Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 61
Tobbezer eve az emberek az isteneiket lattak maguk elott megjelenni. Ma ufokat. Vajon miert? Vajon a vilag csodai igazodnak az eppen aktualis ertelmetlen kepzeteinkhez? Aligha.
Egyebkent szerintem letezik a foldon kivul is elet. Ebben szinte biztos vagyok, legalabb annyira mint abban hogyha esetleges mas idegen leny/lenyek tudnanak rolunk akkor nem ropkodnenek a Fold folott. Ez teljesen valoszinutlennek tunik. Vegulis mi lehet az esetleges UFOk celja? Szetrombolni a foldet titkos virusokkal? Tanulmanyozni nehany elraboltat? Hat valahogy egyiket se tudom komolyan venni. Habar folmerul a kerdes, mi van akkor ha az adott idegen forma tenyleg annyira idegen hogy az en erveim nem magyaraznak meg semmit vele kapcsolatban. De ennyi erovel mar Istenben is lehet hinni...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 60
Kedves Pirx,

Szerintem elég leragadt elképzelés azt feltételezni, hogy csak szénalapú élet létezik. Honnan is tudhatnánk?

Az a helyzet, hogy a szen kepes azon szuperhosszu molekulak kepzesere, amik az elethez szuksegesnek latszo komplex molekulakhoz latszolag nagyonis kell. Tehat ez inkabb egy kemiai dolog, mint biologiai. Az egyetlen masik elem, ami meg kepes hasonlo hosszu molekula kepzesre, az a szilicium. De szereny tudtunkkal, semmilyen mas elem nem kepes erre. Azt viszont teljesen logikus feltetelezni, hogy az elethez egyszeru molekulak nem elegendok. Tehat bizony logikus feltetelezni azt, hogy mashol is az elet, akarmennyire is lehet teljesen kulonbozo mas alapokon, ami a kemiai szerkezetet illeti, valoszinuleg szen alapu kell hogy legyen.

Nem lehet minden kontrol nelkul elvetni a fantaziat, mert akkor a dolog atcsusszan sci-fibe. Irod:"gondolkodó ásványok". Nincs jogunk meg csak feltetelezni sem, hogy ilyen letezik, mert asvanyoknak nem lehet olyan komplexitasi szintje, ami gondolkodashoz vezetne.

Es akkor leirom az en "UFOs elmenyemet", amit mar valahol mashol egyszer leirtam, de keruljon ide is. Elore kihangsulyozom: ez a tortenet SEMMIBEN nem befolyasol engem, az UFO temarol alkotott velemenyemben!

1973. Nehany honapja erkeztem meg USA-ba. 26 eves voltam, nagyon keveset tudtam az UFO temarol, es meg csak velemenyem sem volt az egeszrol. Egy nap, este, menyasszonyommal kocsiztunk hazafele, Sarasota varoskajaban, Florida allamban. Hirtelen megpillantok valamit, tolunk jobbra es "fent", elegge furcsa ahhoz, hogy lehuzodjak az ut szelere es megalljak a kocsival. Kiszallunk mind a ketten es nezzuk. Maga a targy nem lathato, hiszen sotet van, de a fenyek igen. Ami latszott, az a majdnem "tradicionalis" repulo cseszealj FORMA, es a szelen levo fenyek FOROGNAK. Hitetlenkedve razom a fejem es mondom a menyasszonyomnak:"tudod mit, ha hinnek az UFO-kban, meg azt hinnem hogy ez az". Szep oszi este volt, teljes csend, csak az a valami az egen, a forgo fenyek. Mintha egy olcso UFO filmbol lepett volna ki az egesz. Nem is veszem komolyan a dolgot, es mondom kb 5 perc nezegetes utan:"na jo akkor menjunk. Mivel ezt mas is kell hogy lassa, holnap biztos benne lesz az ujsagban". Visszaszalltunk a kocsiba es hazamentunk.

