Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4542

.Hogy megnyugodj,ezek a tünetek a megvonás tünetek.El fog múlni,de 2hetes dózisokban érdemes csökkenteni 1/4 adagot.Addig amég a szervezet megszokja,addig lesz sajnos,elég sokféle tünetet produkál a csökkentett dózis.

Előzmény: Mankaandi (4531)
GPeti1977 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4541

Szerintem más miatt van, nem hinném hogy van kölcsönhatás, meg nem is tapasztaltam. Gyógynövényes dolgoktól már én is voltam rosszabbul.

Előzmény: gyurmy40 (4539)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4540

Köszönöm a válaszaidat.Jövő hét hétfőn akartam elkezdeni a déli felezést de ha nem leszek jól akkor inkább még nem fogom.Ma vettem vitamin b komplexet,szedem hátha jobb lesz.

Előzmény: Törölt nick (4538)
gyurmy40 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4539

Nem  tudom volt e valaki hasonló esetben én sajnos évek óta Frontint szedek sajnos az utolsó 2 évben sokat betegeskedtem ,reflux meg IBS , igy nem tudtam elhagyni sőt napi 3x0.25 szedek. De nagyon lefogytam nem tudok hízni pedig eszem, igaz zsiros füszeres kajákat nem szabad. A refluxom idén elmúlt. A lényeg bármilyen táplálékgiegészitőt szedek legyen az multivitamin vagy magnézium B6 vagy más mutivitamin rosszul leszek tölük. Hányinger vagy vérnyomás gondok, labilis és ideges leszek tölük. Tudom hülyén hangzik de ez van. MIntha kiütné a frontint a vitaminok . Lehetséges ez? 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4538

Értem, így már kerek a történet. Valóban érdemes akkor elhagyni a Frontint (és a Mirtazapint szedni, amíg az orvos javasolja). Az elvonási tünetek el fognak múlni, ki kell bírni. Ha már jobban leszel, akkor csináld csak a következő felezést.

Előzmény: Mankaandi (4537)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4537

Elöször a mirtazapin 15mg szedtem de szakasos volt az alvásom azért váltott a doki a 30mg-re.Hatni hat mert már nem vagyok lehangolt jobb a kedvem jól alszom már ha a gyerköc nem kelt fel .

Előzmény: Törölt nick (4536)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4536

Frontin=Xanax.

 

A Mirtazapin javított valamit (kellene neki)?

Előzmény: Mankaandi (4535)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4535

Frontint szedek.Meg este egy szem Mirtazapin oriont 30mg-t.

Előzmény: Törölt nick (4534)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4534

Szorongásos depresszióra kevés a Xanax. Antidepresszáns és/vagy terápia.

Előzmény: Mankaandi (4533)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4533

Hát én attól félek hogy visszajön a szorongásos depresszióm amire felirták.Járok terápiára igaz még csak egy volt remélem hogy segít majd.

Előzmény: Törölt nick (4532)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.20 0 1 4532

Mindenki máshogy reagál. Van akinek könnyen megy, másoknak nem. Az sem mindegy, hogy milyen állapotban vagy az elhagyás idején. A felsorolt tünetek lehetnek elvonási tünetek, és a meglevő szorongásos zavarok tünetei is (amire elkezdted szedni). Legjobb eséllyel a kettő összessége.

 

Ne csökkentsd a délit addig, amíg jobban nem leszel. A kérdezett gyógyszer egy homeopátiás készítmény, ami pont annyit használ, amennyit árt. Semennyit :) Persze megpróbálhatod, a placebo (ha hiszel benne) egyeseknél müködik. De csodát ne várj.

 

Ha szorongás/pánik/depresszió esete áll fenn, akkor azt kezelni kell. Ha ez megvan, máris könnyebben hagyod majd el a Frontint is.

