Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4491

Abban igazad van, hogy kevés olyan tünet van, amit pár hét alatt orvosol, de ha az emberek foglalkoznának azonnal a kiváltó okkal nem jutnának oda, hogy hosszú évekig szedik. És ahogy te írtad vannak akik jobban tolerálják és nem okoz függőséget pár hónap alatt se. 

Előzmény: running wild 42 (4490)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.25 0 1 4490

Igen, de nem csak nem oldanak meg semmilyen problémát a nyugtatók, hanem egy idő után már "ők" lesznek a probléma. Amúgy ezek remek gyógyszerek 2-3 hétig. Csak sokan nem tudják megoldani a problémáikat ennyi idő alatt, és úgy szoknak rá, hogy észre sem veszik. És akkor az eredeti probléma mellett még a függőség is belép a képbe, ami újabb gondokat okoz. Vannak, akik tényleg csak 2-3 hétig szedik, de aztán lerakják. Tudjuk, hogy az ilyen emberekből van a kevesebb. 

Előzmény: gombóc63 (4489)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4489

Itt senki nem itélkezik, egyszerűen meg kell érteni és értetni az emberekkel, hogy a gyógyszer csökkenti a fizikai tüneteket, de nem oldja meg a problémát. Én sem tudtam 15 évvel ezelőtt, amikor először kaptam Rivotrilt, hogy ezek a szerek függőséget okoznak, valamiért szerencsém volt, mert ösztönösen csak addig szedtem amíg muszáj volt. És így voltam később a Frontinnal is. És bár sokszor le voltam hurrogva, de a pszichoterápia volt az, ami segített, hogy ne szorongjak, ne legyek feszült azoktól a dolgoktól, ami miatt Frontint szedtem. De a mai napig is bevenném ha jönne a torokszorítás, amit 3-4 hét alatt elmulaszt. Bár utoljára bő 3 éve jött rám és nem tudom miért, mert már nincs ok.

Előzmény: running wild 42 (4488)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.25 0 1 4488

Előbb csak alkalmanként szedtem, mivel nyugodt és felszabadult lettem tőle. Aztán kicsit több alkalommal, majd még többel. Igazad van, hogy kontrollálni kellett volna, csak akkor még semmit nem tudtam sem a függőségről, sem az elvonásról. Többször is sikeresen letettem hosszabb időre, de balesetek, műtétek miatt vissza kellett venni, és ez már a 4. nekifutásom. Én senkit nem ítélek el, az alkalmankénti szedés miatt se, és akkor se ha marékszám kapkodja, mindössze elmondtam a saját tapasztalataimat. Genetikától és sok minden egyébtől is függ, hogy valakinek lesznek e elvonási tünetei, vagy sem. Én nem voltam szerencsés, így lettek, és súlyosak, hosszan tartók. Nem tudjuk, hogy az érdeklődő kollégának milyen a genetikája, körülményei, mennyire hajlamos a függőségekre, stb. El lehet engem ítélni, de akkor is mindenkit le fogok beszélni a nyugtatók szedéséről. Aztán majd mindenki kitalálja, hogy mer kockáztatni, vagy inkább nem.

Előzmény: gombóc63 (4486)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4487

A célra jó lehet, de MINDENKÉPPEN teszteld előtte.

 

Én, ha többet vettem be, csak élesebb lettem szellemileg, jobban tudtam koncentrálni stb. De én ahogy felkeltem, úgy voltam rosszul, neked ilyen bajod nincs.

Előzmény: WZRD (4481)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4486

Meddig is szedted, hogy 2 éve szenvedsz az elvonástól? Nagyon könnyű kijelenteni, hogy én inkább felmondanék...én pedig inkább kontrollálnám, hogy mennyit és miért szedek be belőle. Ha valaki alkalmanként használja, mert jobban érzi magát az adott pillanatban nem égbe kiáltó bűn. Bár többször csak hetekig szedtem de mindig le tudtam tenni,nincs semmi elvonási tünetem. Az örök vitatéma....

Előzmény: running wild 42 (4485)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4485

Maximálisan egyetértek Herm Afroditével. Előfordulhat, hogy úgy leszedál 1 szem xanax is, hogy még a nevedet is elfelejted, és annyira nyugodt leszel, hogy kicsordul a nyál a szájad szélén. Vélhetően ez nem emelné a prezentációd fényét.:) Ha másképp nem megy, akkor a lehető legkevesebbet vedd be, mondjuk 0.25-öt. De ne a fellépés előtt próbáld ki a hatását, hanem elötte, többször is, és otthon. Én ha visszamehetnék az időben, inkább felmondanék, mintsem hogy egy szemet is bevegyek ebből a drogból. Már pár nap alatt is úgy rá lehet kapni, hogy nélküle egy riadt kisgyerek lesz a legkeményebb emberből is. Ha számít, elmondom, hogy 2 éve küszködök az elvonási tünetekkel, és emiatt már mindenemet elvesztettem. A döntés a tiéd, dönts jól!