Bizony benne volt az ujsagban. Oriasi betus focimkent:"No, it was not a UFO" (nem, az nem egy UFO volt). Es a cikk leirta, hogy a hivasok ezrei erkeztek be a laphoz. Es a cikk irta, hogy ez egy "promotional helicopter" volt, es a fenyek valami hirdetes volt. Azt nem tudtam hogy mi volt, de az biztos hogy nem egy helikopter volt. Mert ugyebar egy helikopter koztudottan HANGOS. Es mivel amit lattam, az nagynak latszott, ugyan nem tudnam megsaccolni, hogy milyen nagy volt, es a sotetben az nem latszott hogy milyen tavol volt (tehat az igazi meretet nem is nagyon lehet megitelni), de egy atlagos helikopter dimenziojat ismerem. Es az a dolog vagy kozel kellett hogy legyen ahhoz, hogy a merete akkoranak latszon, es akkor nem letezik, hogy teljes csend lehetett volna, vagy ha olyan tavol volt, hogy a hang nem hallatszott, akkor a vilag legnagyobb helikoptere kellett hogy legyen, olyan nagy amirol meg azota sem hallottam hogy letezne. Es mondom, tok csond volt. Tehat ez a magyarazat nem volt logikus. Arrol nem is beszelve, hogy sem betuk, sem szamok nem latszottak, mit hirdettek? Az sem volt logikus.

Azota sem tudom, hogy mit lattam. Csak kesobb, sokkal kesobb olvastam, hogy Florida felett voltak a leggyakoribb UFO latasok. Az ujsag magyarazata primitiven elfogadhatatlan volt. Ezekutan bizony nem lehet meglepodni, hogy sokan elhiszik hogy UFO-t lattak, ha az volt, ha nem. Ja igen, es utana napokig kerestem az ujsagban tovabbi magyarazatot, de azon az egy cikken kivul egy szo nem volt emlitve kesobb.

Megegyszer: ezt csak az erdekesseg kedveert meseltem el, semmiben nem befolyasol engem ez a tortenet. Nem ugy konyveltem el hogy UFO-t lattam, hanem ugy, hogy lattam valamit amirol meg ma sem tudom hogy mi volt. De azt tudom, hogy nem volt egy helikopter.

Kedves originalqszi,

VOltak itt!!! 3000 évvel ezelőtt, vagy inkább 5000-rel:-))))

Hehehehe......magyarazd mar el a tarsasagnak, hogy mit ertettel ezalatt.

Gabor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 59
Lehetnek az UFO-k nem földönkívüliek, csak velünk párhuzamosan kifejlődött értelmes faj, vagy tényleg igaz a képlet, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, lásd neandervölgyiek esete?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 58
Kedves Salsa!

A véletlen egy érdekes tényező, bármilyen folyamatról is beszélünk. Mindenki szeretné kiküszöbölni a létét, mégsem lehet. Például szerinted van akár egy olyan folyamat is, amit tökéletesen ugyanúgy meg lehet ismételni? Azt szokták mondani, még véletlenül sem...
Amit irtam az kifejezetten a földi életre, valamint az ember kialakulására vonatkozott, és a rengeteg HA-ra céloztam, ami egy felületesebb elemzésnél is feltűnhet. Például mi lett volna, ha nem alakul ki ideális pályán egy bolygó sem a naprendszerünkben? Ha nem pusztítja ki valami kozmikus erő a számtalan őshüllőt (melyek mellett az evolúció csak apró emlősöket tűrt meg)?
Az általunk ismert élet kialakulásához sok véletlen kozmikus folyamat összjátékára volt szükség, de valószínűleg a világegyetemre is érvényes a nagy számok törvénye. A miénkhez hasonló élet tehát számtalan helyen kialakulhatott.
Amiről valóban semmit sem tudunk, s csak a fantáziánkra bízhatjuk magunkat, az az általunk ismert szénalapútól eltérő életformák világa.
Szerintem elég leragadt elképzelés azt feltételezni, hogy csak szénalapú élet létezik. Honnan is tudhatnánk? Bármi lehetséges, amit csak el tudunk képzelni, s az is, amit nem. Isten vagy istenek, gondolkodó ásványok, tudattal rendelkező csillagközi ködök, energiagömbökben megtestesülő értelmek, időlények, sorolhatnánk a végtelenségig.
Ezért nem is értek egyet Munchausen-nel, aki szorosan az ember eddigi biológiai ismereteire hagyatkozik.

