Keresés

Részletes keresés

SPS Creative Commons License 1998.06.26 0 0 109
Jack,

az önfejlesztés nem hülyeség. De nem mindenkire húzhatók rá az általános irányelvek - mindenki különbözö.
Másrészt mint pszihiáter Jóska tudja, hogy egy jó pszihiáter nem alakít ! Csak segít !
Egy rossz pszihiáter pedig ... (aki a tudományát másra (ki)használja ...)

Üdv,

eSPé

U.i: Manipulation sucks !

Jack Creative Commons License 1998.06.26 0 0 108
Nehéz Ember!
Nem egészen értem, miért baj az, ha valaki másokat akar alakítani? Úgyértem, pl. az általános iskolai tanitónéni is azt teszi, vagy pl. José Silva is, az aikido edzőm is közvetve ezt tette, meg még sokan mások.
Persze, nem mindegy, hogy hogyan teszi, ebben egyetértek... én pl. imádom meghallgatni sikeres emberek történetét, de a következtetéseimet magamnak vonom le. Ami meg a "Bibliából való lopás"-t, meg ilyeneket illeti, nem sok olyan dolog van, ami nem lenne benne a Bibliában... pl. a kémek egyik alapkönyve. Ugyanígy nem sok eredeti írásművet találhatsz, hiszen majd minden író valakinek a stílusát veszi át, csak esetleg jobban sikerül neki, mint az eredetinek... ami meg az önfejlesztést illeti, Józsi, ha jól emléxem, általános alapelveket mond, amelyek ésszerűek, vagy a tapasztalatait írja le. Legalábbis az a két irománya, amit én olvastam. Ezzel mi a gond?
Azt mondjátok, az önfejlesztés hülyeség, ésatöbbi. Ezt most azért mondjátok, mert Telkes Józsi írja, akkor pedig biztos MLM-re akar rádumálni, vagy azért, mert tényleg teljesen felesleges így belegondolni dolgokba?
Nehéz ember Creative Commons License 1998.06.26 0 0 107
Joska!

Szerintem nagyon igaz, hogy az mlmesek elvesztik barátaikat, stb. Hogy tönkretesznek egy csomó emberi értéket, csőlátást kapnak a szabad választás lehetősége helyett. Aztán a sok % miatt baromi drágák a cuccok, sokan kapnak az eladás után hasznot.
Ezért, aki az mlmbe húzza az embereket, oktat, agitál, az vagy bolond, vagy szemét! Két jó ismerősöm torzult el miattuk, oszt most ők is szégyenkeznek.
Te biztosan magad is győzködöd magad, hogy nem vagy te rossz.
Minket minek győzködsz erről, felfordul a gyomor. Már az is szemétség, ha valaki arra akar rávenni egy másik embert kereskedelem céljából, amit az magától nem akar, ez más a szabadságába gázolás. Ezért utálják a tisztességesek az ügynököket és az ügynökséget. Amit az mlmék tesznek iszonyú szemétség, ahogy valaha rendes ember adagolja a beoltott igéket, hazudik, hogy rávegyen dolgokra, közben meg a lelke szenved.
Te hómpédzseden és munkád során meg mintha tanító, vagy próféta lennél, lopsz a Bibliából, a hitről, stb., és abból élsz, hogy embereket alakítgatsz. Bizony olyasmi ez (az mlm), mint valami rossz vallás, nekem már sok éve eszemben van. Az mlmben sikert elért emberek meg szinte csak a pénzzel tudnak érvelni, erkölcsöt, barátot, emberséget vesztve marad olyan ember, ki tizedét nem éri néhai saját magának. (Ide is szólt egy)
Akinek meg van saját meggyőződése, nem veszi be a maszlagot, az csodálkozik az általatok csőbehúzott ismerősei (erkölcsi-szellemi) romlásán.
Egyébként Murphy v.mely könyvének szavaival: élő kereskedő még nem mondott igazat. Hát ez az mlmre biztos igaz, ha lenne is kivétel néhány tagra, az oktatóikra nincs! Aki hazudni tanít, attól én sose várhatok igazat.
Jó vastag bőr lehet a képeden, ha idetoltad, mert annyira ostoba nem lehetsz, hogy a tudatod mélyén ne sejlene, mekkora szemétség, amit az emberekkel csinálsz. Igaz, ez reklám is lehet, de biztos vagyok benne, hogy itt most melléfogtál.

Nehéz dolgok ezek.

