Keresés

Részletes keresés

Kriszt1441 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116875

Most már vágom!  Köszönöm!

Előzmény: öreg_néne_b (116874)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116874

Megmondaná nekem valaki, hogy a hűtő miért olyan kicsi???

Nem kicsi az, csak átfolyós rendszerű. Van, ahol egy hordót feltöltenek vízzel és a főzés alatt nem cserélik benne a vizet. És van, ahol folyamatos a hűtővíz betáplálás és a meleg víz elvezetés. Az utóbbihoz természetesen jóval kisebb méretű hűtő elég.

Előzmény: Kriszt1441 (116871)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116873

Kívülről hegesztettük, mert nyilván úgy a könnyebb.

 

 

Ez az átolvasztás tapasztalat vagy, hallomásból származik?

Előzmény: Figyelget (116872)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116872

"ha awival belülről is lefednénk?"

Akkor ezt hogy értsem?

Én úgy értettem,hogy befelé,az üstbe "szőrösödött". Sokszor elég az is,ha hozaganyag nélkül át van olvasztva a szőrösödés.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (116867)
Kriszt1441 Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116871

A 30 literes az túl pici lenne.

Megnéztem a HAL féle főzőket, tetszetős darabok!

Megmondaná nekem valaki, hogy a hűtő miért olyan kicsi???

Konkrétan a 65 literes duplafalú. Ez az a méret ami még részemről elfogadható. Tehát ez jöhet számításba vagy egy 100 literes szimpla DES amiről akár le is beszélhettek, de természetesen már csak a jövő évi szezonra tervezek!

 

Előzmény: karibaba (116852)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116870

Persze azt mondani sem kell,hogy a jó cefre az alap! :-)

Előzmény: Figyelget (116869)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116869

Szia!

Szerintem a deflegmáción kellene változtatnod hozzá(növelni),de vannak itt sokkal profibb emberek,Ők biztos leírják a tutit.

Előzmény: Radakund (116868)
Radakund Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116868

Az íz mellett a jó illat eléréshez min kellene változtatni?

 

Előzmény: Figyelget (116729)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116867

Először belülről akartuk, de elég macerás, nem fér el a pisztoly, a hozaganyag meg főleg.

Előzmény: Figyelget (116865)
Radakund Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116866

50 alatt már külön gyűjtöttem kis adagokban (2-3 dl) és kóstoltam. Amint nem ízlett elzártam.

 

Előzmény: besztercei (116858)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116865
Szia!
Az lenne az egyik legjobb megoldás.Szerintem.Szépen áthegeszteni belül és meg is oldódik a problémád.
Előzmény: Szkajvolker Lajos (116864)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116864

Belül van ahol a cefre, és ha awival belülről is lefednénk?

Előzmény: foxrudi (116863)
foxrudi Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116863

Ameddig ki nincsen szedve az anyagból teljesen igen.

  Ha végképp nem jó,vizes rongyot tarts a másik oldalra,és pontozz rá elektródával.Úgy jó lesz.

  Viszont ha a dupla fal belső oldalán van,akkor nem lényeg.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (116862)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116862

Ez a ragya ha le van köszörülve, és páccal passziválva, akkor is rozsdul?

Előzmény: foxrudi (116378)
Babar66 Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116861

Tudom, csak nem akartam ragozni. Különben nekem a nemes bodzából készült pálinka sem jött be. Pedig kóstoltam már "érdekességeket", citrom, ananász, sőt akácvirág.  :)))

Előzmény: öreg_néne_b (116846)
Péter_33 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116860

Sziasztok!

gondoltam beszerzek kationcserélő műgyantát, és találtam egy jó kis oldalt ehhez (remélem senki üzletét nem rontom vele) 

http://www.webaruhaz.tisztavizzel.hu/hu/szuroanyagok-szuro-toltetek-aktivszen-gyanta-vas-mangan-es-egyeb-karosanyag-kiszuro-toltetek/227-kationcserelo-gyanta-pure-vizlagyitashoz-1-liter.html

az alábbi linken 1200Ft-ért lehet venni egy liternyi műgyantát erre a célra, csak a tartót-átfolyót kell összerakni hozzá otthon. Szerintem baráti ár, ha valaki szeretne ilyet.

hal65 Creative Commons License 2015.10.07 0 1 116859

Végre elkészültek az első darabok...