És hogy ellenségek leszünk-e majd egy másik civilizációval? Az ember annyira primitiv közösségi viselkedéskulturával bír, hogy nem csodálkoznék rajta. De optimista vagyok, és remélem, hogy nincs igazad.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 57
Kedves Chrome!

Egyáltalán nem állt szándékomban megkérdőjelezni az általad tapasztaltat, és örülök, hogy ezt nem is veted a szememre, noha az irományom úgy is tünhetett volna.
Szerintem az esetedre a válasz legalább annyira bizonytalan, mint amennyire a többi esetben. Rengeteg magyarázattal megoldható lenne, mégsem biztos, hogy bármelyik is az igazságot tartalmazza.
Ahogy írod, el kell fogadni, hogy vannak dolgok, amikről semmit sem tudunk. Szerintem a legtöbb dolog a világon ebbe a kategóriába tartozik. Találgathatunk, megfejtéseket és teóriákat állíthatunk fel, de teljes biztonsággal kihirdetni bármiféle abszolút megoldást önámítás lenne.
UFO-k vannak. Te is azt láttál. De csak akkor, ha minden megfejthetetlen észlelést is ebbe a kategóriába sorolunk.
És nem csak a repülőket...
:))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 56
Kedves Herold!

Nos, el kell keserítselek, valójában nem sokat értek hozzá (talán Daniken...). De szeretek vele foglalkozni. Szeretem az igazi scifit és amatőr csillagász is voltam hosszú ideig. És légyszi ne beszélj velem csúnyán, mert azt egyáltalán nem tartom a kulturált viselkedés jegyének, és legközelebb nem válaszolok.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 55
Valószínűleg elaludtál, illetve végig félig aludtál. Ilyenkor az időérzék teljesen máshogy működik (pl. egyetlen másodperc vagy még rövidebb idő alatt percek vagy órák eseménysorozatát álmodjuk végig). Még abban sem lehetsz teljesen biztos, hogy tényleg kimentél, vagy tényleg megnézted az órát, vag yhogy tényleg annyi volt. Több eset is összekeveredhetett benned akár utólag, akár fél- vagy egész álomban.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 54
Akit érdekel letükröztem egy magyar szerverre a SETI@home képernyőkímélőt.
Akit magyarul érdekel a project az látogasson el a honlapomra és válassza a SETI menüpontot.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 53
Igen, az utolsó három sorodról eszembe jutott, hogy egyszer nekem is volt ilyen élményem, kb. 3 hete. Éjjel erős zúgást hallottam a szoba közepe felől, majd láttam (nem tudom, hogyan, mikor nem is arra voltam fordulva az ágyban), hogy egy rokonom (nem velünk lakik) belopózik a szobába és megsimogatja a fejem. Utána arra eszméltem, hogy csend van, és nincs senki a szobában. Nem hinném, hogy UFO-s élmény volt, inkább testen kívüli lehetett.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 52
Nooooo, Neeeee!
VOltak itt!!! 3000 évvel ezelőtt, vagy inkább 5000-rel:-))))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 51
Két felvetésem lenne:
1, Miért kötelező nekik annyira nagyon fejlettebnek lenniük? Hiszen már nálunk is kitaláltak féreglyuk elméleteket, meg mindent. Képzeljük el, mi lenne, ha pl egy ilyen UFO roncsából megszereznénk a térutazás lehetőségét?
Sutty, elugranánk valahova. Találnánk egy másik civilizációt, és vizsgálgatnánk őket, de nem akarnánk, hogy észrevegyenek. Mennyivel tudnánk jobban álcázni magunkat, mint ők? Még kevésbé, pedig nekünk is meglenne a technikánk, hogy eljussunk jó messzire. Mi van, ha csak ennyivel fejlettebbek, meg egy antigravitációs hajtóművel, ami ha jól tudom, szintén teória szinten itt is létezik? A paralízis egy darab szurival gondolom megoldható.
2, Felmerült a Testen kivüli Élmény(OBE, Out of Body experience). Igen, a spontán OBE paralízissel kezdődik. A magyarázat az lenne, hogy az asztrális test, ami éjjel, míg alszunk kószál, visszatér, de a felébredt tudat még mindig azt irányítja, nem a fizikai testet, így a fizikai test nem mozdul, viszont az asztrális sokszor igen. Engem ezzel már kiröhögtek ezzel, pedig erről meg én tudom, hogy lehetséges. Jógikkal pl előfordulhat, hogy relaxációs gyakorlat közben történik ilyen. Egyik családtagommal is megtörtént, és még látott is másokat az ágya mellet.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 50
Ja. Kb. 8 éve történt. Éjjel kettő körül felébredtem, rápillantottam az ébresztős rádió kijelzőjére, konstatálva hogy mennyi az idő, és kimentem WC-re. Utána a konyhában ittam egy kis vizet és visszamentem lefeküdni. Lefekvés előtt ismét rápillantottam a kijelzőre.