HAME Creative Commons License 1998.06.25 0 0 106
"világon sok millió, Magyarországon legalább tizezer embernek
már ez a tisztességes és becsületes megélhetése. "
:-))))))))))))))))))))))))))))
joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 105
Kedves Medwe,
szerintem nem gazemberek találták ki, hanem okos üzletemberek sok lépésben fejlesztve ki a mai módszereket. Sajnos ezek még nem tökéletesek, nég azoknál is a cégeknél sem, ahoka termék és a jutalékrenszer jó. 100 cégből legalább 95 rossz, és itt helyénvaló sokszor a "gazember" minősités is.
Nagyon baj, hogy jó cégeknél sem jó sokszor az oktatás - márpedig szerintem a siker titka ez.
A sok "bukott" mlm-es ugyanakkor nem abban keresi a hibát, akikben a legtöbbször kellene: nevezetesen saját magábab. Nahéz, kitartó munkával, éveken át sokat dolgozva lehet akár sok pénzt is keresni tisztességesen.
Az üzlet lényege: a cégnek a termékforgalmazó új fogyazstókat vagyis új piacot szerez, és a cég - mivel ez érték - természetesen jutalékkal fizet érte.
Kérdésem: te mit tennél az én helyemben, ha a hátad mögö9tt tisztességtelennek minősietenek, mert egy ilyen gyanus ügyet támogatsz, mint az mlm?
Az egész világ ellen nem tudok védekezni, s még kevésbé ha a támadások nem szemtől-szembe, hanem "orvul" jönnek?
Meggyőződésem szerint az mlm jó találmány - de még meg kell tanulni mind a cégeknek, mind pedig a vállalkozási lehetőségeket kereső embereknek helyesen használni. Hazugság, torzitás, nagyotmondás és manipuláció nélkül... Ezzel egyet tudsz érteni?
Jóska
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 104
joska!
A mlm-eseket senki nem tartotta ebben a topikban sem gazembernek, csak inkább szerencsétlen áldozatnak.
Gazember az, aki kihasználja őket.
Te pszichiáter vagy, tehát pontosab tudod, hogy mit csinálsz, Te majd utóbb sem mondhatod, hogy nem tudtad, mire megy ki a játék.

A véleményemet pedig megtalálod lejjebb, ha ütsz egy "ctrl+f"-et, beírod hogy "medwe" és elindulsz lefelé.

Egyébként az mlm-nek vannak jó oldalai is (ezt is leírtam, korábban) de nem azért, mert gazemberek találták ki, hanem annak ellenére.

Üdv. medwe

joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 103
Egyszerre válaszolok mindenkinek, aki rossz véleményt mondott az mlm-ről.
Előrebocsátom: nem akarok senkit sem meggyőzni arról, hogy ez az ő útja. De kérdezem, milyen alapon tartotok bárkit tisztességtelennek, aki ilyen üzleti vállalkozással foglalkozik?
Nem mindenkinek való ez az üzlet, de én a magam részéről nagyra becsülök mindenkit, aki belevág és becsületesen megtanulja ezt a szakmát, többek között azért, mert jó adag előitélettel kell szembenéznie. Olyasmikkel, amit itt a levelezésben olvashattok.
Az mlm ugyanis különös jószág: kivülről valóban sz... ügynek néz ki - belülről szép.
Nem kötelező elhinni, csak azt kérném, hogy kicsit legyetek óvatosabbak a véleményetekkel, mert a világon sok millió, Magyarországon legalább tizezer embernek már ez a tisztességes és becsületes megélhetése.
Jóska
joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 102
Átfutottam az összes választ, de most nem találotam, melyiket mondtad te.
Joska
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 101
Dudva!
Méghogy szőke is vagy?
Rohanok a háromszázas topikodba, amihez különben is gratula!
Csak asztán én is tuggyak a rendelkezésedre állani (ijenkorba már nemmindig megy)
Piszkos Fred Creative Commons License 1998.06.25 0 0 99
Szerintem nem létezik olyan ember, aki nekem be tudná adni, hogy az MLM nem egy qrva nagy csalás + rengeteg gazemberség.
Ugyanis szerintem ha néhány ember óriási pénzt keres abból, hogy kihasználja a többiek hiszékenységét, az a fenti kategóriába tartozik.
Köme: Nem lennék a barátod, ha neked barát az, akivel üzletelhetsz . Szerintem összetéveszted a fogalmat a 'korrekt üzleti partner' fogalommal. De ne add fel, lehet hogy egy napon te is rá fogsz jönni mi a különbség.
Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 98
Dudkóm, aranyom! (nemennyünk át vilivalizni a susnyákosba? vagy egy kicsit az udvarlás topikba?)

