Keresés

Részletes keresés

szálkás Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1966

Jónapot!

Tök mindegy lenne, a város szempontjából, hogy a gazemberségeket és a visszaéléseket milyen színű mundérba bújva követik el. Egy fontos szempont miatt nem mindegy! Az elkövetők szinte kivétel nélkül pártlistáról kerültek a testületbe. Az emberek ismerik a viselt dolgaikat tehát egyénileg nincs esélyük bekerülni. De listáról!!!!! Az átlagparaszt  nem gondol arra, mikor pártszimpátia okán odateszi az xet , hogy éppen ezzel juttatja  újra meg újra  pozícióba azokat akiket a háta közepére sem kíván. a pék és csapata emiatt tud olyan erős lenni. Meg azért is, mert a szocik gyengék a kommunikációban, akár a lepkefing.

Előzmény: Törölt nick (1965)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1965
Sziasztok,

Pária írta:

"Mondani se kell,a képviselő nem mszp-s, s nem is az szdsz szín..."

1. szvsz ez tökmindegy és várospolitikai szempontból is fölösleges fölemlegetni, hogy ki melyik ideológiai irányzathoz tartozik. A simliskedés nem ideológiai hovatartozás kérdése, hanem emberi motívum.

1/a ezeknek az embereknek az ideológiai hovatartozás csak színes takaró, sőt elhalt, levedlett bőrréteg: felelős, klasszikus-konzervatív gondolkodású ember nem tesz ilyet (most épp a kiserdős balhé). No persze mit jelent a 'klasszikus-konzervatív'? - hogy magamnak feleseljek. Szerintem egyszerűen csak a becsületes és a környezetéért felelősen aggódó/törődő embert jelenti, és ez független a pártpolitikáktól.

Ugyanis simán tud bárki mutatni olyan önkormányzatot, ahol épp a szadeszes vagy maszopos kollegák szivatják a lakosságot és a lakóhelyet. A fővárosban pl Demszkynek is kiderült 1-2 nehezen sem tolerálható cselekedete. Na ugye.

Közhely, amit írtam, de kicsit visszatetsző, ahogy bejátszik itt a nagypolitika.
Emberekről beszéljetek, tőlem névvel, és felejtsétek el, hogy ki milyen pártállású, mert legbelül és főleg várospolitikai szempontból egyáltalán nem ezek a fontos ismérvek. Vagy ha a neve mellé hozzátesszük, hogy ".. és fradista", akkor ettől ne boruljon már el az agyunk - vagy ne ettől.

2. Szükségem lenne egy fényképre, amin a dunakeszi alsói "V" alakú állomástető látszódik, legalább valamelyest. Tudna valaki segíteni?

köszi
lemy
Előzmény: pária (1961)
mallanquioo Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1964

Kellemes meglepetésként ért, hogy február 1-től ismét működik Dunakeszi városi nagyállomás épületében a jegypénztár reggel 7 és 19 óra között. Vasárnap és ünnepnap zárva.

De szép lenne, ha parkolni is lehetne a vasút mentén.

Luckuty Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1963
Nem tudok és nem is akarok találgatni. Azt viszont mondom, hogy a disznóságok megelőzésére a legjobb mód a nyilvánosság. Tehát, ha van egy ilyen kötelező tájékoztató, amiből úgysem értene senki semmit, akkor menjen el a Szekfű, egy jól felkészült újságíróval, aki azt is tudja, hogy a pöttyözött rész a kiserdő, a ferdén vonalkázott meg a téli pálya,  és kérdezzen! Ne hagyja magát lerázni, a válaszokat pedig - immár a lakosság számára is érthető módon - tegye közzé. Ez, megjegyzem, akkor sem haszontalan, ha semmi gyanús sincs az új tervben. Ha ezt nem teszik meg a szocik, akkor nagyon lesújtó véleményem lesz róluk.
Előzmény: Törölt nick (1962)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1962

Kezdjünk el találgatni. Melyik fideszes vagy lokálos képviselőnek van testvére?

 

Melyik az a Kiserdős telek?

Mennyi za a bagó?

Már le is van játszva?

Vayg errő lesz a lakossági fórum, mármint az áminősítésről?