Másnap délelőtt eszembe jutott a dolog és visszaemlékeztem az időpontokra. Kiderült, hogy a két időpont (ébredés és a visszafekvés) között 27 perc telt el! (Hozzáteszem, hogy az egész művelet egyébként nem tartana tovább 3 percnél.)
Hogy a maradék 24 percben mit csináltam, arra mai napig sem emlékszem.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 49
Végigolvastam a topicot, és az előbbiekben írtakhoz hozzáfűznék még néhány dolgot.Szakmai körökben sokáig vitatott téma volt (néha még ma is az), elképzelhető-e, hogy a "Földön kívüli lényekkel" kapcsolatos élménybeszámolóknak mennyiben van fizikai alapjuk, és mennyiben lehetnek az agy (akár még ismeretlen) folyamatainak termékei (Barnabás ír a testen kívüli élményekről, de ez sem igazán megoldás, mert szintén "ismeretlen" jelenség).Itt most nem térnék ki bővebben arra, hogy saját tapasztalataim szerint is számos "pszichológiai eset" csapódik le ezen a területen, és időközöként találkozunk szándékos csalásokkal is.Azonban legalább 50-60 olyan magyarországi esetünk van, amelynek "fizikai" nyomai vannak. Pl. sérülések, hegek, amelyek egy-egy ilyen "találkozás" után találhatók az alanyon. Az egyik legjobban dokumentált esetünk egy magyar vadászpilótáé, akinek a gerince fölött található egy kereszt alakú, 2-3 cm átmérűjű, 0,1 mm átmérőjű heg. A semleges, nem beavatott sebész egy órán át vizsgálta, mert nem tudta magának megmagyarázni. Szerinte ilyen heg csak akkor keletkezhet, ha egy néhány napos újszülöttön keletkezett sérülés. Pilótánk esetében ez nem következhetett be: a katonai aktája semmiféle erre utalót nem tartalmazott (tudvalevő, hogy a pilótákat az állományba kerülésükkor négyzetcentiről négyzetcentire átvizsgálják, és a legapróbb elváltozásokat is feljegyzik.)A másik elgondolkoztató dolog: folyamatosan elemezzük a már több mint ezer oldalra rúgó jegyzőkönyv-adatbázisunkat; ezek kisebb részben az alanyokkal folytatott beszélgetések, nagyobb részben a velük lebonyolított hipnózisok írásos lenyomatai. Az egymást nem ismerő, különböző korosztályokhoz tartozó alanyok információi 95 %-ban lefedik egymást. Lehet, hogy egyesek erre azt mondják: persze, mert ugyanazokat az őket befolyásoló könyveket, újságokat olvassák. Én erre mosolyogva csak azt tudom mondani: a konfabuláció lehetőségét mi is szeretnénk kizárni, ezért évek óta visszatartunk bizonyos információkat, amelyek még semilyen témába vágó irodalomban nem jelentek meg, vagyis csak a kutatók szűk köre ismerheti őket. Illetve azok, akik valóban átesetek ilyen élményeken.Én azonban "katonai" gondolkodású vagyuk, ezért azért izgat különösen ez a téma, mert a saját bőrömön is tapasztalom, hogy még Magyarországon is van olyan "illetékes" egység, amely az ilyen irányú információkat gyűjti. Méghozzá a magyar viszonyokhoz képest komoly technikai és anyagi ráfordítással. Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy ebben lettünk a leggyorsabban NATO-kompatibilisek. Már 1992-ben jártak nálunk NATO-tisztek, akik magas rangú magyar tiszteknek tartottak konzultációkat "UFO" témakörben. Márpedig ha a katonák számára ennyire fontos ez a téma, akkor biztosan van mögötte valami komoly.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 48
Pirx, te aztán kurva sokat tudhatsz a témáról. Gondolom kiolvastál minden jegyzőkönyvet, dokumentumokat, szemtanúk, eltérítettek beszámolóit. Keresztbe-kasul vágod a témát. :-(
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 47
Idén lesz tíz éve, hogy szervezett kutatói keretek között foglalkozom a témával. Nem igazándiból az azonosítatlan repülő objektumok témaköre érdekelt, habár az első egy-két évben ezeket az adatokat is gyűjtöttük.
Érdekesebbek már azok az "élménybeszámolók", amelyekből az alábbiakban is olvasható egy-kettő. Az elmúlt években több mint 300 ilyen magyarországi esetet vizsgáltunk, jegyzőkönyveztünk. Profi pszichológusokat vontunk be a vizsgálatokba, kiegészítő módszerként 1992 óta a hipnózisokat is rendszeresen alkalmazzuk.
Ennél már csak az volt érdekesebb, hogy kutatásaim során lépten-nyomon katonákba botlottam, pedig azt hittem, ez csak az USÁ-ban fordulhat elő. Habár tudni kell, az előző ciklus honvédelmi minisztere (Keleti György) élénken érdeklődött e téma iránt, erről volt alkalmam személyesen is meggyőződni.
Egyébként a kutatásainkkal kapcsolatban egy-két anyagot már feltettünk az internetre (www.extra.hu/aliens).
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 46
Kedves Chrome!