Két okból nem állnék oda vitázni Dr. Telkessel.

1. fölösleges (ismerjük egymást)
2. nem korrekt a dolog, mert ő benyögte a nevét és meg nem akarom a sajátomat. Név nélkül pedig nem vitázom egy megnevezettel.

meg különben is, aszonta ittvan, oszt hóvan?

Medwe Creative Commons License 1998.06.25 0 0 96
Kedves joska!
Lyuárvelkám!
Máj kevscsönz:
namber van. Óvastad-e a véleményemet a mlm-ről?
namber tú. Mi a véleményed róla?
Jack Creative Commons License 1998.06.25 0 0 95
Na most miért nem ír senki? :o
joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 93
Egy barátom hivta fel a figyelmemet az itt folyó mlm vitára. Mivel név szerint is emlitve vagyok, - itt vagyok, szivesen válaszolok kérdésekre, ha vannak.
Dr. Telkes József
Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 92
Köszi az info-t medwe.
köme Creative Commons License 1998.06.23 0 0 90
Bocs! Rlfeljetettem nevem.

Köme

köme Creative Commons License 1998.06.23 0 0 89
Dudusch

"A szezon és a fazon összekeverésének esete forog fenn.
Én nem hiszek abban, hogy a barátságot össze lehet kötni az üzlettel."

En is ismerek olyanokat akik mindenkinek eladnak csak a barátaiknak nem. Ket dolgot figyeltem meg.
1. Tényleg szart árul és fél, hogy a barátai elhagyják.
2. Szégyeli, hogy hasznot rak az árura. Ez pszihológia eset.

A fizetésem is abból van, hogy a barátom megvett valamit aminek az árréséből esetleg több áttételen keresztül kiosztják a fizetésemet. Én meg veszek a barátom cégétől egy árut amiből ő kapja a fizut. Az MLM rövidre kapcsol. Van aki ezt el birja viselni, van aki nem.

Döme

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 88
Lac!
emvéj=Network21

mintahogy
pittbull=szteffordsir terrier
Torgyán=Független Kisgazdapárt
dianetika=Szientológlya egyház
kuki=fütyi
Orbán=Viktor
:-))

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 87
Ja, és a Network 21-et ismeri valaki?
Esetleg valami vélemény?

Laci

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 86
Köszi medwe a kiigazítást.
Tehát please replace Darnell to Darnel all cases.

Üdv,
Laci

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 85
Drága lyómemóriályú Du!
Aszontad nehány naptya, hogy szollíccsalak akárhogy, Te asztat Duduschnak fogod érteni. De kérlek, értés közben ne emlékesztess, mert én se felelytek (mindég).

Darnel egy ellel írlya a nevét, bár ojjan a hejesírása, hogy még nyócadikban is mögbukna. És abban igazad van, Laci, hogy neki betegesen szüksége van a fizető résztvevői terrorizálásra, mer nálla nagyobb kisebbségi komplexusban szenvedő embört még nemláttam.

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 83
Az egyik volt osztálytársam mesélte, hogy ismerte ezt a Darnell gyereket, mert néha lejárt vagizni a bandájukba, és ott együtt jót röhögtek azokon a "hülyéken, akik beveszik ezt a sok marhaságot, amit összehordtam, és még csak a trénereknek sem kell fizetni, mert élvezik, hogy parancsolgathatnak".
Bár mielőtt elmondta ezt a srác, előtte sem gondoltam másképp.
Bocs mindenkitől, de a helyzet.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 81
Dudi!
Nincs közöttünk ellentét és nem is akarom, hogy legyen.
A tréning, amit én 89-ben végeztem, rám is pozitív hatás tett, de
- biz. szinten szakember vagyok e területen,
- mégis egy kicsit túlságosan hatott rám az agymosás
- a memória OK akkor, ha említed, hogy itt és itt ez és ez hangzott el.
- Te azonban darneli lózungokkal válaszoltál kapásból, ezért éreztem Rajtad túlhatást. Ami még nem feltétlen baj.

Nem vitatom, hogy más programoknak is lehet áldozata, de az egy-egy eset nem a programot minősíti, hanem a résztvevőt, vagy inkább sajnos az emberek általános pszichés állapotát. Ugyanis öngyilkos egy film, vagy egy színházi előadás hatására is lehet bárki. És egy pszichiáter aszonta az ilyen programokról, hogy fölösleges lenne mindenkit megvizsgálni a tréningek előtt, mert a veszély fennáll, egyes emberek nem bírják, de a strand bejáratánál felállított szigorú orvosi vizsgálattal sem zárható ki, hogy valaki infarktust kap a medencében.

Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 79
espé, mélenne baj?
Nehasonlics össze a Darnelt meg az Agykontrollt.
Az egyik egy Émile Coué nevű orvos tanaira építette egy Hosé Silva nevű nemszakember, de működéséből tudomány lett, ami fejlődik, orvosok művelik (Dr. Domján László) és nem szipolyozzák ki a résztvevőket sem anyagilag, sem mentálisan.
A Darnel-tréning egy 8 elemit végzett primitív ember agyszüleménye, aki összelopkodott mindenhonnan mindent és a rendszerváltás körüli zűrzavart kihasználva - miután az USAban megbukott, hazasomfordált, kisegíteni a csóró magyarokat. neki egyénként 50 dollárja volt, de azt is elitta a repülőn.
Darnel (eredetileg Dús Ferenc) merített a Dianetikából, ami egy qrvaveszélyes szekta, Werner Erhard EST (Erhard Seminar Training) programjából, illetve önfejlesztő könyvekből.
Erhardról annyit, hogy Németországból kitiltották, mert kiderült, hogy SS kiképző tiszt volt. A tréningjén ez érződik is!
A Darnel mérleg: egy csomó hazugság, egy rakás tartozás, többszáz becsapott ember, több tízmillió bevétel (ami gyorsan elherdálódott) néhány halott (labilis résztvevők öngyilkossága), szétesett családok, sérült emberek, de sokan voltak, akiknek az életére a tréning pozitív hatást gyakorolt.
Talán Dudusch is ilyen, de félek, rá is túlságosan hatott a dolog, mivel évekkel a "megkapás" után is 1:1-ben idézi a lózungokat.
SPS Creative Commons License 1998.06.22 0 0 78
Elf, itt ebböl baj lesz ... ;-) eSPé
Elf Creative Commons License 1998.06.22 0 0 77
Jack, a Darnell tréning ...
... az olyan, mint az agykontroll, csak az agykontroll pozitív, a Darnell meg ellenkezőleg.
Volt ismerősöm aki mindkettőn részt vett, és az összbenyomása az volt, mintha a poklot és a mennyet látta volna.
Darnell tréningre ne menjen senki ! Egyrészt kókler, másrészt sajnos nem, ezért veszélyes !
Az agykontrollt legfeljebb nem használod ha lusta vagy, vagy úgy érzed nem jött be, de az emberek nagyobb részének adnak valamit, és használni is tudják.
dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 76
Maximálisan egyetértek Duduschsal! A barátság érdekek nélküli vonzalom Ha bármilyen érdek van mögötte - hatalom, pénz, nő - az már nem barátság. "Üzleti barátság" nincs.
hant Creative Commons License 1998.06.22 0 0 75
Engem is egy ""régen látott" ismerősöm keresett meg. Nem léptem be. Azóta sem találkoztunk, kb. 2 éve.
köme Creative Commons License 1998.06.22 0 0 73
Nagyon tetszik az MLM- re a pipo frencsájz kifejezes. Ha jo az oktatas es vannak mar szelid peldak akkor lehetoseged van, hogy megtanuld az uzletelest. Ahogy latom minden uzleteles emberi kapcsolatokkal mukodik es mindig keveredik a baratsag az uzlettel. Aki kepes erre, hogy az uzelti partnereivel baratkozzon, vagy a barataival uzleteljen, az csinal barmilyen temaban egy jo vallalkozast. Ha nem kepes erre marad alkalmazott. A people franchise ha szakertokhoz csatlakozik az ember akkor lehetoseget ad, hogy megtanuld, hogy normal emberi kapcsolatoknak legyen uzleti dimenzioja is. Persze lehet ugy is csinalni, hogy nem tanulja meg a szakmat es fanatikus, vagy belekeseredett lesz, es van olyan szemelyiseg is akinek ezzel nem szabad foglalkozni.

köme

dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 71
Primcsi,

Csak a miheztartás végett, mindig is emberekkel dolgoztam. Akik visszabeszélnek. És pont ezért tartom olyan undorító dolgonak az MLM-et. Mert az azoknak való akik nem mernek/tudnak visszabeszélni. Mert kevés saját gondolatuk van. Nekik hasznos. De ezeket az embereket én nem szeretem, És ha kiderül egyik barátomról, hogy ilyen, boziny elég nagyot csalódom benne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!