Keresés

Részletes keresés

Gojira Creative Commons License 2021.02.01 0 3 1130

"Így is lehetnek torzítások, persze."

 

Tehát nincs sok értelme az egésznek :-))

Előzmény: Tonio 2.0 (1129)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.01 -4 2 1129

Nyilván nem egy-egy meccsből kell kiindulni, hanem évekre visszamenő általános tendenciákból.

Így is lehetnek torzítások, persze.

 

Előzmény: Gojira (1119)
Miért???? Creative Commons License 2021.02.01 -6 1 1128

Kifogás mindig van.

Előzmény: RnD (1123)
Miért???? Creative Commons License 2021.02.01 -6 3 1127

Hámori meg a védekezés két külön fogalom.

Előzmény: RnD (1102)
Miért???? Creative Commons License 2021.02.01 0 0 1126

Nem feladtuk,csak nem erőltettük,van különbség. Kisvárda ellen meg idegenben nyertünk azaz az ellenük várt 2 pont meglett.

Előzmény: Bamberg58 (1028)
jamaica2 Creative Commons License 2021.02.01 -2 5 1125

Ebben igazad van. Anno az Asztrhánynak voltak meglepő győzelmei az agyon utaztatott (jobb játékerejű) vendégcsapatok ellen, a Fradi is vereségre állt az első félidőben még ott. A Fradi 10 gólos idegenbeli győzelme mögött a Budusnoct ellen is egy különrepülős (kevés fáradságot okozó) utaztatás hatása is segítség lehetett.

Előzmény: RnD (1123)
RnD Creative Commons License 2021.02.01 -8 9 1124

Dunaújváros-MTK: 31-28 (15-18)       január 27.

 

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

„Был…..безвредный день, безвредней/Десятка прежних дней твоих…” kezdhetnénk stílusosan oroszul ezt a beszámolót, a költővel szólva (Paszternák). És valóban, ezen a meccsen a zászló Vovának állt, az első félidő nemcsak könnyedén kezdődött - Marincsák, Zácsik és Szekerczés Luca egy-egy góljával - de ugyanilyen gondtalanul folytatódott, kényelmes előnnyel, ami húsz perc alatt öt gólra nőtt. Igaz, a szünetre ebből már csak három maradt (15-18), de viharfelhőkről még szó sem volt. „Ártalmatlan meccs volt, ártalmatlanabb/Tíz másik MTK-meccsnél” ahogy a költő mondaná, legalábbis az első félidőről…

 

Ehhez mégcsak nem is kellett olyan nagyon gyorsan támadni. Az első tíz MTK gólból kettő és nem több lett gyors labdafelhozatalból (az egyiket Zácsik, a másikat Marincsák lőtte) a többi ment felállt fal ellen is, szinte ellenállás nélkül. Marincsák Niki próbálkozott azért gyors megoldásokkal, mindjárt az elején indulásból kihagyott egy óriási ziccert, egy másiknál rendezetlen védelemnél nyolc méteren Ferenczy mellett már elment amikor lépést fújtak be (ami elképzelhető, de előtte az egy-egyezésnél Ferenczy ellökte, így a szabaddobás jogosabb lett volna) és aztán Győri Barbi egyik védését követően újra elemi erővel vágtatott előre, a sprint végén tíz méteren felugrott és a levegőben úszva lőtte el a labdát – nehogy lépéshiba legyen – majd utána hét méteren ért földet a védők lába előtt. Gól ebből a fékevesztett bár virtuóz rohanásból nem lett, csak szabaddobás, de hogy látványos, nehezen felejthető akció volt, annyi szent. Vova ezután mindenesetre lecserélte Nikit és ebben a félidőben már nem is küldte vissza.