A topic elején írtál az élményeidről. Nekem is volt hasonló. Éjszaka felébredtem, nem tudtam megmozdítani semmimet, a szívem hihetetlenül erősen vert és helikopterre emlékeztető zúgást hallottam. És éreztem azt is, hogy _valami_ ott van körülöttem és iszonyúan féltem. Sőt egyszer azt is éreztem és láttam is, ahogy valamilyen erő kihúzott a testemből és elkezdtett a szoba sarka felé vinni...Igen, semmihez sem hasonlítható félelmem volt.

Hosszú lenne leírni mire is gondoltam, a téma alapos tanulmányozása és más emberekkel való beszélgetés után oda lyukadtam ki, hogy testenkívüli élményem volt. Ilyen esetekben az ember tudata egy tágabb valóságot érzékel, mint egyébként. És valóságként érzékeli a saját gondolatait és a saját maga által megteremtett lényeket is. Így sok ilyen dolgot átélt ember találkozik ufókkal, szellemekkel ,stb. Ha tudsz angolul és érdekel a téma, javaslom az alt.out-of-body newsgroup-ot. (pl a news.iif.hu-n) Itt sok hasonló beszámolót olvashatsz olyanokat, mint a tiéd, vagy az enyém. Ha nem, akkor tudok neked küldeni egy rövid magyar nyelvű összefoglalót.

Az egyetlen szabály, hogy nem szabad félni! És ez az egyetlen veszély is, ami érhet: jól megijedsz... :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 45
Kicsit a felszinre emelem a témát.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 44
Kedves Gábor !

Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
Hi!

