek hozzank."-1954. nov. A vilag egyik vezeto hatalmanak hivatalbol legjobban tajekozott embere, nemcsak hogy nem probalja ketsegbevonni az UFOk letezeset, de nem is emlitette azt a lehetoseget, hogy termeszeti jelensegek vagy foldi eredetuek lennenek!!
11. 1961 febr. - Rober Kennedy akkori igazsagugyminiszter: "Abban a remenyben fogom tamogatni az UFO problema vizsgalatat, hogy nyilvanossagra hozhatjuk a repulo cseszealjakra vonatkozo igazi tenyeket!"
12. Abban az idoben amikor meg Kurt Waldheim volt az ENSZ fotitkara, az ENSZ konferenciat rendezett az UFO kerdesrol !!!!!!!! 1978. juliusaban tortent ez es azt mondtak, hogy azert van erre szukseg mert az elmult 30 evben 63 ezer UFOt lattak es ezt ki kell vizsgalni.
13. Sajnos a hivatalos tudomany kepviseloinek ilyen hozzaszolasai csak a szuklatokoruseguket tukrozi: " Akkor sem hinnem el, hogy UFO letezik, ha sajat szememmel latnam oket!" Hat igen volt nehany mellefogas: Einstein a szazadelon azt talalta mondani, hogy aki hisz az atombomba kifejleszteseben az bolond. William Thompson es Lord KElvin angol fizikus es matematikus szegeny Wilhelm Rontgen-t dongoltek agyagba: " A rontgen-sugarak kozonseges csalason alapulnak" (He-he.)
14. Egyebkent pedig Nasa-felvetel nemcsak az allitolagos Holdraszallas idejen keszulhettett.
15. Az utolso es befejeztem: a 80-as evek vegen az USA-ban megszuletett a Free Information Act - azaz az informaciohoz valo hozzajutast bizosito torveny, amelynek ertelmeben szamos addig titkos irat szabadon kutathato valt a leveltarakban. Egy 1952. szeptember 11-en keltezett iratnak a cimzettje a CIA igazgatoja volt es Chadwell vezerkari tabornok, a CIA Tudomanyos Hirszerzesenek Igazgatoja irta ala a kovetkezo levelet:
1. Orszagos politikat kell kidolgozni arra nezve, hogy a vezetes mit mondjon a nagykozonsegnek e jelensegrol oly modon, hogy a kozles csak minimalis panikot keltsen.
2. Meg kell tudni mi az oroszok jelenlegi ismeretszintjet a jelensegrol.
3. Kotelezove kell tenni az amerikai legibazisokon az UFOk azonnali jelenteset es minden eszkozzel meg kell kiserlni, hogy elfogja a legiero oket.

Szoval egyenlore ennyi. Most vagy en orultem meg, vagy ezek a magas beosztasu joemberek?!

CHROME Creative Commons License 1999.06.07 0 0 205
Ha fognank valamilyen radiojelet, akkor sem lenne biztos hogy az adott civ. meg letezik egyaltalan.
Ha nagyon messze vannak, akkor konnyen lehet hogy ok mar regen kihaltak/elkoltoztek/mar regen ittvannak :) , csak mi az o regrol kuldott radiojeluket vesszuk.

Az is lehet hogy mire ok vennek a mienket mi mar reg felrobbantottuk magunkat :(

Balta Creative Commons License 1999.06.06 0 0 204
Üdv mindenkinek!

Arra volnék kiváncsi, hogy mivel lehetne ,ha lehetne, magyaráni a tartalommal rendelkező Rádió hullámok teljes hiányát?
Ha feltételezzük, hogy létezik az emberen kivül minimum egy másik inteligens civilizáció, akkor szinte teljesen kizárt, hogy csak kettő civilizáció létezik, legalábbis nagyobb képtelenségnek tűnik.Sőt, inkább valószinübb, hogy rengeteg létezik.