 

Zácsik Szandra ennél jóval átgondoltabban és ezért eredményesebben tevékenykedett az első huszonnégy percben, öt lövésből öt gólt lőtt, elegánsan és könnyedén:

 

--gól középen 7 méterről talpról védő fölött (assziszt: Szekerczés) 1-2
--gól gyors labdafelhozatal után j3 9 méterről felugrásból  2-4
--TF b3 10 m>b1 passzt a j1 védő Kazai el tudja ütni> labdavesztés

--gól b3 8 méterről talpról lendületből (assziszt: Szekerczés) 3-5
--TF j3 11m>b3 9m rontott passz> labdavesztés
--gól b3 9 méterről talpról előre lépve a védő mellett 5-7
--gól középen 8 méteren védő előtt kisebb felugrásból 7-9

 

Pál Tamara már a kilencedik percben beállt, rögtön lőtt is egy gólt felkanyarodás után középről hat méterről, a védők csak nézték ahogy akadály nélkül bemegy a hatosig (OK, Bulathot elvitte balra Dakos, Nick Viki meg nem túl bölcsen kilépett nyolc méterre Zácsik felé, így középen senki nem maradt). Utána nem sokkal viszont kiállították, mert a jobboldalon őt le-egy-egyező Ferenczy-t „megnyakazta” , legalábbis a jv-k szerint. (Ez nem tűnik hihetőnek, az újvárosi átlövő ott volt közvetlenül mellette, elég lett volna ha ellöki őt a hatoson, nem kellett visszahúzni ahhoz hogy elessen.) Akárhogy is, kiállítás lett belőle és hetes. Tami csak hat perc múlva került újra pályára, de akkor nem akármilyen formában: két és fél perc alatt  lőtt három gólt, adott egy gólpasszt, és ezzel máris öt gólra nőtt az MTK előnye (7-9>8-13 a 20. percben)

 

 Pál Tamara akciók az első félidőben:

--gól felkanyarodás után j3 vonalról 3-6
--kiállítják b2 (Ferenczy)

………………..
--assziszt b3 10m>b2/b3 6m Dakos 7-10
--gól felkanyarodás után középen 7 méterről felugrásból 8-11

--belemenést harcol ki b2 (Barján)
--gól b3 7.5 méterről talpról lendületből védő mellett 8-12
--gól gyors labdafelhozatal után b2/b3 talpról 7.5 méterről a kilépő védő mellett 8-13

--TF gyors középkezdés után 10 méteren elmegy a kilépő Bulath mellett és b3 9 méterről a balról őt faultolni próbáló Barján fölött b2/b3 8 méteren megjátssza Zácsikot ziccerben….amikor is ezt az akciót váratlanul lefújják. Jó kérdés miért…? Lépéshiba vagy belemenés nem lehetett, ha láb lett volna akkor meg Bulath faultja matt az MTK jött volna szabaddobással.
--gól gyors középkezdés után j3 9 méterről lendületből kisebb felugrásból, előtte a 10 méterre kilépő Dabevszkát jobbról kerülve 11-15
--7est harcol ki b2 (Barján Bia) ->hetesgól 11-16
--gól b3 talpról 8 méterről 12-17

--TF b2 7 méterről túl hosszan indítja  j2 Azarit
--lövés védve (+ blokk is) középen 9 méterről talpról lendületből

 

 

Zácsik 5/5 kezdte, negyedóra után Pál Tamara 7/8 folytatta, ketten együtt 12 gólt lőttek a 18-ból a szünet előtt. Igazi gólparádéról beszélhetünk tehát, az Újváros két kapust is pályára küldött, de ők csak négy védésre voltak képesek (Wéninger Alexa 3/12 és Hlogyik Petra 1/9 [a hetesre Babovic állt be 0/1]). Ilyen körülmények között nem meglepő hogy az MTK két legjobbja dominálta ezt a félidőt, másokat nem is nagyon kellett helyzetbe hozniuk, a gólok mellett egy assziszt is elég volt most tőlük. (Ez is ritkaság.) Egyelőre minden a legjobban alakult…

 

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

Ugyanilyen gondtalanul indult meg Zácsik Szandra a szünet után az első támadásnál a hazai kapu felé, tíz méteren lendületből felugrott, kapura lőtt és…..nem gól. Az újonnan becserélt Babovic védte a lövést (ami nem volt túl jól helyezve, középre ment, de hát korábban ezzel nem kellett törődni…) Rögtön utána Dakos indulásból teljesen egyedül vihette kapura a labdát, de ezt a ziccert is védte a montenegrói kapus. Közben védekezésben is lettek problémák: Tuckosról alig több mint fél perc alatt középen és balszélen is gólt illetve hetest kapott az MTK, plusz egy kiállítást. Két perc után Tuckos aztán újra beállt, most Bulath-ra lépett ki hét méterre, le is ütközte őt, de az újvárosi játékos elhajolt jobbra és könnyedén betalált így is (19-21).