Előzmény: pária (1961)
pária Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1961
A kiserdős ingatlanra egy önkormányzati képviselő testvérének fájt a foga.Amit bagóért
megszerezve,átminősíttetve építési területté máris megvan a haszna.(nem a városnak)
Mondani se kell,a képviselő nem mszp-s, s nem is az szdsz színeiben ül az önkormiban.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1960

A "játszadoztam a gondolattal" tevékenységnél ez azért több. mivel maga az időpontválasztás ordítja ezt a gondolatot, én csak kimondtam.

Előzmény: rudikukac (1959)
rudikukac Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1959

"még az kéne......" ezt valakitől idézted,vagy játszadoztál a gondolattal?

Előzmény: Törölt nick (1958)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1958
Hogy mindenütt igy megy-e azt nem tudom, itt azért megy így, mert választások jönnek 2 is és még előtt eá t kell mennie, vcaklamilyen ingatlanös bulinak. Itt rengeteg az előírás , a tájékoztatás, a véleméynkérés, "még csak az kéne, hogy valamelyik helyi bunkó belekérdezzen, aztán megkavarja itt nekünk a dolgokat". Így aztán hétfőn háromkor lesz.
Előzmény: Luckuty (1957)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1957
Ez a "tájékoztatás" egyébként mindenütt így megy? Megjegyzem, minek is vesződnének egy emberibb időponttal, ha úgysem ért senki semmit. Egyáltalán, mit jelent a tájékoztatási kötelezettség? Ha mondjuk egy újságíró kérdezne célirányosan, hogy a válaszokat mindenki számára érthető módon közzétegye, arra köteles lenne a Hivatal válaszolni?
Előzmény: pária (1955)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1956
"A tervekből különben egyszerű földi halandó úgyse ért semmit, csak a beavatottak."

Gondolhattam volna. Azt egyébként tudni lehet, hogy ez egy megszavazott terv, vagy még ezután döntenek róla?
Előzmény: pária (1955)
pária Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1955

A tervekből különben egyszerű földi halandó úgyse ért semmit, csak a beavatottak. Hiába teszik közszemlére (különben nem is tették),egy műszaki rajz egyszerűen értelmezhetetlen az átlagembernek.Voltam már ilyen fórumon, ahol a főépítész

 

minősíthetetlen arrogáns stílusban vezette le  programot,s mindenről beszélt,csak a lényegről nem,hogy az ilyen-olyan színű jelölések,rovátkák,satírozások a kiserdő

átminősítését,esetleges eladását jelentik (amit egy vállalkozó kinézett magának,még

országos napilapban megjelenő botrány is lett belőle).De a főépítész félórásbeszéde

alatt ezt a szót,hogy "kiserdő",ki se ejtette a száján! Az,hogy konkrétan erről a területről van szó,számomra,aki más környéken lakik,csak akkor derült ki,amikor egy

 

felháborodott környezetvédő felszólalt és megmagyarázta a hallgatóságnak,hogy mire megy ki a dolog.Tőle a főépítész aztán megvonta a szót és azt mondta,hogy

észrevételeit írásban nyújtsa be 8 napon belül a hivatalba,ez nem megfelelő fórum

erre. Megjegyzem,a lakossági főrumről hangfelvétel vagy jegyzőkönyv nem készült.

 

Ilyenkor miért nincs kint a péknétévé és közvetíti - de vágatlanul! - a történteket!?

 

 

Előzmény: Luckuty (1953)
pária Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1954

A helyik közül a legrégebbibb,a Dunakeszi Környezetevédő Egyesület (DUKÖRE) elmegy az ilyen főrumokra és aktívak is (de ugyenez elmondható az újabbakról

is),de hogy milyen eredménnyel,elég elolvasni egyik főaktivistájuk cikkét a Dkeszi

 

Szekfű jan.-i számában.Így kezdődik:10 éve nem hajtja végre Dk.Önkormányzata

a környezetvédelmi törvény rendelkezéseit. ... Az állam nevében közpénzen az

illetékesek,..az alkalmatlan vezetés következménye a szemét gyarapodása stb.,

ami a demokráciában nem engedhető meg!"fejezi be a cikket Kiss István.Az ilyen

 

egyesülete(ke)t meghívták eddig az önkormi.üléseire is,de most azt találták ki a

fideszesek-lokálosok,hogy megvonják tőlük a szót,mert csak azok a társadalmi szervezetek nyilváníthatnak véleményt,akivel az önkormányzat - előzetesen - írásbeli megállapodást kötött!Hát mit mondjak erre,ez az,ami a demokráciában

nem engedhető meg!Meg az se,hogy 3 órakor,munkaidőben tartsák a lakossági fórumokat,nyilván ez is szándékos,hogy ne legyenek 2x annyian az érdeklődők. 