Előzmény: WZRD (4481)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4484

Ha még sose szedted 0,25 mg pont elég. De próbáld ki előtte mennyire szedál le. Ugyanezzel a problémával küzdöttem egész életemben, azzal a nagy különbséggel, hogy sose kényszerített rá az élet, hogy sok ember előtt beszélni kelljen. De régen a suliban is hebegtem-habogtam egy felelés alatt, mert 20 ember figyelt. És ma se érzem magam felhőtlenül egy nagy társaságban, bár a korral javult a helyzet.

Előzmény: WZRD (4481)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 4483

Attól, hogy egy-egy ilyen alkalommal bevesz egy szorongáscsökkentőt vagy ahogy nagyon helyesen javasoltad, hogy próbálja ki előtte milyen hatással van rá, nem fog hozzászokni. 

Előzmény: Törölt nick (4482)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 4482

Testsúlytól is függ, amúgy meg nem biztos, hogy jól járnál. Lehet, hogy leszedál, de közben szétesnél a prezentációd közben, beszéd, hangsúly, kifejezésmód, mimika lassul, ami sokkal " látványosabb " lenne, mint egy látható lámpalázas szorongás. Persze, meg lehet próbálni. Gyakorolni rá, belőni, hogy mennyi idő múlva és hogyan hat. Mire ez sikerül frankón rá is szoktál.

Előzmény: WZRD (4481)
WZRD Creative Commons License 2018.02.24 0 0 4481

Sziasztok,

 

Meg soha nem szedtem xanaxot, de most gondolkodom a hasznalatan. Mielott probaltok rola lebeszelni, leirom a problemamat:

 

Nemreg multam 30 eves, ferfi vagyok, egesz normalis irodai munkaval.

Bar nagyon sok eve dolgozom olyan vagy hasonlo poziciokban mint most, valahogy mindig ugy alakult/alakitottam a helyzeteket, hogy elkeruljem: A PREZENTACIOT.

 

Igen, ugyanis ez az egy dolog ami komoly szorongast valt ki belolem( sok ember elott eloadni valamit)

 

Az eddigi probalkozasaim kudarcosak voltak, elkezdett remegni a hangom es onnantol kezdve osszezuhantam.

Sajnos ebben a ragadozokkal telo irodai kornyezetben nem engedhetem egy ilyen osszeomlas vegleges lehet, ugyanis itt a magabiztos jellem elvaras.

 

Bizakodo vagyok, ugyanis eletem soran sok dolgot kiprobaltam ami fuggoseget okozott volna de vegul semmire nem szoktam ra.

 

Azt kerdeznem toletek, hogy kezdokent eloadas elott mekkora adag xanax javasolt(es mennyivel a kezdes elott)?

 

Koszonom

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 1 4480

Én szerencsés vagyok, mert bár évekig, de kis mennyiségben szedtem a Xanaxot. Napi 0.25-0.5, ennél több csak vészhelyzet esetén, ritkán. Pl. 0.75-el elbuszoztam (és vissza) Lengyelországba, úgy hogy évekig csak attól az ájulás kerülgetett, ha megláttam egy buszt (az első pánikrohamom egy buszút során jelentkezett).

 

A reggeleim voltak a borzalmasak, rögtön ébredés után.

 

3 fajta antidepivel próbálkoztak nálam az orvosok, mindegyik a kukában végezte. Olyan mértékben megnyomták a szorongásomat, amit nem tudtam elviselni. Hiába mondta mindenki, hogy majd idővel "beáll", én nem bírtam (arra meg nem volt lehetőségem, hogy befeküdjek 3 hétre valahova).

 

Ekkor jött képbe az orbáncfű, ami elsősorban gyomorproblémákat okozott mellékhatásként, ez pár nap után elmúlt. Nem váltottam fel semmit, egyszerűen szedtem napi 1 Remotivot a Xanaxxal együtt. Aztán ahogy teltek a napok, hetek, egyre jobban lettem. Teljesen beálltam így a napi egy reggeli 0.25-ös Xanaxra. Nem kellett már több sosem.