 

Babovic két védése megadta azt a pszichés lökést amire a hazai csapatnak szüksége volt, de egyelőre mást nem. A vendégcsapat elöl továbbra is lőtte a gólokat és maradt a háromgólos előny: jobbszélről Azari, balszélről Pelczéder, a vonalról Dakos talált be, utóbbi félpályáról középkezdésből üres kapus gólt is lőtt. A 40. percben aztán Babovic egymás után Zácsik és Szekerczés Luca átlövését is védte (ezek sem voltak túl jól helyezve), majd a következő támadásban Marincsák Niki próbált középen beoldalazni Nick és Bulath közé, de a jv-k belemenést fújtak. Ebből a két sikertelen vendég akcióból két gyors újvárosi gól lett és máris „egyenlített a Kohász”, ahogy azt zengték is a hangszórók az egyébként nem teljesen üres csarnokban (23-23 a 41. percben).

 

Az MTK helyzete most már messze nem volt olyan felhőtlen: a belső posztokról tíz perce gólképtelen volt a csapat (az öt gólt Dakos és a szélsők hozták össze), Győri Barbi a szünet óta egy lövést sem védett, Zácsik Szandra két technikai hiba és három sikertelen lövés után – az egyiket azért szabaddobásra visszafújták – kezdett bizonytalankodni, ami a védekezésén máris látszott, amikor Szalai Babett egyenlítő góljánál elfelejtette őt leütközni. Ezzel szemben az ellenfél kapusa egyre inkább formába lendült, ez persze belelkesítette a többieket, néhány poszton az újvárosi cserék eleve jobbnak tűntek (Ferenczy, Dabovszka, Mihály Petra) és úgy tűnt h a játékvezetők is kezdték megtámogatni a hazai csapatot. (Legalább három érdekes helyzetet az Újváros javára ítéltek meg, kettőt egyértelműen tévesen.)

 

Vova azonnal időt kért, jobblövőbe Szekerczés helyett beküldte Gerháth Fannit, a kapuba Suba Sárát, irányítóba Pál Tamarát. Ő nem sokat tétovázott, jobboldalon megtámadta a védőfalat, a vonalon  Ferenczy előtt felugrott, ezt látva Nick Viki oldalról a mezénél fogva hirtelen lerántotta, a lövés persze így célt tévesztett, a jv-k nem fújtak semmit. Ilyen mondjuk előfordul…

 

De ezután következett az igazi fatális esemény, aminek következményei az MTK-ra nézve végzetesnek bizonyultak:

 

Balszélen Pelczéder Orsi  felettébb intenzíven védekezett, róla nem mondhatjuk hogy ne lett volna ugrásra kész bármikor. Már egy ideje szokása lett feljönni balkettőbe, Mihály Petrát magára hagyva a sarokban, mondván balkettőben lesznek majd az igazán veszélyes újvárosi akciók. És valóban, amikor Bulath Anita megjátszotta azon az oldalon Ferenczy-t, Pelczéder kirohant rá nyolc méterre ahogyan kell és leütközte….ez az a védekezés ami látványos de mégsem ér semmit. Ferenczy ugyan elesett de előtte még pontosan ki tudta adni a labdát jobbszélre az ott teljesen egyedül hagyott Mihály Petrának, aki már indult is befelé. Így Pál Taminak kellett kirongyolni és odalépni mellé, amit ő meg is tett. Két éve ez még elfogadott védekező mozdulatnak számított, és azt hiszem Tami legutóbb nagyjából két éve védekezhetett balszélen (az ifiválogatottban és az ETO-ban). De az MTK-ban átkerült balkettőbe, és Vova úgy tűnik nem hívta fel a figyelmét arra hogy a szélsőt egy ideje nem szabad így levédekezni (persze Vova nem is gondolta hogy majd szélen ilyen helyzetbe kerül). Tamara mindenesetre hitetlenkedve nézett az őt kiállító játékvezetőre, bár amúgy nem szokta vitatni az ilyen ítéleteket. Ez volt Tami második kiállítása ma - előtte kilenc meccsen összesen kapott hármat – és tizenkét percig nem is jött vissza. Ezalatt az MTK elvesztette a meccset.

