Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93090

Durvára reszelem, sózom, kinyomom, aprítom. :)

Előzmény: joy (93088)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93089

a krumplireszeléssel az a baj, hogy nem a szálas reszelőn kell reszelni, hanem az undok kis kiforduló háromszögletűn

 

a leve meg speciel kell bele, az veszi fel a lisztet :-(( nem kell kinyomkodni

 

mondom ezt én, akinek 3-ból kétszer nem sikerül a sztrapacska...

 

(ja, és még valami: ha teszel a masszába kis olajat, az segít rajta)

Előzmény: joy (93088)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93088

Fő gond, hogy az aprító poharába 1 nagyobb krumpli fér csak bele, a múltkori adaghoz 6* kellett volna nekiugrani..

Azt a masszát hogyan nyomod ki, hogy ne nyeljen el kilónyi lisztet?

Előzmény: nagypapi51 (93086)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93087

A sztrapacskát épp a juhtúró miatt készítem. Tudod, mikor kínlódnék az alapanyagával egy adag sima túrós galuskához?

Előzmény: szálkaaszemben (93085)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93086

...Problémám csak a galacsinnal adódott...

A krumplit aprítógépben nagyon finomra, az így készült massza átmegy a nokedliszaggatón is.

 

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93085

Nagyon teccik a "galacsin",,:-)

A főzővizet én se dobom ki, -ha nem is fő szét a "galacsin"- besűrítem ,különféle zőccségekkel, fűszerekkel, aztán gooo! :-)

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93084

"Brindza és káposzta üti egymást."

Igaz, én csak közönséges v. mezei tehéntúrót használtam, (hiába, az a paraszt belem,,) de nem vettem észre, hogy bunyóztak volna,,,:-)

Különben meg én vagyok az erősebb, majd szétcsapok köztük, ha nem bírnak magukkal,,,:-)

Előzmény: nagypapi51 (93082)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93083

De, természetesen. Problémám csak a galacsinnal adódott.

Előzmény: szálkaaszemben (93079)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93082

Tobzódásnak jó a + káposzta, de jobb a vagy-vagy.

Brindza és káposzta üti egymást.

Előzmény: szálkaaszemben (93081)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93081

Én is így gondolom/tudom, + apróra vágott, zsiradékon kissé "megfuttatott" hordóskáposzta,,,:-)

Előzmény: H_G (93080)
H_G Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93080

A galuskába nem kell semmi más. Kifőzés után persze tobzódhat a fantázia, a sztenderd pörc-tejföl-juhtúró mellett még szóba jöhet hagyma, gomba, kapor stb.

 

Előzmény: szálkaaszemben (93079)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93079

Mást nem is teszel hozzá?

Előzmény: H_G (93077)
joy Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93078

Amit nem soha, készítettünk, azt csak meg kell valahonnan tanulni!

Elméletben, ahogyan leírtad, csak a gyakorlat nem jött be.

Az első esetben a reszelt krumpliszálak okoztak gondod, másodikban gyakorlatilag szétfőtt, és egy laza massza lett.

Most úgy-ahogy összejött.

A krumpli nem szól, hogy mennyi lisztet akar fölvenni...

:o)

Speciel most 1/2 kila reszelt, kinyomott -és apróra vágott- rumli a tojás mellé benyelt 25 dkg lisztet. Még is olyan, mint a szétfőzött galuska.

 

Egyébként nem írtam, hogy nem lett jó, de a különböző galuskáim, rumlis bongóczaim sokkal jobbak.

Előzmény: H_G (93077)
H_G Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93077

Ezen kétszer lepődtem meg gyors egymásutánban :) Te receptből főzöl sztrapacskát, és mégcsak jó se lesz? De hiszen az a világ legegyszerűbb dolga! Reszelt krumpli, liszt amennyit fölvesz, 1 tojás és só.

 

Előzmény: joy (93076)
joy Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93076

Hétvégén sztrapacskáztam. lassan kezd összejönni, de a neten elérhető receptek egyike sem használható -sztem. Saját kotyvaszt készítek, de még mindig nem az igazi, de már használható.

A főzőléből azonban remek "löttyöt", rongyoslevest készítettem. Hidegen imádom.

szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93075

Jóó, vannak kivételek,,,:-)

Előzmény: nagypapi51 (93068)
joy Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93074

De milyen tartalmas, ízletes -ha jól készítik!

Utána a hús friss-ropogós kenyérrel, tejszínes tormával... MMMMM!

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93068)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93073

Hat nem tudom... 

Előzmény: szálkaaszemben (93071)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93072

-Idesanyám, nem ölég savanyú ez a káposzta. (mondja a székelygyerek)

   -Nem káposzta az te, hanem mákostészta,,,

-Na, annak viszont túl savanyú,,,

  -

szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93071

Ezexerint lehet, "rokonlelkek" vagyunk? :-)

Előzmény: ZsuR (93070)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93070

Papus is szereti a suru levest, azert csinalom ilyenre.

Előzmény: szálkaaszemben (93067)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93069

Most mé' beszész velem ilyen csúnyán? :-(

Előzmény: nagypapi51 (93068)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93068

A beef tee is "lötty", csak mondom... :)

Előzmény: szálkaaszemben (93067)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93067

Nekem biztosan nagyon bejönne:-)

Nem sokra tartom a híg leveseket. (löttyöket)

Előzmény: ZsuR (93066)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93066

Suru leves lett belole, igaz...

Előzmény: nagypapi51 (93064)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93065

Nem lett savanykas. Hasonlo lett mint az italian wedding soup - csak a leveles zold helyett tobb zoldsegfele jott bele.  Hagyma, fokhagyma, zoldbab, zoldborso, sargarepa parolva.  Hozza csirke alaple, bele a husgomocok es keverve a parmezannal a tojasok.

Előzmény: nagypapi51 (93062)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93064

Nem keverem, látom, hogy vmi húsgombócok is vannak benne, meg a s. tojásleves nem egytálétel, ahogy írtam.

Előzmény: Boszorka (93063)
Boszorka Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93063

Kevered a savanyu tojáslevessel?

Előzmény: nagypapi51 (93062)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93062

Ezt az egytálvalamit picit savanykásnak képzelem, vagy tévedek?

 

Előzmény: ZsuR (93059)
Caipi Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93061

Hú de kívánatosan néz ki. 

Előzmény: ZsuR (93059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!