Úgy emlékszem, egy SCI-Fi-ben olvastam, hogy lehetséges lenne a mi Szén+Oxigén szervezetünk helyett egy Szén+Fluor rendszerű. Kár, hogy közös levegőt nem lélegezhetnénk soha be. (Számunkra a Fluor mérgező, nekik meg az oxigén)

Mi ( a SETI-vel is) a saját 3+1 Dimenziós terünket kutatjuk. Miért ne lehetne a Földön Kívül Intelligencia más dimenziókban? A velük való kommunikációhoz biztos, hogy nem a Rádióhullámok a legalkalmasabbak ;-) . Egy sokdimenziós térnek lehet, hogy egyazon területén élünk, csak az általunk elfoglalt Dimenziók nem találkoznak.
By

PS.: a SETI@HOME - Programot már vagy két hete letöltöttem, remélem a hétvégen lesz végre alkalmam üzembe venni!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 42
Sziasztok!

Egyszer jöttem este haza vonattal a Balcsiról, és már a Kelenföldi pu. előtt megláttam, hogy a vonatot követi valami. Nagyon picinek tűnt, az alakját nem láttam, mert nagyon fényes volt.Teljesen felvette a vonat sebességét, és mind a két oldalról "jól megnézte magának", közben egyre lejjebb szállt. Akár helikopter is lehetett volna, de amikor már a házak teteje fölött szállt, látszott, hogy mennyire közel van, és csak nem nőtt meg a mérete. Aztán egyszercsak "beleakadt" az egyik kertesházba (nem volt semmi jelenség, csak az, hogy onnantól már nem jött együtt a vonattal, eltűnt).

Én hiszek a földönkívüliek létezésében (amíg nem bizonyítják be az ellenkezőjét ;-)), de úgy gondolom, hogy azért nem vagyunk mi olyan fontosak. Aki erre jön, beugrik, körülnéz, és továbbáll.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
Kedves Pethor,

http://setiathome.ssl.berkeley.edu

Kedves Salsa,

Lehet hogy mashol fembol vagy valami masbol alakult ki elet,

A tudomany jelenlegi allaspontja szerint azert van szenalapja az eletnek, mert a szen atom kepes borzaszto hosszu molekulalancolatokat letrehozni, ami a szerves anyag bonyolultsagahoz tudott vezetni. Meg a szilicium kepes erre, de tudtunkkal mas atom nem.

Kedves Pirx,

De meglepő és igen sajátos lenne, ha nálunk lényegesen fejlettebb (általában emberszabásúnak leírt), s végtelen távolságokból szuperfejlett módszerekkel ideutazó idegen lények olyan ügyetlenül
próbálnák jelenlétüket titkolni emberrabló, néha egyeseket megerőszakoló, tudatból semmit el nem
tüntető, hosszú időre elszállító, öreg néniket és bácsikat ijesztegető és főképp rengeteg világosan látható nyomot hagyó, de nyilvánvalóan IGEN TITKOS kutatásaik közben, mint azt a feltételezett UFO-bandák teszik...

Igen, ez a gondolat nekem is ugyanigy felvetodott, de aztan arra gondoltam, hogy mit is csinalna egy Foldrol indulo urhajo, ha eljutna valahova mashova, ahol valamilyen nalunknal alacsonyabb szintu eletet talalna. Es ha ilyen formaban belegondolsz, egyaltalan nem elkepzelhetetlen, hogy megprobalnanak mintakat gyujteni, helyben kiserleteket vegrehajtani, azt csinalni amire egyaltalan kepesek lennenek az adott korulmenyek kozott. Szoval a dolog egyaltalan nem elkepzelhetetlen.

Gabor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
Kedves Munchausen!
Jo, nem feltetlenul fem, lehet felolem akarmi mas, tenyleg jo lenne ha valami nalam okosabb meselne errol, hogy lehet-e mas molekulakat onreprodukciora kesztetni. Egyaltalan folynak-e ilyen kiserletek valahol? Haho, egy kemikust ide! :)