 

Aztán emeltem a Remotivot napi 2 tablettára (1000mg, ennyi elvileg a terápiás adagja). Ezzel kb. 1 hónap múlva már annyival jobban lettem, hogy elkezdtem tördelni a reggeli 0.25-ös Xanaxot, aztán egyszer csak már nem kellett.

 

A Remotiv Extra szabadáras termék, 4-5 ezer FT között van egy doboz. 30 szem, ha elkezded, akkor napi 1 szemmel (lehetőleg minden nap ugyanabban az időpontban). Ez 1 havi adag, ha jobban érzed magad, akkor érdemes ezt majd napi 2 szemre emelni. Igy már elég drága, de ebayen be lehet szerezni sokkal olcsóbban (ha eljutsz idáig, akkor irjál, és segitethetek ebben).

Előzmény: Törölt nick (4479)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4479

Köszönöm neked Caran78,hogy írtál a kérdésemre!Biztos van képzavar nálam:) már ami antidepi vagy egyéb megfogalmazást jelent .Valóban úgy van ahogy írtad,nagyban segíti a gyógyszerelhagyást az orbáncfű!Be is szerzem az általad javasolt készítményt,a tea is bevált nálam,nagyon gyorsan sikerült a frontint felváltani vele és az életkedvem is helyrejött,ezek a feszültségek is,az állandó szorongás stb..Már csak annyit szeretnék kérdezni,ha erre jársz legközelebb,hogy frontin, xanax,vagy egyéb gyógyszerelhagyásod mellett,a napi gyógyszermennyiséged mennyi volt amiről kezdted a leszokást?Esetleg felváltottad-e ?Tehát valamelyik napszakban a pirula helyett betetted az orbáncfüvet,utána meg csökkentve?Én jelenleg  2-szer 0,5 mg frontint szedek elosztva.Azt is elfogadom,hogy vannak mellékhatások vegyesen a kettő,mert szintén volt egy ilyen próbálkozásom,amikor az orbáncfű(tea nálam) hirtelen a semmiből felvitte a vérnyomásom,befájdult a fejem,a mellkasom szorított...Bár betudható annak is,hogy csökkentett frontinnal és a jó kis orbáncfűvel,felerősödtek gyorsabban a mellékhatások,amiket vagy kezelni tud valaki vagy nem(ahogy a pánik és minden előtör egy elvonó közben).

Jó orvosod lehet,ritka kincs manapság!Rengeteget segíthet egy olyan szakember,aki tisztában van mit mire ír,kölcsönhatások egyes gyógyszerekre és még sorolhatnám.Az enyém sajnos az a típus,aki felírja azt a készítményt is, amit a neten kigogglezok.A tudása zéró!Nem bízom benne!Ezért is döntöttem úgy,hogy ebben a helyzetben csak olyan valaki tud segíteni,aki ugyanebben a cipőben van mint én.A fórumozók többsége azért regisztrált,mert várják a megoldást mástól,valaki olyantól aki vagy túl van ezeken,vagy megerősítést vár,mint én.Ez a 2.kísérletem és az elsőnél is csodaszer volt,nagyon gyorsan segített az orbáncfű,csak sajnos a pánik  erősebb volt nálam,visszaestem.Ez 1 éve volt.Remélem most sikerrel járok és ha már kötélidegekkel felvértez az orbáncfű,akkor nem kellene megijednem ahogy tettem annak idején.

Kívánok mindenkinek sok sikert és kitartást,elvégre a régi önmagát akarja visszakapni mindenki,azt az embert,aki egykor erős volt,mint a szikla,tele volt energiával és életkedvvel!

Előzmény: Törölt nick (4478)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 1 4478

Van itt egy kis képzavar, mert a Frontin/xanax NEM antidepi, hanem feszültségoldó. Pont hogy az orbáncfű az antidepresszáns, mégpedig középerős MAOI típusú. Emellett sajnos enziminduktor is, ami azt jelenti, hogy befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását, azáltal, hogy felgyorsitja azok lebontását.

 

Frontin esetében annyi történhet, hogy elvonási tünetek jelentkezhetnek (gyorsabban ürül, mint ahogy megszoktad). Nálam nem volt semmi ilyesmi, pont hogy az orbáncfű segitett elhagyni a Frontint. Ezt mondta az orvos is, kezdjem el szedni mellette, és meglátjuk.

