A galuskába nem kell semmi más. Kifőzés után persze tobzódhat a fantázia, a sztenderd pörc-tejföl-juhtúró mellett még szóba jöhet hagyma, gomba, kapor stb.
Ezen kétszer lepődtem meg gyors egymásutánban :) Te receptből főzöl sztrapacskát, és mégcsak jó se lesz? De hiszen az a világ legegyszerűbb dolga! Reszelt krumpli, liszt amennyit fölvesz, 1 tojás és só.
Hétvégén sztrapacskáztam. lassan kezd összejönni, de a neten elérhető receptek egyike sem használható -sztem. Saját kotyvaszt készítek, de még mindig nem az igazi, de már használható.
A főzőléből azonban remek "löttyöt", rongyoslevest készítettem. Hidegen imádom.
Nem lett savanykas. Hasonlo lett mint az italian wedding soup - csak a leveles zold helyett tobb zoldsegfele jott bele. Hagyma, fokhagyma, zoldbab, zoldborso, sargarepa parolva. Hozza csirke alaple, bele a husgomocok es keverve a parmezannal a tojasok.