 

 

Marincsák Niki állt be irányítani, tőle ebben a félidőben két asszisztot láttunk, nem többet (bal- illetve jobbszélre, igaz, ezek közük az első Pelczédernek szépségdíjas volt). Gerháth Fanni egy frissen magabiztos kapus ellen eleve nem tűnt jó cserének, és ez sajnos be is bizonyosodott, három gyámoltalan lövésnél nem is futotta többre tőle húsz perc alatt, kapura semmi veszélyt nem jelentett. Jobbszélen Azari Fruzsi - miután látta Tami kiállítását - úgy tűnik arra a következtetésre jutott h az újvárosi balszélsőt ezután jobb ha nem is faultolja, ezért öt perc alatt háromszor is teljesen akadálytalanul vetődhetett be mellette Fodor Neszta (kétszer) és Kazai Anita (egyszer), ebből két gól lett. De Azari legalább belőtte a helyzetét elöl, ami nem mondható el Pelczéderről: ő  szuper asszisztot kapott Zácsiktól szélen, be tudott jönni egészen bal2-ig de a majdnem a hatosig kifutó Babovic-tól valószínűleg megijedt és egy technikailag gyengén kivitelezett ejtéssel a labdát a kapu mellé dobta. Dakos Noémi használható passzt elöl már nem kapott, viszont ő legalább gyors középkezdésből lőtt azért még egy üreskapus gólt (28-26 53. perc)

 

Látva a többiek képtelenül gyenge játékát Zácsikon volt a felelősség súlya, neki kellett hoznia elöl ezt a meccset, legalábbis a következő tizenkét percet. Ez nem kezdődött jól, mert  amint kiállították Tamit rögtön eladta a labdát, vagyis inkább az Újváros juniorkorú szélsője, Fodor Neszta szerezte azt meg és rögtön indulásgólt is lőtt (25-23) Zácsik azonnal javította a hibáját, a következő támadás végén a kilenc méteren mozgó védőket balról megkerülve befutott a hatosig és onnét betalált (25-24 45. perc). Ez volt az utolsó gólja ezen a meccsen, ezután tíz perc alatt összesen háromszor kísérletezett kapura lövéssel, ebből is kétszer úgy h középről befutott jobboldalra hét méterre és a védők előtt felugorva próbált kapura lőni: ennek az akciónak megvan az az előnye hogyha gól nem is, de szabaddobás lehet belőle, mert ilyen közel a védők szinte biztos faultolni fogják. (Ebből is látszik h Zácsik már nem volt annyira biztos saját magában.) Az utolsó négy percben láttunk tőle még két ugyanilyen ’biztonsági’ lövést és egy hetest is kiharcolt, de akkor már elúszott a meccs.

 

Az Újváros a 43. percben vette át először a vezetést (24-23) és utána már nem is engedte ki a kezéből. Igaz, nagyjából az 50. percig a különbség egy gólnál nem volt több, bár az hogy az MTK hét perc alatt csak kétszer talált be már jelezte hogy elöl komoly gondok vannak. Ezen csak Pál Tamara visszatérése segíthetett, és az utolsó reális esély a fordításra vele is csak tíz perccel a vége előtt lett volna, amikor az Újváros újra elment két góllal (27-25). Vova azonban nem sietett őt becserélni, még az utolsó időkérést követően 29-26-nál is - hat perc sem volt már hátra – Marincsák Niki ment vissza a pályára. Ő aztán rögtön azzal kezdte hogy teljes erőből nekirohant két újvárosi védőnek baloldalon, ezt a belemenést már Vova sem nézte el és végre beküldte Tamit, aki azonnal lőtt is egy gólt rendezetlen védelem ellen: minden volt csak nem könnyű gól, nyolc méterről előre vetődve faultból jobboldalról, de sürgetett az idő (29-27 56. perc).