 

Viszont a teát cseréld le kapszulára, abban van meg a szükséges hatóanyag. Remotiv Extra, 500mg-os. Sajnos elég drága, de ebayen keresztül Németországból vagy Angliából negyedáron be lehet szerezni magától a gyártótól. És minden nap kell szedni, a tényleges hatás kb. 3hét múlva alakul ki. 500mg-al lehet inditani, az ideális azonban a napi 1000mg (remotivból 2 tabletta).

 

FOGAMZÁSGÁTLÓ MELLETT TILOS SZEDNI!!! És az orbáncfű nem játék, nem citromfű, meg komló és egyebek. Mellékhatások lehetnek, gyakorlatilag teljesen egyenértékű a szintetikus antidepikkel.

Előzmény: Törölt nick (4477)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4477

Kedves hozzászólók!

 

Van olyan életszakasz az ember életében amikor nem tudja feldolgozni a problémáit.Ezt én sem értettem az elején,hiszen egy idegileg erős,magabiztos,boldog ember voltam 3éve .Tudat alatt bíztam az orvosokban,hogy egy lábsérülésből felépítenek hipp hopp és újra a régi leszek.Ekkor kezdődött a frontin időszak,amikor még csak 1-0,5 tabletta átlendített a fájdalmakon és az idegfeszültségen.Kezdetben is úgy éreztem,hogy valahogy az orvosok nem vizsgálnak,mit érdekli őket egy akkor 35 éves nő,aki csak hisztizik és fáj a lába.Vizsgálatok nem történtek,akárhova mentem,akármennyit költöttem,falakba ütköztem.Egyre jobban tudatosult bennem a tény,hálapénz,mert fekhetek egy kórházba x hétig?Körzeti orvos sehova nem küldött..Éjszakai ügyelet pánikrohamot állapított meg 6-ból 6 embernek,csakhogy ne kelljen vizsgálni senkit és még az embereket durván le is ordították,nehogy jöjjenek ilyennel,mert nem sürgősségi eset.Sehol nem találtam kiutat,a megkezdett dózist ekkor már tovább növeltem.Mikor elkezdett az idegszál húzódni a lábamban,jó megoldásnak tűnt a frontin,ha stresszhelyzetbe kerültem,bevettem és egész jól voltam agyilag,de ettől persze a lábam nem gyógyult meg,csak lélekben sirattam azt az énemet aki voltam egykor.A probléma ott van,kinek mi,mindenki tudja magáról,hol rontotta el,mik a lelki dolgai.Magában kell feldolgozni a problémát.Ez így meg is volna az alapok,hogy honnan indult.Magamtól rájöttem,hogy ez így nem jó,hiszen már vagy 6-8 frontin a dózisom egy nap.Megkezdtem egy saját magam összeállíott program alapján a leszokásom.Tudni illik a b vitamin,magnézium,d vitamin nagyon sokat segít ebben.Eleinte a 6-8 szemről rögtön 2 szemre csökkentettem a napi dózist.Az  első nap semmi bajom nem volt,majd a 4. nap hajnalban keltem..Rémálom,hideg veríték,pánik,minden jött..De nem adtam fel.2 hét után lettem jobban a csökkentett dózissal.Éreztem,hogy olyan erős vagyok,hogy már a 1.5 szint is menni fog.Ennél is a 4.nap után lettek olyan elvonási tüneteim,hogy aki ezt tudja és átélte,hajlamos beképzelni,hogy most a világnak vége.Visszatettem napi 2-re,mert túl bátor voltam már a gyors csökkentéshez(,holott 3 éve szedem) Sokan írják,hogy jó a citromfű tea,de nekem nagyon erős fejfájásom lett tőle.1 éve amikor már belevetettem magam a leszokásba,akkor az orbáncfű tea volt a legjobb olyan tea,ami tényleg úgy hatott,ahogy írták.Lelkileg is, idegileg is erősít,nagyon jó tényleg,bevált szer.Hiszen a lélek beteg aki már antidepresszánsokon él,azt kell helyretenni.Kinek mi használ.Vissza kell gondolni,mi jelentette a kikapcsolódást,a feltöltődést!Nem reklámozni akarok,mert még én se vagyok  gyógyult:(

Akinek először írja fel az orvos,dobja a kukába,mert iszonyatos a leszokás róla!

Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni,aki orbáncfűteát is iszik(ami tudom,hogy jó erre).Azt írják,hogy nem lehet együtt szedni antidepivel. Valakinek esetleg tapasztalata van,hogy okoz e mellékhatást a kettő együtt,plusz a vitaminok?

