jyrkki(jól emlékeztem a nevedre?)!
akkor, ha megvan a negyedik csapattag, készenállunk mindenre. és, ha jófej az illető, akkor minden ok.
rab-lónak üzenem, hogy a curling.lap.hu tényleg marhajó ötlet, és ha találok valamit a sportról a neten, akármit, akkor beajánlom oda! sajna én nem értek ezekhez a számítógépes izékhez, de megpróbálkozom azzal, ami módomban áll.
és igenis van még a mi korosztályunk ban is olyan, hogy valaki konyít a curlinghez/nem. mert azért van némi alap szabályismeret. meg némi taktikai elképzelés. az elméleti oktatásnak olyan része is lesz, hogy mittudomén egy adott helyzetet hogyan oldanánk meg, természetesen az éppen lökő játékos teljesítményének, az állásnak és az end "sorszámának" függvényében?
és kb. mennyi az a tudásanyag, amit feltétlenül el kell sajáttítani? és ki dönti el, hogy ki milyen szerepet tölt be a csapatban? ez félig már az elméleti oktatáson el fog dőlni, vagy teljes egészében a gyakorlatira marad? kié a dunaújvárosi(?) pálya? miért olyan drága? mennyien járnak oda?
na, ennyi kérdés asszem a részemről bőven elég volt, nagy meló lesz neked válaszolni rá...
szia(tisztelettel): szili noémi
www.lap.hu-nak vannak alodalai, miután a www.curling.hu oldal nagy népszerűségnek örvend, úgy gondoltam, hogy biztosan megtudsz egy ilyen oldalt is szerkeszteni. Persze csak akkor ha vki nem gyártja már titkon ezt az oldalt.
Kedves Rab-ló, hamarosan leszállnék, mert nem korlátlan a net-hozzáférésem, és már jéggé dermedtek az ujjaim (nincs a fűtésünk a topon). Többet nemigen tudok az árakról mondani, én szinte csak erre költök, még nem sokat, de ha utazni is szeretnék, kell majd túlóráznom... Egy hétvégi kiruccanás nekem most havi pénzembe kerülne. Ha komolyabban érdeklődsz, megkérdem a srácokat, hogy segéljenek valamily pályaszervezést itthon, aztán majd összedobjuk! De az elméleti oktatás már a levegőben lóg:))
Nincs adat! A külföldi sokat, az itthoni árak még a jövő titkai, vsz. igazodik a többi jeges csapatsporthoz (nem tudom, az mennyi). A Dújvárosi pályabérlet éjjelre szól, és néhánytízezer huf pár órácskára...
Teszem azt, a saját, kényelmes, nem feltétlenül sportöltözékedben is játszhatsz, kapsz a cipődre ragasztható slidert és grippert. De most már ez is fent van a honlapon:)
A kő olyan, mint a zongora meg néha a nagybőgő: mindig helyben van. (Egyébként ha most akarnál venni, szállítással együtt több millió pengő...) A többi sportszerrel az a helyzet, mint más sportoknál: van házi, van rossz, van jó és van sznob. Ilyen sorrendben nől az ára is. Csak külföldön lehet beszerezni, pl. Ausztriában (ugye BAAL?:). És minél olcsóbb, annál gyengébb a hatásfoka. De ez biztos ismerős. Személyes holmim még nincs, mindent tud biztosítani egy klub.
Külföldön elképesztő választékban vannak könyvek is és szaklapok is. Jelenleg az a járható út, hogy összegyűlünk néhányan, és megyünk éjjel arra a vidéki pályára, ahol van kő - és miután egyeztettünk a válogatottal.
Nem csak magyar nyelvűre gondoltam, gondolom ccsak írt vki Shakespeare nyelvén egy olyan könyvet, ami a curlingezés alapjait mutatja be. minden nemzetközi szövetségnek van magazinja, így gondolom a curlingeseknek is. Ha vki tudja hol lehet Magyarországon hozzájutni, kérem írja meg. Előre is köszönöm:)
Nem tudsz esetleg olyan könyvről, ami segíti az olyan amatőrök továbbképzését, mint amilyenek mi vagyunk? Esetleg olyan magazinról ami bővebben foglalkozik hőn szeretett sportágunkkal, s kicsiny hazánkban is beszerezhető?