 

A következő újvárosi támadáson múlt minden, az MTK-nak ezt ki kellett védekeznie. A hazaiak ismét 7-a-6 ellen, két beállóssal támadtak, ezeket az akciókat szinte mindig szélen fejezték be (a két beállós ilyenkor négy embert leköt a hatoson, csak az ellenfél két szélsője tud szabadon mozogni de ha túlságosan előre jönnek, könnyű helyzetbe kerülni mellettük). Valami hasonló történt most is, Pelczéder megint feljött balkettőbe, megint lent hagyta a sarokban Mihály Petrát, aki megint üresen kapta a labdát – nem volt pontos passz, majdnem túlment az alapvonalon de Petra jobb kézzel még időben elkapta – és utána gólt is lőtt (faultolni persze már senki nem merte). Közben szinte az egész újvárosi csapat „előindult” hátra,  így aztán gyors labdafelhozatalra esély sem volt és ezzel el is dőlt a meccs (30-27 57. perc).

 

Három gól hátrány, három és fél perc alatt, úgy hogy az első támadást felállt fal ellen kell kezdeni behozhatatlannak tűnt, és ezt az MTK játékosok is így gondolták. Majdnem negyven másodpercen át adogatták a labdát jobbra-balra, különösebb cél és helyzet nélkül, amíg végül Gerháth Fanni jobbkettőben Kazai fölött talpról váratlanul kapura lőtt. Erőtlen lövés volt, Babovic könnyedén védte. A következő két és fél percet még le kellett játszani, itt is, ott is lett plusz egy gól és Zácsik a legvégén még egyszer megpróbált középről jobbkettőbe befutva gólt lőni, de sem gólt, sem faultot nem tudott összehozni, csak annyit ért el hogy az őt kísérő Bulath most már igen előzékenyen felsegítette őt a bevetődés után. Ezután jöhetett az újvárosi ünneplés (31-28 lett a vége).

 

 

 

 

 

 

Láttunk már az idei bajnokságban izgalmas, fordulatos meccseket, ez az Újváros—MTK  inkább olyan meccs volt amelyikben volt egy fordulat, és előtte-utána nem túl sok izgalom.

 

Zácsik és Pál Tamara jó játéka elöl egy félidőn át biztosította az MTK fölényét, szünet után Zácsik már nem volt elég a feljavuló újvárosi kapus és védekezés ellen, Pál Tamara csak az utolsó öt percre állt be, túl későn. Kiderült h az ő játéka feltétlenül kell a győzelemhez kiélezett meccseken. Tami már egy ideje hozza a végjátékokat az MTK-nak, legutóbb a Kisvárdát is az ő utolsó másodpercekben kiharcolt hetesével sikerült legyőzni, és ha több játékidőt kap az Újváros ellen, valószínűleg másképpen alakul minden…

 

Kérdés h miért várt Vova ezzel mínusz háromig és az utolsó öt percig. Két kiállítás után persze fennállt a veszélye annak hogy Tamit harmadszor is kiállítják és akkor már nem jöhet vissza, ezért érdemes volt őt minél később beküldeni. De ez nem túl meggyőző magyarázat: eleve csak negyedóra maradt már a meccsből és Vova kérésére Tamara minden bizonnyal visszafogta volna magát védekezésben (sőt, feltételezem külön kérés nélkül is). Egyébként sem olyan játékos ő, akit gyakran kiállítanak. Így viszont Zácsik tíz percen át irányító nélkül volt fent a pályán: Marincsák Niki szinte teljesen használhatatlan volt ma, Szekerczés Lucát – aki az első félidőben többször is ügyesen megjátszotta Szanit – Vova ugyancsak lehozta és helyette Gerháth Fannit küldte be. (Ez is hiba volt, Luca jobboldalon és jobboldalról irányíthatott volna Marincsák helyett, a cseréjétől ezt már nem lehetett elvárni.)