Előzmény: Mankaandi (4531)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4531

Szia köszi a válaszod.Tudom hogy elmúlik csak borzalmas,hogy fél szem is ilyet pródukál.Jővőhéten a délit is felezni akartam de ha ilyen rosszul leszek lehet,nem fogom.Pedig azt mondta az orvosom hogy ez gyerek adag.Lehet tovább fog a csökkentés tartani mint gondoltam.A nervoheel tabletáról van valakinek tapasztalatta?

Előzmény: Törölt nick (4530)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4530

Jó eséllyel igen. El fog múlni.

Előzmény: Mankaandi (4529)
Mankaandi Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4529

Sziasztok.December óta szedem a frontin 0.25-t.3×1db-ot.Március 10-én lefeleztem a reggelit.A fej feszitésen kívül nem volt semmi bajom.Két napja nagyon szédülök fáj a fejem, gyomor igegem van.Rossz  a kedvem.Szerintettek a felezés miatt van?

silent hunter 3 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 4527

Ez nagyban függ attól is hogy alakul az életed, akinél balul üt ki a sors , nem fog tudni leállni, meg persze ,hogy ki mennyire érzékeny .

Előzmény: gombóc63 (4526)
gombóc63 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4526

Nem, nem sértettél meg, nem sértődtem meg, csak egyszerűen nem akarlak tovább győzködni. Itt állandó vitatéma a gyógyszer használata és én abban maximálisan egyetértek, hogy a gyógyszer kell, de nem évekig, élethosszig. 

Előzmény: Törölt nick (4525)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4525

Én egy szóval nem beszéltem Rólad,hogy te milyen vagy-lettél,nem értem mivel sértettelek meg,de boccs ha úgy jött le.

Előzmény: gombóc63 (4524)
gombóc63 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4524

Hol olvasod, hogy ez lettem? Rendben, feladom. Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (4522)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4523

Majd meglátod. Ha már csak le tudod felezni a napi Rivotrilt, az nagy dolog.

 

Viszont az antidepihez türelem kell. 2-3 hónap folyamatos szedés után lehet egyáltalán megítélni, hogy akkor most hányadán is állsz vele. A Brintellixnél pedig azok az eddigi tapasztalatok, hogy a többi antidepihez képest is lassabban fejti ki a teljes hatását. Viszont, ha bejön, akkor szó szerint újjászületsz!!!

Előzmény: Törölt nick (4521)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4522

Biztos van olyan is de én még nem hallottam olyat,hogy feszült,szorongósból nyugodt laza lett gyógyszertől vagy bármitől is.

Előzmény: gombóc63 (4520)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4521

Ennek örülök nagyon,viszont azt teljesen lehetetlennek tartom,hogy én nullára vegyem a rivotrilt,mivel azt egy gyerekkori nagyon kellemetlen berögződésre,megszokásra (rángatózás) kaptam,7-8fajtából ezzel sikerűlt megfékezni akkoriban és már csak a tudatától,hogy nem vettem be,azonnal bepánikolnék és előjönne az említett rossz,kellemetlen berögződés,társaságban pláne.De ha már napi 0,025-re lecsökkenthetném és a brintellix kicsit "felhúzná a függönyt",már nagyon boldog lennék,ugyanis eléggé letompított és kicsit megbolygatta a memóriámat is a napi 1-2mg rivotril az évek alatt.

 

Előzmény: Törölt nick (4519)
gombóc63 Creative Commons License 2018.03.09 0 1 4520

Ezzel kissé vitatkoznék, mert nálam szorongósabb, aggódósabb ember kevés volt, gyerekkoromból hoztam és csak fokozódott, a negyvenes éveim közepére elértem a csúcsot. Nálam is gyógyszerrel kezdtek, aztán az  állandó fejfájásom révén kerültem pszichiáterhez és elég gyorsan sikerült "jó útra térítenie" Azt nem mondom, hogy teljesen elmúlt, de nagyságrendekkel jobb az életminőségem. Gyógyszert pedig nem szedek. És a barátnőm, aki pánikos és súlyos depressziós volt szintén kijött ebből az állapotból, ő rengeteg gyógyszert szedett, és hosszú terápia hatott rá. Tehát halljuk meg a pozitív eseteket is:-)

Előzmény: Törölt nick (4518)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4519

Mindenképpen inkább antidepi, mint duplázni a Rivot. Sőt, ha már teljesen stabil leszel a Brintellixtől, akkor elkezdheted elhagyni a Rivotrilt.