 

Előzmény: Luckuty (1953)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1953
"A tervek megtekinthetők a főépítészi ügyintézőnél:
Polgármesteri Hivatal Műszaki és Településüzemeltetési Osztály, 33-as szoba"

Kösz, Pária, hogy feltetted. Ahogy elnézem, itt minden arra megy ki, hogy minél kevesebben tudják, hogy mi is az a terv, és mondhassanak véleményt róla. Kedves Fórumtársak! Nincs köztetek valaki, aki ráér valamennyire, és meg tudja nézni a terveket, és a lényeges dolgokat felteszi, a fórumra? Szerintem érdekes kérdések pl: a téli pálya, a Katona-domb, - ti nyilván tudtok még másokat is mondani. És még általában: milyen területeket minősítenek át, honnan, mivé. (Lehet persze, hogy ez ki sem derül a tervekből, csak a mostani helyzetet ismerők tudhatják.)
Ha ez meglenne, vitázhatnánk róla, és ha még azt is meg lehetne szervezni, hogy valaki elmenjen a fórumra... - lehet, hogy akkor sem történne semmi. De ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan nem. Nem lehet valahogy felvenni a kapcsolatot valamilyen civil szervzettel az ügyben, mondjuk az alagi környezetvédőkkel?
Előzmény: pária (1950)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1951
Általában ilyen lehetetlen idopontra teszik, hogy lehetoleg senki ne menjen el rá. Vajon most milyen ügyet kell ezen az akadályon átpaszírozni? Kedves Armand! A helyi fideszes és lokálos urak mire készülnek? Melyikük lakóparkjához kell ez a lakossági fórum? Pontosabban, melyikük strómanjának? Ezzel az erôvel tehették volna reggel negyed hatra is. Ha októberben a szocik gyôznek, akkor a lakossági fórumok lehetnek pl. este fél hatkor?
Előzmény: pária (1950)
pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1950
Dk. honlapon
tegnap feltett
Hirdetmények

Lakossági fórum
Napirendi pont:
Dunakeszi Város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének ismertetése.

Dunakeszi Város Képviselő-testületének megbízásából elkészült Dunakeszi Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve. A tervek Dunakeszi Város teljes közigazgatási területére vonatkoznak. Szabályozzák az építés helyi rendjét, továbbá megállapítják a környezet természeti, táji és építet értékeinek védelmével kapcsolatos, a telekhez fűződő sajátos helyi követelményeket, jogokat és kötelezettségeket.

A fenti pontban lakossági fórumot tartunk
2006. február 13-án [hétfőn]15:00-órától

a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében.
A tervek megtekinthetők a főépítészi ügyintézőnél:
Polgármesteri Hivatal Műszaki és Településüzemeltetési Osztály, 33-as szoba


Üvegzseb
Tájékoztató az ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű szerződésekről

A közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2003. évi XXIV. törvény ("Üvegzseb törvény") többek között módosította az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv.-t.

A módosított jogszabályok értelmében a közfeladatot ellátó szervezetek - így hivatalunk is - kötelesek a feladatkörükbe tartozó ügyekben a költségvetésükkel, annak végrehajtásával, a vagyonkezelésükkel, a közpénzek felhasználásával és az erre kötött szerződésekkel kapcsolatban elősegítni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

Az Áht. 15/B §-a az államháztartás körébe tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő - nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű - árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra vonatkozó szerződések közzétételi kötelezettséggel rendelkezik.

Ezen kötelezettségünknek eleget téve, az alábbi táblázatos formában közzé tesszük az értékhatárt elérő vagy meghaladó szerződéseinket, továbbá az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződéseket is.