 

A meccselési hibákon túl ez a mérkőzés az MTK-ban folytatott csapatépítő munka hiányosságaira is felhívta a figyelmet. Úgy tűnik két játékosból áll, két játékosra épül a csapat. Zácsik Szandra és Pál Tamara dominálja a támadó játékot, második átlövő vagy második irányító valójában nincs is. Gerháth Fanniban nem bízik Vova, ez valamennyire érthető, de mostanra már a korábbi csapataiban megbízhatóan gólerős Szekerczés Luca is háttérbe szorult. Marincsák Niki lövi a gólokat, de az irányító játékról teljesen lemondott, itt azt hiszem önként átadta a terepet Taminak. (Békéscsabán egy éve még fantasztikus asszisztokat láttunk tőle a beállónak és szélre is…) Zácsik és Pál Tamara ketten képesek meccseket nyerni, szó se róla, még az Újváros elleni kudarc is csak azt bizonyítja h Zácsik egymaga azért már nem, de a szezon kétharmada most jön majd és fontos lenne ha az MTK csapatként is működne újra.

RnD Creative Commons License 2021.02.01 -7 9 1123

"A Vácnak....... a Banik Mosttól is sikerült 41 gólt kapni...."

 

Valóban. Reggel fél hétkor indultak busszal Csehországba, 17h értek oda, 20h meg már kezdődött a meccs.

 

Ezt persze elfelejted hozzátenni...

Előzmény: Tonio 2.0 (1117)
RnD Creative Commons License 2021.02.01 -5 8 1122

"Bregar vagy Dalmose szerintem nem buktak meg. Mindkettejüknek egyetlen célja volt: a lehetséges legtöbb pénzt kilapátolni Magyarországról, amilyen gyorsan csak lehet....."

 

Bregár esetében ezt nem hiszem. Az ő legfontosabb célja az volt h a Vácba minél több délszláv játékost importáljon és így a klubot a délszláv kézilabdázók felhozó csapatává változtassa. (Persze lehet h ezért is kapott pénzt valakitől.) Mindenesetre amikor 2016 februárban már a hetedik légióst javasolta (Gjorgjijevszkát) gyorsan ki is rúgták Vácról.

Előzmény: Fradista Utazó (1049)
ZLajos Creative Commons License 2021.02.01 -2 6 1121

Elbeszélünk egymás mellett. Nem azt állítottam, hogy Szabón nincs túlsúly, hanem azt, hogy Érdről már így érkezett. Volt szerencsém Vácra érkezése első napjaiban testközelben találkozni vele egy edzésen. Ennek pontos dátumát is tudom, mert akkor vettem meg a bérletemet.

Hámori  lövőtechnikáját és játékintelligenciáját dicséred (válogatott szint), elmarasztalóan említed atlétikus képességeit. Erre csak azt mondhatom, ha mindhárom kritérium szerint szuper lenne, akkor ő lenne Győrben Oftedál helyén. Ezt senki sem állítja, hogy jelenlegi állás szerint ez így van, de azt igen, hogy csapatának egyik legmeghatározóbb játékosa, mely alapján bőven megállná helyét bármely stabil, dobogóközeli középcsapatban.

Előzmény: Fradista Utazó (1094)
Gojira Creative Commons License 2021.01.31 0 4 1119

"Igaz, de azért a nemzetközi kupameccsek támpontul szolgálhatnak."

 

Nagyon sokkal azok sem. Bármikor előfordulhat valamilyen baleset, és akkor például kikapunk a Bietigheimtől. És mivel nincs sok magyat-német párharc, ez máris rontja az összevetést. Holott gondolom 10-ből 9.5-szer biztosan megverjük őket.