Valoban az elet definicoja, jo kis filozofiai kerdes. Szerintem is az onreprodukalas a lenyeg es igen szerintem a mesterseges intelligencia is valhat elove, legfeljebb nem olyan mint a szamunkra megszokott. Egyszeruen szerintem nem szerencses leszukiteni az elet fogalmat a "kepunkre", mert akkor az univerzumban egy csomo jo csavot kihagyhatunk, akikkel amugy jot lehetne bulizni :). Az ilyen eletfogalmakkal valo jatszadozas lehet hogy megerne egy masik vitat. Lehet hogy egyszer (ha mar 100 korba jartuk az univerzumot), rajovunk, hogy csak szen-eletforma van es mas nem is kepzelheto el, na akkor en is azt mondom, hogy felejtsuk el a dolgot. De addig... ki tudja?
Meg biztos lehet majd driver a ket "teljesen" kulonbozo faj kozott (legalabb is remelem), aztan majd jon majd a Service Pack 1, Service Pack 2 stb. :)
Salsa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
Kedves Salsa!
Csakis olyan elemek jöhetnek szóba, amik hogy úgymondjam kötődékenyek, a fémekre ez nem nagyon jellemző, de próba cseresznye alapon elképzelhető, hogy fémes alapon letrejöjjön egy bonyolultabb molekula. De biztos van itt kémikus aki majd elmagyarázza miért is a szén és a szilicium. ;-))
Viszont az élet kialakulása bizonyos tekintetben filozófiai kérdés, azt már valamennyire körülhatároltuk ugye, nagyon leegyszerüsítve, hogy élő az az "organizmus", halmaz, ;-)) ami képes önmaga reprodukálására. Ebbe pedig sok minden belefér, ezzel az erővel a mesterséges intelligencia is válhat élővé, nem? Mi van, ha azok a bizonyos UFO-k, azért nem állnak velünk szóba, mert nincs hozzánk interface-ük? Hiányzik az emberiség windows driver. ;-))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
Kedves Pirx!
Mr. Spock-nal irt valaszodra szeretnek reagalni.

Irod:
"A tudomány mai állása szerint kozmikus véletlenek sorozata vezetett a Naprendszer, a Föld, a földi élet kialakulásához, sőt az emberéhez is"
Na ez szerintem nem teljesen igaz es ez a veletlen fogalma miatt van. Ebbol a mondatbol azt erzem (szolj ha felreertettelek), mintha olyan nehez lenne kialakulnia az eletnek. Na errol gyakorlatilag nem tudunk semmit. Nem tudjuk milyen faj lenne az uralkodo itt (egyaltalan lenne-e), ha az ember kifejlodese elakadt volna feluton. Es az sem tudjuk, hogy mi lett volna, ha nem ez a szen-alapu eletforma alakul ki, ami itt van a Foldon. Ami persze felveti a kerdest mi van, ha mas letformak az univerzumban nem szenalapuak es plane nem emberformajuak. Lehet hogy mashol fembol vagy valami masbol alakult ki elet, ehhez persze biologusnak es kemikusnak kell lenni, hogy mondhassunk valamit. Mi lesz ha az elso foldonkivuli mas kemiai elemekbol lesz "osszerakva" es netalantan a fizikai kontaktus veszelyes lesz. Nem latom be, miert kellenne a szen-alapu formakban gondolkozni, ami itt a Foldon feltehetoleg veletlen.

Mas. Szerintem ha vannak mas eletformak az univerzumban, valoszinuleg ellensegei leszunk egymasnak.

Salsa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Erre én is választ adhatok, nekem is ez megy screensaver gyanánt. ;-))
Szóval http://setiathome.ssl.berkeley.edu
Esetleg MADHOUSE BBS 215-6234 00-24h 33600bps -ről letölthető! Igaz én csak a windows-os verziót raktam föl.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
Kedves Gábor !
Ez a screensaver ez érdekes .. :-)
Megírnád a címét honnan tölthető le ?