De viszont, ha rengeteg létezik , akkor ha sok féle evolucion mennek végig, akkor is nagyon valószinű ,hogy sok, az emberhez hasonló, technikai civilizáció jött létre.
Akkor viszont, ha létezik ilyen, akkor annak a civilizációnak a Rádió jeleit kellene fognunk.

andras Creative Commons License 1999.06.06 0 0 203
Minden kor embere azt hiszi magáról, hogy már komoly tudományos ismeretekkel rendelkezik, és ezt tűzzel-vassal védi is. A "gondolkodó" ember már csak ilyen: retteg attól, hogy kihúzzák a lába alól a talajt (a világképét).
A hasonlataidat egyébként nem egészen értem. A látásmód nem feltétlenül méret kérdése.
Előzmény: joy (202)
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 202
Ez meg mi?
Mért akarja A.úr, hogy a hangya elefánt látásmóddal rendelkezzen?
Egy bantu-bennszülött nem látja a világot egy űrhajós szemével!
De néki is van istenképe! Amit nem tud kézzelfoghatóan megmagyarézni, azt az istenére fogja!
Azért a Ma tanult Embere már rendelkezik némi tudományos ismeretekel, így közelebb kerülhet a kérdés megválaszolásához.
Ez NEM tagadás-hit kérdése: igen is, bizonyítékok nélkül nem lehet valós ítéletet hozni!
Előzmény: andras (201)
andras Creative Commons License 1999.06.06 0 0 201
Érdekes és tanulságos olvasmány ez a topic. Úgy gondolom, hogy pontosan tükrözi azokat a félreértéseket, téveszméket a Földön kívülis problémakörrel kapcsolatban, amelyekkel nap mint nap meg kell küzdenem.

Bizonyítékok kérdése:
Az emberiség történetében még nem volt arra példa, hogy egy nála fejlettebb intelligenciát kellett volna azonosítania és megismernie. Ebből fakadóan nem tudhatjuk, milyen jellemzői, tulajdonságai vannak egy fejlettebb intelligenciának. Ebben a topicban is jól megfigyelhető szociálpszichológiai elem, hogy a sci-fik és vallások gondolat- és eszmevilágát vetítjük a nálunk fejlettebb létformákra. És itt olyan alapvető problémákkal állunk szemben, hogy nem ismerjük a tudat, az intelligencia, egy-egy civilizáció fejlődési lehetőségeit. Jól tükrözi ezt bolygónk társadalmainak kaotikus állapota.
Szóval hibának tartom, ha saját (valljuk be, sokszor eléggé szűk látokörű) gondolatvilágunk korlátai közé akarjuk beszorítani az univerzumot.
Nem vagyok elhalva a tudományos világképünktől sem. A tudományunk nem független tőlünk, mivel saját gondolataink terméke. Tehát bizonyos mértékig mindig tükrözi gondolkozásunk korlátait, ezt jól mutatja a tudománytörténet.
Összegezve: a Földön kívüli intelligenciák (jelen)léte nem annak függvénye, hogy elhisszük-e vagy sem. Egy többmilliárd éves intelligenciának pedig nem feltétlenül az a szándéka, hogy egy önmagát kereső civilizációt meggyőzzön létezéséről. Mégkevésbé valószínű, hogy ezt néhány évtized leforgása alatt akarnák megtenni. Szóval türelem: elhamarkodott következtetések helyett figyelni kell, széles spektrumban gyűjteni az információkat, elemezni, és tovább gyűjteni...

joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 200
A földönkívüliekről:
Az idelátogató ET-k rendkívül magasan fejlett civilizációval kell! rendelkezzenek. Próbálj megtanítani egy kőkor-szakit biciklizni! Hát még autót vezetni!
Fejlettségük miatt nincs szükségük a fizikai földi jelenlétre, hisz már mi is meg tudjuk figyelni távolabbról önmagunkat!
Ha még is járnak a Földön, csak egy oka lehet: közöttük is vannak kíváncsi kukkolók, akik személyesen akarják kipróbálni a dolgokat, mint mi is.
offoffoff
Hogy miért nem ítélik el őket nemi erőszakért? Látott már valaki lesittelt kutyát?...
on
bocs a baromságért!
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.06 0 0 199
Kedves Mindenki,

Kezd szetfoszlani a tema.
Felkerek egyet az "UFO tamogatok" kozul, es egyet az "UFO ellenzok" kozul (akarki aki vallalja), hogy probaljak egy levelben osszefoglalni erveiket.

Gabor

CHROME Creative Commons License 1999.06.06 0 0 198
Szep volt :)

Előzmény: m23 (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!