Előzmény: Tonio 2.0 (1117)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 -5 5 1118

Én most azt gondolom jelenleg talán a dán a legerősebb bajnokság. De ha az Esbjergből kiveszed a légiósokat, akkor ki sem tudnának állni. Ha az Odenséből kiveszed Grootot, Abbinghot, akkor annyi eredményt sem érne el, mint a Fradi az elmúlt években. 

Nálunk szerintem a fő baj, hogy nincs a két bl csapat mögött olyan 2-3 kiemelkedő együttes, amely többségében magyar játékosokra épít, de van anyagi ereje és elég bő kerete, hogy El-ben virítson. Hogy ez legyen egy reális lehetőség a magyar válogatott játékosoknak a fejlődésre és a tapasztalat szerzésre.

Előzmény: Tonio 2.0 (1117)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.31 -12 2 1117

Továbbra is teljesen értelmetlennek találom ezt az erőlködést, hogy rámondjuk valamelyik bajnokságra, hogy az a legszínvonalasabb. Senki sem nézi az összes szóba kerülő bajnokság meccseit, úgyhogy nincs összehasonlítási alap.

 

Igaz, de azért a nemzetközi kupameccsek támpontul szolgálhatnak.

 

Na most, a bajnokságunk lehet, hogy a legerősebb (ez vagy így van, vagy nem), de ha a magyar játékosok szempontjából közel irreleváns ETO-t, meg a korábbi Siófokot kivesszük az elmúlt évek terméséből, akkor azért elég elszomorító a kép. És hát utóbbit lassan ki is vehetjük, mert ez már nem az a Siófok.

 

A Fradi - ahol elvileg a legjobb magyarok játszanak - láthattuk, milyen teljesítményt tud nyújtani minőségi légiósok nélkül. Így sajnos a legjobb 8 sem lett volna meg a BL-ben, nem hogy a Final Four.

De végig lehet futni a további csapatokon is.

A Fradi-szurkolók egy részének tavaly sokat emlegetett "bezzeg a Loki, bezzeg a Köstner Vili" fordulata legalábbis vitatható, hiszen a Loki rendszeresen kiszív egy török csapattal szemben.

A Vác ebben a szezonban már nem tudta elkerülni egy fantasztikus cseh csapat ellen a csoportkörbe jutást (egyébként a Banik Mosttól is sikerült 41 gólt kapni), így láthatjuk, jelenleg mit ér egy Ikasttal szemben, amely azért az elmúlt években nem egy Esbjerg vagy egy Odense.

 

Azt már csak kis színesként jegyzem meg, hogy az Érd szinte minden évben elnyerhette volna "Az év lúzer női kupacsapata" címet, amikor nyert helyzetből kiesett, a Kohász Bera Bera elleni legendás párharca pedig már a feledés jótékony homályába vész.

Persze ezeknek is megvolt a felelősük Edina, meg nyilvánvalóan György László személyében, csak hát például az egykori érdi játékosok azóta másutt sem tündökölnek...

Előzmény: Gojira (1039)
Attila Sámsoni Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1116

Van benne valami....

Előzmény: van_Persil (1114)
jamaica2 Creative Commons License 2021.01.31 -2 1 1115

Az az igazság, hogy a 22-30 éves kor közötti hiányzó minőségi játékosok mutatják a gyökérokot. A 19-22 évesek között meg kevés játékos van aki már beérett Vámos Petra, Márton Gréta igen de Háfra Noémi hullámzása miatt még nem. Amit a légiós árad elült ez láthatóvá vált.

van_Persil Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1114
Előzmény: Attila Sámsoni (1113)
Attila Sámsoni Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1113

És mit mondott még Köstner?

Lehetséges érkezők?

Előzmény: hatosfalat (1111)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 4 1112

Az Óvár-Siófok akár egész jó kis meccs lehet szerdán. Ha Óvár nyerne akkor még a bronzéremre is esélyük lenne. Most kiderül, hogy a Siófok túllépett-e az őszi sokkon és tudnak-e küzdeni ha kell. Kobetic nélkül ez nem lefutott meccs sztem.

hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1111

Köstnert hallgattam most, szerinte is elb.a az MKSz a versenykiírást januárra.