Minek nevezzem?

 

Aromatorony? Aromatányér? Aromakosár?

Nem tom :)

 

 

Ketté bontható, belsejében gyümölcstartó ráccsal. Kb 2-3 kg friss, vagy aszalt gyümölcs fér bele.

besztercei Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116858

Hány foknál váltottál utópárlatra? Köszi

Előzmény: Radakund (116855)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.07 0 2 116857

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (116822)
Figyelget Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116856
Akkor ma is jó kis napod lesz!
(Egy kicsit irigy is vagyok,no nem a pálinkádra,hanem magára a tevékenységre) :-))
Legyen finom a birsed!(is)
Előzmény: sogi01 (116848)
Radakund Creative Commons License 2015.10.07 0 0 116855

Élőzőből? Bocs, nem tudom melyikre gondolsz. 22 litert tudok felönteni. Szilvából 6,5 l lett almából alig több mint 4. Gondolom a 4 - 5 között normális és a cefrétől függ.

 

Előzmény: besztercei (116853)
norris53 Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116854

Azért a "gumicsizma -kapcánál " többre mész ha szedsz gyalogbodza termést le bogyózod  majd festékkeverővel pépesíted (eközben egy fehér gyantakiválást észlelsz azt szedd ki belőle )-cefrézés egyébként mint más gyümölcsnél is. - cukor nem kell bele de max 3% megteszi -jó cefrézést majd sikeres pálinkafőzést :-)

Előzmény: Pál Sz. (116844)
besztercei Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116853

Az előző főzésből mennyi középpárlatod lett?

Előzmény: Radakund (116792)
karibaba Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116852

Ha DES, akkor kezdetnek egy 30 L keverőst javasolnék, 110 ezer körül.

Ha 250 ezer, akkor én is duplafalú 65 literest. (HAL féle)

Vagy duplafalú 30 literest 130 körül. (szintén HAL)

Az a kérdés mennyit szánsz rá!

Ha nem gond a 250 ezer, akkor a 65 L duplafalú mindent visz - szerintem!

Vagy feléből bármelyik másik kettő....ezekkel nem tudsz melléfogni!

 

Előzmény: Kriszt1441 (116739)
karibaba Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116851

Sziasztok,

e-mailcímem publikus, szeretnénk kicsiny falunkban pálinka-kóstolást/bírálatot tartani (minősíteni/-tetni) ez lenne az első és még sajna nem vettem ilyenen részt, nem igazán tudom, hogyan kell megszervezni, mire kell figyelni stb.

Ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném! (Előadásokkal pl.: gyümölcsfajták, oltás-szemzés, cefrekészítés, pálinkafőzés -mondjuk vacsi- majd bírálat)

Zala megye, 400 fős kis falu.

A helyi gazdákat győzködnénk, hogy nevezzenek saját főzésű vagy maguk cerfézte bérfőzött páleszokkal, a legjobbak kapnának oklevelet ill. faluünnepeken palackozva mehetnének ajándéknak, pl.: a falu legjobb pálinkája 2015.

Szóval minden segítséget szívesen fogadok, akár neveket, linkeket - köszönöm előre is!

Kösz!

Karesz

sogi01 Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116850

Bocs , de ez muszáj!!!

Pál Sz. Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116849

Köszönöm, még azért megpróbálom!

Előzmény: öreg_néne_b (116847)
sogi01 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116848

Megmarad holnapra!:-)

Előzmény: Figyelget (116835)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.06 0 1 116847

Már vagy egy hónapja leérett, nem hiszem, hogy találsz még a bokrokon számottevő mennyiséget.

Előzmény: Pál Sz. (116844)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.10.06 0 0 116846

majdnem sikerül utolérni a gyalogbodzát.

A gyalogbodza (borzag) másik növény, a bodzán a fekete bodzát értjük.

Előzmény: Babar66 (116837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!