 

Ha úgy alakul, akkor a Brintellix szedhető hosszútávon, akár élethosszig is.

 

Előzmény: Törölt nick (4518)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4518

Köszönöm mindkettőtöknek!

Igazából ott akadtunk meg,hogy ezt napi 1mg rivotril mellé írták amit már hosszú évek óta szednem kell,plussz visszamenőleg a család(egyik fele) alapból szorongós/aggódós tipusok,így valószínűleg örökké szednem kell majd a brintellixet is,hogy viszonylag "lazább" életet élhessek.

 

Ugye azt sajnos tudjuk,hogy egy alapból szorongós/pánikos soha nem lesz nyugodt,laza,gyógyúlt tartósan semmilyen gyógyszer/terápiától sem ha azt abbahagyja.

 

Igazából jól tompítható lehetne a szinte allandó feszültség magában a rivotril napi 1mg-ról 2mg-ra növelésével is azokra az érzékenyebb időszakokra,de nem szeretném,mivel úgy már le is tompít nagyon meg gondolom egy életen át jóval károsabb is a 2mg mint az 1 a rivotrilból.

 

 

Köszi mégegyszer,akkor belevágok ahogy a pszihiáter is ajánlotta,esetleg még kevesebb rivotrillal idővel ha bevált a brintellix.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4517

Szia,

 

A Brintellix a-típusú antidepresszáns, egy viszonylag új gyógyszer. Ha jól vagy tőle, akkor adj hálát az égnek, és szedd szépen. Az orvos fogja eldönteni, hogy mennyi ideig kell szedni. Ez általában minimum 6 hónap, de inkább 1-2 év, ui. ezeknél a gyógyszereknél eleve a teljes hatás kialakulásához is hónapok kellenek.

 

Ha majd 1-2 évig teljesen stabil leszel, akkor szokták megpróbálni elhagyni, és megnézni, hogy mi a helyzet gyógyszer nélkül. Ezek a gyógyszerek szedhetőek egyébként hosszútávon, sok betegnél sajnos nincs is más megoldás...

Előzmény: Törölt nick (4514)
gombóc63 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 4516

Mint minden gyógyszernek hosszútávon ennek is lehet negatív hatása. Ne akkor akard megtudni a hosszútávú hatását amikor már késő. Ha most jól vagy tőle akkor csak elfedi a fizikai tüneteket, de ne ettől várd egy életen át a megoldást, keresd meg mitől szorongsz és pánikolsz.

Előzmény: Törölt nick (4514)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4515

Esetleg örökké szedhető e ez a gyógyszer,ilyen mennyiségben?

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4514

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy a szorongásomra és bepánikolásokra,megsemmisülés" érzésre kapott napi 1szem 10mg Brintellix gyógyszernek,ami egyébként úgy néz ki nagyon "jól" hat,rövid/hosszú távon lehet valami káros hatása?Gondolok itt rászokásra,esetleg kellemetlen mellékhatások,stb...Köszönöm előre.

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.03.07 0 0 4513

Próbáld meg esetewlg a Stressz kontroll tablettát, több összetevős, sztem jó dolog

Előzmény: xanax004 (4511)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.03.07 0 0 4512

Lehet h a CT nem téved, de ők ( orvosok ) igen.......Jól érzed h más megoldást kell keresned az alvásproblémádra, csak támogatni tudom az ötletet. Remélhetőleg nem lesz semmi gond az elhagyásnál. Szorítok...Üdv

Előzmény: xanax004 (4511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!