 

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4476

És sok emnernek ne ez legyen az utolsó menedék.......Sajnos nem mindenki tud felelősen gondolkodni, azért kell ehhez állami segítség akár

Előzmény: silent hunter 3 (4474)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4475

Na ez a baj....h munkahelyi stresszre, magánéleti problémákra meg hülye a gyerek, nincs otthon időben a férj........Szóval nem erre való! Tessék más megoldást keresni. Aki keres az talál.....

Előzmény: silent hunter 3 (4474)
silent hunter 3 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4474

Gratulálok a teljes tiltásodhoz! Sok embernek már csak ez az egyetlen menedék, mivel inni ugye nem lehet munkahelyen.. A sok napi szarságot viszont el kell viselni. Mellé még ha a magánélet is romokban akkor kész, vagy szeded a cuccot ,vagy záróra.

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4463)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4473

Nagyon szívesen! Nekem még olyan is van/lesz, hogy 2-3 napra elszáll a net. Jó éjt!

Előzmény: zorka22 (4472)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4472

Szia! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a tudásodat!  Sokat tanultam abból, amit leírtál. 
Jó éjszakát Neked is és jobb ébredést!!! :)

Valamiért leállt a mail.

zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4471

És úgy írják fel őket, mint a cukrot. :( Van olyan ismerősöm, akinek recept nélkül is kiasják a patikában. De lehet, hogy fogalmuk sincs arról, hogy függőséget okoz.

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4470)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4470

A benzók előtt is volt élet, és egy ilyen csupán tüneti kezelésért sokan túl nagy árat fizetnek egy életre szóló függőséggel.......A régebbi benzók állítólag fele olyan alattomosak, mint a mostaniak ( xanax,frontin, helex, rivotril )

Előzmény: zorka22 (4468)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4469

Sztem nem te vagy az egyetlen,akivel közöltek felsőbbrendűségük teljes tudatában ilyen dolgokat.....Ne legyenek illúzióink, show must go on........Az ellenzők lobbija jóval erőtlenebb, mint a másik oldal. Sztem teljes rehabilitáció az lenne, ha az eredetileg megnevezett célokra használnák a benzokat. És semmi kiskapu nem lenne.......

Előzmény: running wild 42 (4467)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 -1 1 4468

Pedig amit én szedek, egy pici tablette. Tegnap este, mielőtt bevettem a 2 és negyedet még rá is csodálkoztam. Ez a picike negyed, ami szinte már láthatatlan, ez okozza a nyugodt alvásomat 2 hétig? Ennyire rabul ejt ez a kurva szer? Tényleg be kéne tiltani minden benzó tartalmú gyógyszert. Adni egy évet, hogy mindenki csökkentve le tudjon szokni és betiltani. 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4466)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4467

Azta! Ezt én mindet hallottam! Az orvosok mondták a szájukkal bele az arcomba. A kedvencem ez volt:" Érzés szerint szedje." " Ez alatt mit kell érteni?!" " Hát annyit szedjen, amennyitől úgy gondolja, hogy jól van. Ne aggódjon, bármennyit szívesen kiírok belőle. Az a lényeg, hogy jól érezze magát!:)" Bakker, akkor engem lényegében drogoztattak.

Ja meg a másik:" Maga ezeket a tüneteket csak kitalálja. 2 hét után már nincsenek elvonási tünetek. Szedje össze magát, ne hisztizzen!"

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4466)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4466

Egyébként nem kapná meg tőlük a leszokással kínló

dó és különböző tüneteket produkáló ember, hogy " csak hisztizik", ez "nem kábítószer, hanem gyszer így nem is árt és semmilyen elvonási tünetet nem okoz az elhagyása" Kedvencem az "alapbetegsége tért vissza, szedjen dupla adagot a benzóból című......."

Előzmény: zorka22 (4462)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4465

Ne legyenek illúzióid, most se tudnak róla semmit......Csak a gyszergyárak presszionálására kitölteni a receptet. Ebben jók

Előzmény: zorka22 (4462)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4464

Sajnos ez így van ........

Előzmény: running wild 42 (4460)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4463

Tudom én hogy ez látszatintézkedés, ha nem lesz folytatása csak ennyi akkor kb. adtak a szarnak egy pofont......Túl nagy üzlet ez ahhoz, hogy változás legyen. Mondjuk én a teljes tiltás mellet vagyok.....

Előzmény: running wild 42 (4458)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4462

Szia! Amikor ezek megjelentek, az orvosok sem tudtak a benzorol semmit. Úgy írták fel a Xanak és Frontin tablettákat, mintha cukrot írtak volna fel. Amiről most én szokom le, az Eunoctin, az össznépi altató velt és ez is benzo :(

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4457)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!