Despotovicot meg el akarta vinni az ETO decemberben már, csak nem adták. És állítólag Lakatost és Pált is próbálták, de ezt kevésbé hiszem.

hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1110

Csak ő nem nagyon lesz magyar válogatott.

Előzmény: sosavp (1109)
sosavp Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1109

Egyébként ha már a testsúly itt a téma, akkor egy pozitívum nekem Lancz Barbora, aki szerintem eléggé szálkásodott az utóbbi időben.

Fradista Utazó Creative Commons License 2021.01.31 -2 1 1108

Csak ismerni kellene a szabályokat. Így jártak :-)

Előzmény: sosavp (1107)
sosavp Creative Commons License 2021.01.31 0 1 1107

Elég érdekes eset a Móvár-Szhely meccsen: Szarkova kap 2+2 perc kiállítást, és ezért Gyurka lehív még egy mezőnyjátékost, így 4 mezőnyjátékossal maradnak, eltelik 2 perc, és csodálkoznak h miért indul még egy két perc, miért kell továbbra is emberhátrányba lenniük:)

Igazság80 Creative Commons License 2021.01.31 -6 3 1106

Szerintem nem fair az amit most Hámori kap itt.    Ez a csaj úgy 20 nap alatt lejátszott vagy kb. 300 percet támadásban és védekezésben egyaránt.  6 meccse volt és olyan sacc per 50 perces átlagokkal tolta, közte 3 nehéz EHF meccsel.  Szerintem meg lehet utána csinálni ezt, és mondja azt bárki ez nem sportteljesítmény.

 

Amúgy a kanadai táblázaton sem Fauske áll 27 ponttal, ahogyan én látom.   Igen, 11 gólja és az egész mezőnyben messze a legtöbb gólpasszal rendelkezik, 16 db is van neki a talán legnehezebb EHF csoportban, szóval 3 meccsen közvetlenül 27 találatban része van.  Azaz több találatban, mert jó néhány hetest is kiharcolt a meccseken...   

RnD Creative Commons License 2021.01.31 -4 7 1105

Nagyon helyes.

Előzmény: Kikinda Rangers (1104)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.31 0 2 1104

A Vác legfontosabb játékosa, az a helyzet.

 

Ilyen állításokkal én sose vitatkozom.

Előzmény: RnD (1102)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.31 -2 2 1103

Nem is tetszett a játékosoknak, hogy nem annyit játszanak, amennyit akarnak, gyak. ki is rúgatták Danyit.

Előzmény: Igazság80 (1101)
RnD Creative Commons License 2021.01.31 -7 8 1102

Persze, kiválasztottad a Vác legrosszabb meccsét az utóbbi négy évből (ahol nemcsak Hámori védekezett gyengén hanem mindenki) aztán abból általánosítgatsz.

 

Ehhez képest kapásból tíz olyan meccset lehet felhozni, amelyet Hámori jó játékával nyert meg a Vác, támadásban is, védekezésben is. A Vác legfontosabb játékosa, az a helyzet.

Előzmény: Kikinda Rangers (1088)
Igazság80 Creative Commons License 2021.01.31 -3 9 1101

Úgy könnyű, ha az ember alá egy világválogatott van összevásárolva.  Épp Danyi mutatta meg, hogy ilyen kerettel ő is lehozza azt, mint a sztáredző, csak annyi különbséggel, hogy nála nem amortizálódtak le a játékosok.  És szerintem most nem is annyira giga a keret, mint Ambros idejében helyenként, a spanyolnak még egy fiatalabb Amorim, Groot, a topon lévő Broch, Mörk, fiatalabb Görbicz, Löke, Grimsbö játszott egyszerre, és voltak vereségei bőven...

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (1093)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.31 -8 5 1100

Hámori Tomorinál majd' egy fejjel alacsonyabb és legalább olyan nehéz. Ha ő (Hámori) nincs elhízva, akkor senki. Szabó meg Érden jóval "súlytalanabb" volt.

Előzmény: ZLajos (1081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!