köszi

bye

Donneck

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
Kb. két éve télen 22h után ballagtam haza a munkahelyemről, mikoris kb. 20-25 méterrel előttem észrevettem egy mélyzöld tárgyat (teherautónyi méretü volt) a közepe felé két akár emberalakunak is tekinthető fekete valamivel. A tárgy nem világított, de halvány zöldes fényt árasztott magából.
Egy darabig közeledett felém, majd eltünt, látszólag lemerült az aszfalt alá.
Egy darabig még ácsorogtam, nem tudtam hova tenni a dolgot, de aztán továbbmentem. Ekkor ért a meglepetés, ugyanis, mikor arra a helyre értem, ahol a tárgy eltűnt határozottan forrónak kezdtem érezni a levegőt, amúgy minusz 5-10 fok körül lehetett, sőt megérintve az aszfaltot, vastag kesztűn keresztűl szinte megégette a kezemet. Gyorsan odébbáltam...
hazafelé menet még egy furcsaságot láttam, az egyik gyárépületet hasonló zöld szin vette körül, mostanában bontották le, és láttam, hogy nagy pince volt alatta. Itt a nagy pince alatt a szokásosnál jóval nagyobb pincére kell gondolni, amin két három teherautó vígan ki-be járhat.
Sokáig nem szóltam senkinek a dologról, egyedül a nejemnek meséltem el, aztán pár hét múlva a kollégáimnak is, ha nem égettem volna meg a kezemet a kesztűn keresztűl, akkor azt gondolhatnám, hogy hallucináltam, de sajnos ilyen egyszerűen nem magyarázhatom meg a dolgot. Busznyi méretű "gömbvillámról" sem hallottam még, megaztán ott van a gyárépület...
Ez így egyszerre egy kicsit sok, de talán akad valaki aki megmagyarázza, hogy mi is volt, lehetett ez...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
Hat...mondasz valamit.De mi a helyzet akkor ha mar kiszurtak minket valahonnan? Mi van akkor ha valakik mar eleg rendesen korbeneztek a hazuk tajekan es csak a "szomszed" galaxisba ugrottak at korulnezni amikoris eppen belefutottak egy kobor adasba? Az a baj hogy igaz hogy kicsi az esely, de megis nagyobb mint 0.Vagyis elmeletileg lehetseges az hogy idejottek es nem hagynak beket nekunk. Legalabbis ezt latszik alatamasztani az amiket ateltem, valamint az a nehany nem kamu targyi bizonyitek amit a kormanyok rejtegetnek.Mondjuk itt elsosorban az amcsikra gondolok.Szinte biztosra veszem hogy van valamijuk amirol nem akarnak hogy mas is tudjon.Es az a valami konnyen lehet hogy odakintrol jott.
Ne erts felre, en tenyleg nem vagyok egy elvakult UFO/Idegen hivo, nem vagyok nepterito sem valami szonok.Egy tok atlagos ,jozan itelokepessegu szamitastechnikus vagyok aki egyszeruen csak belecsoppent a dologba az akaratan kivul.Megesik az ilyesmi...csak az nagyon rossz hogy hiaba a sok eszerv meg logikus bizonyitas hogy nem tortenhet ilyesmi ha velem (meg masokkal) megis megtortent.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Kedves CHROME!
Igazad van, hogy a rádiózás nem fog eltünni; sokáig szükség lesz a müholdak segítségére a kommunikációban, vagy az űreszközokkel történô kapcsolatteremtéshez; de ezek jól nyalábolt magas frekvenciájú rádióhullámok; nagyon kicsi a valószínüsége, hogy "eltévedjenek", miközben manapság azért szórjuk a "vakvilágba" az információt. Elsôsorban az FM adókra gondolok...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Sp,nekem az a velemenyem hogy a radiohullamon alapulo kommunikacio nem fog megszunni, ugyanis itt a foldon hiaba hasznalunk foldi halozatkent optikai halot, a levegoben/urben levo gepekkel valahogy tartanunk kell a kapcsolatot.Es erre a radio a legalkalmasabb.Ezt szerintem a jovoben is hasznalni fogjuk, vagyis 30-40 even mulva is meg porondon lehet ez a technika.

Visszaterve a szaguldo fenyes korongra.Ugy vettem eszre hogy a legtobb beszamolo hangtalanul repulo targyrol szol, es ezert furcsa az amit en tapasztaltam.En mindig hallottam egy nagyon eros zummogo hangot.Biztos amivel en talalkoztam annak kivettek a hangtompitojat, vagy lukas volt a kipufogo dobja :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!