Nah, lassan leesik. De szép magyarul az van írva oda, amit eredetileg szándékoztam. Viszont a félreértés is teljesen megalapozott. Viszont ennyi szaktudást kinéztem a rovat olvasóiból... :-)
Cirfandlia,
addig orulj ameddig forr... ha tul koran megallna akkor max teaba hasznalhatnad cukorsuritmeny gyanant...
ne tudd meg tavlay mekkora buhera volt egy hordo juhfarkot ujra forrasba inditani amikor megalt a szreencsetlen valamiert. A franc a pofajat, csak lelke van neki megis :)
Nem éppen bozsolét ittunk: délafrikai 97es sardöné Stellenbosch, Simonsig Estate. Nagynénit palizták be még régen a fánenbergék, és most bontotta fel főzéshez. Fogyasztási javallat 3-5 éves korában; még pont belefértünk, az újvilági trenddel ellentétben nem az acélos iskola volt; érett, érlelt; szépen integrálódott barikkal, aranyba hajló színnel, bár kevéske illattal. Vajas fajtajelleges íz tette teljessé az élvezetet, kellemes élmény volt. Mellé megnéztük nyakasék szeleksön sardonéját; jó ez az érettebb változat, csak ebbe nem kellene már co2. Viszont a fiatalsága döbbenetes volt (illat, frissesség) az előbbi után.
Újborokról álmodoztok itten, az enyim még mindíg -majdnem 2 hónapja- forr, lassan lecsap rám a vámkommandó! :)
Cirfandlia: a borvásárlásnál kezembe nyomtak egy kétszemélyes meghívót. Szerintem anélkül is lehet menni. Tényleg Présház. Telefonszám: 266 1100. Küldöm a programot.
És ha már újborok: a Bortársaságnál már kapható 2002-es Dúzsi Ezerfürtű és Zweigelt rozé, illetve Mayer Kékoportó. Pénteken megfigyelem közelebbről a Dúzsikat...
Szőkemárton általában nem rossz. Bock-ét nem kóstoltam, de akkor már nem is fogom. Nyílván emlékeztek néhány évvel ezelőtt Gál T. Bikuci-jára. No, az volt a förtelem...
Ha már az újboroknál tartunk:
tegnap kinyílt Szőke Matyi bácsi márton napi küvéje (oportó+blauburger), igen fincsi, mindeféle friss gyümölcsízekkel, ribizli, áfonya (?) ilyesmi, szerintem jól sikerült újbor, ezzel szemben Bock mártonnapija (mátol kapható a Veritasban) meglehetősen borzasztó: alkoholtúlsúly, szúrós-keserű íz, csalódás.
az eppeszu boraszok nagy resze ezt mindig is tudta :) de komolyan, szerintem olyan hulye borasz nincs a vilagon aki nem tudja, hogy majdnem minden az egeszseges es jo minosegu gyumolcson mulik.
Lőrincz Gyurival van egy érdekes interjú a mostani Borbarátban, ami a témához kapcsolódik
Elmondja ugyanis, hogy kezdetben az volt a felfogása, hogy ide a szőlővel ő majd csinál belőle BORT, de mára rájött, hogy a szőlőtermesztésben kell a hozzáadott érték nagy részét létrehozni.
kb