! A táblázat letölthető itt ! - uvegzseb.xls (26 kB)


pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1949
Aki látott magyar vizslát,nem,ne arra gondolj,"orsósvizsla",feketevizsla,"fekete színű és
Fülöpkének hívják",víztoronytól kóborolt el most kedd,megtalálónak 30.000 Ft! jutalom!
(röpcédulán láttam)
pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1948
Csinyke2,elküldtem a jan.-i levelem még1x a megadott emailcímedre
(nem tudom miért nem kaptad meg, nekem nem dobta vissza a gép)
Előzmény: Törölt nick (1946)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1945
Ó, kösz. Erre nem jöttem volna rá! Ennyi szerény embert, mint ahányan fórumoznak itt és ott - jó látni.
Előzmény: Facipő (1944)
Facipő Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1944
SZVSZ: szerény véleményem szerint
Előzmény: Luckuty (1943)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1943

Áruld már el, légyszi, hogy mit rövidít az SZVSZ! Már hónapok óta látom, de még mindig nem jöttem rá.

 

nem helyes, ha elnézzük az apró jogtiprásokat, mert egyébként is sok van belőlük.

Lehet. Én belefáradtam, és megnézem, hogy ki követi el. Megalázni különben sem szeretnék senkit. A pofátlanságot is eltűröm többnyire, de nem csak én. Nézd meg pl. hogy mi van az Árpád-hídnál, a buszmegállóban, amikor beáll a busz, és tömeg van. Az utolsó pillanatban egy szál kézitáskával a kézben érkező ifjak és kevésbé ifjak pofátlanul beállnak a sor elejére, félrelökve mindenkit. Az emberek hallgatnak (én is), mert utálják a veszekedést.

Ami a szemetelést illeti:  először is mindenütt meglévő, és rendszeresen ürített szeméttartókra lenne szükség. Ha már úgyis a tartó mellé kifolyik a szemét, akkor nagyon elszántnak kell lennie valakinek, hogy még további 100 m-eken keresztül szorongassa az almacsutkát  a kezében, amig talál egy üresebbet.

Előzmény: Törölt nick (1942)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1942

Pária hozzászólására reagáltam, aki elmondása szerint kiabált az őt zaklatóval (véleményem szerint teljesen jopgosan). Én nem ordítottam a nagyon buta bácsival, mert nagyon buta volt, pedig megérdemelte volna.

 

A tiédtől eltérő álláspontom szerint az nem helyes, ha elnézzük az apró jogtiprásokat, mert egyébként is sok van belőlük. SZVSZ a te "módszereddel", miszerint nem törödünk velük, káosz lesz, mivel a jogszerűtlenség eltűrése a jogszerűtlenség elkövetőjét bátorítja. És ez azért van, mert aki jogserütlenséget követ el saját érdeében, az ezt helyesnek tartja, ellentétben velem, aki nem.

 

A beszélgetésünknek egyébként - messziről - van köze Dunakeszihez. Csak egy példát mondok, szerintem a szemetelés is tudataalatt a hétköznapi ember adekvát válasza arra, hogy a város vezetésében hatalmon lévők sem törödnek saját "hivatali környezetük tisztaságával". Az az elméletem, hogy ahol egy település lakói elégedettek saját településük vezetőivel, ott a népek a települést jobban a sajátjuknak érzk és annál jobban vigyáznak rá. Nézz itt körül a játszótereken, a parkokban, a Dunaparton, vagy úhy általában az utcán.

Előzmény: Luckuty (1941)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1941

 Nem ordítottam vele, hanem kérdeztem arról a dologról,

Úgy véled, ordítani kellett volna? Hát lehet. De elsősorban nem a FIDESZ miatt. Úgyszólván rendszeres, hogy az emberhez becsöngetnek, telefonon felhívják a leglehetetlenebb időben - épp ebédelek, vagy a rántást kavargatom - és a legkülönfélébb dolgokkal zaklatják, mint pl. tudják a megoldást a világ bajaira (Jehova tanui), vagy külföldi nyaralást nyertem, nyelvtanfolyamot, számítástechnikai képzést ajánlanak, vagy maga Orbán Viktor szólna hozzám szalagról telefonon, ha le nem csapnám a kagylót (nem érdekli őket, hogy 4 éve is ki volt bukva tőle mindenki), - szóval alapvetően ilyen ma a világ, hogy személytelenül begyalogolnak mások magánszférájába.  Bosszant a dolog, de azért általában udvarias vagyok, mert szerintem aki csinálja, az is szenved tőle. A kilószámra bedobott reklámok is dühítenek. Gondoltam már, hogy kiírom: nem kérünk, de végül is volt már olyan, hogy vásárolni akartunk valamit, és nem kaptunk, és pont egy ilyen reklám segített.  Na, de ez már rég nem Keszi-probléma, amiről itt firkálok!

Előzmény: Törölt nick (1940)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1940

ISKOLÁBAN

TEMPLOMBAN

Engem viszont OTTHON zaklatott egy nagyon lelkes nagyon buta bácsi valami fideszes baromsággal. Nem ordítottam vele, hanem kérdeztem arról a dologról, amivel kapcsolatban valamilyen peticiót akart aláíratni velem. Nem tudta a választ.

Előzmény: pária (1938)
pária Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1938
Szóval Lujzi néni Fideszes petíciót gyűjtött AZ ISKOLÁBAN? Én hasonlóképpen jártam
egy (bp-i) TEMPLOMBAN, ahol a miséről kiáramló tömegben egy harcias hívő az orrom
alá dug valami papírt,hogy aláírtam már,hogy Orbán Viktor...Megfeledkezve magamról
kiabálni kezdtem vele, úgy kijöttem a sodromból. A templomban kétezer éves időtálló
tanok hallgatásáért megyek,és Jézus Krisztusról akarok hallani,az örökkévalóságról,s
nem,belerondítanak az áhítatba egy politikus nevének kiejtésével!Bárkiről is van szó.
Mindennek megvan a maga ideje,és helye is.A Művházban egy különleges kiállítás 15-
ig még megnézhető,a krakkói „Isten Irgalmasság” Bazilika magyar kápolnája mozaik-
kartonjai,de a keszi honlapon (szabadidő Voke-n) is van róla képgaléria,nagyon szép.

Előzmény: Törölt nick (1936)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1935
Hát jó.
Előzmény: Luckuty (1934)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1934
Ok, Haindling, az alapkérdésben továbbra sem értünk egyet, de nincsenek újabb érveim, csak azt tudom ismételgetni, hogy ágyúval lőttök sirályra, miközben a kalózok  már a hajó közelében járnak.
Előzmény: Törölt nick (1933)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1933

Végül nem értem, hogy mitől FIDESZ-vezetésű a gimnázium. (Nem vitatkozom, tájékozatlan vagyok

 

Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy a Kárpáti nevű fideszes önk képviselő az igazgató, vagy a helyettese. HA ez nem igaz, akkor e-tekintetben visszavonulok.

 

Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy "nem várható el, hogy tájékozott legyen", és azzal sem, hogy Cs. még most is írhat egy levelet a gimnáziumnak, stb. Ha azt gondoljuk, hogy modern urópai állam polgárai vagyunk (klasszikus értelemben), akkor az bizony nem csak jogokat, hanem kötelezettségeket is jelent. Az átkosban végül is az állam viszonya az volt polgárához, hogy "ne ugrálj, csrébe lesz mit enned, lesz állásod és én törödök veled és intézem helyetted a dolgaidat".

 

Talán erről is szól a mostani kampány két vezérfonala: Az egyik, hogy az állam segítse azokat, akik elesettek, ezekez differnciáltan segítse ki a bajból és normatív eszközökkel teremtsen olyan eséylkörülményeket, ahol a tehetséges könnyebben legyen sikeres, és sikeréből alkalmazottain és adóbefizetésein keresztül részesül a társadalom is, aki egyébként adóforintjaiból hozzájárult az esélykörülmények megteremtésében. A másik meg azt mindja, hogy én vagyok az erős állam, beszedem az adót és megvédek mindenkit (hatósági árakkal) és támogatok mindenkit (adókedveszményekkel). Az pedig izlés és felfogás kérdése, hogy ki hogy áll hozzá ahhoz, hogy létezik egy politikai vonal, aki a tehetősöket is támogatja, illetve a támogatási eszköztárából az egyik eszközt nem nyújtja azoknak, akik igazán bajban vannak (adókedvezmény), és emellett igér fűt fát. És akkor még arról nem beszéltem, hoyg ezen igéreteket nem tudja és nem is akarja betartani, mivel lehetetlenek.

 

Az állam kutakodási szándékát és teljesítményét mindig a hatályos (a példád szerint amerikai) törvények figyelembe vételével kell értékelni. Lehet, hogy ott több adatot gyüjtenek, de nem lényeges, ha törvényes, ugyanúgy itt is lehet, hogy csak pár adatot gyüjtöttek, de az nem volt törvényes.

Előzmény: Luckuty (1932)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1932

Kedves Haindling, szerintem túlságosan belelovalod magad egy olyan ügybe, amiről alig tudunk valamit, és ami valószínűleg jelentéktelen. Nem hiszem, hogy itt bármi szándékosságról lenne szó, valószínűleg teljes jóhiszeműséggel járt el valaki, akitől egyébként nem várható el, hogy tájékozott legyen az adatkezelést illetően. Ne felejtsd el, hogy egy átlagember erkölcsi vagy jogi érzékét nem bántja az, hogy megkérdezze valaki lakcímét, foglalkozását, és esetleg fel is írja! (Az általad említett példák nem ilyenek.) Egyébként Csinykének is módjában állt volna nem megadni az adatait, sőt, még most is írhat egy levelet a gimnáziumnak, amiben megtilthatja az adatai kezelését. (Feltehetőleg kapkodnák a fejüket, hogy mit is akar tulajdonképp.)

 

Ahogyan az USA-t hozod fel példának, az teljes melléfogás: köztudott ugyanis, hogy elképesztő módon kutakodnak az állampolgáraik magánéletében, adataik között. Ugyanakkor más ügyekben meg olyan jogszabályok vannak, amik szinte lehetetlenné teszik egy ország normális működését. Pl. egy (magyar) orvosismerősöm mesélte, hogy kintjártában elsősegélyt nyújtott egy fuldokló gyereknek, mire ismerősei kioktatták, hogy ha a gyerek meghal, olyan pert akasztanak a nyakába, hogy arról koldul. (Nem halt meg, viszont ha nem segít, garantáltan megfullad.)

 

Végül nem értem, hogy mitől FIDESZ-vezetésű a gimnázium. (Nem vitatkozom, tájékozatlan vagyok.) 

Előzmény: Törölt nick (1931)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1931

Kedves Luckuty!

Szerintem pedig nem túlzom el. Nézz körül, mi van és hogy működik Dunakeszin. Az itt sorozatosan előforduló, sok esetben Btk-s törvénysértések az igazi példái annak, hogy mi van akkor, ha a törvények betartása nem kötelező és minden következmény nélkül lehet tenni a jogszabályokra. Ezt meg lehet szüntetni drasztikusan (és egyben jogszerűen is), ez az önkormányzat ügyei tekintetében 3-4 ember őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését jelentené, de erre nincs esély és ez a hatósági megközelítés,a mi ebben az országban nem működik. És van a jóval gyengébb és lassabb civil megközelítés, amikor a klasszikus értelemben vett polgár a saját eszközeivel a saját kis ügyeiben nem engedi meg, hogy mások jogot sértsenek. Ezek piti dolgok, de amikor tömegessé válnak (és már marha kínosak lesznek az apró simlis dolgok) egyszerre tudnak látványos hatást kifejteni és a hatás látszani fognak a nagy ügyekben. Ez így működik az USÁban és más fejlett országokban is, ahol nem értik azt, ha megkérdezed, hogy mennyi számla nélkül.

Szóval szerintem igenis rendre kell kényszerítenia fidesz vezetésű gimnázium dolgozóját is, hiszen a jogsértés nem attól válik a társadalomra veszélyessé, hogy az így szerezett adatot felhaználják, hanem attól, hogy elkövették. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha valaki megszerzi a bankszámlád adatait, vagy filmfelvételt készít a hálószobádban, de a banki adatok és a videófelvétel megsemmisül, mielőtt még bárki látta volna. Azért zabos lennél, nem?

Előzmény: Luckuty (1930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!